Įkraunama...
Įkraunama...

Mulčiavimas

QUOTE(myte @ 2014 05 12, 15:53)
Sveikos  4u.gif
Nezinau kur klaust, tai cia ateinu: merginos, kurios turit pakeltas lyvse is mediniu lentu-ar tepet kokiu antiseptiku mediena, ypac is vidaus pries pilant zemes?

mes netepėm.
Atsakyti
QUOTE(myte @ 2014 05 12, 15:53)
Sveikos  4u.gif
Nezinau kur klaust, tai cia ateinu: merginos, kurios turit pakeltas lyvse is mediniu lentu-ar tepet kokiu antiseptiku mediena, ypac is vidaus pries pilant zemes?

Mes tepėm kažkokiu specialiu ekologiškų sėmenų berods aliejum g.gif
Bet dabar nebetepčiau ax.gif Mediena irgi yra mulčius. Labai lėtai, bet irgi suyra ir duoda naudingų organizmų. Visada pastebiu,, kad daržovės augančios prie pat lentų yra žymiai didesnės.
Atsakyti
per sias dienas taip lyjo, nereikes kazkaip papurtyt ta mulcota zole kad nepradetu puti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 05 12, 15:49)
Y-ga-ga  pirk ir augink  biggrin.gif

Aha ir daržan paleist biggrin.gif Mulčiuotam šiaudais...
QUOTE(Packa @ 2014 05 12, 16:37)
per sias dienas taip lyjo, nereikes kazkaip papurtyt ta mulcota zole kad nepradetu puti g.gif

Purtyt tai aš nieko nepurtysiu,bet šiek tiek atitraukiau nuo augalų toliau,kad nesupūdytų kotukų.Nes net jau pas mani pieskoj bais šlapia darže.
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 05 12, 09:36)
Apie FB grupėse klausinėjančius daržininkus

gal galima plačiau ar nuorodą? Norėčiau paskaityti, gal naudos rasiu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Modeen @ 2014 05 12, 09:19)
o apie guru Jasionį turiu savo nuomonę, nes teko bendrauti.

aš šiam žmogui esu dėkinga už Kiurdiumovo knygų vertimą aciuks.gif O guru man jis nėra, nes nedarau visko pagal GŽ. Darau tai, kas tinka ir patinka man ir mano aplinkai.
Papildyta:
QUOTE(Modeen @ 2014 05 12, 09:41)
pernai drąsiai mulčiavau ir žydinčiomis pienėmis, po kelių mėnesių jos pradėjo dygti mulčo sluoksnyje, net žemės nepasiekusios.

jeigu mulčiuotumėte pastoviai (dėtumėte naujus sluoksnius), tai pienės prisisėtų nebent prie pat augalo. O jų būna viena kita.

O dabar pažaiskime žaidimą "Surask". Parodau netinkamo (mano ax.gif ) mulčiavimo pavyzdžius:

1 foto:

user posted image

2 foto:

user posted image

3 foto:

user posted image

Ar dar pildyti?

Papildyta:
QUOTE(Kulkė @ 2014 05 12, 10:11)
Man rodos per plonai mulčiuoju. Nes kai sausa perdžiūsta ir mulčas ir žemė po juo.

Po mulčiumi žemė neturi perdžiūti, nes mulčiavimo nauda dingsta.
Papildyta:
QUOTE(L.K. @ 2014 05 12, 10:17)
Bent jau man taip buvo - dygo tiesiog puokštėmis, bet nesunkiai rovėsi.

Bandau mąstyti g.gif Nuo augalo sudygimo iki subujojimo kiek laiko praeina? g.gif

Kai šiuo metu dažnai lyja, tai pirmutiniai metai, kai ant mulčio pamačiau išdygusius plonus 0,5 cm augaliukus. Nepergyvenu, nes tuoj galėsim pjauti žolę ir ant jų (mažų augaliukų) užmesiu naują mulčio sluoksnį ir jie neišbujos.
Papildyta:
QUOTE(Packa @ 2014 05 12, 16:37)

kai klosiu naują sluoksnį (jis bus plonesnis nei įprastai), tai truputį sujudinsiu.
Atsakyti
QUOTE(myte @ 2014 05 12, 14:53)
Sveikos  4u.gif

Pas mane vienos teptos, kitos ne. Tai neteptos treciais metais jau sutrunija. Mediena brangi. Tai jei turite savo misko galite ir netepti.
Atsakyti
Diasaja, o klaidos kame tavo foto? Vienur matau papelijusią(?) žolę, kitur kaip suprantu jau ant pasėtos juostelės užmulčiuota? g.gif O va pirmoj foto, kame blogis? Per mažas sluoksnis mulčo?
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 05 13, 08:03)
Diasaja, o klaidos kame tavo foto? Vienur matau papelijusią(?) žolę, kitur kaip suprantu jau ant pasėtos juostelės užmulčiuota?  g.gif  O va pirmoj foto, kame blogis? Per mažas sluoksnis mulčo?

aha, ir as to pacio norejau klausti g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 05 13, 09:03)
Diasaja, o klaidos kame tavo foto?

