QUOTE(lanaa @ 2014 06 13, 13:27)
Parašysiu, kas patiko man, ir tai bus labai subjektyvu: ant iešmo keptas paršiukas arba avinukas (pardavinėja kilogramais, priedus reikia užsisakyti papildomai). Dar - ant žarijų kepti kalmarai, troškintos midijos, juodasis (su sepijų rašalu) rizoto ir, žinoma, picos - vaikams.
Kroatišką vyną, jei norite geresnio, pirkite iš vietinių vyno daryklų arba firminėse parduotuvėse. Naminis vynas visai tinkamas šiaip pagurkšnojimui, jis nebrangus.
Lietuvoje daro įspūdį jų desertinis vynas "prošek" - stiprus, saldus ir svaigus.
Iš stipriųjų gėrimų - rakija, kuri būna gryna arba su įvairiais priedais. Man labiausiai patiko graikinių riešutų užpiltinė "orechovica", kuri permuša naminės kvapą.
Ypatingai geras vietinis alyvuogių aliejus - geriau pirkti iš žmonių (nepigus, įspėju

)
Kitoks nei Lietuvoje ir tikrai vertas dėmesio mandarinų žiedų medus
Man labai patiko figų uogienė - tik reikia žiūrėti, kad pardavinėjanti šeimininkė būtų švari, nes iš vienos puikios ponios pirkta uogienė parkeliavo į Lietuvą ir buvo puiki, o iš kitos - iššaudė pakeliui.
Patiko kroatiški ančiuviai, kuriuos galima sveriamus pirktis prekybos centruose. Tokių pigių ir skanių neradau net Italijoje
Trumai (triufeliai) - brangus malonumas, bet Karlovac miesto "Interspar" parduotuvėje stiklainiukas (labai mažytis stiklainiukas) aliejumi užpiltų trumų kainavo nepilnus 70 LT. Trumais gardintas aliejus buvo gerokai pigesnis.
Žinoma, vytintas kumpis "pršut". Pago salos sūris - jį pirkome pačioje Pago saloje, brangus kaip velnias, bet puikus pagal kainą.
Levandų aliejus, levandomis kimštos kvapios pagalvėlės - įprastas suvenyras. Jei toliau nuo pagrindinių kelių, mažutį koncentruoto levandų aliejaus buteliuką (tokį, kaip mažylis pirštukas) galima nusipirkti už 12 lt, bet jis lašinamas po lašelį - naudojau dvejus metus
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2014 06 13, 13:23)
Tai dabar paimkim LT visų kainų ,,viršų'' , t.y. patį brangiausią kokį galima rasti sūrį, dešrą, mėsą, tik avieną, tik šlaunelių filė ir būtinai ūkininko, tik ūkininko kiaušinius ir t.t. ir pradėkim lyginti su Kroatijos kainom. Nes kaip suprantu tai visi tik tą valgo. Niekada niekas nieko neperka pigiau.

Viduriuko kaip ir nėra. Tada sutinku , kainos Kroatijoje mažesnės.
Gerų visiems kelionių.
Mieloji, aš surašiau tai, ką perku pati. Juk suprantama, kad kiekvienas renkasi pagal save. Aš nepretenduoju teikti apibendrintų rinkos tyrimų: pateikiu savo patirtį. Kiti gali lyginti savo vartojamus produktus: tada turėsime bendrą vaizdą