Įkraunama...
Įkraunama...

Gydytojo stomatologo patarimai pacientams.

UnknownUser

laba vakara, xe, radau gera temele, taip kad ir man reiketu kaiko pasiteirauti ax.gif
papasakokit, kaip daroma ta dantu higiena, kiek mazdaug kainuoja, ir kada ja daryti.. blush2.gif nes nesu to dariusi stomatologijos kabinete g.gif o rytoj, einu pas stomatologe, skauda dantukas, ir dar keli... oj... doh.gif gerai kad zinau nebloga, nes sitos srities gydytoju bijau kaip velnias kryziaus blush2.gif

o kaip as pavydziu toms, kurios turi grazius dantukus, lankosi retai stomatologijos kabinetuose... unsure.gif o tai is kur Jus esate UnknownUser? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ci|{orija @ 2007 01 15, 21:46)
UnknownUser
laba vakara, xe, radau gera temele, taip kad ir man reiketu kaiko pasiteirauti  ax.gif
papasakokit, kaip daroma ta dantu higiena, kiek mazdaug kainuoja, ir kada ja daryti..  blush2.gif  nes nesu to dariusi stomatologijos kabinete  g.gif  o rytoj, einu pas stomatologe, skauda dantukas, ir dar keli... oj... doh.gif gerai kad zinau nebloga, nes sitos srities gydytoju bijau kaip velnias kryziaus  blush2.gif
o kaip as pavydziu toms, kurios turi grazius dantukus, lankosi retai stomatologijos  kabinetuose...  unsure.gif  o tai is kur Jus esate UnknownUser? rolleyes.gif

Kai man dare higiena, tai is pradziu dantenas patepe lidokainu, kad nebutu jautrios. Tada su ultragasiniu aparatu pasalino akmenis nuo visu dantu, po to nupurske su soda ir nupoliravo su pasta. As mokejau 140 Lt. Po sios proceduros dantys atrodo thumbup.gif . Higiena rekomenduojama darytis kas 6 menesius. O siaip tai as irgi esu baile.
Atsakyti
noriu pasiteirauti 4u.gif
siuo metu tvarkausi jau seniai apleistus dantukus blush2.gif
kelis jau uzplombavo.. sugalvojau balintis.. pasiule su kapomis kabinete (400Lt).. pries pusvalandi gryzau po higienos - nueme akmenis (31dant. doh.gif ), nupoliravo (150Lt) paeme antspaudus kapoms..
mano dantuku spalva tikrai geltona nuo mazens, berods A4(nesu tikra del raides).. Gyd. sako pabals mazdaug 2 atspalviais, tai toli grazu nebus balti doh.gif sako bus galima po keliu dienu jei noresiu dar karta balinti (100Lt)
Papasakokit kam buvo panasi situacija (spalva) ar matosi tas efektas...
ir dar.. balinimas kapomis kabinete ar skiriasi nuo balinimo namuose (apalvos atzvilgiu) g.gif

ir ar labai subludijau su tuo balinimu blush2.gif man 23m. jau istekejusi (vyras myli ir tokia, bet balinimui pritaria tongue.gif )

labai prasau pagalbos 4u.gif
Atsakyti
Kadangi veiksmas vyksta ne tik ondotologo kėdėje, bet ir priimamajame, drįstu pasidalinti graudžia savo patirtimi. Ištraukė iltinio danties šaknis. Nors skausmo nejaučiau, bet buvo iki sąmonės aptemimo nemalonu. Grįžus išlaikiau tamponą iki pusės nakties. O po to susiformavo krešulys, kurį šiandien turėjau valytis. Nors danties rovimas anokia čia man naujiena, pamiršau ar nepagalvojau, kad tamponą po pusvalandžio reikia šalinti.
Ir klausimas ondotologei. Kaip žinoti, kada šaknis neišvengiamai traukiama, o kada ten dar galima ką nors padaryti? Žinau, kad pasako gydytojas. Bet kiek gydytojų, tiek nuomonių schmoll.gif . Nėra laiko nei galimybių pas kiekvieną lakstyti. Nors bendrais bruožais. Ačiū.
Atsakyti
Itin sunkus klausimas, kuri bendrais bruozais atsakyti butu tolygu disertacijos rasymui ....
Terapeutas reciau salina dantis, negu protezuotojas, implantologas megina salinti kiekviena danti, kuri pamato smile.gif
Cia marketingas valdo, kas is to, kad ir parasysiu as tuos kriterijus mazdaug, gydytojas, kuris nores ji pasalinti, vis tiek prives jus prie to smile.gif
Siuskite nuotraukas su issamiu paaiskinimu, gausite rinktine daugelio stomatologu nuomone.
Atsakyti
QUOTE(UnknownUser @ 2007 01 20, 16:54)
Itin sunkus klausimas, kuri bendrais bruozais atsakyti butu tolygu disertacijos rasymui ....
Terapeutas reciau salina dantis, negu protezuotojas, implantologas megina salinti kiekviena danti, kuri pamato smile.gif
Cia marketingas valdo, kas is to, kad ir parasysiu as tuos kriterijus mazdaug, gydytojas, kuris nores ji pasalinti, vis tiek prives jus prie to smile.gif
Siuskite nuotraukas su issamiu paaiskinimu, gausite rinktine daugelio stomatologu nuomone.

