Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumas

QUOTE(jurgonse @ 2014 12 15, 23:30)
Sveiki,reikia informacijos.Situacija tokia kad nuo sausio 1d lieku dirbti 0,5etato. Pagal abipusi siusitarima  dirbsiu 2 savaites i menesi. Idomu kaip butu jei netycia susirgtu vaikas kaip skaiciuotusi biuletenis ir atlyginimas. Pvz jei vaikas sirgtu  tas 2 savaites kai man darbo dienos tai sodra moketu slaugos pasalpa,o darboviete nemoketu nieko? ir kaip kazin butu jei vaikas sirgtu tas kitas 2 savaites kai as nedirbu, ar sodra moketu ligos pasalpa?  g.gif

Kai imama vaiko slaugai, tai nuo pirmos nedarbingumo dienos moka sodra 85%, moka uz darbo diena, t.y pirmadienis-penktadienis, nepriklausomai ar pagal darbo grafika pas jus darbo diena ar iseigine, darbdavys nemoka nieko, nes gi jus nedirbat, o slaugot vaika.
Atsakyti
QUOTE(vovere16 @ 2014 12 15, 15:53)
sveiki pateikiau siandien prasyma del pasalpos slaugymui skyrimo per EGAS sistema, raso PRIIMTA . Tai cia jau viskas daugiau nieko daryti nereikia , nors beje biuletenis baigsis tik treciadieni. Kaip gereitai galiu tiketis pinigeliu i savo saskaita. Aciu 4u.gif

Sveiki.O pildant prašymą per EGAS ar sodra matys,kad biuletenis išduotas ligonio slaugymui?Nesu pildžiusi per EGAS,tai nežinau nieko.
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 12 16, 00:02)
Kai imama vaiko slaugai, tai nuo pirmos nedarbingumo dienos moka sodra 85%, moka uz darbo diena, t.y pirmadienis-penktadienis, nepriklausomai ar pagal darbo grafika pas jus darbo diena ar iseigine, darbdavys nemoka nieko, nes gi jus nedirbat, o slaugot vaika.

Tai tokiu atveju ir vaiko slaugos pinigėliai būtų mokami pagal 0.5etato ?
Nes manęs irgi laukia tokia lemtis,kad nuo sausio 1d formins tik 0,5etato.Bet kaip tada atostoginiai,nes nuo vasario einu atostogų.Tai gausiu tik pusę sumos g.gif
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2014 12 16, 10:13)
Sveiki.O pildant prašymą per EGAS ar sodra matys,kad biuletenis išduotas ligonio slaugymui?Nesu pildžiusi per EGAS,tai nežinau nieko.
Papildyta:

Tai tokiu atveju ir vaiko slaugos pinigėliai būtų mokami pagal 0.5etato ?
Nes manęs irgi laukia tokia lemtis,kad nuo sausio 1d formins tik 0,5etato.Bet kaip tada atostoginiai,nes nuo vasario einu atostogų.Tai gausiu tik pusę sumos  g.gif

Taip, sodra mato kam isduotas nedarbingumas, tau ar slaugant vaika.
Pinigeliai skaiciuojami pagal paskutiniu 3-ju menesiu pajamas praleidziant viena menesi iki nedarbingumo, daleiskim vaikas susirgo gruodzio men, tai pajamas ims rugpjucio, rugsejo,spalio.
Atostoginiu skaiciuoja is paskutiniu 3-ju menesiu pajamu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 12 16, 10:34)
Taip, sodra mato kam isduotas nedarbingumas, tau ar slaugant vaika.
Pinigeliai skaiciuojami pagal paskutiniu 3-ju menesiu pajamas praleidziant viena menesi iki nedarbingumo, daleiskim vaikas susirgo gruodzio men, tai pajamas ims rugpjucio, rugsejo,spalio.
Atostoginiu skaiciuoja is paskutiniu 3-ju menesiu pajamu.

