Mergaitės, kam patinka varputis, jį auginam ir džiaugiamės, kam nepatinka-naikinam. Apie roundap: šio herbicido sudedamoji dalis glifosatas. Glifosatas į nekenksmingus cheminius junginius suskyla per du mėnesius. Tad nupurškus rudenį, kokia blogybė? Kas dar abejoja siūliau uždengus lysves (taip pat nuėmus derlių) purkšti tik tarpueilius (na manau mulčiuojančios dirvos nesuria į vientisą lauką, nes tokiu atveju mulčiavimas praranda prasmę), o jei nutepsime kokia usnį braškėse, nu nenumirsim, grūdus nupurškia prieš nuimant derlių ir perkam duoną, valgom. Man užteko nupurkšti vienintelį kartą pradėjus mulčiuoti ir problema išnyko

QUOTE(ostė @ 2014 06 16, 17:16)
Geriausias variantas nuėmus derlių nupurkšti roundapu, galima užsidangščius lysveles nupurkšti tik tarpueilius, kiek sudėtingiau išnaikinti braškėse, pienes, usnis, turint noro galima praeiti tuo pačiu roundapu teptuku, darbo daug, bet efektas tikrai yra 

QUOTE(Musiukass @ 2014 06 14, 19:52)
Laba merginos,
Noriu jusu pasiteiraut
sklype, tusciame be vandens pasidariau lysvele moliugams, cukinijoms ir patisonams. Apmulciavau pjauta sausa veja is dedes sodo - bet ziuriu kad ji pelesiuku dengias, ta kuri su zeme liecias. Nuemiau, palikau plona plona sluoksni, zeme praktiskai atvira. Gal be reikalo? Mazi dar augaleliai, tai vis nusivezu vandens paliet, turiu uzsiraugus meslo, pora kart liejau jau su skiediniu jo. Mulco neliko tai baisiai zoles lenda, didesnes uz mano augintinius 
Kur klaida mano ir ka daryt, kad but gerai?
Dekui!
Noriu jusu pasiteiraut

Kur klaida mano ir ka daryt, kad but gerai?
Dekui!
Pelėsis atsiranda dėl per storo žolės sluoksnio vienu kartu. Sluoksniuokite plonais sluoksniais: išskleidžiate plonai žolyte, kai sudžiūsta ant viršaus skleidžiate kitą sluoksnį ir t.t. Pirmi metai pradėjus mulčiuoti didelio efekto neduos, reikės dar paravėti (be kauptuko), kol susidarys tinkama mulčio danga, vėliau piktžolių šaknų sistema silpnėja, nes vis daugiau jėgų reikia atiduoti daigo išlindimui per mulčio sluoksnį, tokias išlindusias piktžoles rauti be kauptuko pagalbos, kad nesuardyti mulčio dangos.
Jeigu paruošti reikia pora ar daugiau arų, tai nėra taip paprasta - nors įmanoma (įperkama).
Kita vertus, jeigu žmonės žinotų, kiek visokio kokio brudo gauna per perkamus atvežtinius vaisius, mėsą ir jos produktus, apskritai visa, kas perkama (kruopos, miltų gaminiai, aliejus...) - tai tas prieš metus purkštas raundapas tokie niekai...
Ekologijos mėgėjai laistyti "marmalais" pabandytų išsitirti savo "sveikas" daržoves dėl nitratų - jaučiu, būtų labai nemaloniai nustebinti.
Taip kad ta ekologija - labai su daug galų lazda.
Kita vertus, jeigu žmonės žinotų, kiek visokio kokio brudo gauna per perkamus atvežtinius vaisius, mėsą ir jos produktus, apskritai visa, kas perkama (kruopos, miltų gaminiai, aliejus...) - tai tas prieš metus purkštas raundapas tokie niekai...
Ekologijos mėgėjai laistyti "marmalais" pabandytų išsitirti savo "sveikas" daržoves dėl nitratų - jaučiu, būtų labai nemaloniai nustebinti.
Taip kad ta ekologija - labai su daug galų lazda.
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 06 16, 20:31)
na, niekur neradau, kad patartų sėti, sodinti į piktžolėtą dirvą. Juk taip paprasta per metus laiko paimti ir pasiruošti idealią vietą. Ex viską smulkiai buvo aprašius, trumpai pakartosiu - žemai nupjauta pieva buvo užklota kartono sluoksniu ir visą vasarą mulčiuota.
P.S. duonos nevalgom
P.S. duonos nevalgom

