Įkraunama...
Įkraunama...

Mulčiavimas

QUOTE(*MONAMI* @ 2014 06 14, 18:30)
aš jau irgi randu ir dėl to labai pergyvenu,kad ir daugiau tokių atsiras  doh.gif

grynai nuo drėgmės ore, nes visos pakeltos ant stambių pjuvenų, su žeme ar žole nekontaktuoja.
Atsakyti
Laba merginos,
Noriu jusu pasiteiraut 4u.gif sklype, tusciame be vandens pasidariau lysvele moliugams, cukinijoms ir patisonams. Apmulciavau pjauta sausa veja is dedes sodo - bet ziuriu kad ji pelesiuku dengias, ta kuri su zeme liecias. Nuemiau, palikau plona plona sluoksni, zeme praktiskai atvira. Gal be reikalo? Mazi dar augaleliai, tai vis nusivezu vandens paliet, turiu uzsiraugus meslo, pora kart liejau jau su skiediniu jo. Mulco neliko tai baisiai zoles lenda, didesnes uz mano augintinius biggrin.gif
Kur klaida mano ir ka daryt, kad but gerai?
Dekui!
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2014 06 14, 15:47)
Lyja dabar dažnai, tai žolę pjauna tik kas savaitę. Norėjau dar žolės dabert ir šiaudus uždėt, bet jaučiu nelauksiu, o krausiu šiaudus storai. Bus daugiau naudos, ane?

Nesirauna iš mano molio varputis, tokiais guotais priaugęs ir ne pakraščiuose o per visą ilgį doh.gif Jau tik nebent iškast... Kas svarbiausia prie pat braškių, kartu atrodo auga. Pernai neturėjau jėgų ravėt antroj vasaros pusėj  ax.gif tai dabar turiu, ką turiu.

Dėk storai šiaudus ir galvos nesuk.
O varputį kaip tik geriau karpyti. Nes sujudinus šaknis, jo dar daugiau pridygsta doh.gif

Beje, braškė "strawberry" ir verčias pažodžiui šiaudo uoga. Taip, kad dėk drąsiai ir negailėk tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Musiukass @ 2014 06 14, 20:52)
Laba merginos,
Noriu jusu pasiteiraut  4u.gif sklype, tusciame be vandens pasidariau lysvele moliugams, cukinijoms ir patisonams. Apmulciavau pjauta sausa veja is dedes sodo - bet ziuriu kad ji pelesiuku dengias, ta kuri su zeme liecias. Nuemiau, palikau plona plona sluoksni, zeme praktiskai atvira. Gal be reikalo? Mazi dar augaleliai, tai vis nusivezu vandens paliet, turiu uzsiraugus meslo, pora kart liejau jau su skiediniu jo. Mulco neliko tai baisiai zoles lenda, didesnes uz mano augintinius biggrin.gif
Kur klaida mano ir ka daryt, kad but gerai?
Dekui!

Mano galva, tai didžiausia daroma klaida yra tas pakrapinimas žolytės. Tuomet tik "piktžolių" sėklyčių dar daugiau pasėjat cool.gif
Man irgi didesnis sluoksnis tos maltos vejos pelyja, todėl stengiuos organizuotis normalaus šieno.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 06 14, 22:02)
Mano galva, tai didžiausia daroma klaida yra tas pakrapinimas žolytės. Tuomet tik "piktžolių" sėklyčių dar daugiau pasėjat cool.gif
Man irgi didesnis sluoksnis tos maltos vejos pelyja, todėl stengiuos organizuotis normalaus šieno.

Kad ji kaip sieniukas.. ir pradziau uzvariau rimta sluoksni, kai pelyt pradejo tik tada "pakrapinima" hihihi.gif palikau smile.gif Bet supratau. Jamam siena! Tik nezinau is kur wink.gif sukreciau jau dali to sieniuko i "kompostine" deze smile.gif
auga tai zole is apacios smarki, mano lysve pievoje kur kokia 15 metu nevyko jokia ukine veikla.

Aciu!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Musiukass: 14 birželio 2014 - 21:44
QUOTE(Musiukass @ 2014 06 14, 22:44)
Kad ji kaip sieniukas.. ir pradziau uzvariau rimta sluoksni, kai pelyt pradejo tik tada "pakrapinima" hihihi.gif palikau smile.gif Bet supratau. Jamam siena! Tik nezinau is kur wink.gif sukreciau jau dali to sieniuko i "kompostine" deze smile.gif
auga tai zole is apacios smarki, mano lysve pievoje kur kokia 15 metu nevyko jokia ukine veikla.

Aciu!!!

Rimtai pievai gal geriau šiaudai, o ne šienas;)
Atsakyti
Aciu merginos!
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 06 14, 09:17)
Mulciuoju gausiai ir daug, bet vistis tiek varputis ir usnis neduoda ramiai gyvent. Plinta ziauriai. Jau nebezinau ne ka daryti. Regis pernai taip nebuvo...

