QUOTE(Kulkė @ 2014 05 12, 10:11)
Vat ir man įdomu. Man rodos per plonai mulčiuoju. Nes kai sausa perdžiūsta ir mulčas ir žemė po juo. Arba reikės padžiovinti nupjautą žolę ir tada didesnį sluoksnį dėti. Ką tik nupjautos bijau storai dėti, kad šusti nepradėtų.
gal profės parašys kitaip, nežinau, maža dar mano patirtis, gal tik treti ketvirti metai, bet kiek pastebėjau, vien žole daržas sotus nebus. Šieno neturiu, tai negaliu nieko pasakyti apie jį, bet kur klota daug šiaudų iš rudens, va ten ir žemė drėgna, sliekinga

ir paskui pavasarį sėjant užtenka prakrapštyti eilutėm iki dirvos tuos apipuvusius apirusius šiaudus, pasėti ir galima užmiršti. Nereikia nei intensyvių laistymų, nei mulčiavimų, jei turiu žolės ir jei laikosi žolė ant šiaudų nebirdama į vagas, tai dedu, jei ne, tai ir nereikia, pradedu mulčiuoti žole intensyviau nuo vasaros vidurio, tada jau suirsta sukrinta pernykščiai šiaudai ir reik pastorinti mulčą. Ir nieks neželia, o kur kloju tik žolę, tai ne kažkas, nesimato, kad dirva smarkiai pagerėtų. Vakar į tą šiaudų, pernykščių lapų patvorį sodinau paprikas kelias, tai žemė šalta, bijojau daugiau kišti, pradžiai tik 6 apgyvendinau.