QUOTE(Rasotasrytas @ 2014 10 02, 11:38)
Gal kas zinote, kada veliausiai tureciau sulaukti antro vaikelio, kad neprarasciau visu uz pirma vaikeli moketu ismoku ir jomis galeciau naudotis dar 2 metus, jei esu trecius metus VPA, kurios baigiasi 2015-07-02.Aciu uz pagalba:)
na pagal dabar galiojancius istatymus, jei bent viena diena ieina is buvusiu VPA laikotarpio i busimo vaiko NGA, jums skaciuotu pagal pirmojo DU. T.Y. veliausiai iseiti i NGA turetumete 2016 rugpjuti (vaikelis atitinkamai gimtu spali-lapkriti), nes tada jums skaiciuotusi is pajamu gautu 2015-07-01/2016-06-30, o kadngi i si laikotarpi dar papuola 2dienos is pirmojo vaiko VPA jusu pasirinkimu turetu buti mokama pagal pirmojo vaiko pinigelius... o bet taciau nepasilikciau paskutiniam skmbuciui... ne is musu planu yra kam pasijuokti

QUOTE(zemaituke @ 2014 10 01, 08:30)
Laba ryta,
Norejau pasiteirauti:
1.ar sodra kur atsiuncia paskaiciavimus uz NGA tai ten sumos nurodytos dar neatskaicius mokesciu? Pildziau internetu, pildziau kad visa suma pervestu iskart nes mano dekretas persikelia i kitus metus (09.14- 01.18), ir kad taikytu NPD. Taciau uz kitu metu dienas man paskaiciuota jau eurais.
2. Tai kaip suprantu as vistiek visu pinigu iskart negausiu. Uz tas 18 sausio dienu gausiu jau tik po nauju ir nauja valiuta?
Aciu ir puikios dienos!

Norejau pasiteirauti:
1.ar sodra kur atsiuncia paskaiciavimus uz NGA tai ten sumos nurodytos dar neatskaicius mokesciu? Pildziau internetu, pildziau kad visa suma pervestu iskart nes mano dekretas persikelia i kitus metus (09.14- 01.18), ir kad taikytu NPD. Taciau uz kitu metu dienas man paskaiciuota jau eurais.
2. Tai kaip suprantu as vistiek visu pinigu iskart negausiu. Uz tas 18 sausio dienu gausiu jau tik po nauju ir nauja valiuta?
Aciu ir puikios dienos!

Jei nurodėt, kad pageiduajate gauti visą iš karto, tai tai ir gausit visą sumą iš karto ir litais (kadangi nuo 2015 pas mus euras, tai ir sumas, tenkančias 2015 rodo eurais).
QUOTE(Nusisypsok @ 2014 10 02, 11:53)
na pagal dabar galiojancius istatymus, jei bent viena diena ieina is buvusiu VPA laikotarpio i busimo vaiko NGA, jums skaciuotu pagal pirmojo DU. T.Y. veliausiai iseiti i NGA turetumete 2016 rugpjuti (vaikelis atitinkamai gimtu spali-lapkriti), nes tada jums skaiciuotusi is pajamu gautu 2015-07-01/2016-06-30, o kadngi i si laikotarpi dar papuola 2dienos is pirmojo vaiko VPA jusu pasirinkimu turetu buti mokama pagal pirmojo vaiko pinigelius... o bet taciau nepasilikciau paskutiniam skmbuciui... ne is musu planu yra kam pasijuokti
kartais... istatymai gali pasikeisti bet kada, nepamirskim kad gyvenam LT 

Bet tada jau į VPA skaičiavimą nepapuls pirmo vaiko nė viena diena. O VPA ir yra aktualiausa, nes išmokas gauni 2 metus. Aš sakyčiau, kad VPA reikia išeiti rugpjūtį vėliausiai, vadinasi birželį reikia būti jau pagimdžius, atitinkamai NGA prasidėtų balandį.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 09 25, 15:40)
12 paskutiniu menesiu DU praleidziant viena menesi iki NGA ir isveda vidurki.
"Lubos" 4761,6 -mokesciai.
"Lubos" 4761,6 -mokesciai.
Gal klausimėlis ir kvailas, bet paklausiu

Balandžio mėn. pradėjau dirbti naujam darbe su nauju atlyginimu. Nusimato išeiti į gimdymo atostogas taip pat 2015 m,. balandį. Tai reiškia, kad man pinigėliai skaičiuosis ir iš seno darbo

QUOTE(netikmama @ 2014 10 05, 10:52)
Gal klausimėlis ir kvailas, bet paklausiu
Balandžio mėn. pradėjau dirbti naujam darbe su nauju atlyginimu. Nusimato išeiti į gimdymo atostogas taip pat 2015 m,. balandį. Tai reiškia, kad man pinigėliai skaičiuosis ir iš seno darbo

Taip, ir iš seno ir iš naujo darbo.
QUOTE(icma @ 2014 10 05, 10:55)
Taip, ir iš seno ir iš naujo darbo.
Tai iš seno, kaip suprantu, tik 1mėn. skaičiuos (ten buvo tik pusė minimumo

QUOTE(netikmama @ 2014 10 05, 14:25)
Veliau tada eikit i NGA, kad tas vienas menuo nepapultu.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 10 05, 15:45)
Veliau tada eikit i NGA, kad tas vienas menuo nepapultu.
Nežinau kokia bu sveikata, tokių dalykų nesuplanuosi

QUOTE(Vandene @ 2014 10 03, 15:12)
Bet tada jau į VPA skaičiavimą nepapuls pirmo vaiko nė viena diena. O VPA ir yra aktualiausa, nes išmokas gauni 2 metus. Aš sakyčiau, kad VPA reikia išeiti rugpjūtį vėliausiai, vadinasi birželį reikia būti jau pagimdžius, atitinkamai NGA prasidėtų balandį.
Dabar jau beskaitydama visai susibalamutinau

Gal kas man galit atsakyt-
esu VPA iki 2014-11-24 kol vaikui sueis 3m.
Mano naujos NGA prasides 2015-01-21.
Kaip bus skaiciuojami mano NGA pinigai ir atitinkamai naujos VPA?
Busiu labai dekinga atsakiusiai

QUOTE(gustika @ 2014 10 05, 23:30)
Dabar jau beskaitydama visai susibalamutinau

Skaičiuos pagal tą patį kompensuojamą darbo užmokestį kaip ir su pirmuoju vaiku.
Sveiki, prasau padekit susiprasti
1. Uz 4men laukiam savo vaikelio ir planavom kad VPA eis tevelis, bet netiketai atsitiko taip kad jis netenka darbo. Kaip geriausia pasielgt, kad jis neprarastu galimybes eiti VPA? Ar eit i darbo birza, ar tiem 4men kitur isidarbint?
2. Kada veliausiai as tureciau gryzti i darba (jei vyras ims VPA) ir kas man priklausys (pvz gimus kudikiui vadinama tevystes pasalpa)?
Aciu uz pagalba
1. Uz 4men laukiam savo vaikelio ir planavom kad VPA eis tevelis, bet netiketai atsitiko taip kad jis netenka darbo. Kaip geriausia pasielgt, kad jis neprarastu galimybes eiti VPA? Ar eit i darbo birza, ar tiem 4men kitur isidarbint?
2. Kada veliausiai as tureciau gryzti i darba (jei vyras ims VPA) ir kas man priklausys (pvz gimus kudikiui vadinama tevystes pasalpa)?
Aciu uz pagalba