Įkraunama...
Įkraunama...

Gydytojo stomatologo patarimai pacientams.

QUOTE(UnknownUser @ 2006 07 26, 10:41)
Ar jus galite pasakyti, ka per vaistus jums dejo? Gal minejo, kad vaistu "nervui marinti"? Ar krapstesi kanaluose tokiomis spalvotomis adatelemis?
Del "neisgelbeti danties" as turejau galvoje, neisgelbeti nervo, per skubejima parasiau danties ... Taigi, ten ir be nervo danti galima kuo puikiausiai sutaisyti, nebijokite smile.gif
Beje, butu labai gerai, jei pavyktu gauti danties nuotrauka ir patalpinti ja cia. Butu galima pasakyti gerokai daugiau.

Sveiki, nervą marinančių vaistų tikrai nedėjo, danties giliai nekrapštė. Įsitikinusi, kad dantį gydė, o ne nervą marino. Nuotraukos neturiu ir jaučiu, kol grįš mano gydytoja, neturėsiu. Ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
gabituka

Greiciausiai yra kontaktinis kariesas. Tam nustatyti reikia apziuros ir sukandimines rentgenogramos. Be siu priemoniu diagnoze yra tik spejimas.
Jei diagnoze pasitvirtintu, teks persiplombuoti arba detis iklotukus/uzklotukus (ar pakaks plombos, ar reikes mikroprotezo, apsprendzia likes danties audiniu kiekis).
Atsakyti
QUOTE(UnknownUser @ 2006 07 25, 21:22)
Baltiete

O cia niekas ir nesiruosia profesionaliai konsultuoti, dar to betruko, kad po visos darbo dienos profesionaliu konsultaciju cia reiketu rimtai rasyti. Savo juokeliu esme jums suprasti daviau, netinka, laukite gydytojos su saslyko liekanomis tarp dantu smile.gif
I jusu klausima as atsakiau.

Zemaika

Dantis negali buti "jos manymu gyvas ar negyvas". Tai parodo specialus testai, rentgeno nuotraukos ir kt. Taigi, 100% atveju galima nustatyti, ar dantis gyvas, ar nebe. Nebent yra ribine bukle , kuomet dantis is gyvo pradeda tapti negyvu, taciau si riba yra laikoma negyvu dantimi, kadangi isgelbeti danties vis tiek nepavyks.
Daryti reikia kreipimasi i stomatologa smile.gif Kitos iseities nera. Jei pateiksite daugiau informacijos, gal ir pavyks kazka daugiau pasakyti.

Sveiki UnknownUser,

Man jusu humoras patinka,daugiau sitaip nes pasaulis ir taip per daug rimtas.As pries kuri laika skundziausi del sutvarkyto danties gelima.Man ji dar vis maudzia,bet ne taip jau stipriai.Geguzes vidury man isrove neisdygusi ir uzpuliavusi protini danti.To dancio saknys buvo uzsiriete ir jas beraunant man buvo pazeistas nervas.Gal del to tas mano uztaisytas kruminis dantis yra toks jautrus,jis randasi kitoj zandikaulio pusej.Dekui uz demesi.
Atsakyti
otje

Kuri konkreciai protini isrove, apatini, virsutini? Kaip suprasti, "buvo pazeistas nervas"?
Beje, bunu saunu, jei primintumete savo ano jautraus danties istorija, ja perkopijuodamas cia arba dar karta papasakodamas.
Atsakyti
QUOTE(UnknownUser @ 2006 07 27, 22:24)
otje

Kuri konkreciai protini isrove, apatini, virsutini? Kaip suprasti, "buvo pazeistas nervas"?
Beje, bunu saunu, jei primintumete savo ano jautraus danties istorija, ja perkopijuodamas cia arba dar karta papasakodamas.

