Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, moliūgai, cukinijos ir melionai

Tauragej šalta ,kaip velų rudenį schmoll.gif Nutraukiau arbūzų grūdinimasi ir daigus sunešiau vel į šiltnamį
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 05 28, 19:20)
Tauragej šalta ,kaip velų rudenį  schmoll.gif Nutraukiau arbūzų grūdinimasi ir daigus sunešiau vel į šiltnamį

ir pas mus tas pats, as jau vakar sunesiau, be striukes salta, nesinori net i lauka eiti, diena +9 tik buvo
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 28, 16:32)
Kas surys 150 arbūzų  blink.gif

i turgu arba maximai galesi tiekt biggrin.gif jei ne maximai tai bent kokiai kaimo aibei lotuliukas.gif

QUOTE(madmuazele @ 2014 05 28, 18:23)
O aš šiandien nuvežiau ir susodinau visus 4  biggrin.gif Jei užderės po 2, tai turėsiu 8 arbūzus smile.gif
Ir šiaip.. nešalta visai... kai saulutė pakaitino, tai net ir per karšta... cool.gif

pas mus saules nei vieno spindulio islindusio nebuvo siandien

QUOTE(amarrile @ 2014 05 28, 20:20)
Tauragej šalta ,kaip velų rudenį  schmoll.gif Nutraukiau arbūzų grūdinimasi ir daigus sunešiau vel į šiltnamį

drinks_cheers.gif vakar manisiai grudinos, siandien jau nebe,+11 tik buvo unsure.gif
Atsakyti

O maniškiai jau lauke visi ir moliūgai ir arbūzai, ale geriau prigis kai vėsu, nei kai karšta ax.gif , tik melionus į šiltnamius sukaišiojau smile.gif , viršūnę dviem nuskyniau jau senokai, tai, kad žydi jie pas mane blush2.gif , nzn kas iš jų bus, ale gražu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2014 05 28, 23:01)
O maniškiai jau lauke visi ir moliūgai ir arbūzai, ale geriau prigis kai vėsu, nei kai karšta ax.gif , tik melionus į šiltnamius sukaišiojau smile.gif , viršūnę dviem nuskyniau jau senokai, tai, kad žydi jie pas mane blush2.gif , nzn kas iš jų bus, ale gražu smile.gif

Mano ir visi sukišti, bet vienam kuriam nuskyniau galvą tai nepatiko -pats silpniausias. Neperskaičiau, kad Saintlina negeni arbūzų. Pamoka gauta mirksiukas.gif . Kiti laikosi, nors labai šalta. Arbūzus apdengiau agro blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2014 05 28, 23:01)

ale vis galvoju apie kokį prigijimą kalbama. Juk arbūzai sodinami į indelius, šaknys jų absoliučiai nesujudinamos. Tai aš visokius tokius augalus tai sodinu kad ir ant pačio karščio. Jų tai absoliučiai nepaveikia. Be to pavasarį koks jau ten karštis būna. Ir dėl pomidorų nesukdavau galvos kada sodinti - ar tai karšta ar tai saulė. Jie visiškai nesureaguodavo.
o kad arbūzams šiuo metu per šalta tai faktas. Nemanau kad buvo verta sodinti juos šiomis dienomis. Bet........ aš tikiuosi bent lengvo atšilimo ir savatgalį sodinsiu. Iš vis loterija su arbūziukais. Tikėsimės palankios vasaros mūsų derliui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2014 05 28, 22:45)
Mano ir visi sukišti, bet vienam kuriam nuskyniau galvą tai nepatiko -pats silpniausias.

nieko tokio, atsigaus. Svarbu pažastėlės kad turėtų iš kur augt. Mano vienais metais, kai buvo šaltas birželis, visi buvo mirt susiruošę. Bet atšilo, išleido šonines atžalas ir gražiai augo toliau, ir derliaus buvo kaip visada. Tik kiek vėliau.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 29, 09:16)
nieko tokio, atsigaus. Svarbu pažastėlės kad turėtų iš kur augt. Mano vienais metais, kai buvo šaltas birželis, visi buvo mirt susiruošę. Bet atšilo, išleido šonines atžalas ir gražiai augo toliau, ir derliaus buvo kaip visada. Tik kiek vėliau.

Matysiu, ačiū už palaikymą 4u.gif . Čia eksperimentai šiemet su jais.
O ar tiesa, kad moliūgams ir arbūzams šalia cukinijų nepatinka, vakar kažkur perskaičiau, o maniškiai šalia visi susodinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2014 05 29, 08:23)
O ar tiesa, kad moliūgams ir arbūzams šalia cukinijų nepatinka, vakar kažkur perskaičiau, o maniškiai šalia visi susodinti g.gif

oi, šito tai nežinau. O kodėl jiems turėtų nesibendraut, kaži? Vienos šeimos augalai, rodos. Gal Yerena žinos?
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2014 05 27, 21:32)
... ir is kur zinot ar isvis reikia, gal diena jau spejo bitutes ten paskraidyt,o ir i siltnami duris atviros visa diena tai ir ten jos galiskrenda g.gif

Vaisiams užsimegzti reikalingos arbūzo žiedadulkės, ne kokių cukinijų, agurkų ar pienių. Jei nėra žydinčių vyriškų žiedų ir dar augalas vienas- be šansų, kas ši užuomazga didės. Jei drėgna- irgi mažėja apvaisinimo galimybės.

QUOTE(adija5 @ 2014 05 28, 18:56)
O vat moliūgų Red kuri tai aš gal niekad pati neužsiauginsiu.Du pokeliai sukišti,daigumas lygiai 0.

Trūksta žodžių. Iš antros sėjos (vėl visas pakelis, 12 vnt.) turėjau tris daigus, kuriuos vieną naktį, apmuturiuotus gerai agro, suryjo mažytės sraigės, tad pasėjau trečiąjį. Vėl tas pats grėblys: vėl tos Nojaus sėklos. Nulis žalumos. irnesakyk.gif aj, apsieisim šiemet be Kuri derliaus...
Ir iš vis mąstau keisti šią kaprizingą veislę į Justynka F1 ar Golden Nugget. Pastarieji pas kaimynę auga kaip pasiūtę ir jau šiuo metu žydi: kompaktiški krūmeliai, vaisiai teisingo dydžio, krūmas jais bus aplipdytas.

QUOTE(Juračiuks @ 2014 05 29, 09:23)

Netiesa. Juk yra daug moliūgų veislių, priklausančių c. pepo grupei, kaip ir tos pačios cukinijos mirksiukas.gif Auginkite drąsiai, tik jei rinksite savas sėklas, kitais metais gali būti staigmenų. Arbūzai iš vis atskira rūšis, jiems moliūginiai įtakos nedaro.
Atsakyti
yerena, tie Justynka F1 pusiau kruminiai. Tai panasiai kaip cukinijos krumeliais auga???? nes ziuriu dar indeliuose, o "krumeiu" auga, keturi lapukai is vieno tasko blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2014 05 29, 12:54)
yerena, tie Justynka  F1  pusiau kruminiai. Tai  panasiai kaip cukinijos krumeliais auga????

Taip, pusiau krūminiai, pradžioje kompaktiškai auga, kaip cukinijos, o įsibegėjus išleidžia, kaip ir Kuri, virkščias. Ilgas ir kokias 6-7. Ant jų ir auga moliūgai. Aš tokius moliūgus sodinu gan tankiai (1.5x1.5 m) ir vis pataisau uodegas, kad augtų spirale aplink savo krūmą cool.gif
Atsakyti