QUOTE(cibulis @ 2014 08 27, 10:46)
Nebent čia kalbi apie 10 kW ŠS. Man 6 kW su gręžiniu išeitų daug pigiau:
Stiebel Eltron (populiariausi siurbliai Vokietijoje, mano žiniomis) - 36 300 Lt.
Vaillantas - 35 918 Lt.
6kW tai čia 120m gręžinys reikalingas, arba du po 60m. Tikrai su tokio gylio gręžiniu gausis ttik 36300 Lt. Ar gręžinio gylis skaičiuotas ne pagal siurblio galingumą, bet pagal šilumos poreikį? Nepamirškit, dar ir vandens pašildymui kokių 20-40m papildomo gręžinio gylio reikalauja virš namo šildymui reikalingo gręžinio gylio.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 08 27, 22:42)
Imanoma

vakar kaip tik paleidau viena viessmann 222g 6kw su greziniu 120m su medziagom ir darbais 22kL .
Pvz va dar vienas variantas kam reikia brendo
http://www.ebay.de/i...=item233f85e8b9
Atsiprašau, turiu papildyti savo pasisakymą. Neįmanoma įsirengti ŠS Lietuvoje su vardą turinčia įranga, visą įsigijomo ir darbų atlikimo rūpestį patikint Lietuvos firmoms. Jei pats susirasi ŠS ir atsisiūsi papigiai iš užsienio, tai visai kita kalba. Bet ir tai, ne pas pirmą pardavėją gausi už gerą kainą.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 08 27, 23:26)
Žiūrint, kokia firma. Aš kalbu apie dvi geriausias (bent jau mano supratimu): Artvą ir Kaunohidrogeologiją. Kainos Vilniuje. Keli kaimynai darė gręžinius vandeniui, tai metro kaina apie 105 Lt be mokesčių.
Nemaišyk, gręžinio metro kaina vandeniui yra brangesnė ir kainuoja apie 120Lt, o geoterminio metras pigesnis ir jo kaina apie 60Lt, tokios kainos pamenu buvo ir prieš 3 metus.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 08 28, 00:18)
Ir šiaip. Visi kultūringi žmonės (ir bent šiokie tokie patriotai, LT piliečiai) rašo lietuviškai. O tu vis kaip nemokša: be š, ę, ž, ą. Sunku ar nemoki? Lyg ir pagyvenęs Lietryčio fotkėje buvai, turėtum mokėti. Vadinasi nenori, o tai jau kvepia surogatu, ne tikru piliečiu, ir dar kavenskas. Kažkaip nedera.
Cibuli, atsipeikėk dėl tos lietuvybės tekste. Čia gi straipsniai ne į žurnalus rašomi, už kurių paskaitymą žmonės pinigus moka, čia gyvas pokalbis tarp žmonių vyksta. Čia viena.
Antras dalykas, nu nors užsimušk, bet su telefonais ir planšetėmis, bent jau manes lietuviškom raidėmis užsip$%ti nepriversi. Ne tik lietuviškas rades rašyti, bet ir cituojamo teksto sutrumpinimas, sory, gal kokia valandą prasi%$#sau ir nieko. Užkniso negyvai, tai daugiau ir nebandau citatų trumpinti, kai rašau su androdais.