Įkraunama...
Įkraunama...

Ponai pomidorai

QUOTE(Dziaugiuosi @ 2014 05 02, 08:14)
Sveikos,
Pasidalinkite patirtimi, kokią žemiausią temperatūrą buvo atlaikę pomidorų daigai? Pergyvenu dėl savo sodinukų, o dar 5 atviram grunte susodinti, tai iš viso verysad.gif

aš ne iš tų, kurios sodina ir bando atlaikys-neatlaikys, bet mano manymu žemiausia pomidorams yra 0. o mažiau tau jau apšąla. jei trumpai ir tik -1 tai gali dar atsigauti, o jei ilgiau, tai jau viskas. dar gali iš pažastų ataugti.
Atsakyti
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2014 05 02, 08:14)
Sveikos,
kokią žemiausią temperatūrą

laba rytą, minusinė temperatūra daugumai augalų yra mirties nuosprendis. Pomidorams žemesnėje temperatūroje nei prie + 10C lėtėja vystymasis. Aš nuo balandžio 17 kelis pomidorus pasodinus atviram balkone konteineryje/vazone. Jau žydi. Nenešioju, nedangstau. Tiesa, jų netalžo vėjas. Jie auga dėl manęs, o ne aš gyvenu dėl jų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(---- @ 2014 05 02, 08:41)
Nenešioju, nedangstau. Tiesa, jų netalžo vėjas. Jie auga dėl manęs, o ne aš gyvenu dėl jų  smile.gif

Ech, kaip gera būt taip atsipūtusiai... biggrin.gif Pas mane apie 20 skirtingų veislių po vieną daigą, taip norisi paragauti kiekvieno, nes ieškota, pirkta, prašyta, siųstasi ir pan. Be to, pažadėjau tetai užauginti, keletą daigų iš turimos sėklų kolekcijos, tai nesinori nuvilti... Todėl lakstau, dangstau, nešioju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 05 02, 07:35)
teisingiausios prognozės buvo čia:
http://www.meteox.com/
nerodė pas mane šalnos, jos ir nebuvo. iki šiol meteo.lt pasitikėjau, bet paskutiniu metu jie labai gąsdino. o gismeteo tai dažnai grybauja.

pagal cia ziurint, meteo.lt skaitmenine ta pati irgi rodo, man pasiteisino iki siol, todel nei dangsciau siom dienom, nei sildziau, siandien tai reikes pomidoram paciuka jungti.

Salta ir pas mus, i lauka tik su striuke, saules jokios, apsiniauke,siltnamy siuo metu +18, duru neatidarau, manau visa diena sedes po uzraktu
Papildyta:
QUOTE(ruzilona @ 2014 05 02, 07:24)
Labas rytas
Gal nuorodą grupės galima?  4u.gif

Gal sita? https://www.facebook.../groups/darzas/

Tik ten patarimu nelabai nelabai biggrin.gif As, kaip naujoke, galeciau pati patarimus dalinti supermamose pasedejus, cia nepalyginamai aukstesnis lygis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2014 05 02, 09:29)
Ech, kaip gera būt taip atsipūtusiai...  biggrin.gif Pas mane apie 20 skirtingų veislių po vieną daigą, taip norisi paragauti kiekvieno, nes ieškota, pirkta, prašyta, siųstasi ir pan. Be to, pažadėjau tetai užauginti, keletą daigų iš turimos sėklų  kolekcijos, tai nesinori nuvilti... Todėl lakstau, dangstau, nešioju  ax.gif

