Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 10 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 08 27, 23:02)
Taigi sakyk, kiek tau kainavo gręžinio metras? Aš manau, kad turėjo kainuoti apie 100-105 Lt be mokesčių.

Bendradarbis pernai gręžinius geoterminiam darėsi po ~65-70 lt/m, 3 po berods 70-75 metrus (gal dar ir vandeniui tuo pačiu gręžinį pasidarė). Negi taip kainos sukilo?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2014 08 27, 22:16)
Bendradarbis pernai gręžinius geoterminiam darėsi po ~65-70 lt/m, 3 po berods 70-75 metrus (gal dar ir vandeniui tuo pačiu gręžinį pasidarė). Negi taip kainos sukilo?

Žiūrint, kokia firma. Aš kalbu apie dvi geriausias (bent jau mano supratimu): Artvą ir Kaunohidrogeologiją. Kainos Vilniuje. Keli kaimynai darė gręžinius vandeniui, tai metro kaina apie 105 Lt be mokesčių.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 08 27, 22:26)
Žiūrint, kokia firma. Aš kalbu apie dvi geriausias (bent jau mano supratimu): Artvą ir Kaunohidrogeologiją. Kainos Vilniuje. Keli kaimynai darė gręžinius vandeniui, tai metro kaina apie 105 Lt be mokesčių.

vandeniui buna brangiau kiek domejausi.
Pati Artva raso:
Vandens gręžiniai individualių namų ūkio reikmėms (vandens poreikiams iki 3 m3/h):
     Nuo balandžio mėn. iki lapkričio mėn. - gręžinio įrengimo darbų kaina nuo 111 LTL (32 €) už 1 metrą.

Nuo gruodžio mėn. iki kovo mėn. - gręžinio įrengimo darbų kaina nuo 105 LTL (30 €) už 1 metrą.

Geoterminiai gręžiniai (šilumos išgavimui iš grunto):

•    nuo balandžio iki lapkričio mėn - 73 LTL (21 €) už metrą;
•    nuo gruodžio mėn iki kovo mėn.- 70 LTL (20 €) už metrą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 27 rugpjūčio 2014 - 22:41
QUOTE(cibulis @ 2014 08 28, 00:02)
Nesigiri, nes panašu, kad esi pagyrūnas. .... o tu tik giriesi. Geriau sakyk, kaip buvo, o nesigirk.

As su tavim aviu neganiau nuleisk gaza piemeni o tada gal ir pakalbesiu
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 08 27, 21:42)
Imanoma  smile.gif  vakar kaip tik paleidau viena viessmann 222g 6kw su greziniu 120m su medziagom ir darbais  22kL .
Pvz  va dar  vienas variantas kam reikia brendo http://www.ebay.de/i...=item233f85e8b9

is kur viessmann 222g 6kw pavyko gauti uz gera kaina ?
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 08 27, 22:35)
As su tavim aviu neganiau nuleisk gaza piemeni o tada gal ir pakalbesiu

Tu jau ne vieną kartą mane puoli. Taip kad turime abipusę simpatiją. Pirmas dalykas: kažką pasakai, bet didžiąją dalį nutyli. Tokia jau tų jaučių natūra. Čia apie tave kalbu. Ar pataikiau?

O šiaip tikrai esi pagyrūnas, nors gal to ir nejauti. Kaip gali atrodyti tavo pasakymas: mes diskutuojame apie brangius brendinius ŠS, išlenda Korida ir vualia - aš pasidariau pigiau. OK, bet tu pateik skaičius, o ne miglotus teiginius.

Ir šiaip. Visi kultūringi žmonės (ir bent šiokie tokie patriotai, LT piliečiai) rašo lietuviškai. O tu vis kaip nemokša: be š, ę, ž, ą. Sunku ar nemoki? Lyg ir pagyvenęs Lietryčio fotkėje buvai, turėtum mokėti. Vadinasi nenori, o tai jau kvepia surogatu, ne tikru piliečiu, ir dar kavenskas. Kažkaip nedera.

Be to žodis "piemenė" tavo sakinyje buvo kreipinys. O kreipinys iš abiejų pusių yra išskiriamas kableliais. Jokios kalbos kultūros ir pagarbos savo šaliai.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2014 08 27, 22:27)
Geoterminiai gręžiniai (šilumos išgavimui iš grunto):
•    nuo balandžio iki lapkričio mėn - 73 LTL (21 €) už metrą;
•    nuo gruodžio mėn iki kovo mėn.- 70 LTL (20 €) už metrą.

Blogai pavertei kainas litų į eurus. Bus dabar tau. Laikykis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2014 08 28, 00:39)
is kur viessmann 222g 6kw pavyko gauti uz gera kaina ?

