Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų mylėtojos ir augintojos

Sveikos 4u.gif
Prasau padekit man... Kas mano pomidorams atsitiko verysad.gif Kaip juos gelbeti? cry.gif

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
nušalę lapai tie , kur pajuodę. Mano irgi tokie 5 buvo sekmadienio ryte. Gal ir daugiau jau bus , nes gerai nematau po agro šiltnamyje...Kai nuimsiu , jau čiou pamatysiu dar ir daugiau tokių doh.gif
Papildyta:
Gaudvilė kažkada tokią citatą buvo įdėjus
Vienam tinklapy tokį gelbėjimo būdą siūlo:

А знаете ли Вы, что... быстро восстановить растения, попавшие под заморозки, можно с помощью луковой шелухи. Согрейте ведро воды, отварите в нем три полные горсти луковой шелухи. Полученный отвар остудите, процедите и опрысните им все пострадавшие растения, через 2-3 дня они полностью восстановятся.
Эффективность этого способа проверена на практике.

O aš galvoju su DELFAN laistyti , bet nežinau , bendrai net kas geriau...
Ką manot mergaitės g.gif 4u.gif
Atsakyti
O ka daryt tada su jais? Bet yra tokiu visai sveiku, jei nusaltu gal visi iskart turetu? Yra ant lapu dar tokiu milteliu baltu... Gal cia liga kokia? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 05 06, 09:20)
aukštas derlingas pomidoras, vedė iki pat rudens. kadangi čia visos gurmanės, tai tik apie kokį super duper neregėtą galima būtų ditirambus giedot smile.gif O tas normalus pomidoras, klasikinio skonio, nei rūgštus, nei saldus, vidutinio dydžio. jei nebūtų tūkstančių nebandytų veislių, tai ir toliau auginčiau ir valgyčiau, ir vargo nematyčiau. o dabar pati supranti - akys didelės, šiltnamis ne guminis smile.gif

Oi, dekui 4u.gif Man tik tokio aprasymo ir reikejo, pabandysiu symet ne tik egzotkos 4u.gif
Dar paziuresiu, kaip dar vieni vadinasi, neprisimenu niekaip dabar

QUOTE(zydinti_gele @ 2014 05 06, 09:52)

Merginos, bet man tai visai nepanasu, kad artetu oru atsilimas. Toks siaubingas vejas is siaures pucia.... Kol vejas is siaures, tai tikrai nera pagrindo, kad temperatura kils. Nors aisku, as ne meteo smile.gif))

Jau vejas keiciasi, pries nakti pus pietu 4u.gif
Atsakyti
Merginos sakykit, pomidorai augs apie 1,50 tai juos augint kaip zemaugius ar aukštaūgius? -Genėti pazastis ar ne? blush2.gif Dėkoju iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva R. @ 2014 05 06, 11:24)
O ka daryt tada su jais? Bet yra tokiu visai sveiku, jei nusaltu gal visi iskart turetu? Yra ant lapu dar tokiu milteliu baltu... Gal cia liga kokia?  verysad.gif

ne, nebūtinai visi iškart nušalt turėjo. Tikrai apšąlę pas jus.
Kada išsodinot juos į šiltnamį? Pagal mane, jiems maisto medžiagų trūksta.
Papildyta:
QUOTE(oksaniuksxxx @ 2014 05 06, 11:42)
Merginos sakykit, pomidorai augs apie  1,50 tai juos augint kaip zemaugius ar aukštaūgius? -Genėti pazastis ar ne?  blush2.gif Dėkoju iš anksto  4u.gif

jei tokių negenėsit, į šiltnamį neįeisit smile.gif Aš tokius auginu dviem stiebais, visas pažastis išskinu.
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2014 05 06, 11:20)
Gaudvilė kažkada tokią citatą buvo įdėjus
...

O aš galvoju su DELFAN laistyti , bet nežinau , bendrai net kas geriau...
Ką manot mergaitės g.gif  4u.gif

oi, visai pamiršus buvau tą būdą. Dabar kol nuvažiuosiu savaitgalį iki kaimo, ką jau ten bepurkši po savaitės.