QUOTE(Packa @ 2014 05 13, 09:34)
aha, ir as to pacio norejau klausti  g.gif  biggrin.gif

suintrigavau mirksiukas.gif
1-foto: tarplysviuose per plonas šiaudų sluoksnis, po žiemos nemulčiuota, lenda pro tarpus medetkos.
2-foto: papeliję pjautos žolės ir šiaudų sluoksniai.
3-foto: daržo šonuose (kur šiaudų storas sluoksnis) lenda varputis, reikia pildyti. Pernai kroviau tiesiai ant žolės, o šiemet žemė puri bigsmile.gif
Atsakyti
Laba, vakare perėjau per savo daržą.. Ogi visai prastai... Tiek prilijo, kad įeiti neįmanoma, klimsta koja iki kelių. doh.gif Tai beveik dabar džiaugiuosi kad dar ne visur spėjau užmulčiuot, nes žieminiai česnakai per pora dienų pradėjo viršūnėlės gelsti, pasižiūriu ogi per šlapia ryškiai, o dar mulčiuota pjauta žolyte, sausa, bet kad ten jau tik košė iš jos... Šiaip tai prastai dygsta bet kas... tiksliau beveik niekas dar nedygsta, tik bulvės išlindę normaliai... Su šiltnamiu irgi tas pats, dar nelaisčiau šiemet, bet praskleidus mulčą šlapia žemė baisiai doh.gif kaži ar nenumirs viskas kai taip šlapia. Ryte jau palikau šiltnamį atidarytą iki galo, mažu prasivėdins kiek...
O jau veja baisi doh.gif neįmanoma įeiti pjauti, šlapia visur, žliugsi... tai tokia užaugo, kad vyras sako reikės su dalge pjaut, nes jau žoliapjovė neįveiks... Ir dar o kur dėti dabar tiek daug žolės nupjautos, kai visas daržas baisiai šlapias????
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 05 12, 23:01)
Bandau mąstyti  g.gif Nuo augalo sudygimo iki subujojimo kiek laiko praeina?  g.gif
Kai šiuo metu dažnai lyja, tai pirmutiniai metai, kai ant mulčio pamačiau išdygusius plonus 0,5 cm augaliukus. Nepergyvenu, nes tuoj galėsim pjauti žolę ir ant jų (mažų augaliukų) užmesiu naują mulčio sluoksnį ir jie neišbujos.
kai klosiu naują sluoksnį  (jis bus plonesnis nei įprastai), tai truputį sujudinsiu.

Tai klausimas buvo: ar, jei nupjautoje žolėje yra daug pienių žiedų, jų sėklos nesudygsta.
Atsakymas: susidarius tinkamoms sąlygoms (t.y., beveik garantuotai), sudygsta, bet problema lengvai sprendžiasi arba operatyviai šalinant (lengva, nes sudygsta mulče - išbandyta), arba užkraunant nauju sluoksniu (irgi gal nesudėtinga, nes pienės intensyviai žydi neilgai, todėl gal pakaktų vieno sluoksnio, bet nebandžiau).
Bet čia mano patirtis. Daržui pilu neišrankiai, šiltnamiui palauksiu, kol bent pienės nužydės.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 05 13, 23:05)
suintrigavau  mirksiukas.gif
1-foto: tarplysviuose per plonas šiaudų sluoksnis, po žiemos nemulčiuota, lenda pro tarpus medetkos.
2-foto: papeliję pjautos žolės ir šiaudų sluoksniai.
3-foto: daržo šonuose (kur šiaudų storas sluoksnis) lenda varputis, reikia pildyti. Pernai kroviau tiesiai ant žolės, o šiemet žemė puri  bigsmile.gif

Mano braškės panašiai, kaip 2 foto, po šiaudais žolė papelijus blink.gif O ką Jūs darot, kai taip atsitinka?
Atsakyti