Is cia http://www.skelbiu.l...n-18339181.html
Ne kekviena diena buna variantu , kad ir siai dienai auksciau pateiktoje nuorodoje yra brendinis SS su kuriuo galima itilpti i panasia mano pamineta suma . Aisku reikia kazkiek rizikuoti smile.gif ,bet kas nenori lai perka dvigubai .
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 08 27, 10:46)
Nebent čia kalbi apie 10 kW ŠS. Man 6 kW su gręžiniu išeitų daug pigiau:
Stiebel Eltron (populiariausi siurbliai Vokietijoje, mano žiniomis) - 36 300 Lt.
Vaillantas - 35 918 Lt.

6kW tai čia 120m gręžinys reikalingas, arba du po 60m. Tikrai su tokio gylio gręžiniu gausis ttik 36300 Lt. Ar gręžinio gylis skaičiuotas ne pagal siurblio galingumą, bet pagal šilumos poreikį? Nepamirškit, dar ir vandens pašildymui kokių 20-40m papildomo gręžinio gylio reikalauja virš namo šildymui reikalingo gręžinio gylio.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 08 27, 22:42)
Imanoma  smile.gif  vakar kaip tik paleidau viena viessmann 222g 6kw su greziniu 120m su medziagom ir darbais  22kL .
Pvz  va dar  vienas variantas kam reikia brendo http://www.ebay.de/i...=item233f85e8b9

Atsiprašau, turiu papildyti savo pasisakymą. Neįmanoma įsirengti ŠS Lietuvoje su vardą turinčia įranga, visą įsigijomo ir darbų atlikimo rūpestį patikint Lietuvos firmoms. Jei pats susirasi ŠS ir atsisiūsi papigiai iš užsienio, tai visai kita kalba. Bet ir tai, ne pas pirmą pardavėją gausi už gerą kainą.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 08 27, 23:26)

Nemaišyk, gręžinio metro kaina vandeniui yra brangesnė ir kainuoja apie 120Lt, o geoterminio metras pigesnis ir jo kaina apie 60Lt, tokios kainos pamenu buvo ir prieš 3 metus.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 08 28, 00:18)

Ir šiaip. Visi kultūringi žmonės (ir bent šiokie tokie patriotai, LT piliečiai) rašo lietuviškai. O tu vis kaip nemokša: be š, ę, ž, ą. Sunku ar nemoki? Lyg ir pagyvenęs Lietryčio fotkėje buvai, turėtum mokėti. Vadinasi nenori, o tai jau kvepia surogatu, ne tikru piliečiu, ir dar kavenskas. Kažkaip nedera.

Cibuli, atsipeikėk dėl tos lietuvybės tekste. Čia gi straipsniai ne į žurnalus rašomi, už kurių paskaitymą žmonės pinigus moka, čia gyvas pokalbis tarp žmonių vyksta. Čia viena.

Antras dalykas, nu nors užsimušk, bet su telefonais ir planšetėmis, bent jau manes lietuviškom raidėmis užsip$%ti nepriversi. Ne tik lietuviškas rades rašyti, bet ir cituojamo teksto sutrumpinimas, sory, gal kokia valandą prasi%$#sau ir nieko. Užkniso negyvai, tai daugiau ir nebandau citatų trumpinti, kai rašau su androdais.
Atsakyti
[quote=mintas,2014 08 28, 14:56]

Atsiprašau, turiu papildyti savo pasisakymą. Neįmanoma įsirengti ŠS Lietuvoje su vardą turinčia įranga, visą įsigijomo ir darbų atlikimo rūpestį patikint Lietuvos firmoms. Jei pats susirasi ŠS ir atsisiūsi papigiai iš užsienio, tai visai kita kalba. Bet ir tai, ne pas pirmą pardavėją gausi už gerą kainą.
[quote]
taip perkant Lt nimanoma misija smile.gif o paieskojus ,parizikavus -galima .
Cia aprisimo stadijoje www.dropbox.com/s/jbqd89pxqv8vx82/2014-08-15%2013.43.18.jpg?dl=0 .I ta suma iejo aprisimui naudotos nepigios medziagos, galima butu dar ir pataupyti ...
Aisku ,aprisimo medziagos pirktos ne is senuku ar ermitazu smile.gif

P.S. Cibuli , kažkokios pas tave erotines fantazijas apie bulius ir ,,portugalus'' biggrin.gif ,mesk iš galvos doh.gif doh.gif doh.gif
Pirmiausia patriotizmas turi būti ne žodžiais o širdyje ir darbais .Negimiau tas kur su ,,atčkarikais'' sėdi visą dieną prie kompo ir minko klaviatūrą ,kaip moku taip ir rašau .Kam reikia tas supranta . Per daug sau leidi ,jau antras žmogus tau sakau ...
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 08 28, 11:24)
Is cia  http://www.skelbiu.l...n-18339181.html
Ne kekviena diena buna variantu  , kad ir siai dienai auksciau pateiktoje nuorodoje yra brendinis SS su kuriuo galima itilpti i panasia mano pamineta suma . Aisku reikia kazkiek rizikuoti  smile.gif ,bet kas nenori lai perka dvigubai .

