Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, moliūgai, cukinijos ir melionai

QUOTE(ponia Lylia @ 2014 05 26, 16:16)
Pernai ir užpernai sugar beibius sėjau į daigams skirtas durpes, nieko gero nebuvo. Išdygsta, išleidžia vieną kitą lapą ir stop doh.gif Jums su arbūzais kaip man su amariliais, užtenka pasodinti, o toliau patys savim rūpinasi biggrin.gif
Dėkui, reiks vakare tręšti 4u.gif Pernai užaugo vienas obuolio dydžio, šiemet tikiuosi bent lėkštutės dydį pasieksim biggrin.gif

Sakykite, o suo kuo tresiate arbuzus?
Siemet mano pirmi arbuziukai auga, tai noretusi bent vieno paragauti smile.gif
aciu
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2014 05 26, 15:24)
Jei užaugs - ir skanūs bus - galėsiu dalintis - aš pati iš forumietės gavau .  Pas lietuviškų Arbūzų "tėčio " dukrą  galima gauti pirkti sėklų ar daigų  . Nenoriu kad butų reklama smile.gif

QUOTE(Paladė @ 2014 05 26, 15:25)
labai gražiai paprašyti šioje temoje smile.gif
rudenį turėtų daugeliui užderėti smile.gif
tyliai tyliai ir aš tikiuosi karučio didelių ir saldžių sniegių wink.gif

QUOTE(Kulkė @ 2014 05 26, 15:25)
Arba čia, arba pas Nedzvecko palikuonę  smile.gif

žinosiu, jau iš aksto prašau - kam negaila, atidėkite sėklų, skoloje neliksiu ax.gif mirksiukas.gif

QUOTE(Paladė @ 2014 05 26, 15:54)
pas ją patys auga  lotuliukas.gif

QUOTE(saintlina @ 2014 05 26, 15:56)
su arbūzais nieko nedarau. Kaip nori, taip auga.

man atrodo, pas ją viskas auga savaime, nors realiai suprantu, kad darbo įdėta, bet kai paskaitai - kaip sviestu patepta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 26, 17:40)
neteisingas požiūris. Reik net neabejoti, kad užaugs kamuolio dydžio  smile.gif

Ačiū už moralinį palaikymą, tikėsiu nuo šiol, vakarais vizualizuosiu kelias daržo vagas didelių saldžių arbūzų. Kaip nešu namo, nepanešu, tokie dideli, pjaunu, valgau, per barzdą sultys varva biggrin.gif Nėr skanesnio vaisiaus kaip arbūzas unsure.gif
Neseniai nuėjau aplankyti savo daigus ir radau nuleipusį Sibirskij ogoniok rolleyes.gif šįkart saugojau nuo perlaistymo, ir nors daigai išnešti lauk, bet ėmė ir perdžiūvo doh.gif doh.gif doh.gif nu vienu žodžiu doh.gif
Atsakyti
tokiu oru indeliuose visi daigai labai greit džiūsta.
Atsakyti

Sveikos, nu tai kokia aš vėpla: prisipirkau kelių rūšių arbūzų, o iš jūsų forumietės esu gavusi Sniegių sėklų, tai dabar mano sniegiai kitiems metams sėklai bus netinkami, reiks vėl kažko prašyti doh.gif doh.gif doh.gif
Ot, tai prisidirbau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 05 26, 19:31)
Ačiū už moralinį palaikymą, tikėsiu nuo šiol, vakarais vizualizuosiu kelias daržo vagas didelių saldžių arbūzų.

Aha,galvok kaip aš.Pernai visas derlius vienas kumštinis Sugar buvo ir tas prarūgo ant stiebo,bo baladojau baladojau,o taip ir nesupratau kada jis sunoko,tai šiemet jau dabar panika,kas visus tuos arbūzus ir besuvalgys g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 26 gegužės 2014 - 23:31
QUOTE(adija5 @ 2014 05 27, 00:30)
Aha,galvok kaip aš.Pernai visas derlius  vienas kumštinis Sugar buvo ir tas prarūgo ant stiebo,bo baladojau baladojau,o taip ir nesupratau kada jis sunoko,tai šiemet jau dabar panika,kas visus tuos arbūzus ir besuvalgys  g.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ui, adija5, jumoristė... biggrin.gif
Atsakyti
paskaičius jūsų, profesionalių arbūzų augintojų, pasisėjau ir aš arbūzus:)
Aišku, gal pavėluotai, bet daigai jau kalasi, vakar mačiau.
Kol kas šiltnamy vazonėliuose. Jaučiu šiandien-ryt iškels galvas iš žemės.
Dabar paskaičiau jūsų dikusiją apie durpes ir klausimas kilo.
Tai kokią žemę mėgsta tie arbūzai?
Mano šiltnamyje gerokai privaryta perpuvusio komposto su arklio mėšlu (2-3 metų).
Tai bus gerai? Man reik, kad užaugtų didžiuliai ir skanūs:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taburete: 27 gegužės 2014 - 08:47
QUOTE(taburete @ 2014 05 27, 09:47)
Mano šiltnamyje gerokai privaryta perpuvusio komposto su arklio mėšlu (2-3 metų).

O jei pasakytų, kad netinka, pultumėt keisti visą šiltnamio žemę? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Aš išsodinau lauke į tokią, kokia yra ta žemė, augs- džiaugsiuosi, neaugs - patys kalti. Palepinau vakar Powerfeed'u, po 10d ar poros savaičių kompleksinėm pamaitinsiu. Lauke jie auga žymiai sparčiau, nei, kad šiltnamyje indeliuose , stenėjo, atsiprašant, vos ne vos po lapelį.

Moliūgus išsodinau į tokį pusiau pavėsį, auga irgi puikiai, lapija klesti bigsmile.gif Vat ką su jais darysiu jei užaugs - nežinau. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(taburete @ 2014 05 27, 08:47)

kaip a.a. Nedcveckas man sakė - visokią, išskyrus durpes. Bet kaip sakiau, ir nebaisiai rugščiose durpėse pas man augo.
Pagal mane tai jiems priesmėlis labai patinka smile.gif Bet turėtų augt visokioje.
Taip, mėšlas jiems labai tinka.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 27, 10:07)
kaip a.a. Nedcveckas man sakė - visokią, išskyrus durpes. Bet kaip sakiau, ir nebaisiai rugščiose durpėse pas man augo.
Pagal mane tai jiems priesmėlis labai patinka  smile.gif  Bet turėtų augt visokioje.
Taip, mėšlas jiems labai tinka.

Dar noriu paklausti: kokias maždaug duobes reiktų jiems iškasti prieš sodinant ir kiek maždaug perpuvusio mėšlo įdėti į duobę? Kastuvą, du? Neįsivaizduoju, ar didelis arbūzo šaknynas, moliūgams ir cukinijoms niekada specialiai žemės neruošiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 05 27, 10:03)
Dar noriu paklausti: kokias maždaug duobes reiktų jiems iškasti prieš sodinant ir kiek maždaug perpuvusio mėšlo įdėti į duobę? Kastuvą, du? Neįsivaizduoju, ar didelis arbūzo šaknynas, moliūgams ir cukinijoms niekada specialiai žemės neruošiu g.gif

nereik didelių duobių. Na, kad arbūzas tilptų. Mėšlo dėdavau maždaug pusę kastuvo. Ant jo šiek tiek žemių, tada arbūzą.
Atsakyti