Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 27 tema, dalin

QUOTE(rytorasa @ 2014 06 07, 22:48)
taip, labai skanios...  drinks_cheers.gif

tai kaip jos susuks, jeigu lapus nuskinat...  biggrin.gif Susuktų, tikrai. Aš tokias pat auginu, dabar tik pradeda galvas sukti...  mirksiukas.gif

ax.gif blush2.gif ačiū, bandysiu nebeskint nuo kelių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2014 06 07, 13:29)
pasigirsiu kopustais  smile.gif
dar tokiais graziais lapais nei vienais metais neturejau

thumbup.gif
gal mulčiuojat? Aš, kai pradėjau mulčiuoti, tai kopūstai vieni iš pirmųjų pajuto gėrį.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 06 05, 15:49)
visgi taip ir nutiko doh.gif  lotuliukas.gif  siandien jau apziurejau- vijoklines ten wub.gif 

Vakar sodyboj sejau pupeles ir atsiminiau si posta , toks juokas sueme biggrin.gif
O naujienos tokios, cesnakus ir svogunus grauzia lelijiniu vabalu lervos blink.gif jau seniau pagalvojau kad tos lervutes panasios, o vakar aptikau ir irodymus-pacius vabalus doh.gif
Toliau- padekit isgelbeti avietes verysad.gif
Pries savaite buvo grazios, o siom dienom stiebai aplipe vabalais grauzianciais lapus ir pacias uogu uzuomazgas unsure.gif
Nuotrauka is interneto, bet vaizdelis analogiskas cry.gif dar niekad neturejau normaliai avieciu, dabar bent jau aptikau kaltininkus, o kas jie ir kaip kovot???
user posted image
Krumus jie niokoja sparciai, bijau ir galvot ka rasiu po savaites verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 06 07, 22:48)
Šiemet man pavyko pekino kopūstų šiltnamyje užauginti, jau visai nemažų yra. Tik va pastebėjau, kad skylučių pradėjo atsirasti, pažiūrėjau, ogi mini šliužai puotauja...  doh.gif mad.gif

Žinok,tokie visai minimini šliuželiai ir sraigių proanūkiai smulkučiai su vos vos matomais namukais sulenda į gūžės vidų ir ten šika rydami unsure.gif Gal nupuršk kokiu čiliu ar ...net nežinau.Kuo tik anyta nekrapino,bet vis tiek rijo ir kakojo.Kažkaip pekinus labai anie mėgsta,net ir peraugusius ar žydinčius,nors normalius kopūstus palieka ramybėj . Nu,beveik ax.gif
Sveika įstojus į sraigių mylėtojų klubą 4u.gif Kaip dėl indijos bėgikių?Pergalvojai kur laikysi ? Vežam pas Saintliną žiemai davai bigsmile.gif Sostinėn.
QUOTE(matuke @ 2014 06 08, 22:33)
Toliau- padekit isgelbeti avietes  verysad.gif
Pries savaite buvo grazios, o siom dienom stiebai aplipe vabalais grauzianciais lapus ir pacias uogu uzuomazgas  unsure.gif
Nuotrauka is interneto, bet vaizdelis analogiskas cry.gif dar niekad neturejau normaliai avieciu, dabar bent jau aptikau kaltininkus, o kas jie ir kaip kovot???

O siaubeli blink.gif Ir taip kasmet?O ten ,kur nete radai ,nebuvo aniem priešnuodžio?Bo mano kol kas gražios. Ir,panašu,kad žydės ir derės anksčiau,nei pridera.Ale niekada nežinai,koks kramtukas užpult gali g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 09 birželio 2014 - 00:34
QUOTE(adija5 @ 2014 06 09, 01:18)

O siaubeli  blink.gif Ir taip kasmet?O ten ,kur nete radai ,nebuvo aniem priešnuodžio?Bo mano kol kas gražios. Ir,panašu,kad žydės ir derės anksčiau,nei pridera.Ale niekada nežinai,koks kramtukas užpult gali  g.gif

Praejusiaismetais taip buvo, o uzpraejusiais tik pasodintas avietynas, tai uogu nebuvima nurasiau tada jauniem krumeliam g.gif
Ir nesuprantu kodel pas kaimynus uz kokiu 300-400metru uogynai graziausi ir derlius pasakiskas. Klausiau,sako niekuom niekad nepurske ...
Adija, ten kur radau sias foto buvo blog'as, ir sie vabalai pavadinti karkvabaliais, tik ar jie buna tokie maziukai g.gif
http://avietele.blog...s-avietyne.html
Atsakyti
Mano visuose česnakuose kažkokios kirmėlės įsimetė ir visų žiedai nugraužti. Pas mano mamą jau kabo išleisti žiedynai, o pas mane tik siūliukai teišlindę, nes viskas nuėsta. Dar taip nebuvo tiesą sakant niekad.
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 06 08, 22:33)

Toliau- padekit isgelbeti avietes  verysad.gif
Pries savaite buvo grazios, o siom dienom stiebai aplipe vabalais grauzianciais lapus ir pacias uogu uzuomazgas  unsure.gif