Tavo nuorodoj paziurejus placiau - ir daugiau firminiu SS uz panasia kaina ismeta g.gif
Atsakyti
[quote=korida,2014 08 28, 14:36]
[quote=mintas,2014 08 28, 14:56]

[quote]
taip perkant Lt nimanoma misija smile.gif o paieskojus ,parizikavus -galima .
Cia aprisimo stadijoje www.dropbox.com/s/jbqd89pxqv8vx82/2014-08-15%2013.43.18.jpg?dl=0 .I ta suma iejo aprisimui naudotos nepigios medziagos, galima butu dar ir pataupyti ...
Aisku ,aprisimo medziagos pirktos ne is senuku ar ermitazu smile.gif

P.S. Cibuli , kažkokios pas tave erotines fantazijas apie bulius ir ,,portugalus'' biggrin.gif ,mesk iš galvos doh.gif doh.gif doh.gif
Pirmiausia patriotizmas turi būti ne žodžiais o širdyje ir darbais .Negimiau tas kur su ,,atčkarikais'' sėdi visą dieną prie kompo ir minko klaviatūrą ,kaip moku taip ir rašau .Kam reikia tas supranta . Per daug sau leidi ,jau antras žmogus tau sakau ...
[/quote]

tai vis gi variu litavo apriso. Nebandei siulyt plastiko?
Skelbimo nuotraukose matau temperaturos davikli. Tai jis kaip ir iejo i komplekta.
Kaip reikalai su lauko konturo siurbliuku? Pasileido jis?
Kiek tiksliai paeme zmogus uz darba (aprisima, paleidima)? Kazkokius imantrius nustatymus nurodinejo?

Del Junkers is ebay.de anas modelis yra labai senas. Kazin ar jo COP siekia 4 pagal naujesni standarta EN 14511(skaiciuojant COP itraukiami i cirkuliaciniai siurbliai). Taciau kainos ir kokybes santykis tinkamas smile.gif

Daugiau foto parodyk aprisimo.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 08 28, 12:56)
1. 6kW tai čia 120m gręžinys reikalingas, arba du po 60m. Tikrai su tokio gylio gręžiniu gausis ttik 36300 Lt. Ar gręžinio gylis skaičiuotas ne pagal siurblio galingumą, bet pagal šilumos poreikį? Nepamirškit, dar ir vandens pašildymui kokių 20-40m papildomo gręžinio gylio reikalauja virš namo šildymui reikalingo gręžinio gylio.

2. Nemaišyk, gręžinio metro kaina vandeniui yra brangesnė ir kainuoja apie 120Lt, o geoterminio metras pigesnis ir jo kaina apie 60Lt, tokios kainos pamenu buvo ir prieš 3 metus.

3. Cibuli, atsipeikėk dėl tos lietuvybės tekste. Čia gi straipsniai ne į žurnalus rašomi, už kurių paskaitymą žmonės pinigus moka, čia gyvas pokalbis tarp žmonių vyksta. Čia viena.

Antras dalykas, nu nors užsimušk, bet su telefonais ir planšetėmis, bent jau manes lietuviškom raidėmis užsip$%ti nepriversi. Ne tik lietuviškas rades rašyti, bet ir cituojamo teksto sutrumpinimas, sory, gal kokia valandą prasi%$#sau ir nieko. Užkniso negyvai, tai daugiau ir nebandau citatų trumpinti, kai rašau su androdais.

1. Man sakė, kad 1 kW pakanka 15 metrų gręžinio. Kam dar papildomus metrus daryti vandens šildymui, jai kai šildo vandenį, nešildo namo. O be to siurblio galingumas nėra didesnis nei 6 kW. Daugiau jis iš savęs neišspaus.

2. Suklydau, pripažįstu.

3. Žinoma, kad neprivaloma, bet jei rašai iš kompo - tai turėtum taip daryti.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 08 28, 13:36)
Cibuli , kažkokios pas tave erotines fantazijas apie bulius ir ,,portugalus''  biggrin.gif ,mesk iš galvos doh.gif  doh.gif  doh.gif 
Pirmiausia patriotizmas turi būti ne žodžiais o širdyje ir darbais .Negimiau tas kur su ,,atčkarikais'' sėdi visą dieną prie kompo ir minko klaviatūrą ,kaip moku taip ir rašau .Kam reikia  tas supranta . Per daug sau leidi ,jau antras žmogus tau sakau ...

Aš tik pasakiau, jog netikiu tokiomis kainomis. Gal kiek ir per aštriai pasakiau. Tuomet jūs mane užsipuolėte, visokių gražių žodelių pažėrėte, dabar tas pats. Bet čia jau nieko nepadarysi - elkitės kaip tinkamas.
Atsakyti