Įkraunama...
Įkraunama...

Mulčiavimas

Kažkada pavasarį berods šioje temoje domėjausi pakeltomis lysvėmis. Bandysiu pasirodyt. Daržas dar menkas, nepeikit, nes rėmus gavau jau gana vėlai, dar kol paruošėm... Bet, agurkiukus jau tuoj skinsim.Foto jie po plėvele, tooooooks vėjas pūtė, kad baisu nudengt buvo smile.gif

Mulčiuioju taip pat pirmą kartą, tai viskas bandymų keliu smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

O čia šiaip-žiedai smile.gif
user posted image
Atsakyti
Dar vaizdų smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(taburete @ 2014 06 17, 09:18)
galvojau ne į tą temą užėjau  doh.gif
normaliai, visus savo per vasarą užaugintus sliekus, boružes, driežus ir voriukus rudenį tik pyst - nupurški roundupu ir ramu iki pavasario, niekas valgyt neprašo:)

Gryna teisybė mastau.gif irnesakyk.gif
Atsakyti
na, tai toliau pesiu ta savo pieva. Gaila,kad taip ir nesuprantu, kodel pernai gerai buco, o siemet va kaip. Plius viskas buvo ne pievoje gi. Pernai isdirbo man zeme, kuri ir taip N metu darzas buvo ir tada pora lysviu sumasciau mulciuoti, tai kazkaip tvarkiausi, nors jau rudeniop maciau,akd usnys ir varputis braunasi vis. O siemet, tai is viso. Man dar idomu kas kiek laiko ir kokiu sluoksniu mulciuojate? Sakau, gal cia kur klaida darau, nes uzverciu sluoksniu ir kokia savaite nieko nedarau, o po savaites jau varputis prasikales buna.
Atsakyti
myte, mano akim tai beveik nėra mulčiaus. Nebent nesimato nuotraukose. Nelabai kokios naudos sulauksit.
Šiaudų ar šieno turi būti apie 20cm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 17 birželio 2014 - 21:00
20 cm ????? Tai kad man aiškinop, kad apie 5cm g.gif
Atsakyti
QUOTE(myte @ 2014 06 17, 22:09)
20 cm ????? Tai kad man aiškinop, kad apie 5cm  g.gif

Nežinau kaip kas ką aiškino, bet suklaidino jus rolleyes.gif
Jei dedat žalią (nesausą) veją, pjautą vejapjove, tai tada reikia po kelis cm dėt, laukt kol išdžius, vėl pildyt, vėl laukt. Vejos (tos sumaltos) nereikia 20cm, kažkiek mažiau turi būti, nes ji kažkaip bent man tada pelyja.
Jei sausą šieną dėt, tai drąsiai 20cm. Aš atrodo ką tik kalnus prikroviau ir beliko per kelis pirštus tik doh.gif

Pirmam puslapyje šios temos yra labai gera nuoroda mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(myte @ 2014 06 17, 22:09)

čia aš aiškinau biggrin.gif pjautos žolės 5 cm., o šiaudų/šieno žymiai daugiau.
pagaliau foto įdėjai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(myte @ 2014 06 17, 21:09)

nieko čia baisaus- diasajos užklausk, gyvai aplink irgi yra kur apžiūrėt- išmoksi, matysi. Kiek pjaunat žolytę- tiek krauk, negailėk. Aš kartais asu žolepjove prasieinu be kašiuko, paskui sugrėbiam jau padžiūvusią, arba kur papylus padžiovinu,ir tada tik dedu- kloju visur- šiltnamyje, lauke, šiemet net žemuogės apdėtos, kaip niekad biggrin.gif
P.S.- lysvutės wub.gif
Atsakyti
diasaja, ne tik tu smile.gif Pirkdama daigus turguje iš vienos moteriškės irgi taip girdėjau. Dabar aišku, kad pati ne taip supratau. Sakau-pirmas kartas, bandymų ir klaidų keliu smile.gif

O tai dabar as galėčiau ant viršaus tos apžiūvusios žolės pridėt šieno? Turiu jo.

Marmel, ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(myte @ 2014 06 17, 21:43)

O tai dabar as galėčiau

tikrai taip- iki kraštų, sakyčiau. Žolę kai dedu, tai stengiuosi prie augalų neliest,palieku per kelis pirštus bent erdvės, šienu gal glaudžiau galima apdėt, arčiau augalo.. Aš kažkaip seną, tikrai sausą mulčių arčiau paslenku, tada aplink naują dedu- nesvarbu sausą ar žalią., bet kiek toliau nuo koto. ir pomidorų apatinius lapus šalinu, kad nesiliestų su žeme, mulčium, nes ligos labai kabinasi, kai vėdinimo nėra. Laukinukai mano kiek kitoki nei tavieji, aukštesni krūmeliai, bet stybso ant plikų kojų mulče. Krūminius irgi sukišau iš vazonų į žemę, apatinius lapus pjoviau jau, bet reikės ir daugiau pašalint apdėjus daugiau žolės.
Atsakyti
QUOTE(myte @ 2014 06 17, 16:50)
Bandysiu pasirodyt.

Gražu, estetiška wub.gif o mulčio negailėkit, aš iki kelių šieno dėjau, o jau sukrito...
Atsakyti