Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

Gerb. Supermamos, kuriomis mėnesio dienomis sodra moka vpa pašalpas (motinystės(tėvystės) pašalpas) ?.. Veiksmas Vilniuje, jei svarbu teritorinis skyrius...
Atsakyti
QUOTE(afera @ 2014 07 15, 14:36)
Gerb. Supermamos, kuriomis mėnesio dienomis sodra moka vpa pašalpas (motinystės(tėvystės) pašalpas) ?.. Veiksmas Vilniuje, jei svarbu teritorinis skyrius...

20 d.
Atsakyti
Sveiki smile.gif situacija tokia, esu nescia ir nedirbanti,siandien prasidejo dekretas, aisku VPA pirmus metus nieko negausiu, o uz antrus metus tevelis imtu 40% VPA. tik klausimas butu, ar reikia man kazka dabar pildyti Sodroj? Dekoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mil@4k@ @ 2014 07 15, 16:20)
Sveiki smile.gif situacija tokia, esu nescia ir nedirbanti,siandien prasidejo dekretas, aisku  VPA pirmus metus nieko negausiu, o  uz antrus metus tevelis imtu 40% VPA. tik klausimas butu, ar reikia man kazka dabar pildyti Sodroj? Dekoju  4u.gif

Nereikia.
Atsakyti
sveiki,gal nelabai i tema,bet gal padesite smile.gif
vyras lietuvoje ne dirba ir pats uz save moka sveikatos draudima 90lt.mes turime viena vaika,dabar nescia,o as pradejau dirbti 2013.11 kaip as suprantu vienas is tevu gali iki kol vaikui sukaks 8 metai nemoketi sveikatos draudima.ir jeigu as pradejau dirbti,tai nuo 2013.11 mes kaip ir galejome perrasyti vaika vyrui?ar galejome taip padaryti ar ne?aciu uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 07 15, 12:28)
Na taip,gi ne abudu pasalpa gaudinesit,o tik tetis gauna,o jus galit eit irgi dirbt. smile.gif

o gal dar žinot atsakymą.
Ar reikia prasinešti darbovietei kurioje esu dekrete iki vaikui sueis 2 metai, kad išeinu dirbti į kitą pilnu etatu? Sodrai ir mokesčiams?
Atsakyti
QUOTE(Floora @ 2014 07 16, 13:11)
o gal dar žinot atsakymą.
Ar reikia prasinešti darbovietei kurioje esu dekrete iki vaikui sueis 2 metai, kad išeinu dirbti į kitą pilnu etatu? Sodrai ir mokesčiams?

darbovietei NE
sodrai - pranes naujas darbdavys... visiems kitiems nereikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Avaida @ 2014 07 13, 18:13)
Sveikos  4u.gif  permeciau temute, tai tikiuosi, kad mano klausimas nesikartos 4u.gif 

Dukrai2014. 09.03 sueina du metai. as planuoju si arba kita menesi vel pastot. I darba negriztu, stoju i birza, nes pasibaigiau mokslus, gal rasiu darba pagal igyta specialybe gal ir ne. Tai jei tarkim vaikelis gimtu 2015 05 ar 06 men. tai kaip man skaiciuotusi pinigeliai?

LABAI LABAI DEKOJU, jei kartojuosi tai atsiprasau  blush2.gif

QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 07 13, 19:13)
Geriau prateskit VPA trecius metus,o tada planuokit,nes patis manau zinot ta patarle smile.gif nes kitaip,jeigu per ta laika nesurasit darba,negausit dekreto.

