aš ten gyriausi kad mano moliūgai ištvėrė -2 šalnas. Nu ištvert tai ištvėrė, visi gyvi. Bet kaip siaubingai jie atrodo. Cukinis matyt labiau atsparios, tai gražiai atrodo. O moliūgų niekaip nenusprendžiu ar juos raut lauk, ar jie dar sugebės patys išsikapstyt. Lapai apatiniai geltoni, viršutiniai maži ir susiraitę. Stiebas kažkoks rodosi pageltęs, matyt šalnų pažeistas. Arbūzai tai pas mane gerai auga tik šiltanmyje. Lauke vaizdelis prastas. Gerai, kad sugalvojau į šiltanmį kelis įkišt.
Melionai dar prastesni, nežinau ar kitais metais tęsiu melionų eksperimentą.
Bet lauke jau skinam po vieną kita agruką. Ir nemažai naujų užmegsta.
Užsidengiau nupjautais bambaliais arbūzus, kažin ar nereikia nuimti jų dieną, kai saulė pašviečia, ar neiškeps apdengti? Vakar vakarop saulė užkaitino, bet nieko, atsilaikė. Ar jūs nuiminėjat? Stebuklas, vienas Sibirskij ogoniok daigas vazonike buvo toks suvytęs, įkišau be vilties, nes labai gaila buvo išųmesti, ir ką, lauke po bambaliu šast ir atsistojo

Aš bambalius maunu, kad apsaugoti liaunus daiglius nuo sraigių sumaumojimo

buvau uždengus kiekvieną personaliai tik po pasodinimo, nes kaip tai šalta man sekmadienį buvo. Pirmadienį viską mama nuėmė ir nuo to laiko jokio stogo neturi. Nėra karščių dabar, saulė nekepina, šilta, drėgna. Pats tas šviežiai pasodintiems augt.
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 06 05, 10:09)
Užsidengiau nupjautais bambaliais arbūzus, kažin ar nereikia nuimti jų dieną, kai saulė pašviečia, ar neiškeps apdengti? Vakar vakarop saulė užkaitino, bet nieko, atsilaikė. Ar jūs nuiminėjat? Stebuklas, vienas Sibirskij ogoniok daigas vazonike buvo toks suvytęs, įkišau be vilties, nes labai gaila buvo išųmesti, ir ką, lauke po bambaliu šast ir atsistojo 

Aš laikiau per karščius visa savaitę moliūgus , nupjovus dugną , atsukus kamštelį . O arbūzus kaip tik vėsią savaitę . Visi po bambaliais kaifavo - kaip tik bambaliai melsvi , saulė nenudegins . Tik per savaitę pas mane taip paauga po bambaliu , kad jau nebetelpa . Jiems smagiau toks minišitnamiukas.
Sveikos, nu nesiseka man su arbūzais

QUOTE(2Ditute @ 2014 06 05, 22:11)
Šiltnamy tokia žemė sunkoka ir dar apmulčiuota, tai beveik visi supuvo ( iš 6 liko 2). O lauke Sniegiai auga tokioj smėlingoj dirvoj, bet keliems lapeliai suglebę, matyt, jau irgi amen bus
Gal netinka arbūzams mulčiavimas
, gal drėgmę per ilgai laiko, nu taip gaila

sake merginos cia kad nemulciuoja. arbuzai megsta silta zeme ir dnemegsta dregmes daug,o po mulcu ir regna ir salta

QUOTE(2Ditute @ 2014 06 05, 22:11)
Šiltnamy tokia žemė sunkoka ir dar apmulčiuota, tai beveik visi supuvo ( iš 6 liko 2). O lauke Sniegiai auga tokioj smėlingoj dirvoj, bet keliems lapeliai suglebę, matyt, jau irgi amen bus
Gal netinka arbūzams mulčiavimas
, gal drėgmę per ilgai laiko, nu taip gaila

Galiu paguosti, kad mano irgi ant išnykimo ribos

Man irgi atrodo, kad nepatinka mulčas, nes pernai abu savo arbūzus buvau pasodinusi į gerą storą riebų sliekingą mulčą, galvojau, nu tie tai tikrai augs. Taip "gerai" augo, kad vaikštant reikėjo atidžiai žiūrėti, jog nesuminčiau, nei metro neužaugo

Man kol kas (tfu tfu tfu) labai pasiteisino išsodinus dengti agroplėvele (ant vielos lankų). Darže arbūzai, melionai ir moliūgai išsodinti apie gegužės 20, atidengiau apravėti ir žemę papurenti - arbūzai beveik visi žydi arba tuoj tuoj žydės, virkščios po pusmetrį ir daugiau. Dar uždengiau, bet savaitgalį jau teks nuimti, kad bitutės lankytų. Moliūgai masiškai žydėt turėtų kitą savaitę, melionai biškį atsilieka, bet jie ir sėti apie savaitę vėliau.
Žodžiu, labai rekomenduoju pasodinus tuos lepūnus dvi-tris savaites palaikyti agroplėvelės tuneliuke.
Žodžiu, labai rekomenduoju pasodinus tuos lepūnus dvi-tris savaites palaikyti agroplėvelės tuneliuke.
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 06 05, 22:49)
Galiu paguosti, kad mano irgi ant išnykimo ribos
Man irgi atrodo, kad nepatinka mulčas, nes pernai abu savo arbūzus buvau pasodinusi į gerą storą riebų sliekingą mulčą, galvojau, nu tie tai tikrai augs. Taip "gerai" augo, kad vaikštant reikėjo atidžiai žiūrėti, jog nesuminčiau, nei metro neužaugo

o čia jau kaip kur. Aš mulčiavau. Bet iš trijų daigų turėjau vieną 7,7 kg egzempliorių, dar tris po maždaug 6-6,5 kg na ir mažesnių keletą. Dirva pas mane lengva o palieti nėra labai kam. Tai mulčiavau. Šiemet irgi šiek tiek mulčiavau kad neapaugtų man žolė. Vėliau kai kerosis jau nemulčiuosiu turbūt. Tai va tokia ta mano patirtis

iš 7 cukinijų sėklų gyvybės ženklus rodo tik dvi
dar palauksiu, bet manau, kad kitos jau nebeišdygs
dar palauksiu, bet manau, kad kitos jau nebeišdygs
Na, ką mano trys arbūzai baigia numirt. Vieną buvau perkėlus šiltnamin, tai tas dar gaivaliojasi. Ar jiems šalta
, na, sutraukos visiški - lapai susiraitę, susiglaudę, lyg ko išsigandę guli dirvoje
, nežinau nežinau kas čia bus, matysim...
Įmetu šiltnaminį, nes laukinius nėr ko rodyti, net nepatogu

Įmetu šiltnaminį, nes laukinius nėr ko rodyti, net nepatogu