QUOTE(Alekto @ 2014 06 16, 17:41)

nu aš net nebegaliu skaityt tokių pasisakymų. Pykit nepykit, bet nebesusilaikiau šį kartą.
Negana to, kad esam priversti pirkti nekokybišką maistą parduotuvėse/turguose, prisotinto visų šitų brudų. Tai dar ir savus daržus pradedam purkšti

Beje, Olandijoj oficialiai roundapas yra uždraustas jau paprastiems vartotojams. Pripažintas, kaip labai kenksmingas sveikatai. Labai tikiuosi, kad ir į LT atkeliaus tokia nuostata.
Mhm, ar tik ne nuo '16-ųjų neleis ir Lietuvoj juo prekiauti.
Jei purškia laukus rudenį, tai dar pusė bėdos, bet kai nuvaro javus prieš pat kūlimą, kad drėgnumas būtų mažesnis, tai jau virš visko

Man roudapas šioje temoje- kaip anekdotas
Tas pats kaip žiauriai gražu arba gyvas numirėlis .
Roundapas po Mulču

Roundapas po Mulču

QUOTE(ostė @ 2014 06 16, 17:16)
Geriausias variantas nuėmus derlių nupurkšti roundapu,
tikriausiai temas sumaišėte

Papildyta:
QUOTE(ostė @ 2014 06 16, 18:29)
Apie roundap: šio herbicido sudedamoji dalis glifosatas. Glifosatas į nekenksmingus cheminius junginius suskyla per du mėnesius.
Savo darže nenaudoju jokių cheminių priemonių, nes jos kenkia vabzdžiams, geriesiems dirvos organizmams, kurie natūraliai kovoja su ligomis ir kenkėjais.
skaitau ir negaliu patikėti

galvojau ne į tą temą užėjau

normaliai, visus savo per vasarą užaugintus sliekus, boružes, driežus ir voriukus rudenį tik pyst - nupurški roundupu ir ramu iki pavasario, niekas valgyt neprašo:)
QUOTE(taburete @ 2014 06 17, 08:18)
normaliai, visus savo per vasarą užaugintus sliekus, boružes, driežus ir voriukus rudenį tik pyst - nupurški roundupu ir ramu iki pavasario, niekas valgyt neprašo:)

QUOTE(Dusia37 @ 2014 06 16, 22:45)
Man roudapas šioje temoje- kaip anekdotas
Roundapas po Mulču

Roundapas po Mulču

QUOTE(diasaja @ 2014 06 17, 08:46)
tikriausiai temas sumaišėte 
Papildyta:
Savo darže nenaudoju jokių cheminių priemonių, nes jos kenkia vabzdžiams, geriesiems dirvos organizmams, kurie natūraliai kovoja su ligomis ir kenkėjais.

Papildyta:
QUOTE(taburete @ 2014 06 17, 09:18)
skaitau ir negaliu patikėti

Būtent

Na taip turbūt ne į tą temą, išeinu, gerai, kad neįdėjau nuotraukų, nes būtumėt akmenimis užmėtę. Jūs turbūt sėjate tik ekologiškas sėklas, nepurškiate medelių, pomidorų-bulvių nuo maro visos (nekalbu apie vienetus), kai kas duonos nevalgo, bet miltus turbūt naudoja. Aš visa tai darau proto ribose ir nusikaltimo nematau, smagiai pasikalbėjom
Kas nesuprato ar nenorėjo suprasti roundapa aš naudojau dirvos paruošimui prieš pradedant mulčiuoti ir galiu patvirtinti, kad vabaliukai laksto ir slieku nors vežimu vešk ir turiu ekologišką daržą (galiu tai drąsiai teigti) be piktžolių.