Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 10 tema

QUOTE(korida @ 2014 09 30, 11:49)
O kas turi daugiau pinigu negu proto, sioje situacijoje ,  lai ploja  smile.gif ...

Čia man taikote? Prašau paaiškinti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 09 30, 14:10)
Čia man taikote? Prašau paaiškinti.

Cia taikau arkavos sitatai :
QUOTE(arkava @ 2014 09 30, 12:58)
Dauguma ploja 600-900 ramiai, nors is palaidoje i grezinius ir gelezi dar po 40-50T  doh.gif

o jus ar patenkate i sios citatos remus ,nezinau .Manau ,kad nesiruosiate pretenduoti i tai . smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 30 rugsėjo 2014 - 12:21
Išsiunčiau kelios firmoms užklausą, kokio gręžinio reikia numatomam 6 kW siurbliui. Pridėjau ir namo X ir Y koordinates, kad galėtų tiksliai susirasti vietovę. Vienos firmos skambutis pritrenkė.

Sako - koks bus siurblys? Sakau rašiau, kad 6 kW. Jis: tai aš matau, bet kokios firmos. Sakau - nežinau, juk svarbu galia, o ne kas gamintojas. Matot, sako, vienos firmos iš 6 kW gauna 6,5 kW, kitos - ir 8 kW ir t.t. Sakau, o kaip su gręžiniu. Jis - svarbiausia, ne gręžinio gylis, o kokio gamintojo bus siurblys. Klausiu: o jūs geologą turite, kuris galėtų pasakyti pagal geologinius tyrimus. Žodžiu, baigėsi kantrybė ir padėjau ragelį.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 09 30, 15:14)
Išsiunčiau kelios firmoms užklausą, kokio gręžinio reikia numatomam 6 kW siurbliui. Pridėjau ir namo X ir Y koordinates, kad galėtų tiksliai susirasti vietovę. Vienos firmos skambutis pritrenkė.

Sako - koks bus siurblys? Sakau rašiau, kad 6 kW. Jis: tai aš matau, bet kokios firmos. Sakau - nežinau, juk svarbu galia, o ne kas gamintojas. Matot, sako, vienos firmos iš 6 kW gauna 6,5 kW, kitos - ir 8 kW ir t.t. Sakau, o kaip su gręžiniu. Jis - svarbiausia, ne gręžinio gylis, o kokio gamintojo bus siurblys. Klausiu: o jūs geologą turite, kuris galėtų pasakyti pagal geologinius tyrimus. Žodžiu, baigėsi kantrybė ir padėjau ragelį.

informuokit ir toliau apie gautus atsakymus smile.gif labai idomu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2014 09 30, 15:32)
informuokit ir toliau apie gautus atsakymus smile.gif labai idomu smile.gif

OK.

Firma 1.
Atsakymas (firmos): 6kW šilumos siurbliui reikalingas 100m vienas gręžinys.

Klausimas (mano): O kiek iš 100 metrų gręžinio tikitės paimti energijos? Arba kiek iš vieno metro?

Atsakymas: 15m/kW.

Klausimas: Čia vidurkis Lietuvos ar kaip? Mano gruntas prastas. Viršuje smėlis, žvyras, darė grunto tyrimus pamatams, tai iki 6 metrų gylio nerado jokio vandens. O toks gruntas, kiek žinau, mažai energijos duoda. Reikia molio ir vandeningo grunto. (Specialiai nutylėjau apie kaimyno gręžinį, kol kas nerodžiau grunto varžų matavimo protokolo).

Atsakymas: Gręžiant 100m vertikalų gręžinį pasieksime spūdinio vandens sluoksnį kuris turi spūdį, tad kolektorius žemėje bus vandeningame sluoksnyje.

Klausimas: O kokio vandens sluoksnio storio galima tikėtis? Jei bus mažas vandens sluoksnis, ar pakaks energijos?

Daugiau atsakymų nesulaukiu.
Papildyta:
Dar vienos (geologai) firmos atsakymas: Jums užtektų vieno gręžinio 120 m gylio. Tikslų gylį turi pasakyti tie, kas montuos šilumos siurblį. Jie neša atsakomybę.

Ką tik su šios firmos atstovu paplepėjome telefonu. Sako, kad iš akies pasakė, jog pakaks 50 m. Sakė tokį vidurkį ima iš grunto metro. Galiausiai prispaudžia prie kampo. Žadėjo po kelių dienų pažiūrėti detaliau, kas ten pas mane per gruntas.

Kažkaip labai jau kreiva dirba mūsų geotermščikai: iš akies buria gręžinio gylį, vienos firmos negali išgręžti gilesnių gręžinių, tai siūlo du trumpesnius. Bardas kaip reikiant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 rugsėjo 2014 - 16:13
Tokios astronomines investicijos o atsakymai senuku lygio konsultantu..

