Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 27 tema, dalin

QUOTE(adija5 @ 2014 05 19, 17:25)
Amen tada  biggrin.gif Nea,ant didesnių,paaugusių,kietesniais lapais jie taip nepuola.Labai fotogeniški ,aišku,kopūstai nebūna  schmoll.gif Svarbiausia,kaip išlaikyt iki tam tikro laiko,kad daigai sustiprėtų.Šiemet labai daug šliužų,nes šilta ir drėgna.Kai sausa,jų stipriai pamažėja.Vaiduokliauju  naktim su prožektorium rinkdama biggrin.gif

blink.gif doh.gif tfu,tfu,fu-kol kas neturiu situ draugu bigsmile.gif
Atsakyti
Amen tada  biggrin.gif Nea,ant didesnių,paaugusių,kietesniais lapais jie taip nepuola.Labai fotogeniški ,aišku,kopūstai nebūna  schmoll.gif Svarbiausia,kaip išlaikyt iki tam tikro laiko,kad daigai sustiprėtų.Šiemet labai daug šliužų,nes šilta ir drėgna.Kai sausa,jų stipriai pamažėja.Vaiduokliauju  naktim su prožektorium rinkdama biggrin.gif

vaje.. doh.gif seniau šliužų pas mane nebuvo. Šiemet jau randu ir didelių ir mažų, ir sraigių... mad.gif Jeigu jų daugės, pirksiu antis Indijos bėgikes.. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 19 gegužės 2014 - 18:08
Gal zinot kaip auginamos sitos trukazoles?
http://www.sonis.lt/...lotins-2-g.html
Auga graziai, garbanojasi . O to sviesaus vidurio reikia tiesiog laukti ar ka nors daryti joms?
Atsakyti
Merginos,gal dar kas nespejot bulviu pasisodint? Pas mane nemazai liko sudygusiu bulvyciu.Nebeturiu kur sodint.O taip gaila ismest-mano pacios uzaugintos,labai geros,be juoduliu ir akuciu 4u.gif Kauno raj.Mastaiciai.
Atsakyti
Amen tada  biggrin.gif Nea,ant didesnių,paaugusių,kietesniais lapais jie taip nepuola.Labai fotogeniški ,aišku,kopūstai nebūna  schmoll.gif Svarbiausia,kaip išlaikyt iki tam tikro laiko,kad daigai sustiprėtų.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif taip taip
doh.gif pas man pilnas kiemas penkialitrių bambalių, apvožti auga "skanieji".
Atsakyti
lekiu kaiman apziuret savo augintiniu.tikiuosi rasiu gyvus-vakar nebuvo kam atidaryt siltnamio verysad.gif unsure.gif
Atsakyti

Mano galva, kuo daugiau žmonės naudoja chemijos, tuo daugiau tų kenkėjų prisiveisia. Juk dabar kur tik pasisuksi, visi purškia, purškia, purškia... nuo kenkėjų, nuo ligų.. Ir ką? Kenkėjų mažiau??? Tegu sako kas ką nori, bet anksčiau tokių dalykų tikrai nebūdavo.
[/quote]
nebudavo nes ziemos normalios buvo,issaldavo visi sitie parazitai, o dabar kokios cia ziemos. sia ziema gal pora savaiciu normaliai salcio buvo tai sitiem zarazom tikras rojus. pas mane net siltnamy kopustu daigus kazkas nulapnot sugebejo,nepadejo nei pelenai nei agro.
Atsakyti
Pas ruses radau patarimą, kaip atsikratyti koloradų. Rašo, kad reikia sodinant bulvę užkasti kartu žuvies atliekų, tada nebus koloradų.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 05 19, 19:07)
vaje..  doh.gif seniau šliužų pas mane nebuvo. Šiemet jau randu ir didelių ir mažų, ir sraigių...  mad.gif Jeigu jų daugės, pirksiu antis Indijos bėgikes..  wub.gif

Galvojau apie tas bėgūnes,ale neturiu kur per žiemą laikyt jų.Jei mano sobaka,RAF šeriamas, nesurytų iki žiemos su visom plunksnom g.gif
Aš kažkaip jau apsipratus su tais šliužais,žinau,kad kitaip nebus,nes sklype daug pavėsingų vietų,yr kur pasislėpt aniems.Tik šiemet, tai ypač daug doh.gif Aišku,nieko nedarant,tai amba derliui.Bet pvz.galima laisvai česnakus,svogūninius,morkas,burokėlius augint,tų neryja.Uogų irgi beveik neliečia,išskyrus agrastus.
Beje,kitų kenkėjų pas mani kaip ir nėr,matyt neatlaiko konkurencijos biggrin.gif . Jokių sukirmijusių morkų,kirminų svogūnlaiškiuose,amarų.Pernai pirmi metai buvo, kai kopūstus kažkokios kirmėlės puolė,ale ne masiškai,sraigės daugiau apgraužia.
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 05 20, 12:12)
Pas ruses radau patarimą, kaip atsikratyti koloradų. Rašo, kad reikia sodinant bulvę užkasti kartu žuvies atliekų, tada nebus koloradų.

Vienetais sodinant,tai gal ir galima pabandyt,bet jei maišais,tai kiek tų atliekų reiktų ir kiek laiko sodinimas užtruktų g.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 20, 13:22)

Vienetais sodinant,tai gal ir galima pabandyt,bet jei maišais,tai kiek tų atliekų reiktų ir kiek laiko sodinimas užtruktų  g.gif

Tai jau su bulviasode sodinant turbūt neišeitų, nebent suversti atliekas kartu su bulvėm biggrin.gif
Bet jei kokiom ankstyvom, po šiaudais, tai nusipirkus strimėlių gal ir apsimokėtų.
Pasigirsiu, kad mano bulvės iš po šiaudų lenda. Nors trečius metus auginu taip, bet vis tiek smagu, panašiai kaip snieguolės pavasarį pasirodo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 20, 12:22)
Tik šiemet, tai ypač daug  doh.gif

Beje,kitų kenkėjų pas mani kaip ir nėr,matyt neatlaiko konkurencijos  biggrin.gif  . Jokių sukirmijusių morkų,kirminų svogūnlaiškiuose,amarų.

ai, ir pernai taip sakei irnesakyk.gif

tai tau ten nėr ko skųstis išvis. Sraiges aprankioji pavasarį ir visą vasarą džiaugiesi. Nei kolorado, nei amarų, nei jokio kito brudo. Gyvenimas..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 20, 15:28)
ai, ir pernai taip sakei  irnesakyk.gif

tai tau ten nėr ko skųstis išvis. Sraiges aprankioji pavasarį ir visą vasarą džiaugiesi. Nei kolorado, nei amarų, nei jokio kito brudo. Gyvenimas..

Klydau,vadinasi,pernai . Šiemet daaaug daugiau.

Žiūrint kokia vasara.Jei drėgna ir šilta,tai anie dauginasi geometrine progresija,taip,kad jokio poilsio.Net nežinau,gal man būtų geriau kokie tavo raudoni Ogiai,kopūstus puolantys g.gif Tie gal nors kokių pelenų ar ištraukų bijo..
Atsakyti