aš taip pat norėčiau turėti daugiau, bet gaila, kad vietos nėra sad.gif Auginau daigus mamai, tai kaip su kūdikiais cackinausi, o saviškius kelis tai kada pažiūrėdavau kada ne. Na ir rezultatas toks pats, gal net pasakyčiau, kad labiau prižiūrimiems aš atsibodau. Patinka man auginti, bet po to turiu problemą kur juos padėti. Tad šiemet išdalinau 30 daigų. Kažkaip man tas hobis kainuoja nemažai, nes viską perku - vazonėlius, žemę, sėklas.
Atsakyti
Salnos nebuvo, bet salta g.gif Buvo is ryto apniuke, jau buvau apsisprendus nenudengt agro, bet saulute islindo, tai nudengiau ties sonais ir duris kuriam laikui palikau atviras, ka sianakt teks sildytis ir dar uzdangstyt silauoges ir siaip visokiu krumelius g.gif
Atsakyti
pas mus nuo ryto apniuke, nakti buvo salta, o siltnamyje ziuriu 16 silumos. Zeme buvo ikaitusi nuo praeitu dienu. Bet ilgai taip nebus. Fui kokie bjaurus orai.
Ziuriu mano aplink kaimynai irgi nesiparina, gyvena ne pomidorams, o pomidorai gyvena jiems smile.gif Atnese, pasodino, uzdare siltnami ir isvaziavo. Dar kas trecia diena atvaro palaistyt, uzdaro ir isvaziuoja. Kiti irgi niekuom nedengia. Nebent pas abudu yra vandens talpos viduje. Diena susyla, o nakti jauciu vanduo padeda neatsalt. Ir pomidorai sau puikiausiai gyvena. Taip, kad merginos.... ramiai, musu pomidorai tikrai isgyvens.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 05 02, 11:18)
Taip, kad merginos.... ramiai, musu pomidorai tikrai isgyvens.

ooo, kooks optimizmas... bigsmile.gif Deja, ne visada tie pomidorai išgyvena... smile.gif
Atsakyti
Pas mus Kretingoje buvo salna kaip reikiant, ryte zeme, zole buvo balta balta...Kriauses lapeliai ir ziedai nulinke, silageles nulenkusios ziedelius verysad.gif Pomidorai isgyveno biggrin.gif . Siltnamio nesildziau, pomidorai buvo uzdengti agro plevele. Pas mus dabar giedra, sviecia saule, tai siltnamio duris atveriau iki galo kokiai valandelei, kad pradziutu, nes visos siltnamio sienos slapios unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 05 02, 11:18)
Ziuriu mano aplink kaimynai irgi nesiparina <...> Atnese, pasodino, uzdare siltnami ir isvaziavo. <...>

po pasodino ir uždarė šiltnamį dar keli punktai ir lygiai taip pat išvažiuoju ir nesiparinu ax.gif

Prisiminti -> Kas lemia pomidorų derlingumą?
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 05 01, 20:49)
Bliacha, lyg buvo keli apatiniai lapai tokie  unsure.gif O kaip veliau jie augo pas tave, tie, su nutrupejusiaisi lapaisa? As saviskiam nuskyniau, gal trim

Normaliai augo,bet žemę pakeičiau,šaknis praploviau smile.gif Jei apatiniai tokie lapai buvo,tai nieko baisaus,ne nuo trąšų.Pas mani ir viršutiniai trupėjo biggrin.gif
QUOTE(---- @ 2014 05 02, 10:48)
Kažkaip man tas hobis kainuoja nemažai, nes viską perku - vazonėlius, žemę, sėklas.

Tai,kad visoms,na bent daugumai,tas hobis nemažai kainuoja biggrin.gif Aitvarai nesuneša,pirkt reikia.
QUOTE(rytorasa @ 2014 05 02, 11:38)
ooo, kooks optimizmas...  bigsmile.gif Deja, ne visada tie pomidorai išgyvena...  smile.gif

Optimizmas- gerai thumbup.gif Ale tikrai be daigų galima likt.Kas pats saugosi,tą ir dievas saugo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 05 02, 11:55)
po pasodino ir uždarė šiltnamį dar keli punktai ir lygiai taip pat išvažiuoju ir nesiparinu  ax.gif

Prisiminti -> Kas lemia pomidorų derlingumą?

Gaudvile pasidalink dartais keliais punktais. Noreciau ir as pasodinti ir uzdaryti ir isvaziuoti savaitei . Taip ir padariau su bandomaisiais - pasmerktaisiais 12 blush2.gif Nezinau isgyveno jie ar ne.
Atsakyti