Sveiki,
Siuo metu esu VPA kol vaikui sueis 3- metai, iki2015-01-07.Ir siom dienom suzinojau, kad laukiuosi antro vaikelio, i dekretines su antru vaiku tureciau iseiti 2015-04 menesi. Tai i darba grisiu 4 men. Sakykite, kaip bus su ismokom su antru vaiku. Ar jas gausiu?
QUOTE(daivunia @ 2014 10 09, 11:57)
Sveiki,
Siuo metu esu VPA kol vaikui sueis 3- metai, iki2015-01-07.Ir siom dienom suzinojau, kad laukiuosi antro vaikelio, i dekretines su antru vaiku tureciau iseiti 2015-04 menesi. Tai i darba grisiu 4 men. Sakykite, kaip bus su ismokom su antru vaiku. Ar jas gausiu?
Kadangi tiek į NGA, tiek į VPA išmokų skaičiavimą papuls laikotarpis, kurio metu buvote VPA su kitu vaikučiu, tai išmokas gausite apskaičiuotas pagal tą patį kompensuojamą darbo užmokestį kaip ir su pirmuoju vaiku.
VPA pašalpą antriems metams perrašėm tėčiui, aš toliau likau VPA. Jei aš dar nesibaigus pirmo vaiko VPA vėl išeinu į NGA ir toliau į VPA, tai kaip bus mokamos išmokos už antro vaiko NGA ir VPA, jei dubliuosis su pirmo vaiko VPA, kurias gauna tėtis?
QUOTE(hexora @ 2014 10 10, 16:11)
VPA pašalpą antriems metams perrašėm tėčiui, aš toliau likau VPA. Jei aš dar nesibaigus pirmo vaiko VPA vėl išeinu į NGA ir toliau į VPA, tai kaip bus mokamos išmokos už antro vaiko NGA ir VPA, jei dubliuosis su pirmo vaiko VPA, kurias gauna tėtis?
Visas ismokas gaudinesit, skaiciuos is to DU kaip ir pirmam vaikui.
Šiuo metu esu išėjusi VPA (iki 3 metų) , kurios baigsis 2015-04-30. Ar galiu kitoje įmonėje įsidarbinti nenutraukiant VPA pirmoje įmonėje?
Iš anksto dėkoju atsakiusiems

QUOTE(*jolantab* @ 2014 10 12, 21:55)
Šiuo metu esu išėjusi VPA (iki 3 metų) , kurios baigsis 2015-04-30. Ar galiu kitoje įmonėje įsidarbinti nenutraukiant VPA pirmoje įmonėje?

Taip.
Sveiki, sakykit jai tetukas išeina 2 metams tėvystės atostogų ar jam skaičiuos pagal tą pačią formulę kaip ir tą mėnesiuką kai buna gimus vaikui ar jau skaičiuojasi kitaip , tarkim už tą menesį gauna tetukai 100proc. tai jaigu eina vieniems metams 100proc. tai gaus tuos pačius pinigelius kaip tą mėnesį ar jau skaičiuojasi kitaip ir kt lubos taikomos ?
kaip paskaičiuot patiems pagal alga kiek gautų tuos 70proc pirmus metus? ar ir jiems lubos yra ? svarsto tetis eit tėvystes bet norim viską pasiskaičiuot ar nebus "skaudžiai" kadangi pati negaunu jokiu išmokų nes truko stažo 9dienų
Labai dėkoju už atsakymus iš anksto , tikiuosi aiškiai išdėsčiau savo klausimukus
kaip paskaičiuot patiems pagal alga kiek gautų tuos 70proc pirmus metus? ar ir jiems lubos yra ? svarsto tetis eit tėvystes bet norim viską pasiskaičiuot ar nebus "skaudžiai" kadangi pati negaunu jokiu išmokų nes truko stažo 9dienų

Labai dėkoju už atsakymus iš anksto , tikiuosi aiškiai išdėsčiau savo klausimukus
QUOTE(samantila @ 2014 10 13, 11:41)
Sveiki, sakykit jai tetukas išeina 2 metams tėvystės atostogų ar jam skaičiuos pagal tą pačią formulę kaip ir tą mėnesiuką kai buna gimus vaikui ar jau skaičiuojasi kitaip , tarkim už tą menesį gauna tetukai 100proc. tai jaigu eina vieniems metams 100proc. tai gaus tuos pačius pinigelius kaip tą mėnesį ar jau skaičiuojasi kitaip ir kt lubos taikomos ?

