Įkraunama...
Įkraunama...

Mulčiavimas

QUOTE(madi @ 2014 05 14, 13:49)
*Mano braškės panašiai, kaip 2 foto, po šiaudais žolė papelijus blink.gif
**O ką Jūs darot, kai taip atsitinka?

*vadinasi viršutinis sluoksnis žolės nebuvo išdžiūvęs.
**pajudinu, kad gautų oro.
Atsakyti
Apžiūrėjau šiandien savo braškes, pjauta žole mulčiuotos prieš 1,5 savaitės. Kai užpuolė lietūs, matyt, nespėjo išdžiūti, dar suplakė, dabar toks luobas kietas ir supelijus po juo. Jaučiu reikia nuimti ir pakeisti, ar užtektų supurent?
Atsakyti
Susosinau i siltnami pomidorus ir iskart apmulcavau, ir vat nezinau ar ne per anksi apmulcavau g.gif gal reikejo laukti kol prigis g.gif ir taip tie pomidorai vos gyvi biggrin.gif , bet siena atitraukiau siek nuo augalo, paziuriekyt gal ka pakeisti?

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2014 05 14, 22:44)
Apžiūrėjau šiandien savo braškes, pjauta žole mulčiuotos prieš 1,5 savaitės. Kai užpuolė lietūs, matyt, nespėjo išdžiūti, dar suplakė, dabar toks luobas kietas ir supelijus po juo. Jaučiu reikia nuimti ir pakeisti, ar užtektų supurent?

Mano taip pat buvo, tai kur tik kietas luobas, sušiaušiau, bet kitose vietose, tai toks kaip mėšlas, tai iš vis nuėmiau ir naujos žolės uždėjau, nežinau, ar gerai padariau, bet šie metai pirmieji mulčiuojant, tai eksperimentuoju 4u.gif
Beje aš dar ant žolės buvau šiaudų pridėjus, tai galvoju, kad per šiaudus žolė nevisiškai išdžiūvo, nes žemė dar nebuvo pakankamai įšilus ir šiaudai stabdė įšilimą, o kai tiek lijo, tai žolė supuvo ir supelijo blush2.gif
Beje, kad ir ta žolė papuvo, bet jau žemė po ja labai skiriasi nuo tos, kur iš vis nemulčiouota – drėgna ir labai puri rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2014 05 16, 09:27)
Susosinau i siltnami pomidorus ir iskart apmulcavau, ir vat nezinau ar ne per anksi apmulcavau g.gif gal reikejo laukti kol prigis g.gif  ir taip tie pomidorai vos gyvi biggrin.gif , bet siena atitraukiau siek nuo augalo, paziuriekyt gal ka pakeisti?

as tai niekad nemulciuoju iskart...leidziu paaugt... bet dabar jau nieko nepakeisit...
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2014 05 16, 12:00)
as tai niekad nemulciuoju iskart...leidziu paaugt... bet dabar jau nieko nepakeisit...

tai gal nuimti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2014 05 16, 13:01)
tai gal nuimti g.gif

nemanau
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2014 05 16, 13:01)
tai gal nuimti g.gif

tikrai nenuiminėkit, napakenks, jei jau užmulčiavot. aš niekada net aplink kotą atviros vietos nepalieku, kaip kad kitos sako. nežinau, dėl ko kitos palieka. mano manymu užmulčiavimas aplink kotą tai kaip tik skatina papildomų šaknų augimą. po kiek laiko praskleidus mulčą matosi, kaip nuo stiebo į mulčą naujos šaknys sulindusios maitinasi.
Atsakyti
Užsiknisau sad.gif niekaip nesugebu surasti kas man gali atvežti šiaudų, toks jausmas, kad deficitas sad.gif kas parduoda, liepia pasiimti, pati neturiu sunkvežimio, o nors mano auto ir didelė, šiaudų ritinys netelpa sad.gif galvojau nuomotis priekabą, bet tada jau kosminė kaina šiaudų gaunas sad.gif Kaip jūs gaunate šiaudus?
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2014 05 16, 14:27)
Užsiknisau sad.gif niekaip nesugebu surasti kas man gali atvežti šiaudų, toks jausmas, kad deficitas sad.gif kas parduoda, liepia pasiimti, pati neturiu sunkvežimio, o nors mano auto ir didelė, šiaudų ritinys netelpa sad.gif galvojau nuomotis priekabą, bet tada jau kosminė kaina šiaudų gaunas sad.gif Kaip jūs gaunate šiaudus?

nesu turėjus, žole mulčiuoju
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 05 16, 15:16)
tikrai nenuiminėkit, napakenks, jei jau užmulčiavot. aš niekada net aplink kotą atviros vietos nepalieku, kaip kad kitos sako. nežinau, dėl ko kitos palieka. mano manymu užmulčiavimas aplink kotą tai kaip tik skatina papildomų šaknų augimą. po kiek laiko praskleidus mulčą matosi, kaip nuo stiebo į mulčą naujos šaknys sulindusios maitinasi.

Ką tik nupjautos žolės ir didelio sluoksnio šalia augalų negalima dėti. Užkaista taip, kad rankai karšta büna mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2014 05 16, 15:27)

Murziukai su arkliuku atvežė, už kelis litus - gerai kad netoli . O ūkininkas tai jau labai užsiėmęs smile.gif vis laiko neturi ....
Atsakyti