As nesutinku, kad implantologas iskart salina, mane netgi ikalbinejo nesalinti danties, o pradejus skaudeti vartoti antibiotikus. (kanale buvo adata) Bet man ji skaudedavo ziema nuolat, vasara - kartais ir as su malonumu jo atsikraciau. O dabar, po savaites, jau ant implanto bus dedamas dantis. Kartais, manau, tai ir paties paciento apsisprendimo reikalas. Viena mano bendradarbe nesutiko su rovimu, man darbe pasake, kad mano odontologas idiotas. Nuejo kitur, ten pastate stiftus, padare danti, o po 2 menesiu sutino veidas ir danti teko israuti. Kaip sakoma nei danties, nei pinigu. verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Goniuke @ 2007 01 19, 15:32)
noriu pasiteirauti  4u.gif
siuo metu tvarkausi jau seniai apleistus dantukus blush2.gif
kelis jau uzplombavo.. sugalvojau balintis.. pasiule su kapomis kabinete (400Lt).. pries pusvalandi gryzau po higienos - nueme akmenis (31dant. doh.gif ), nupoliravo (150Lt) paeme antspaudus kapoms..
mano dantuku spalva tikrai geltona nuo mazens, berods A4(nesu tikra del raides).. Gyd. sako pabals mazdaug 2 atspalviais, tai toli grazu nebus balti  doh.gif sako bus galima po keliu dienu jei noresiu dar karta balinti (100Lt)
Papasakokit kam buvo panasi situacija (spalva) ar matosi tas efektas...
ir dar.. balinimas kapomis kabinete ar skiriasi nuo balinimo namuose (apalvos atzvilgiu) g.gif

ir ar labai subludijau su tuo balinimu blush2.gif man 23m. jau istekejusi (vyras myli ir tokia, bet balinimui pritaria tongue.gif )