Motinystės (tėvystės) pašalpą apskaičiuoja tuo pačiu principu kaip ir tėvystės t.y. ima 12 paskutinių mėnesių, neskaičiuojant vieno mėnesio prieš atostogų pradžią, atlyginimų vidurkį.
Lubos yra nesvarbu kurį viariantą pasirinksit (100%, ar 70% ir 40%)
Jeigu apdraustasis pasirenka gauti pašalpą iki vaikui sukaks 1 metai, priskaičiuota mėnesio motinystės (tėvystės) pašalpa negali būti didesnė kaip 100 procentų (4761,60Lt) maksimalaus kompensuojamojo uždarbio.
Jeigu apdraustasis pasirenka pašalpą gauti kol vaikui sueis 2 metai iki vaikui sukaks 1 metai, priskaičiuota pašalpa negali būti didesnė kaip 70 procentų (3333,12Lt), o iki vaikui sukaks 2 metai kaip 40 procentų (1904,64Lt) maksimalaus kompensuojamojo uždarbio. Minus mokesčiai nuo nurodytų sumų.
Reikia pažiūrėt iš kokio laikotarpio bus skaičiuojama pašalpa, sudėt tų mėnesių algas (į rankas), išvest vidurkį ir atimt 30% nuo gautos sumos, maždaug žinosit, kokios sumos galit tikėtis.
Ačiū Jums dabar viskas aiškiau
tik dar vienas niuansas ar vidurkis vedamas dydžiausios algos per tą laikotarpį vistiek skaičiuoja palankiausia gal maždaug galit pasakyt kokį imtų jai eitų nuo lapkričio pirmos -vaikutis gimė 2014 09 04 tai imtų laikot. nuo 2013 08 01 ar klystu

tik dar vienas niuansas ar vidurkis vedamas dydžiausios algos per tą laikotarpį vistiek skaičiuoja palankiausia gal maždaug galit pasakyt kokį imtų jai eitų nuo lapkričio pirmos -vaikutis gimė 2014 09 04 tai imtų laikot. nuo 2013 08 01 ar klystu

QUOTE(samantila @ 2014 10 13, 14:39)
Ačiū Jums dabar viskas aiškiau

2013.10.01-2014.09.31
Sveikos. turbūt į gerą temą rašau.
Esu VPA. Vaikui 2m, noriu grįžti į darbovietę, kurioje pasirodo pasikeitė darbo sutartys. Sutarties keisti nenoriu, nes ji man nepalanki. Kiek žinau, kol vaikui nėra 3m jie manęs negali atleisti. Tai ką tokiu atveju darys? Prastovą? Ir ar prastovos metu galiu dirbti? Kaip čia išsisukus, kad nesusidorotų su manimi.
Esu VPA. Vaikui 2m, noriu grįžti į darbovietę, kurioje pasirodo pasikeitė darbo sutartys. Sutarties keisti nenoriu, nes ji man nepalanki. Kiek žinau, kol vaikui nėra 3m jie manęs negali atleisti. Tai ką tokiu atveju darys? Prastovą? Ir ar prastovos metu galiu dirbti? Kaip čia išsisukus, kad nesusidorotų su manimi.

QUOTE(samantila @ 2014 10 13, 10:41)
dar vienas variantas yra - jei pavyktų su darbdaviu susitarti galite grižti ir padirbti trūkstamas dienas, bet įtariu kad NGA jau nieko negavote o į VPA skaičiuosis dalis laiko iš NGA, tad bendras vidurkis kristų, BET gal tai būtų geresnis variantas - kad išliktų kuo didesnės šeimos pajamos

turbūt viską žinanti JOLANCIUK'as galėtų daugiau pakomentuoti jei tokį variantą rinktumėtės