Įkraunama...
Įkraunama...

Mulčiavimas

Sveikos, o aš šiandien savo šiltnamį apmulčiavau žole, tai gavosi toks gražus Šreko šiltnamis biggrin.gif
Ai, dar noriu paklausti, jei žolėj daug žydinčių pienių ar neužsisės jos man šiltnamy g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 2Ditute: 11 gegužės 2014 - 20:23
QUOTE(Sebile @ 2014 05 11, 21:10)
bet kur tos zoles tiek gaut,

kai tiek lyja ir pakankamai šilumos, tai žolės bus sooočiai thumbup.gif Pergyvensim, kad neina nupjauti per lietų biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(2Ditute @ 2014 05 11, 21:22)
jei žolėj daug žydinčių pienių ar neužsisės jos man šiltnamy g.gif

jeigu tinkamai mulčiuosit, tai neužsisės.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 05 11, 23:24)
kai tiek lyja ir pakankamai šilumos, tai žolės bus sooočiai thumbup.gif Pergyvensim, kad neina nupjauti per lietų  biggrin.gif
Papildyta:

jeigu tinkamai mulčiuosit, tai neužsisės.

paaiškinkit, kas yra tinkamai mulčiuoti pienėmis,kad neužsisėtų?
Atsakyti
QUOTE(Modeen @ 2014 05 12, 05:53)
paaiškinkit, kas yra tinkamai mulčiuoti pienėmis,kad neužsisėtų?

Tinkamai, tai vadinasi palaitkyti tinkamą mulčio sluoksnį visus sezonus ir neperkasinėti dirvos.

Kai pradėjau domėtis mulčiavimu, daug skaitinėdavau. S.Jasonio tinklapyje dažnai būdavo toks klausimas ir niekaip nesuprasdavau, ko tas Jasonis "pyksta" ant tokių kalusimų biggrin.gif Jo atsakymas dažnai būdavo "O kokiu tikslu mulčiuojate?". Iš tikro tai aš pradedu jam pritart biggrin.gif Nes pastaruoju metu mulčiuot pradeda visi ir tai daro visiškai nepasigilinę kas ir dėl ko daroma, o tai gali būti atvirkštinė reakcija - netinkamai viską darant ir derliaus nebus. O paskui riaumojama, kad mulčiavimas šūdas, jokios naudos neduoda, tik bėdos per jį.
Paskutinis mano skaitytas topas FB, tai moteriškė pasėjo ir VISKĄ užmulčiavo. O tada klausia, kaip tos sėklytės per mulčių prasikals cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 05 12, 07:57)
Kai pradėjau domėtis mulčiavimu, daug skaitinėdavau. S.Jasonio tinklapyje dažnai būdavo toks klausimas ir niekaip nesuprasdavau, ko tas Jasonis "pyksta" ant tokių kalusimų biggrin.gif Jo atsakymas dažnai būdavo "O kokiu tikslu mulčiuojate?". Iš tikro tai aš pradedu jam pritart biggrin.gif Nes pastaruoju metu mulčiuot pradeda visi ir tai daro visiškai nepasigilinę kas ir dėl ko daroma, o tai gali būti atvirkštinė reakcija - netinkamai viską darant ir derliaus nebus. O paskui riaumojama, kad mulčiavimas šūdas, jokios naudos neduoda, tik bėdos per jį.
Paskutinis mano skaitytas topas FB, tai moteriškė pasėjo ir VISKĄ užmulčiavo. O tada klausia, kaip tos sėklytės per mulčių prasikals cool.gif

drinks_cheers.gif kaip sakoma bandos jausmas- visi mulčiuoja ir aš mulčiuosiu, bet pasidomėti kas ir kaip nei noro, nei laiko nėra.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 05 12, 08:28)
drinks_cheers.gif kaip sakoma bandos jausmas-  visi mulčiuoja ir aš mulčiuosiu, bet pasidomėti kas ir kaip nei noro, nei laiko nėra..  biggrin.gif