labai prasau pagalbos 4u.gif

Jau tuoj vel turesiu sesti i stomatologo kede, o cia atsakymo taip ir nesulaukiau verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Pas mane toks atvejis, turiu apacioj 6 ta danti su iklotu, bet iki galo nesutvarkyta. Pries 8 metus, man ji tvarke, vale kanalus ir turejo uzplombuoti, bet nulauziau dali sieneles, sake, per giliai, tai nugreze iki dantetu ir idejo metalini iklota, turejau isvaziuoti,o kai grizau,neuzbaigiau, galvojau, kad man jis nestoves ir reikes tas saknis israuti, bet va vis dar stovi. ax.gif rekalas tame, kad noriu koreguoti sakandi, reikia breketu, tai kaip su tokiu dantim? jei ten tik saknys yra, ar imanoma ji pajudinti is vietos ar ji reikes pasalint????? man retsyjiais jauciasi tas dantis. ne tai kad maudzia, bet karts nuo karto primena apie save.
Atsakyti
QUOTE(Goniuke @ 2007 01 23, 00:34)
Jau tuoj vel turesiu sesti i stomatologo kede, o cia atsakymo taip ir nesulaukiau  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Sveika, as ne profe -bet gaIU PATARTI JEI DAR NEVIELU.
Balinkis su kapomis ,bet namie.
Nezinau kokiu procentu tau balintu klinikoje.Bet kadangi trumpas laikotarpis apie 1 val ,tai turetu buti labai stiprus baliklis, otai yra nelabai gerai .Ipac jeigu dantys tavo jautri .
Namie tu gali balintis kas antra nakti nusipirkdama klinikoje balinimo svirkstus apie 15%.Efektas bus siek tiek lietesnis, bet dantys negaus streso nuo didelio %.+Sutaupysi pinigus ,nes to baliklio tau uzteks ilgam laikui.
Jeigu dabar spalva A4, tai dviem tonais bus A2-tai tavo atvieju tikrai dantys pasvieses.
Bet balindama namie ir jai dantys bus nejautrus -per ilgesni laikotarpi galesi ir iki A1 spalvos balintis.Busi pati sau seimininke,galesi regulioti -AR TAU JAU PATINKA TOKIA SPALVA,ar dar nori balciau.Jigu dantys bus ir jautresni -tai nusipyrksi nujautrintoja ir vietoi baliklio kita nakty uzdesi nujautrintoja.
Man asmeniskai dntys visiskai nejautrus.
+Praejus laikui,po kavos arbatos gerimo matai kad splva jau netokia balta.Tik nusipirkai dar svirksta ir vel gali balintis.
O KLINIKOJE SUMOKEJAI PINIGUS, NU DAR KARTA ATEJAI IR VISKAS -pinigu nera, dantys balti,o gal ir baltesniu noretum.
O po pusmecio -vel mokek -JEI NORI BALTU lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erika.gut: 28 sausio 2007 - 22:57
QUOTE(erika.gut @ 2007 01 29, 00:54)
Sveika, as ne profe -bet gaIU PATARTI JEI DAR NEVIELU.
Balinkis su kapomis ,bet namie.
Nezinau kokiu procentu tau balintu klinikoje.Bet kadangi trumpas laikotarpis apie 1 val ,tai turetu buti labai stiprus baliklis, otai yra nelabai gerai .Ipac jeigu dantys tavo jautri .
Namie tu gali balintis kas antra nakti nusipirkdama klinikoje balinimo svirkstus apie 15%.Efektas bus siek tiek lietesnis, bet dantys negaus streso nuo didelio %.+Sutaupysi pinigus ,nes to baliklio tau uzteks ilgam laikui.
Jeigu dabar spalva A4, tai dviem tonais bus A2-tai tavo atvieju tikrai dantys pasvieses.
Bet balindama namie ir jai dantys bus nejautrus -per ilgesni laikotarpi galesi ir iki A1 spalvos balintis.Busi pati sau seimininke,galesi regulioti -AR TAU JAU PATINKA TOKIA SPALVA,ar dar nori balciau.Jigu dantys bus ir jautresni -tai nusipyrksi nujautrintoja ir vietoi baliklio kita nakty uzdesi nujautrintoja.
Man asmeniskai dntys visiskai nejautrus.
+Praejus laikui,po kavos arbatos gerimo matai kad splva jau netokia balta.Tik nusipirkai dar svirksta ir vel gali balintis.
O KLINIKOJE SUMOKEJAI PINIGUS, NU DAR KARTA ATEJAI IR VISKAS -pinigu nera, dantys balti,o gal ir baltesniu noretum.
O po pusmecio -vel mokek -JEI NORI BALTU lotuliukas.gif

jau po visko.... balinausi sumokejau jai tuos 400 uz rezultata kurio niekas net nepastebi verysad.gif nubalo viso labo 1 tonu doh.gif nebezinau ar bandyt dar namie balintis.. jauciuosi apgauta verysad.gif taip siule gyd. balintis kabinete, o kai pamate kad nieko nesigavo - tai jau gal namuose pabandyk, 100litu uz svirksta sumokek... nebeimsiu as is jos to svirksto tikrai schmoll.gif
gal kas gali pasakyt kodel man taip niekas nesigavo ir ar verta dar kist pinigu ir bandyt is naujo? Ir dar .. tas kabinetinis balinimas brangesnis simtu litu.. o as sedejau priimamajam 2val. su kapom ji tik uzdejo ir nueme, tai cia uz tai ir tas 100litu?! blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Goniuke @ 2007 02 02, 13:49)
jau po visko.... balinausi sumokejau jai tuos 400 uz rezultata kurio niekas net nepastebi  verysad.gif  nubalo viso labo 1 tonu  doh.gif nebezinau ar bandyt dar namie balintis.. jauciuosi apgauta verysad.gif taip siule gyd. balintis kabinete, o kai pamate kad nieko nesigavo - tai jau gal namuose pabandyk, 100litu uz svirksta sumokek... nebeimsiu as is jos to svirksto tikrai  schmoll.gif
gal kas gali pasakyt kodel man taip niekas nesigavo ir ar verta dar kist pinigu ir bandyt is naujo? Ir dar .. tas kabinetinis balinimas brangesnis simtu litu.. o as sedejau priimamajam 2val. su kapom ji tik uzdejo ir nueme, tai cia uz tai ir tas 100litu?!  blink.gif

ATSAKYMAI TEMOJE BALINIMAS 2 4u.gif
Atsakyti
.user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erika.gut: 02 vasario 2007 - 23:16