2. Gal galima plačiau. Aktualu. 
3. Čia tik pagalbinis šildymas kiek suprantu. Vis tiek esminį darbą darys dujos? Ar kaip?

2. Gandu lygio info, pazystamu pazystami sukise kruvas pinigu degina elektra, tai tiek.
3. Pagalbinis. Zidinys kada busiu namie ir oras oras kada nebusiu namie iki kol rimtai atves oras. Tikiuosi kad silta ora sekmingai isnesios rekupas po namus. Kai jau reiks rimtesnes silumos jungsim dujas. Po sios ziemos paaiskes kokios namo silumos sanaudos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 30 rugsėjo 2014 - 17:13
QUOTE(*** @ 2014 09 30, 17:09)
Tokios astronomines investicijos o atsakymai senuku lygio konsultantu..

Tai ir aš apie tą patį: buria iš akies. Grunto sudėtis jiems iš esmės neįdomi, net ir geologams. Ima vidurkį, kad iš 1 metro išeina 50 W. Dar susidariau įspūdį, kad labai daug lemia turima įranga. Jei gali gręžti giliau, tai daro vieną gilesnį gręžinį, jei negali, daro du seklesnius. Dar visas galimas problemas verčia būsimam šilumos siurblio montuotojui (jei gręžėjai patys nemontuoja). Tokiu atveju jokios rizikos ar bėdų.

Beje, buvai užsiminęs apie problemas su sausu gruntu. Gal gali detaliau?
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 09 30, 17:09)
Pagalbinis. Zidinys kada busiu namie ir oras oras kada nebusiu namie iki kol rimtai atves oras. Tikiuosi kad silta ora sekmingai isnesios rekupas po namus. Kai jau reiks rimtesnes silumos jungsim dujas. Po sios ziemos paaiskes kokios namo silumos sanaudos.

Sakai, kad geoterma brangu. Iš dalies su tavimi sutinku, bet pats ne ką pigesnę sistemą įsirengei. Židinys įtariu apie 10 000 Lt (kaminas, kapsulė, apdaila) mažiausiai. Orinukas dar tikriausiai kokie 5000 Lt. Galiausiai dujos su kaminu, t.y. su viskuo, irgi apie 12 000 - 15 000 Lt. Bendra suma apie 27 000 - 30 000 Lt. Aš tikiuosi, kad man viską viename darys šilumos siurblys. Kinų su gręžiniu ir aprišimu kainuotų apie 20 000 Lt, jei imti kokį brendinį manyčiau, kad bus apie 30 000 Lt. Labai panašios sumos.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 09 30, 19:21)
. Aš tikiuosi, kad man viską viename darys šilumos siurblys

nepamirskit dar ir vesinimo funkcijos .
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 09 30, 18:35)

as galvoju i 9 itilpti.
mano paskaiciavimais lyginant SS oras-vanduo ir vanduo vanduo, kurie stato energetiskai efektyvius namus, vanduo-vanduo niekaip neatsipirks,nes grezinys per didele investicija, horizontalus kita kalba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orginalus: 30 rugsėjo 2014 - 18:52
Na ka gi ir pas mane linksmoji dalis juda i prieki smile.gif

user posted image

ryt uzbaiksim viska ir bus galima spausti mygtuka "start" smile.gif
Atsakyti

pas brendinius silumos siurblius tai dazniausiai papildoma funkcija, kuri kainuoja tikrai nemazai. Tarkim Vitocal 222-G 5.9 KW katalogine kaina ~ 5600 eur, pasyvaus saldymo modulis ~ 2500 eur....
Tarkim pas Ekoklima
NIBE F1245-5 23140Lt
NIBE F1245-5PC (modelis su integruotu pasyviu saldymu) 28501Lt
Atsakyti

Teisingai, įvertinus ir vėsinimą būtų dar pigiau arba įprasta sistema būtų dar brangesnė.
Papildyta:
QUOTE(Orginalus @ 2014 09 30, 18:51)
as galvoju i 9 itilpti.

O čia koks bus - kinų? Kokios firmos gal jau žinoma?
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2014 09 30, 19:03)
pas brendinius silumos siurblius tai dazniausiai papildoma funkcija, kuri kainuoja tikrai nemazai.  Tarkim Vitocal 222-G 5.9 KW katalogine kaina ~ 5600 eur, pasyvaus saldymo modulis ~ 2500 eur....
Tarkim pas Ekoklima
NIBE F1245-5      23140Lt
NIBE F1245-5PC (modelis su integruotu pasyviu saldymu)  28501Lt

Gal galima plačiau kaip tai veikia? Ar reikia ilgesnio/galingesnio gręžinio?

Nes Korida mintyje turėjo tą patį šildymą tik vasarą į grindis reikia leisti mažesnę temperatūrą? Tarkime kokiais 5 laipsniai žemesnę nei norima turėti kambaryje. Galimas grindų rasojimas.

O kaip veikia jūsų nurodyti siurbliai?
Atsakyti