Tai gali palaistyti su Delfan. O tuo Gaudvilės įmestu gi purkšt reikia. Manau, kad viens kitam neturėtų maišyt mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(oksaniuksxxx @ 2014 05 06, 12:42)
Merginos sakykit, pomidorai augs apie  1,50 tai juos augint kaip zemaugius ar aukštaūgius? -Genėti pazastis ar ne?  blush2.gif Dėkoju iš anksto  4u.gif

Aš auginu kaip aukštaūgius - geniu, auginu dviem stiebais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 06, 12:48)
ne, nebūtinai visi iškart nušalt turėjo. Tikrai apšąlę pas jus.
Kada išsodinot juos į šiltnamį? Pagal mane, jiems maisto medžiagų trūksta.
Papildyta:
jei tokių negenėsit, į šiltnamį neįeisit  smile.gif  Aš tokius auginu dviem stiebais, visas pažastis išskinu.
Papildyta:
oi, visai pamiršus buvau tą būdą. Dabar kol nuvažiuosiu savaitgalį iki kaimo, ką jau ten bepurkši po savaitės.

Tai gali palaistyti su Delfan. O tuo Gaudvilės įmestu gi purkšt reikia. Manau, kad viens kitam neturėtų maišyt  mastau.gif

unsure.gif tai va tai va...man irgi mintys ateina kažkaip su užtrukimu...stresas susiguli , tuomet minčių ateina. Dar žinau , kad braškėms patinka viskas kas iš svogūnų , tai tas galima nupurkšti , ir juodus serbentus jaučiu irgi galima , bet jau ten tai žiedai neužaugs gi nauji rolleyes.gif
Atsakyti
aplankiau greituoju būdu šiltnamį, viskas super. Medovyj spas, Hurma, M. ultraskorospelyj ir Pudovik'ai su žiedinėmis kekėmis, daigų ūgis apie 20cm. Sėti tiesiai į šiltnamio dirvožemį kovo pradžioj, išpikuoti balandžio pradžioj. Beliko nustatyti, kada vaisių duos.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 05 06, 13:07)
aplankiau greituoju būdu šiltnamį, viskas super. Medovyj spas, Hurma, M. ultraskorospelyj ir Pudovik'ai su žiedinėmis kekėmis, daigų ūgis apie 20cm. Sėti tiesiai į šiltnamio dirvožemį kovo pradžioj, išpikuoti balandžio pradžioj. Beliko nustatyti, kada vaisių duos.

Faktas, kad kieno toli šiltnamiai ir negali kasdien pažiūrėt, verta taip auginti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 05 06, 12:07)
aplankiau greituoju būdu šiltnamį, viskas super.

net neabejojau, kad taip bus smile.gif O turguj nebuvai? Įdomu, kaip asortimentas.
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 05 06, 12:07)
...su žiedinėmis kekėmis, daigų ūgis apie 20cm. Sėti tiesiai į šiltnamio dirvožemį kovo pradžioj, išpikuoti balandžio pradžioj.

faktiškai tokie, kaip mano sėti kovo vidury smile.gif Neapsimoka nei palangių užiminėt smile.gif
Nors ne, man apsimoka. Pas mane daug šansų visai nieko neturėt, jei nuo pat pradžių šiltnamy viską augint biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2014 05 06, 12:00)
Dar žinau , kad braškėms patinka viskas kas iš svogūnų , tai tas galima nupurkšti , ir juodus serbentus jaučiu irgi galima , bet jau ten tai žiedai neužaugs gi nauji rolleyes.gif

tai va gi. Ką ten jau dabar juos bepurkši, jei žiedams atia atia.
Mano ir Kmicic žydintys nušąlo verysad.gif Vienas beliko. Nieko ankstyvo šiemet neklius paragaut - nei pomidorų, nei bulvių, nei braškių smile.gif Va tik agurkus nuo palangės paguodai triaukšt lieka.
Atsakyti
ax.gif aha , smagu , kad Gaudvilės pomikai taip šauniai vystosi...Bet visgi tai kol kas eksperimento stadija...Ar visos veislės taip augtų , ir ar visada...
ai , o man patinka namie su pomikais gyventi lotuliukas.gif
Atsakyti