Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 10 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 09 30, 19:21)

O kaip veikia jūsų nurodyti siurbliai?

cibuli o bandei rasyt i http://hgc.lt/?cat=18 jis atlieka tiesioginius siluminiu parametru matavimus grezstkylej. pasikonsultuok gal uzteks ir taip kad grezimo metu ismatuos ir nuspresit ar reikia antro grezinio ar ne. Ir siaip gal kokiu minciu duos.

Tiksliai nezinau kaip veikia jo tyrimo metodai bet gal gales padart koreliacija su kaimyno varzom ir paskaiciuot tiksliau. Zodziu bandyk kreiptis
Atsakyti
Jai nama butum apsiuves kukliu epsu, nedejes cerpiu ir kurentum malkom + anglim turetum pati pigiausia sildyma kokius artimiausius 30-50metu. Nezinau kokia prasme yra suplakti skirtingus irenginius ir lyginti kainas. O del vesos grazinino su geoterminiu kazko buciau linkes abejot. Greiciausiai nuo kondensato atsokinetu plyteles arba susiraitys medines grindys smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2014 09 30, 17:21)
Tai ir aš apie tą patį: buria iš akies. Grunto sudėtis jiems iš esmės neįdomi, net ir geologams. Ima vidurkį, kad iš 1 metro išeina 50 W. Dar susidariau įspūdį, kad labai daug lemia turima įranga. Jei gali gręžti giliau, tai daro vieną gilesnį gręžinį, jei negali, daro du seklesnius. Dar visas galimas problemas verčia būsimam šilumos siurblio montuotojui (jei gręžėjai patys nemontuoja). Tokiu atveju jokios rizikos ar bėdų.

Beje, buvai užsiminęs apie problemas su sausu gruntu. Gal gali detaliau?
Papildyta:

Sakai, kad geoterma brangu. Iš dalies su tavimi sutinku, bet pats ne ką pigesnę sistemą įsirengei. Židinys įtariu apie 10 000 Lt (kaminas, kapsulė, apdaila) mažiausiai. Orinukas dar tikriausiai kokie 5000 Lt. Galiausiai dujos su kaminu, t.y. su viskuo, irgi apie 12 000 - 15 000 Lt. Bendra suma apie 27 000 - 30 000 Lt. Aš tikiuosi, kad man viską viename darys šilumos siurblys. Kinų su gręžiniu ir aprišimu kainuotų apie 20 000 Lt, jei imti kokį brendinį manyčiau, kad bus apie 30 000 Lt. Labai panašios sumos.

Atsakyti
O čia koks bus - kinų? Kokios firmos gal jau žinoma?

taip, kinu .ES Lietuvoje pavadinimu.
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2014 09 30, 19:31)
cibuli o bandei rasyt i http://hgc.lt/?cat=18    jis atlieka tiesioginius siluminiu parametru matavimus grezstkylej. pasikonsultuok gal uzteks ir taip kad grezimo metu ismatuos ir nuspresit ar reikia antro grezinio ar ne. Ir siaip gal kokiu minciu duos.

Tiksliai nezinau kaip veikia jo tyrimo metodai bet gal gales padart koreliacija su kaimyno varzom ir paskaiciuot tiksliau. Zodziu bandyk kreiptis

Parašiau jam užklausą prieš 5 dienas. Kol kas jokio atsakymo. Dar kartą pakartojau laišką. Pabandysiu rytoj paskambinti.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 09 30, 19:37)
Jai nama butum apsiuves kukliu epsu, nedejes cerpiu ir kurentum malkom + anglim turetum pati pigiausia sildyma kokius artimiausius 30-50metu. Nezinau kokia prasme yra suplakti skirtingus irenginius ir lyginti kainas. O del vesos grazinino su geoterminiu kazko buciau linkes abejot. Greiciausiai nuo kondensato atsokinetu plyteles arba susiraitys medines grindys smile.gif

Tarp kuklaus (20 cm) ir nekuklaus (mano sienų EPS storis - 35 cm) tikrai nėra didelis skirtumas. Tai sudarė apie 25,2 kubus arba litais 4662 Lt. Dar tarkime šiek tiek brangiau kainavo tinkas, tinklelis, darbas. Bet visa suma sudarytų daugiausiai kokius 8000 Lt. Čerpės už skardą man kainavo apie 6000 Lt daugiau. Aš šiuos pinigus sutaupiau, nes suprojektavau 100 kv. metrų mažesnį namą nei iš pradžių norėjau. Taigi turiu dar apie 80 000 Lt likutį. Be to neįdėjau medinių langų, viso namo neapvariau klinkeriu. Taip kad vėl grįžtu prie to, kad sutaupiau apie 100 000 Lt.

Todėl tikrai noriu ir galiu sau leisti turėti komfortišką šildymo būdą - geotermą. Be to, skirtingas sistemas galima lyginti, nes tu su trimis sistemos (židinys, orinuka sir dujos) atliksi tas pačias funkcijas, ką aš darysiu su viena (geoterma).

