Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 27 tema, dalin

QUOTE(adija5 @ 2014 05 20, 14:44)
Tie gal nors kokių pelenų ar ištraukų bijo..

kaipgis.. bijo.. bijojo kadaise.
Tai jei pas tave tik šitos rajūnės, pirk bėgikes. Galgi išaiškinsi šuniui, kad sava chebra. Jei mano katės supranta, kad savų paukščiukų liest negalima, tai jau su šuniu kaip nors susitarsi. Nu o žiemai.. į namus įleisi, atvažiuosi pečiau pakurt kartkartėm. Nu o ką daryt, jei jau toks reikalas? cool.gif
Atsakyti
Gal kas zinote,kas cia gali buti? Susodinau svogunu sodinukus skirtus laiskams, bet laiskus isleido vos keli. Kiti stovi kaip ikalti jau pora savaiciu. Net saknu neleidzia-jomajo.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 20, 13:22)
Galvojau apie tas bėgūnes,ale neturiu kur per žiemą laikyt jų.Jei mano sobaka,RAF šeriamas, nesurytų iki žiemos su visom plunksnom  g.gif
Aš kažkaip jau apsipratus su tais šliužais,žinau,kad kitaip nebus,nes sklype daug pavėsingų vietų,yr kur pasislėpt aniems.Tik šiemet, tai ypač daug  doh.gif Aišku,nieko nedarant,tai amba derliui.Bet pvz.galima laisvai česnakus,svogūninius,morkas,burokėlius augint,tų neryja.Uogų irgi beveik neliečia,išskyrus agrastus.
Beje,kitų kenkėjų pas mani kaip ir nėr,matyt neatlaiko konkurencijos  biggrin.gif  . Jokių sukirmijusių morkų,kirminų svogūnlaiškiuose,amarų.Pernai pirmi metai buvo, kai kopūstus kažkokios kirmėlės puolė,ale ne masiškai,sraigės daugiau apgraužia.   

mane tos antikės domina, ale dar daug ką reikia apmąstyti...
O kenkėjų pas mane visokių yra... unsure.gif ypatingai išplitusios erkutės... doh.gif rolleyes.gif

QUOTE(saintlina @ 2014 05 20, 16:17)
kaipgis.. bijo.. bijojo kadaise.
Tai jei pas tave tik šitos rajūnės, pirk bėgikes. Galgi išaiškinsi šuniui, kad sava chebra. Jei mano katės supranta, kad savų paukščiukų liest negalima, tai jau su šuniu kaip nors susitarsi. Nu o žiemai.. į namus įleisi, atvažiuosi pečiau pakurt kartkartėm. Nu o ką daryt, jei jau toks reikalas?  cool.gif

nei šunų, nei katinų neturiu, tai vietoj jų ančių reikės įsigyti.. biggrin.gif Tik nežinau kur jas žiemą apgyvendinti.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 05 20, 15:54)
Tik nežinau kur jas žiemą apgyvendinti..  g.gif

namo vežtis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 20, 17:06)
namo vežtis  biggrin.gif

vežtis man niekur nereikia, aš čia gyvenu, šalia šiltnamis, daržas.. Tik va tokios patalpos antims neturiu... g.gif biggrin.gif
Atsakyti
suręsit kokį nors gražų namuką tam gražiam darže smile.gif
Atsakyti
O tai tie "gardumynai" šliužams nepadeda, nuo kurių anie kojas (tiksliau koją biggrin.gif ) užverčia? Man rodos "Svajonių sodų" laidoj reklamavo kažkokias granules, kurių prisiėdę sraigės anapilin iškeliauja biggrin.gif
Atsakyti
yra tų granulių, bet įsivaizduoju, kiek jų reiktų, kad visą daržą aplink apibarstyt blink.gif Ir kokio pločio ta apsauginė juosta turėtų būti, kad invaziją pristabdyt blink.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 05 20, 16:48)
Gal kas zinote,kas cia gali buti? Susodinau svogunu sodinukus skirtus laiskams, bet laiskus isleido vos keli. Kiti stovi kaip ikalti jau pora savaiciu. Net saknu neleidzia-jomajo.

Aukse mano naujoji kolege is darbo sake,kad ZS vedeja yra minejus, jog svogunu sodinukai buna apipurksti siek tiek chemija, kad islaikyti prekine isvaizda ir symet pasitaike ne vienas atvejis, rodos sveiki ir kieti sodinukai, o beda tame, kad chemijos per daug gave.....sad.gif na neapsidziaugsite gal bet tokia informacija kolkas
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 20, 18:20)
yra tų granulių, bet įsivaizduoju, kiek jų reiktų, kad visą daržą aplink apibarstyt  blink.gif  Ir kokio pločio ta apsauginė juosta turėtų būti, kad invaziją pristabdyt  blink.gif

Jau man rodos esu rašiusi, kad jas geriausiai pirkti tiesiai iš "Litagros". Ten jos parduodamos dėžėmis po penkis kg ir kainuoja maždaug šimtas Lt. Gaunasi gerokai pigiau nei iš eilinių PC. Naudojau pernai, t.y. barsčiau gal kokius tris kartus per sezoną ir šiemet jau vieną kart. Turiu pasakyti, kad tikrai ženkliai sumažėjo. Viduryje sklypo praktiškai nebėra, tik pakraščiuose dar ateina iš kaimyninių sklypų, bet kadangi visi pakraščiai nubarstyti, tai ten jų kelionė ir baigiasi.
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2014 05 20, 18:04)

na taip, čia jau padoresnis kiekis. Bet jei reiktų man, tai į bankrotą vistiek nueičiau.. Didokas pas mane plotas, su penkiais kg nelabai ką nuveikčiau, o dar jei tris kartus barstyt blink.gif Tai laimė, kad nėr šitos bjaurasties pas mus rolleyes.gif Ir kurklių nėr. Pagalvojus, visai geroj vietoj gyvenu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2014 05 20, 19:04)
Jau man rodos esu rašiusi, kad jas geriausiai pirkti tiesiai iš "Litagros". Ten jos parduodamos dėžėmis po penkis kg ir kainuoja maždaug šimtas  Lt. Gaunasi gerokai pigiau nei iš eilinių PC. Naudojau pernai, t.y. barsčiau gal kokius tris kartus per sezoną ir šiemet jau vieną kart. Turiu pasakyti, kad tikrai ženkliai sumažėjo. Viduryje sklypo praktiškai nebėra, tik pakraščiuose dar ateina iš kaimyninių sklypų, bet kadangi visi pakraščiai nubarstyti, tai ten jų kelionė ir baigiasi.

O kiek arų tais 5 kg galima apibarstyt tris kartus?Senukuose Ferramol apie 40 lt kainuoja puskilogramis,tai tikrai daug pigiau.Bet,jei tik kokius 10 arų,tai kaip ir per didelės išlaidos gautųsi man g.gif
Papildyta:
QUOTE(*Aukse* @ 2014 05 20, 16:48)

Turiu Aukse ir aš tokių.Pirkau prekybcentry popigiai laiškams.Nei laiškų,nei šaknų kol kas nesimato g.gif
Atsakyti