Sveiki,

Labai aciu uz jusu demesi.Mano dantis gyvas.Pries tai jame buvo helio plomba,bet naujas stomatologas(nes as randuosi uzsienyje) man pasake,kad pries tai jis buvo blogai isvalytas pries plombuojant.Man ta krumini danti(pati paskutini,ne protini) maudzia kokias geras 5 minutes pavalgius,atsigerus,dantis issivalius.Jis siuo metu irgi helio plomba plombuotas.Jis man buvo pries geras 2 savaites sutaisytas.Bet kas man keista,kad pries ta tvarkyma as su juo jokiu problemu neturejau.

Nurijus saltus gerimus pradeda is karto gelti ir nustoja po kokiu 5 min,nuo adateles nieko as nejauciu ir paspaudus buku daiktu nieko nejauciu.Jautrumas yra maesnis tik erzina pavalgius ar atsigerus,ar po dantu valymo.

Israutas yra apatinis protinis dantis kairje puseje.To dancio saknis buvo kaip kabliukas i virsu ussirietus ir po nervu,taigi man ja i dalis isskalde,bet beraunant bazeide kazkaip nerva,nes as turejau veliau sskausma ausyje(jis dingo),bet mano visi dantys labai jautrusir lupa su barzda tokj pusej aptirpe.Todel as dazniausiai kramtau su desine puse,gal del to tas taisytas kruminis dantis yra toks jautrus?Dekui
Atsakyti
otje

Dabar supratau. Butu labai gerai pamatyti jusu to plombuoto danties sukandimine nuotrauka. Pagal ja galima pasakyti, ar uzplombuota kokybiskai, ar yra like neisvalytu audiniu. Kol kas galiu tik spelioti, ka, man atrodo, as jau dariau senesniuose savo pranesimuose.
Atsakyti
sveiki,
turiu tokia problema. Buvo nuluzes virsutinis kruminis dantis(kai sypsausi matosi). buvo likusi tik skeveldrele. Gydytoja "susuko " du varztus i saknis ir prie tos skeveldreles prilipde nauja danti(netikra:) sekmingai atvaiksciojau du metus, dziaugiausi kad aplinkiniu dantu nereikejo gadinti protezuojant, o vakar visas tas dantis su tais varztais iskrito:( ir nuo tu varztu toks nelabai malonus kvapas kaip maisto sankaupu buvo. dabar liko tik saknys. Gyvenu ne lietuvoj ir grysiu tik po dvieju menesiu, tai nezinau ka su tuo danciu daryt. Taigi mano klausimai:
1.ar palikt ta sakni ir nieko nedaryt?
2.O gal nueit ja issitraukt ir taip paruost protezavimui po dvieju menesiu, jei tai imanoma?
Aciu is anksto uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
zaneta

Zinoma, be jokiu kalbu reikejo ne sukioti varztelius i dantis ir lipdyti ant ju, o tuoj pat ta likusia sakni ar skeveldrele protezuoti. Jums gretimu dantu niekas negadintu, tiesiog islietu tvirta metalini iklota i sakni ir uzmautu vainikeli. Ir nebutu problemu kokiam desimtmeciui, o gal ir dar ilgiau.
Gydytoja pasielge kaip tipiskas statybininkas - plomba, o kad stipriau, pora varztu smile.gif Deja, cia reikia inzinerijos ir supratimo (tenepyksta skaitantys, bet rezultatai dazniausiai rodo mano teisybe).
Dabar jums reikes pergydyti saknu kanalus (ko gero) ir protezuoti dantuka ka tik mano aprasytu budu. Rauti, zinoma, jo nereikia (dar karta kartojuosi, kad be klinikines situacijos matymo ir nuotrauku, tai yra tik spejimas). Paprasykite, kad uzdetu laikina plomba keliems menesiams, taip nors nebus pavojaus toliau infekuoti kanalus, grizusi cia, jus ta danti susiprotezuosite.
Ir daugiau niekada neprasidekite su metaliniais varztais i kanalus ir ant ju lipdomomis plombomis smile.gif
Atsakyti
aiu labai uz atsakyma 4u.gif
na o siaip tai labai susiparinau, tai ko man suko tuos varztus g.gif ir dar gera ir "brangi" stomatologe vadinasi.
ir dar pastebejau kad praejus kelioms dienoms nuo to iskritimo, dantenos kazkaip pradejo uzsitraukti, tai bijau kad neuztrauktu visai tu saknu ir paskui pjaut nereiketu blink.gif