Dėl vėdinimo ir aš kažkiek abeju, nes gali būti negerai grindims.
Atsakyti
Teisingai, įvertinus ir vėsinimą būtų dar pigiau arba įprasta sistema būtų dar brangesnė.
Papildyta:

O čia koks bus - kinų? Kokios firmos gal jau žinoma?
Papildyta:

Gal galima plačiau kaip tai veikia? Ar reikia ilgesnio/galingesnio gręžinio?

Nes Korida mintyje turėjo tą patį šildymą tik vasarą į grindis reikia leisti mažesnę temperatūrą? Tarkime kokiais 5 laipsniai žemesnę nei norima turėti kambaryje. Galimas grindų rasojimas.

O kaip veikia jūsų nurodyti siurbliai?

labai detaliai nesigilinau i pasyvu vedinima dar, mano supratimu pasyvus vesinimas vyksta cirkuliuojant ta pati silumini skysti per visa grindu kontura apeinant silumos siurblio silumokaiti. Na manau jeigu per grindini nenorima leisti, galima ir ora vesinti.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2014 09 30, 20:11)
labai detaliai nesigilinau i pasyvu vedinima dar, mano supratimu pasyvus vesinimas vyksta cirkuliuojant ta pati silumini skysti per visa grindu kontura apeinant silumos siurblio silumokaiti. Na manau jeigu per grindini nenorima leisti, galima ir ora vesinti.

Tokiu atveju, mano supratimu, neapsimoka pirkti brangesnio ŠS, nes vis tiek šaltesnį skysti atiduosime į grindis. Jei tokiu atveju reikalingas standartinis grindinis šildymas, tai čia nieko ypatingo. Aš galvojau, kad gal yra kažkas būtino papildomai ir be ŠS.
Atsakyti
Dar vienos firmos atsakymas: uztektu vieno grezinio 80 metru.

Paklausiau: Kiek iš 1 metro gręžinio tikitės gauti energijos?

Atsakymas: svarbu ileisto vamzdzio ilgis (grezinio gylis ) pagal galinguma, o ne kiek is 1 metro gausime energijos, ar pas jus ten vanduo tyvuliuoja ?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 09 30, 20:23)
Tokiu atveju, mano supratimu, neapsimoka pirkti brangesnio ŠS, nes vis tiek šaltesnį skysti atiduosime į grindis. Jei tokiu atveju reikalingas standartinis grindinis šildymas, tai čia nieko ypatingo. Aš galvojau, kad gal yra kažkas būtino papildomai ir be ŠS.

O kaip be pasyvaus vesinimo modulio saldysi grindis ? Kaip minėjau yra siurbliai su jau integruota funkcija arba perkamas priedas- modulis. Dar vienas tokio vėsinimo pliusas, jog grezinys "sušildomas".
Atsakyti
Cibuli ,juk vidutinis tavo namo silumos poreikis bus kokie 2-3kW net tikriausiai mazesnis .Pagalvok logiskai kiek dienu bus kai tau reikes 6kW silumos siurblio galingumo smile.gif tau to vieno grezinio 110-120m per akis net neisnaudosi jo pilnai .
Papildyta:
QUOTE(Orginalus @ 2014 09 30, 20:51)

mano paskaiciavimais lyginant SS oras-vanduo ir vanduo vanduo, kurie stato energetiskai efektyvius namus, vanduo-vanduo niekaip neatsipirks,nes grezinys per didele investicija, horizontalus kita kalba.

su tavim pilnai sutinku smile.gif ,bet ne visada, buna isimciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2014 09 30, 19:51)
nes grezinys per didele investicija, horizontalus kita kalba.

Mano manymu, su Cibulio namo šilumos poreikiu, tiek namo šildymui, tiek vandens ruošimui, 90m gręžinio daugiau nei pakanka. Jei ši teorija nepasitvirtins, žlugęs aš su savo 300m horizontaliu kolektorium. Taip, su horizontaliu kolektoriumi, ypač paklotu savomis rankomis, geoterma tikrai kainuos panašiai ar net pigiau nei oras-vanduo, net ir su negiliais gręžiniais kaina neturėtų labai iškilti.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2014 09 30, 23:46)
O kaip be pasyvaus vesinimo modulio saldysi grindis ?

tiesiogiai is grezinio per pamaisymo mazga ...
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2014 09 30, 20:03)
pas brendinius silumos siurblius tai dazniausiai papildoma funkcija, kuri kainuoja tikrai nemazai.  Tarkim Vitocal 222-G 5.9 KW katalogine kaina ~ 5600 eur, pasyvaus saldymo modulis ~ 2500 eur....
Tarkim pas Ekoklima
NIBE F1245-5      23140Lt
NIBE F1245-5PC (modelis su integruotu pasyviu saldymu)  28501Lt

Aš sau įsirengsiu tikrai pigiau, arba tik vamzdžių sujungimai ir vožtuvai, arba dar ir šilumokaičio kaina dasidės, didžiausia tikimybė, kad dasidės.
Atsakyti