Jolančiuk, panačia situacija ir aš klausiau jau sodros kaip skaičiuos išmokas antram vaikui. tai gavau tokį atsakymą:

"kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas nėštumo ir gimdymo atostogų metu mokamos motinystės pašalpos dydis apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš nėštumo ir gimdymo atostogų pradžios mėnesį. Pvz., Jums, įgijus teisę į pašalpą 2015 m. kovo mėn., kompensuojamasis uždarbis būtų apskaičiuojamas iš laikotarpiu nuo 2014-02-01 iki 2015-01-31 gautų draudžiamųjų pajamų.
Jeigu visą skaičiuotiną laikotarpį arba jo dalį apdraustajam buvo mokama motinystės (tėvystės) pašalpa už prieš tai gimusį vaiką arba jis buvo prieš tai gimusio vaiko nėštumo ir gimdymo ar vaiko priežiūros atostogose, jo prašymu nauja motinystės gali būti apskaičiuota iš kompensuojamojo uždarbio, pagal kurį buvo apskaičiuota ankstesnė (pirmesnė) motinystės pašalpa.
Pageidavimą pašalpą apskaičiuoti pagal palankesnį kompensuojamąjį uždarbį asmuo gali pažymėti pildant prašymą skirti motinystės pašalpą."

Atsakyti
QUOTE(Niushka @ 2014 07 16, 17:01)
Jolančiuk, panačia situacija ir aš klausiau jau sodros kaip skaičiuos išmokas antram vaikui. tai gavau tokį atsakymą:

"kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas nėštumo ir gimdymo atostogų metu mokamos motinystės pašalpos dydis apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš nėštumo ir gimdymo atostogų pradžios mėnesį. Pvz., Jums, įgijus teisę į pašalpą 2015 m. kovo mėn., kompensuojamasis uždarbis būtų apskaičiuojamas iš laikotarpiu nuo 2014-02-01 iki 2015-01-31 gautų draudžiamųjų pajamų.
Jeigu visą skaičiuotiną laikotarpį arba jo dalį apdraustajam buvo mokama motinystės (tėvystės) pašalpa už prieš tai gimusį vaiką arba jis buvo prieš tai gimusio vaiko nėštumo ir gimdymo ar vaiko priežiūros atostogose, jo prašymu nauja motinystės gali būti apskaičiuota iš kompensuojamojo uždarbio, pagal kurį buvo apskaičiuota ankstesnė (pirmesnė) motinystės pašalpa.
Pageidavimą pašalpą apskaičiuoti pagal palankesnį kompensuojamąjį uždarbį asmuo gali pažymėti pildant prašymą skirti motinystės pašalpą."

Cia kai is vieno dekreto eini i kita,man taip pat skaiciavo,palankesni vidurki eme,tai antram vaikui skaiciavo is to DU kaip ir pirmam,bet cia kai vis dar skaitaisi dirbanti.Nes kai klausiau kas priklausytu,jeigu busi nedirbanti,tai sake,kad tik mot(tev) pasalpa,jeigu vis dar bus stazo.
Atsakyti
QUOTE(mil@4k@ @ 2014 07 15, 15:20)
Sveiki smile.gif situacija tokia, esu nescia ir nedirbanti,siandien prasidejo dekretas, aisku  VPA pirmus metus nieko negausiu, o  uz antrus metus tevelis imtu 40% VPA. tik klausimas butu, ar reikia man kazka dabar pildyti Sodroj? Dekoju  4u.gif

Tai tegul tėtis ima VPA pirmus metus, jei išeina rolleyes.gif
Atsakyti
Laba, noriu dar paklausti klausimėlį blush2.gif
Vakar išėjau į dekretą, gydytoja pasakė, viskas su sodra sutvarkyta, galėsi užpildyti prašymą - namie užpildžiau internetu prašymą, vėliau gavau žinutę, kad darbdavys nepateikęs kažkokių duomenų g.gif
Direktorę buvau įspėjusi - tai idomu, ar sodra pati jų prašys kažkokiu būdų perduoti duomenis, ar čia man pačiai reikia skambinėti ir prašyti, ar yra kažkoks laiko tarpas darbdaviui per kiek laiko pateikti duomenis nuo dekreto pradžios? blush2.gif
Atsakyti
Sveiki norejau paklausti isejau i dekreta ,stoviu birzoje is jos gaunu ismoka .Nuvaziavus i sodra man sake kad man priklauso pinigeliai kur moka uz 4 menesius tai kaip ir tureciau juos gaut ,tik vat dabar pasidare ydomu kaip juos man skaiciuos kuriuos menesius ims ?
Atsakyti