Įkraunama...
Įkraunama...

Mulčiavimas

QUOTE(Gaudvilė @ 2014 05 12, 09:52)
nu nu, baisiai įdomu  bigsmile.gif . O tos žolės kartais ne serenčiai?  bigsmile.gif

Nea, ne serenčiai smile.gif Pienės ir tokia pažeme šliaužianti piktžolė mažais pailgais tamsiais žaliais lapukais. , auga vienoj vietoj pas mus kieme. Nežinau pavadinimo, bet ne žliūgė, šitą aš pažįstu.

Vat ir man įdomu. Man rodos per plonai mulčiuoju. Nes kai sausa perdžiūsta ir mulčas ir žemė po juo. Arba reikės padžiovinti nupjautą žolę ir tada didesnį sluoksnį dėti. Ką tik nupjautos bijau storai dėti, kad šusti nepradėtų.
Atsakyti
QUOTE(Modeen @ 2014 05 12, 08:19)
aš ne to klausiu, net įsižeidžiau, nes esu pakankamai apsiskaičiusi ir mulčiuoju ne pirmą kartą. o apie guru Jasionį turiu savo nuomonę, nes teko bendrauti. aš klausiau apie pienes. išsireiškėte tinkamai mulčiuoti ir pienės nesudygs. pienės net nupjautos subręsta ir mulče jos gyvena toliau ir dygsta. tai labai norėčiau platesnio komentaro apie tai, kaip mulčiuoti pienėmis, nes jų dabar pilna pieva, ir kad jos nesudygtų.

Greičiausiai, pienės sudygs, nes neįsizaduoju, kaip sukurti tokias sąlygas, kad sėklos žūtų. Bet jos sudygs mulčio sluoksnyje, todėl, neleidžiant subujoti, jas nesudėtinga naikinti.
Bent jau man taip buvo - dygo tiesiog puokštėmis, bet nesunkiai rovėsi.
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 05 12, 10:11)

Vat ir man įdomu. Man rodos per plonai mulčiuoju. Nes kai sausa perdžiūsta ir mulčas ir žemė po juo. Arba reikės padžiovinti nupjautą žolę ir tada didesnį sluoksnį dėti. Ką tik nupjautos bijau storai dėti, kad šusti nepradėtų.

gal profės parašys kitaip, nežinau, maža dar mano patirtis, gal tik treti ketvirti metai, bet kiek pastebėjau, vien žole daržas sotus nebus. Šieno neturiu, tai negaliu nieko pasakyti apie jį, bet kur klota daug šiaudų iš rudens, va ten ir žemė drėgna, sliekinga smile.gif ir paskui pavasarį sėjant užtenka prakrapštyti eilutėm iki dirvos tuos apipuvusius apirusius šiaudus, pasėti ir galima užmiršti. Nereikia nei intensyvių laistymų, nei mulčiavimų, jei turiu žolės ir jei laikosi žolė ant šiaudų nebirdama į vagas, tai dedu, jei ne, tai ir nereikia, pradedu mulčiuoti žole intensyviau nuo vasaros vidurio, tada jau suirsta sukrinta pernykščiai šiaudai ir reik pastorinti mulčą. Ir nieks neželia, o kur kloju tik žolę, tai ne kažkas, nesimato, kad dirva smarkiai pagerėtų. Vakar į tą šiaudų, pernykščių lapų patvorį sodinau paprikas kelias, tai žemė šalta, bijojau daugiau kišti, pradžiai tik 6 apgyvendinau.
Atsakyti
QUOTE(Modeen @ 2014 05 12, 09:19)
aš ne to klausiu, net įsižeidžiau, nes esu pakankamai apsiskaičiusi ir mulčiuoju ne pirmą kartą. o apie guru Jasionį turiu savo nuomonę, nes teko bendrauti. aš klausiau apie pienes. išsireiškėte tinkamai mulčiuoti ir pienės nesudygs. pienės net nupjautos subręsta ir mulče jos gyvena toliau ir dygsta. tai labai norėčiau platesnio komentaro apie tai, kaip mulčiuoti pienėmis, nes jų dabar pilna pieva, ir kad jos nesudygtų.

Tikrai nenorėjau įžeisti 4u.gif
Man pienės nesudygsta. Viena kita tik.
Mulčiuoju viskuom - šienas, vejos žolė, vaisių/daržovių atliekos. Šiemet dar avižų šiadais mulčiuosiu. Viską dedu sluoksniais. Žolės gausiau lenda tik ten, kur per mažas sluoksnis mulčiaus. Daugiausia sliekų būna ten, kur vaisių/daržovių atliekos papuola.
Atsakyti
ok 4u.gif
ne man buvo taikyta, apskritai diskutuota smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 05 12, 11:29)
. Daugiausia sliekų būna ten, kur vaisių/daržovių atliekos papuola.

Tikrai taip. Tik pas mane toj vietoj vietoj kiaulpienių medeliai dygsta, mayty, obelų, slyvų sėklos sudygsta. Pilna mažuliukų.
Atsakyti
Vienais metais daržovių luobeles pyliau po tujom ir vaismedžiais, tai kad pridygo bulvių... biggrin.gif
Atsakyti
O tiks zieminiai rugiai mulciui siltnamyje prie pomidoru? turiu is rudens pasisejus ir verkiant reikia nupjaut , nes darzovems vieta reikalinga, bet tie rugiai auksti ir stori, susmulkit tai tik sukapot , bandziau su peiliu pjaut po keli s stiebelius galima iskarto perpjaut, bet vargas butu daug supjaustyt o jei tokius cielus ilgus det, zoles tei neturiu ir neturesiu, gal cia bergzdzias reikalas su tais rugiais, uzkast ir tuom baigta?
Atsakyti
O tai ko gali netikti? g.gif Tik storai nedėti, kad nešustų. Apdžius vienas sluoksnis, paskui kloti dėti ant viršaus vėl nestorai.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 05 12, 11:29)
Šiemet dar avižų šiadais mulčiuosiu. Viską dedu sluoksniais. Žolės gausiau lenda tik ten, kur per mažas sluoksnis mulčiaus.

Aš šiemet avižiniais šiaudais užmulčiavau.Žolės nėr,bet jau avižų užtat doh.gif Visas daržas sudygo,bo ,matyt,prastai iškulta buvo bigsmile.gif Daba galvoju,ar čia man jas nukarpyt,ar augint .
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 12, 15:40)
Daba galvoju,ar čia man jas nukarpyt,ar augint .

Y-ga-ga pirk ir augink biggrin.gif Maisto jau turi biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Nezinau kur klaust, tai cia ateinu: merginos, kurios turit pakeltas lyvse is mediniu lentu-ar tepet kokiu antiseptiku mediena, ypac is vidaus pries pilant zemes?
Atsakyti