Nu vat aš atrodo domėjausi, skaičiau. Bet jau vakar kad keikiau žiūrėdama į užsisėjusias žoles darže doh.gif Kažkur darau klaidą. Neatseku kur. Ar per mažas mulčo sluoksnis, ar žiemai netinkamai paruošiau. g.gif O gal iš tiesų negalima mulčiuoti piktžolėta žole. Nu nežinau rimtai.
Atsakyti
aš ne to klausiu, net įsižeidžiau, nes esu pakankamai apsiskaičiusi ir mulčiuoju ne pirmą kartą. o apie guru Jasionį turiu savo nuomonę, nes teko bendrauti. aš klausiau apie pienes. išsireiškėte tinkamai mulčiuoti ir pienės nesudygs. pienės net nupjautos subręsta ir mulče jos gyvena toliau ir dygsta. tai labai norėčiau platesnio komentaro apie tai, kaip mulčiuoti pienėmis, nes jų dabar pilna pieva, ir kad jos nesudygtų.
Atsakyti
Tai kad nesudygsta, irgi mulčiuoju ne pirmus metus. Išdygsta kur ne kur, bet tikrai nemasiškai. Bet ir kitokių žolių išdygsta, kiaulpienės tikrai nevyrauja, pas mane sunkiau išnaikinamos žliūgės, pakraščiais varputis lenda nuo pievos pusės. Kiek dabar galvoju, pernai daug kur klojau pjautą žolę tiesiog ant dirvos tarp porų, svogūnų, tikrai nebuvo masiško žėlimo, šiemet kur ne kur buvo išdygusios kelio kiaulpienės, išroviau. O apie tas lysves, kur buvo storas pernykščio mulčo sluoksnis tai iš viso nekalbu. O Jums želia, kad klausiat?
Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2014 05 12, 07:57)

Apie FB grupėse klausinėjančius daržininkus švelniai patyliu, gal man su nervais netvarkoj, nežinau, ir sunervina, ir prajuokina, bet dabar net nesivarginu paaiškinti, seniau dar bandydavau. Atrodo, pradžioj pasiieškom info, paskui darom ir klausiam, kas neaišku g.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 05 12, 08:36)
O Jums želia, kad klausiat?

pernai drąsiai mulčiavau ir žydinčiomis pienėmis, po kelių mėnesių jos pradėjo dygti mulčo sluoksnyje, net žemės nepasiekusios. aišku, ir šaknys silpnos, ir išraut nesunku, bet vis tiek neužmušamos bjaurybės. tai sakau, gal kažkaip kitaip su jomis elgtis reikia, nei paprastai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Modeen @ 2014 05 12, 09:19)
aš ne to klausiu, net įsižeidžiau, nes esu pakankamai apsiskaičiusi ir mulčiuoju ne pirmą kartą. o apie guru Jasionį turiu savo nuomonę, nes teko bendrauti. aš klausiau apie pienes. išsireiškėte tinkamai mulčiuoti ir pienės nesudygs. pienės net nupjautos subręsta ir mulče jos gyvena toliau ir dygsta. tai labai norėčiau platesnio komentaro apie tai, kaip mulčiuoti pienėmis, nes jų dabar pilna pieva, ir kad jos nesudygtų.

nu jau tik nereikia įsižeisti.. unsure.gif Parašyta ne jums asmeniškai, o bendrai, norint pasakyti, kad yra daug tokių, kurie mulčiuoja, neįsigilinę kaip tai teisingai daryti. Aš mulčiuoju žole su kiaulpienių žiedais. Man neužsisėja.
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 05 12, 08:57)
Nu vat aš atrodo domėjausi, skaičiau. Bet jau vakar kad keikiau žiūrėdama į užsisėjusias žoles  darže doh.gif Kažkur darau klaidą. Neatseku kur. Ar per mažas mulčo sluoksnis, ar žiemai netinkamai paruošiau.  g.gif  O gal iš tiesų negalima mulčiuoti piktžolėta žole. Nu nežinau rimtai.

nu nu, baisiai įdomu bigsmile.gif . O tos žolės kartais ne serenčiai? bigsmile.gif
Atsakyti
Pasižiūrėjau į savo daržą, tai tikrai ten, kur plonesnis mulčo sluoksnis pernai buvo, ten ir kiaulpienių pridygę, ir varpučio daugiau. Nors, kaip sakiau, nuo pievos pusės varputis lenda kaip pasiutęs, ten tikrai daug ir storai rudenį buvo visko priversta, ir žolės, ir lapų iš sodo, ir šiaudų. Kai prie tvoros, tai ir verčiau viską per tvorą, paskui sklaidžiau. Bet kas dėl kiaulpienių, tai tikrai ten mažiau vasarą mulčiavau, nes užaugo pupelės, salierai, sunku buvo tarpus pripildyti.
Atsakyti