Geriausias variantas nuėmus derlių nupurkšti roundapu, galima užsidangščius lysveles nupurkšti tik tarpueilius, kiek sudėtingiau išnaikinti braškėse, pienes, usnis, turint noro galima praeiti tuo pačiu roundapu teptuku, darbo daug, bet efektas tikrai yra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ostė @ 2014 06 16, 16:16)
Geriausias variantas nuėmus derlių nupurkšti roundapu, galima užsidangščius lysveles nupurkšti tik tarpueilius, kiek sudėtingiau išnaikinti braškėse, pienes, usnis,  turint noro galima praeiti tuo pačiu roundapu teptuku, darbo daug, bet efektas tikrai yra  4u.gif

braskes,kaip braskes, juodoje pleveleje sodintos, tai jei kas isdygsta salia daigo, tai israunu ir tiek, o lysvese bardakas. Labai greitai perauga mulciu usnis, israuni viena, o toje vietoje dar 5 islenda. Su varpuciu, tai is viso. Reikes ziureti,kaip cia rudeni pasielgus. Kai pagalvoju,kad jei ne mulcius, tai pieva ten pas mane per savaite pasidarytu ramiai.
Atsakyti
QUOTE(ostė @ 2014 06 16, 17:16)
Geriausias variantas nuėmus derlių nupurkšti roundapu, galima užsidangščius lysveles nupurkšti tik tarpueilius, kiek sudėtingiau išnaikinti braškėse, pienes, usnis,  turint noro galima praeiti tuo pačiu roundapu teptuku, darbo daug, bet efektas tikrai yra  4u.gif

doh.gif
nu aš net nebegaliu skaityt tokių pasisakymų. Pykit nepykit, bet nebesusilaikiau šį kartą.

Negana to, kad esam priversti pirkti nekokybišką maistą parduotuvėse/turguose, prisotinto visų šitų brudų. Tai dar ir savus daržus pradedam purkšti doh.gif

Beje, Olandijoj oficialiai roundapas yra uždraustas jau paprastiems vartotojams. Pripažintas, kaip labai kenksmingas sveikatai. Labai tikiuosi, kad ir į LT atkeliaus tokia nuostata.
Papildyta:
QUOTE(*Aukse* @ 2014 06 16, 17:39)
braskes,kaip braskes, juodoje pleveleje sodintos, tai jei kas isdygsta salia daigo, tai israunu ir tiek, o lysvese bardakas. Labai greitai perauga mulciu usnis, israuni viena, o toje vietoje dar 5 islenda. Su varpuciu, tai is viso. Reikes ziureti,kaip cia rudeni pasielgus. Kai pagalvoju,kad jei ne mulcius, tai pieva ten pas mane per savaite pasidarytu ramiai.

Usnys naudingos daržui tongue.gif Jų šaknys labai gilios ir pakelia maisto medžiagas į paviršių.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 06 16, 16:40)
doh.gif
nu aš net nebegaliu skaityt tokių pasisakymų. Pykit nepykit, bet nebesusilaikiau šį kartą.

Negana to, kad esam priversti pirkti nekokybišką maistą parduotuvėse/turguose, prisotinto visų šitų brudų. Tai dar ir savus daržus pradedam purkšti doh.gif

Beje, Olandijoj oficialiai roundapas yra uždraustas jau paprastiems vartotojams. Pripažintas, kaip labai kenksmingas sveikatai. Labai tikiuosi, kad ir į LT atkeliaus tokia nuostata.

o koks herbicidas ne toks zalingas ? g.gif ir jei ne herbicidas, tai ka siulytumete man daryti mano atveju? Pernai kai emiau mulciuoti taip nebuvo. Kazkaip susitvarkydavau mulciuodama ramiai. pries ziema dideli sluoksni uzvariau sieno, medziu lapu ir ka turejau po ranka apskritai0-serenciai, jurginu stiebai. Sluoksnis buvo liuks. Pavasari vel variau viska is eiles pries sejant. Aeravom pievute, tai daug uznesiau samanu pestu. O kai reikejo seti, tai prazeri mulciu, o ten uzuolaida neiveikiama varpucio saknu doh.gif
Atsakyti
Man tai netrukdo tas varputis biggrin.gif Pakarpau, papešu, paraunu jei labai į akis lenda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 06 16, 17:43)
o koks herbicidas ne toks zalingas ?  g.gif  ir jei ne herbicidas, tai ka siulytumete man daryti mano atveju? Pernai kai emiau mulciuoti taip nebuvo. Kazkaip susitvarkydavau mulciuodama ramiai. pries ziema dideli sluoksni uzvariau sieno, medziu lapu ir ka turejau po ranka apskritai0-serenciai, jurginu stiebai. Sluoksnis buvo liuks. Pavasari vel variau viska is eiles pries sejant. Aeravom pievute, tai daug uznesiau samanu pestu. O kai reikejo seti, tai prazeri mulciu, o ten uzuolaida neiveikiama varpucio saknu  doh.gif

Tokiu atveju ne herbicida naudočiau o rudenį nuėmus derliu perkasčiau ir išrinkčiau šaknis . Man atrodo mažesnė blogybė .
100 pr sunaikina bet kokia gyvybę juoda agroplėvelė . Bet pas mane . Metus laiko uždengta pieva agroplėvele pabuvo , išrinkau šaknis - paskui ant šieno kaip mulčą uždėjau - geras daiktas - kad neprapultų , ir jokių piktžolių kol kas . Ir mulčiuodama , ir šiaip darže stengiuosi vadovautis sveiku protu , Kudriumovo pagrindiniu patarimu- kas tinka vienam dažui - tas netinka kitam . Jei užpuolė piktžolės gal geriau nusižengt mulčiavimo principams ( aš geriau žinau kas tinka mano daržui negu knygelės ) negu mestis į kitą kraštutinumą - herbicidus. Man jūsų daržas labai gražus Aukse - siekiamybė smile.gif
Atsakyti