QUOTE(vesela @ 2014 07 17, 16:46)
o tai kodel tada vistiena kepta orkaiteje yra gerai?
Nėra gerai, bet yra geriau, nei kepta keptuvėje, nes orkaitėje bent jau be riebalų kepta, o aliejus kepdamas išskiria daug nuodingų medžiagų.
Merginos, žinau, kad skambės keistai, bet natūralus kokybiškas pirmo spaudimo aliejus yra didesnis nuodas kepant, nei koks rafinuotas rapsų aliejus n-tojo spaudimo. Natūralus aliejus turi savyje daug maistingų, naudingų medžiagų, todėl kaistant jis tas naudingas medžiagas paverčia kenksmingomis. Ypač jei aliejus jau pradeda garuoti (perkaito), reiškias, kad išskyrė jau n nuodų ir metas jį pilti lauk ir pakeisti nauju. Rafinuotas, n kartų perspaustas aliejus, beveik nebeturi savyje ko blogo išskirti kepant, todėl yra tinkamesnis kepimui, nei alyvuogių aliejus. Man tai irgi buvo keista, nse seniau jei kepdavau tai visados ant alyvuogių aliejaus, bet tokį dalyką sužinojau per seminarą ir pasirodė labai logiška. Kaip bebūtų, natūralūs aliejai yra nepamainomi padažams, salotoms ir pan