Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(icma @ 2014 07 15, 10:46)
Geriausia abiems nueiti į sodrą ir perrašyti vyrui pašalpą. Vyro darbovietėje nieko nereikia pildyti.

Ačiū, supratau smile.gif O po to yra galimybė bet kada atkeisti?
Atsakyti
QUOTE(hexora @ 2014 07 15, 11:01)
Ačiū, supratau smile.gif O po to yra galimybė bet kada atkeisti?

Skambinau į sodrą, tai darbuotoja sakė, kad galima. Pasiskambinkit ir viską išsiaiškinsite tiksliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo icma: 15 liepos 2014 - 10:09
as dar i ta tema norejau paklausti ar yra "lubos" kai mokama 40 proc pasalpa ir ja gaunanatis tevelis/motina dirba? pvz tevelis vidutiniskai gauna 2500lt tai 40 proc nuo algos butu 1000lt ir plius visa uzdirbta alga?
Atsakyti
QUOTE(laiminga pora @ 2014 07 15, 12:29)
as dar i ta tema norejau paklausti ar yra "lubos" kai mokama 40 proc pasalpa ir ja gaunanatis tevelis/motina dirba? pvz tevelis vidutiniskai  gauna 2500lt tai 40 proc nuo algos butu 1000lt ir plius visa uzdirbta alga?

Lubos 1904-mokesciai,tad gaudinesi savo 1000 lt pasalpos ir plius alga.
Atsakyti
Gal kas galėsit atsakyti 4u.gif

Vaikui 2 metai bus vasario mėn. antrus metus perrašėm vyrui. Jis toliau dirba, aš toliau sėdžiu namie su vaiku. Man siūlo darbą nuo kitą mėnesio. Jei sugalvočiau išeit, pašalpos gavimas nutrūksta? Reikia kreiptis į Sodrą ar automatiškai viską pamato? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Floora @ 2014 07 15, 13:09)
Gal kas galėsit atsakyti  4u.gif

Vaikui 2 metai bus vasario mėn. antrus metus perrašėm vyrui. Jis toliau dirba, aš toliau sėdžiu namie su vaiku. Man siūlo darbą nuo kitą mėnesio. Jei sugalvočiau išeit, pašalpos gavimas nutrūksta? Reikia kreiptis į Sodrą ar automatiškai viską pamato?  4u.gif

O kas gali nutrukti,jeigu jus negaunat jos? smile.gif Be to gi vyras gauna ir dirba,tad jam gi nenutruko pasalpos gavimas smile.gif
Nieko nenutruksta,nes antrais metais galima dirbti ir gaudineti pasalpa,ka jusu vyras sekmingai ir gauna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 07 15, 12:22)
O kas gali nutrukti,jeigu jus negaunat jos? smile.gif Be to gi vyras gauna ir dirba,tad jam gi nenutruko pasalpos gavimas smile.gif
Nieko nenutruksta,nes antrais metais galima dirbti ir gaudineti pasalpa,ka jusu vyras sekmingai ir gauna smile.gif

tai galim abu dirbti pilnais etatais ir dar pašalpą iki 2 metų gaunam? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Floora @ 2014 07 15, 13:26)
tai galim abu dirbti pilnais etatais ir dar pašalpą iki 2 metų gaunam?  bigsmile.gif

Na taip,gi ne abudu pasalpa gaudinesit,o tik tetis gauna,o jus galit eit irgi dirbt. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Floora @ 2014 07 15, 13:26)
tai galim abu dirbti pilnais etatais ir dar pašalpą iki 2 metų gaunam?  bigsmile.gif

taip, bet pirmais metais mama gauna 70% (ne nuo algos, o nuo lubų doh.gif ), o kur dėti metukų vaiką, jei senelių nėra ar jie negali prižiūrėti? Auklei tų 40% gali vos vos užtekti, o mama praranda galimybę pabūti su vaiku ilgiau, nes 40% atlyginimo tai jau tikrai per mažai, kad galėtum sau leisti nedirbti (imant statistinę vidutinę šeimą).
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 07 15, 12:45)
taip, bet pirmais metais mama gauna 70% (ne nuo algos, o nuo lubų  doh.gif ), o kur dėti metukų vaiką, jei senelių nėra ar jie negali prižiūrėti? Auklei tų 40% gali vos vos užtekti, o mama praranda galimybę pabūti su vaiku ilgiau, nes 40% atlyginimo tai jau tikrai per mažai, kad galėtum sau leisti nedirbti (imant statistinę vidutinę šeimą).

tai aš visa tai žinau, maniškiui jau tuoj pusantrų metukų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Floora @ 2014 07 15, 13:49)
tai aš visa tai žinau, maniškiui jau tuoj pusantrų metukų  smile.gif

o kodėl tuomet klausiat dėl pašalpos, jau ją turėtumėt ir gauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 07 15, 12:52)
o kodėl tuomet klausiat dėl pašalpos, jau ją turėtumėt ir gauti  smile.gif

mes ją gauname, bet aš nedirbu. galvojau jei abu tėvai gauna atlyginimus, tai pašalpa kaip ir nebepriklauso smile.gif
Atsakyti