Įkraunama...
Įkraunama...

Pradžiamokslis kačių veisėjams :)

QUOTE(esarmy @ 2015 03 31, 18:31)
Baisu... baisu... doh.gif
Kaip "įforminti" naujus augintinius, tvarkant apskaitą piniginiu principu, jei ilgalaikio turto naudoti negalima, o per vieną laikotarpį negalima deklaruoti, kadangi iškreips rezultatus veiklos  blink.gif
Ar visgi reikia/galima pildyti FR0457 ar visgi reikia iškreipti apskaitos rezultatus ar aplamai naują augintinį .... ?

A prie ko čia FR0457 ir katės? Jos nedeklaruojamos šitoj formoj. lotuliukas.gif Kaip ir karvės, arkliai ir pan. gyviai.
Aš tai šiaip nekreipčiau dėmesio į tą VMI sakinį, kad traukt į kelis laikotarpius. Piniginis principas dėl to vadinasi piniginiu, kad išleidai pinigus=patyrei išlaidas. Nes logiškai mąstant kaip gali nuspręsti kiek tas gyvūnas bus naudojamas veikloje. Gal jau po pirmos vados nuspręsi, kad jis netinkamas. g.gif O kas tada. Kastruosi, padovanosi ir pvz pasirinkus, kad jo pirkimo sumą norėsi paskirstyti per 4 metus, 3 metų dalį "padovanosi" VMI. Fig, aš nesutinku.
Atsakyti
QUOTE(Tajka @ 2015 03 31, 16:39)
A prie ko čia FR0457 ir katės? Jos nedeklaruojamos šitoj formoj.  lotuliukas.gif Kaip ir karvės, arkliai ir pan. gyviai.
Aš tai šiaip nekreipčiau dėmesio į tą VMI sakinį, kad traukt į kelis laikotarpius.
Baisoka nekreipt, juk rašo aiškiai apie iškreipimą ataskaitinio periodo. g.gif
Tai FR0457 - tai ilgalaikiam biologiniam turtui, o katės tai trumpalaikis materialinis... ? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo esarmy: 31 kovo 2015 - 16:45
FR0457 - ilgalaikiam materialiam turtui. A katės kaip ir biologinis. unsure.gif
Ir nieko čia nereik bijot.

Žėkit, radau VMI paaiškinimą, kad Ilgalaikio turto įsigijimo išlaidos gali būti atimamos iš individualios veiklos pajamų lygiomis dalimis per laikotarpį, kuris atitinka tai ilgalaikio turto grupei Pelno mokesčio įstatymo 1 priedėlyje nustatytą nusidėvėjimo (amortizacijos) normatyvą metais."
A dabar raskit tam PMĮ ką nors apie gyvulius unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Ir jei ten ką nors ras VMI, nugirdysiu visas tikrintojas lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tajka: 31 kovo 2015 - 16:58
QUOTE(Tajka @ 2015 03 31, 16:52)
FR0457 - ilgalaikiam materialiam turtui. A katės kaip ir biologinis. unsure.gif
Ir nieko čia nereik bijot.
QUOTE(semlina @ 2014 05 15, 23:20)
O aš dar grįžtu prie to biologinio turto. ax.gif  Dar pasiskaičiau 17-tą VA standartą.
Taigi rašo, kad :
5. Biologinis turtas yra augalai ir gyvūnai.
Šio standarto nuostatos taikomos tik žemės ūkio veikloje naudojamų augalų ir gyvūnų
apskaitai. Augalų ir gyvūnų, numatomų naudoti ne žemės ūkio veikloje, pvz.,
dekoratyvinių papuošimui auginamų augalų, dekoratyvinių akvariuminių žuvų, sportinių
žirgų, skirtų pramogoms, sarginių šunų ir jų atsivestų šuniukų ir pan., apskaitai šio
standarto nuostatos netaikomos.

Taigi katės kaip ir nėra biologinis turtas  ax.gif
<...>
O tada jau galima apskaityti kaip ilgalaikį turtą nusistatyti laikotarpį per kurį tas ilgalaikis turtas nurašomas į sąnaudas, be jokių ten biologinio turto pokyčių ir pan.
Taigi palikime žemės ūkio apskaitą ūkininkams  smile.gif
blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo esarmy: 31 kovo 2015 - 17:02
VAS reglamentuoja buhalterinę apskaitą. A VMI - mokestinę. tongue.gif
Atsakyti
Kiek visokių nepažįstamų žodžių mega_shok.gif
Blondiniškai nebuhalteriškai tariant, tai vedant piniginę apskaitą viskas daroma "momentiniais atskaitymais tuoj pat, tais pačiais metais" ar +5 EUR ar -2000 EUR nail.gif

PS. Pagal aktyvumą temoje man atrodo, kad viena tokia esu, o visoms kitoms viskas aišku ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo esarmy: 31 kovo 2015 - 19:10
QUOTE(esarmy @ 2015 03 31, 19:57)
Kiek visokių nepažįstamų žodžių mega_shok.gif
Blondiniškai nebuhalteriškai tariant, tai vedant piniginę apskaitą viskas daroma "momentiniais atskaitymais tuoj pat, tais pačiais metais" ar +5 EUR ar -2000 EUR nail.gif

PS. Pagal aktyvumą temoje man atrodo, kad viena tokia esu, o visoms kitoms viskas aišku  ax.gif