Ačiū
Atsakyti
Sirgo vyras. Ar gali jis nurodyti prašyme, kad ligos pašalpą pervestų ne į jo, o į žmonos sąskaitą (mums taip patogiau, nes aš turiu debetinę kortelę atsiskaitymui, o jis tik pliką sąskaitą). Ar tokiu atveju reikia tame elektroniniame prašyme kažką papildomai nurodyti, kad atseit čia žmonos sąskaita, ne mano. Ar tik nurodyti sąskaitą ir viskas? O gal išvis negalima į kito asmens sąskaitą pervesti ligos pašalpos?
Būčiau dėkinga, jei kas žinantis atsakytų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2014 12 16, 14:42)
Sirgo vyras. Ar gali jis nurodyti prašyme, kad ligos pašalpą pervestų ne į jo, o į žmonos sąskaitą (mums taip patogiau, nes aš turiu debetinę kortelę atsiskaitymui, o jis tik pliką sąskaitą). Ar tokiu atveju reikia tame elektroniniame prašyme kažką papildomai nurodyti, kad atseit čia žmonos sąskaita, ne mano. Ar tik nurodyti sąskaitą ir viskas? O gal išvis negalima į kito asmens sąskaitą pervesti ligos pašalpos?
Būčiau dėkinga, jei kas žinantis atsakytų  4u.gif

Ne, saskaita turi but nurodyta to zmogaus, kurio vardu pildomas prasymas del ligos pasalpos, t.y vyro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 16 gruodžio 2014 - 14:41
Sveiki, noriu paklausti aš turiu nedarbingumą nuo gruodžio 5dienos,o 29d. man operacija pas kita gydytoja man toliau skaičiuosis 80proc. ar ir vėl iš naujo dvi dienas mokės darbdavys ir t.t,bet man bedarbingumas nenutrūksta tik kaip čia viskas skaičiuojasi?
Atsakyti
QUOTE(Orchideja @ 2014 12 19, 19:16)
Sveiki, noriu paklausti aš turiu nedarbingumą nuo gruodžio 5dienos,o 29d. man operacija pas kita gydytoja man toliau skaičiuosis 80proc. ar ir vėl iš naujo dvi dienas mokės darbdavys ir t.t,bet man bedarbingumas nenutrūksta tik kaip čia viskas skaičiuojasi?

Jei nedarbingumas nenutrūksta, toliau skaičiuosis 80 proc.
Atsakyti
Sveiki, bandau skaitytis įstatymus, bet.... vistiek nesusigaudau. Esu vaiko priežiūros atostogose, antri metai baigsis 12.31, bet einu į darbą (kaip galima pagal įst. antrus metus). Vaikas susirgo ar tėtis gautų ligos pašalpą už vaiką?
Atsakyti
QUOTE(sandra313 @ 2014 12 21, 21:44)
Sveiki, bandau skaitytis įstatymus, bet.... vistiek nesusigaudau. Esu vaiko priežiūros atostogose, antri metai baigsis 12.31, bet einu į darbą (kaip galima pagal įst. antrus metus). Vaikas susirgo ar tėtis gautų ligos pašalpą už vaiką?

Taip, nes jus jau nebusit VPA kai pradesit dirbt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 22 gruodžio 2014 - 12:19
Susirgo vaikas, paėmiau nedarbingumo pažymėjimą 10 dienų. Užpildžiau paraišką išmokai gauti, po 2 savaičių gavau atsakymą, kad negausiu, nes neturiu 3 mėn. stažo, per paskutinius 12 mėnesių.
Nors įmokos mokamos jau šiuo metu. Tad mamos, jei neturite pakankamai stažo, ir suserga vaikas, -ai, žinokite, kad negalite imti nedarbingumo,arba imti ir paskui negauti išmokos.
Atsakyti
QUOTE(Jolirta @ 2014 12 28, 15:48)
Susirgo vaikas, paėmiau nedarbingumo pažymėjimą 10 dienų. Užpildžiau paraišką išmokai gauti, po 2 savaičių gavau atsakymą, kad negausiu, nes neturiu 3 mėn. stažo, per paskutinius 12 mėnesių.
Nors įmokos mokamos jau šiuo metu. Tad mamos, jei neturite pakankamai stažo, ir suserga vaikas, -ai, žinokite, kad negalite imti nedarbingumo,arba imti ir paskui negauti išmokos.

Tai teisingai, jeigu nera stazo, tai nemoka ir ligos pasalpos, taip pat kaip ir, jeigu nera stazo nemoka motinystes ismoku,. bedarbio ismoku.
Atsakyti