QUOTE(mantesas @ 2014 09 30, 19:31)
cibuli o bandei rasyt i
http://hgc.lt/?cat=18 jis atlieka tiesioginius siluminiu parametru matavimus grezstkylej. pasikonsultuok gal uzteks ir taip kad grezimo metu ismatuos ir nuspresit ar reikia antro grezinio ar ne. Ir siaip gal kokiu minciu duos.
Tiksliai nezinau kaip veikia jo tyrimo metodai bet gal gales padart koreliacija su kaimyno varzom ir paskaiciuot tiksliau. Zodziu bandyk kreiptis
Parašiau jam užklausą prieš 5 dienas. Kol kas jokio atsakymo. Dar kartą pakartojau laišką. Pabandysiu rytoj paskambinti.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 09 30, 19:37)
Jai nama butum apsiuves kukliu epsu, nedejes cerpiu ir kurentum malkom + anglim turetum pati pigiausia sildyma kokius artimiausius 30-50metu. Nezinau kokia prasme yra suplakti skirtingus irenginius ir lyginti kainas. O del vesos grazinino su geoterminiu kazko buciau linkes abejot. Greiciausiai nuo kondensato atsokinetu plyteles arba susiraitys medines grindys
Tarp kuklaus (20 cm) ir nekuklaus (mano sienų EPS storis - 35 cm) tikrai nėra didelis skirtumas. Tai sudarė apie 25,2 kubus arba litais 4662 Lt. Dar tarkime šiek tiek brangiau kainavo tinkas, tinklelis, darbas. Bet visa suma sudarytų daugiausiai kokius 8000 Lt. Čerpės už skardą man kainavo apie 6000 Lt daugiau. Aš šiuos pinigus sutaupiau, nes suprojektavau 100 kv. metrų mažesnį namą nei iš pradžių norėjau. Taigi turiu dar apie 80 000 Lt likutį. Be to neįdėjau medinių langų, viso namo neapvariau klinkeriu. Taip kad vėl grįžtu prie to, kad sutaupiau apie 100 000 Lt.
Todėl tikrai noriu ir galiu sau leisti turėti komfortišką šildymo būdą - geotermą. Be to, skirtingas sistemas galima lyginti, nes tu su trimis sistemos (židinys, orinuka sir dujos) atliksi tas pačias funkcijas, ką aš darysiu su viena (geoterma).
Dėl vėdinimo ir aš kažkiek abeju, nes gali būti negerai grindims.