Žinok aš taip ir darau. Nors galėčiau vesti buhalteriją ir kaupimo principu. Bet man jos ir darbe užtenka. tongue.gif Dar savo širdžiai mielą hobį paversti nelabai mylimu darbu??? Nenoriu schmoll.gif
O žmogui, kuris nesupranta buhalterinės apskaitos, samdytis buhalterį??? Ar neveisti kačių, nors pvz tas žmogus tikras asas genetikoje, kačių auklėjime ir t.t. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tajka @ 2015 03 31, 17:39)
A prie ko čia FR0457 ir katės? Jos nedeklaruojamos šitoj formoj.  lotuliukas.gif Kaip ir karvės, arkliai ir pan. gyviai.
Aš tai šiaip nekreipčiau dėmesio į tą VMI sakinį, kad traukt į kelis laikotarpius. Piniginis principas dėl to vadinasi piniginiu, kad išleidai pinigus=patyrei išlaidas. Nes logiškai mąstant kaip gali nuspręsti kiek tas gyvūnas bus naudojamas veikloje. Gal jau po pirmos vados nuspręsi, kad jis netinkamas.  g.gif O kas tada. Kastruosi, padovanosi ir pvz pasirinkus, kad jo pirkimo sumą norėsi paskirstyti per 4 metus, 3 metų dalį "padovanosi" VMI. Fig, aš nesutinku.

O kodėl "padovanosi"? Na pardavei kastruotą katiną, kad ir už eurą ir visą likusią dar nenurašytą katino įsigijimo sumos dalį ramia sąžine dedi į išlaidas. Juk niekur nepasakyta, kad negali parduot žemiau savikainos. Parduodi už tiek už kiek perka. mirksiukas.gif
Ai bet čia kiekvienas pagal save renkasi kaip jam patogiau tą apskaitą vestis. Aš nemėgstu pinigų principo nors jis ir paprastesnis, nu bet ne prie dūšios jis man ir tiek. doh.gif O šiaip abu jie turi savų niuansų.
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2015 04 01, 00:16)
O kodėl "padovanosi"? Na pardavei kastruotą katiną, kad ir už eurą ir visą likusią dar nenurašytą katino įsigijimo sumos dalį ramia sąžine dedi į išlaidas. Juk niekur nepasakyta, kad negali parduot žemiau savikainos. Parduodi už tiek už kiek perka.  mirksiukas.gif 
Ai bet čia kiekvienas pagal save renkasi kaip jam patogiau tą apskaitą vestis. Aš nemėgstu pinigų principo nors jis ir paprastesnis, nu bet ne prie dūšios jis man ir tiek.  doh.gif  O šiaip abu jie turi savų niuansų.

Man iš viso "ne prie dūšios" buhalterija susijusi su katinais lotuliukas.gif Mielai jos atsisakyčiau biggrin.gif
Man darbe skaičiukų užtenka pilnumoj rolleyes.gif

Beje pirmadienį susidūriau su VMVT smile.gif Niekas netikrino, aš pati ten variau su reikalu, jetus jetus, aš žinau daugiau negu jie doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2015 04 01, 01:34)
Beje pirmadienį susidūriau su VMVT  smile.gif Niekas netikrino, aš pati ten variau su reikalu, jetus jetus, aš žinau daugiau negu jie  doh.gif

Ale ot naujieną pasakei lotuliukas.gif Aš kai nuėjau registruotis tai išvis kaip į ufonautą žiūrėjo. doh.gif
O įsivaizduoju kai tau kokios info prireiks..... doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2015 04 01, 00:34)
Man iš viso "ne prie dūšios" buhalterija susijusi su katinais  lotuliukas.gif Mielai jos atsisakyčiau  biggrin.gif
Man darbe skaičiukų užtenka pilnumoj  rolleyes.gif

Beje pirmadienį susidūriau su VMVT  smile.gif Niekas netikrino, aš pati ten variau su reikalu, jetus jetus, aš žinau daugiau negu jie  doh.gif

Pas juos niekas nesikeičia smile.gif Aš kai paskelbė, kad reikia registruotis kai kreipiausi pas juos tai jie ten irgi žaliavo ir nežinojo ką ir kaip daryti nes buvau pirma norinti registruotis. Pabuvau bandomuoju triušiu. Kitiems po manęs gal jau paprasčiau buvo. smile.gif Labai jau ten lėtai pas juos viskas vyksta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semlina: 01 balandžio 2015 - 08:25
QUOTE(Tajka @ 2015 04 01, 07:27)
Ale ot naujieną pasakei  lotuliukas.gif Aš kai nuėjau registruotis tai išvis kaip į ufonautą žiūrėjo.  doh.gif
O įsivaizduoju kai tau kokios info prireiks..... doh.gif  doh.gif  doh.gif

A del registracijos, tai as viska internetu susitrvarkiau. Tai nezinau kaip i ka ziurejo smile.gif matyt mus registravo skirtingi dedes, nes pagal numeracija as registravausi biski anksciau smile.gif

O man reikejo paprasto stempelio paso gale, tvirtinimo zymes biggrin.gif Nes kate cipuota buvo dar tada, kai tu stempeliu is vetu niekas nereikalavo.
Tai man pasake, kad pasas negaliojantis, nes dabar nauji.
Kol as isaiskinau, kad isduoti iki 2014 12 29 pasai galioja. smile.gif Dar nuleke su tuo mano pasu kazkur konsultuotis. Matyt istatyma paskaite biggrin.gif
Galiausiai gavau ta stempeli, bet taip nenorom. Uztrukau 15 min ( labai skubejau) kai galejau 2 min uztrukti.

O jeigu reikia kokios rimtesnes konkrecios info, tai atsiuncia nuoroda i istatyma. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaiLaa: 01 balandžio 2015 - 08:52