o gal cia patarimus duodat kur toki stomotologa rast kuris padarytu man viska pagal jusu patarimus. Galima ir i AZ. as siaip kauniete ax.gif
Atsakyti
Deja, cia jus del dantenu teks nuvilti, ko gero, pries protezuojant, teks dantenas siek tiek pakoreguoti, nes esant tik sakniai, dantenos labai greitai apgaubia saknies krastus ir ivirsta i vidu. Nieko baisaus cia nera, nuskausmins dantenas apie dantuka ir mazumele su grazu nubruzins taip, kad saknies krastai islistu auksciau dantenu.
Kreiptis reiketu i protezuotoja, arba stomatologa, kuris sugeba gerai protezuoti. Deja, pasakyti, kas tikrai gerai ismano si reikala negaliu. Is savo patirties pasakysiu, kad jums geriausia, ko gero, bus lietas metalinis iklotas po lietu metalokeramikiniu vainikeliu. Vainikelis savo krastais turetu apgaubti maziausiai 2 mm danties krasto, kitaip gali velgi buti problemos (isvada, dantis turi "kysoti" per 2 mm auksciau dantenu krasto). Sis momentas yra itin svarbus. Na ir nesutikite su vainikelio darymu ant is plombos "uzauginto" danties, nesvarbu, ar ten bus koks stiklo pluosto stiftas, ar metalinis. Tiesiog lietas metalinis iklotas - patikima ir gana nebrangu.
Atsakyti
QUOTE(wwwtania @ 2006 08 06, 15:44)
verysad.gif  verysad.gif  help.gif  help.gif  help.gif padėkite man prašau labai....
vakar mums atsitiko didelė nelaimė iki šiol verkiu į sunelį pažiurėjus.... jis nukrito nuo kedutės ir vieną priekinį dantuką nusilaužė o šalia esantis kažkaip persisuko išsikviečiau greitają chirurgas apziurėjo žandikaulį viskas tvarkoj vos ne vos šiandien prisiprašiau pas stomotologe (nes sekmadienis) ji pažiurejus nei nuramino nei kažką konkretaus pasakė va ryt iš ryto važiuosiu vel į stomotologinį bet apsiramint negaliu patarkit ką daryt ar įmanoma ištiesint ar dar kaip ir sake man šiandien 5-rius metus busim be priekinių dantukų?  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  kol užaugs tikrieji? apskritai ar tai labai blogai ir ką man reiketų daryt nes kraustausi iš proto  mega_shok.gif  cry.gif  cry.gif

prašiau pagalbos kitoj temoj bet citoju ir čia.... gal kas čia padės verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2006 07 01, 11:21)
Nu tikrai keistuolis  doh.gif Gal mažai darbo turi, kad tiek daug čia rašai?  mirksiukas.gif
Papildyta:
Tikrai taip, didžiausią įtaką daro šeima, tėvai. Bet jei jie nedavė tokių įgūdžių - tikrai nesidrovėk ir klausk odontologo  mirksiukas.gif Neįsivaizduoju kaip turėtų atrodyti gydytojas (turbūt toks, kuriam viskas "dzin"), kuris nenorėtų pamokyti dantų higienos. Tad drąsiau  mirksiukas.gif Mokytis niekada nevėlu  mirksiukas.gif

Pasakiau burnos higienistei, kad nemoku valytis dantu. Ji tuo paprasciausiai nepatikejo. verysad.gif Kur galeciau dar ismokti. Nes po higienos dantys tampa baisus net nepraejus menesiui. verysad.gif
Atsakyti