Krumus jie niokoja sparciai, bijau ir galvot ka rasiu po savaites  verysad.gif

Pas mane tas pats, kai gervuogės žydėjo baisu buvo žiūrėti, pilna, apie avietes nekalbu, bet tų daug, tai visų nesuės. Trešnių uogas ėda. Net žieminius obuoliukus pradėjo graužti, aplipę krūvom. Šiaip visada nupurtau nuo augalo, bet kai pamačiau ėdančius obuolius, tai trūko kantrybė, susitaisiau decio ir pasišvaisčiau doh.gif Aviečių, trešnių, gervuogių nepurškiau, neužilgo noks, bet per dekoratyvinius ir pramečiuojančius medžius prasinešiau atsakančiai. Turiu gražią geltoną vijoklinę rožę, tai kiekvienais metais iš pradžių graužia lapus, o kai pražysta sulenda į žiedus, tai per kelias dienas lieka tik žiedo kontūrai biggrin.gif toks natūralus menas biggrin.gif Nupurškiau ir dekoratyvinį raudonlapį karklą, po pusvalandžio stovėjom su drauge ir žiūrėjom akis išpūtusios: vabalai krito byrėjo akyse doh.gif doh.gif doh.gif
O gervuogėm ir trešnei taisysiu čilių, gal nors tam kartui nustos graužti.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 06 09, 01:18)
Žinok,tokie visai minimini šliuželiai ir sraigių proanūkiai smulkučiai su vos vos matomais namukais sulenda į gūžės vidų ir ten šika rydami  unsure.gif Gal nupuršk kokiu čiliu ar ...net nežinau.Kuo tik anyta nekrapino,bet vis tiek rijo ir kakojo.Kažkaip pekinus labai anie mėgsta,net ir peraugusius ar žydinčius,nors normalius kopūstus palieka ramybėj . Nu,beveik  ax.gif
Sveika įstojus į sraigių mylėtojų klubą  4u.gif Kaip dėl indijos bėgikių?Pergalvojai kur laikysi ? Vežam pas Saintliną žiemai davai  bigsmile.gif Sostinėn.

aha, taigi natūralu, kas ėda tas šika... biggrin.gif Nugi neis jie kur nors ant žemės pašikt... biggrin.gif Joks purškimas čia nepadės, jie sulindę į gūžės vidų, kaip ten įpurkšti... unsure.gif
Ape bėgikes pasvajoju, bet vėlgi daug niuanasų... Neturiu kur žiemą laikyti, o iki Saintlinos man toooli... biggrin.gif Anksčiau jokių problemų su sraigėm ir šliužais neturėjau, bet, matau, kad jau turėsiu... g.gif Kitą met reikės rimtai tą ančių klausimą apsvarstyti.

QUOTE(matuke @ 2014 06 09, 08:19)
Praejusiaismetais taip buvo, o uzpraejusiais tik pasodintas avietynas, tai uogu nebuvima nurasiau tada jauniem krumeliam  g.gif
Ir nesuprantu kodel pas kaimynus uz kokiu 300-400metru uogynai graziausi ir  derlius pasakiskas. Klausiau,sako niekuom niekad nepurske ...
Adija, ten kur radau sias foto buvo blog'as, ir sie vabalai pavadinti karkvabaliais, tik ar jie buna tokie maziukai  g.gif
http://avietele.blog...s-avietyne.html

čia karkvabaliai. Maži. Išsivystę iš tų baltų storų lervų ir išlindę iš žemės. Graužia viską.... unsure.gif

QUOTE(Alekto @ 2014 06 09, 08:51)
Mano visuose česnakuose kažkokios kirmėlės įsimetė ir visų žiedai nugraužti. Pas mano mamą jau kabo išleisti žiedynai, o pas mane tik siūliukai teišlindę, nes viskas nuėsta. Dar taip nebuvo tiesą sakant niekad.

jau pernai tokius vaizdus mačiau.. doh.gif

Tiesą sakant, man baisu darosi, kas gi bus toliau... rolleyes.gif
Atsakyti
kas yra čilių purškalas, kaip jį pasidaryti ir ką galima purkšti?
Nes vakar širdis verkė žiūrint į trešnes:(
Viršūnių lapai susukti, paraudę, deformuoti, knibžda amarai sad.gif
Atsakyti
Čili purškalas

500ml H2O;
100gr maltų čili pipirų;
40ml augalinio aliejaus;
25ml muilo (be jokių kvapiklių, minkštiklių) ar žalio muilo.
Palaikyti 12-24val, nukošti ir 15ml skiesti 1l H2O.
Atsakyti
Kazkada klausiau apie garbanotasias endivijas
http://www.sodininka...pancalieri.html
Jei idomu, visgi radau buda, kaip gauti ta sviesu guzeles viduriuka. Reikia paaugusioms sukelti ir suristi lapus, kiekvienai doh.gif
Bet skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(taburete @ 2014 06 09, 10:07)
kas yra čilių purškalas, kaip jį pasidaryti ir ką galima purkšti?
Nes vakar širdis verkė žiūrint į trešnes:(
Viršūnių lapai susukti, paraudę, deformuoti, knibžda amarai sad.gif

As kaip prie patinginciu tai pasidarau vandens su keliais lasais fairy, purskiu visus vaiskrumius, vausmedzius, geles nuo amaru, nuo kirminu, visi pakrato kojas cool.gif
Savaitgali purksiu ir avietes su muilinu vandeniu unsure.gif
O beje gervuogiu vabalai nepaliete g.gif
Atsakyti