Įkraunama...
Įkraunama...

Veganiškas gyvenimo būdas ;)

QUOTE(Ruutta @ 2014 11 20, 10:55)
tikrų avižų Fasmos ir kažkokio ten malūno beveik kiekvienoj Maximoj yra wink.gif Aš tik tikras valgau  biggrin.gif

reiks atkreipti dėmesį, bet tada jas maltis reikia, kad pieną pasidaryt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2014 11 20, 12:59)
reiks atkreipti dėmesį, bet tada jas maltis reikia, kad pieną pasidaryt smile.gif


Kažkada dariau, tai per naktį išmirkytas į blenderį su vandeniu ir druskyte bei klevų sirupu ir plakiau. Bet man tas žalios avižos skonis nepraeina nors Tu ką. Taip pat su ryžiais - darant tik iš mirkytų man pramuša tas žalio ryžio skonis, o jei iš virtų tai kažkoks praskiestos košės skonis. Nu žodžiu abu šitie man neprilipo...
Lyžuka, o Tavo gal koks special receptas avižų pieno? Gal kažką ne taip darau, todėl neskanus gaunas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 11 20, 10:55)
tikrų avižų Fasmos ir kažkokio ten malūno beveik kiekvienoj Maximoj yra wink.gif Aš tik tikras valgau  biggrin.gif

Nu va, taip ir būna, kai su Maxima nedraugauju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 11 20, 11:05)
Lyžuka, o Tavo gal koks special receptas avižų pieno? Gal kažką ne taip darau, todėl neskanus gaunas?  g.gif

oi ne, turbut pats paprasčiausias: užmerkiu dribsnius kambario temp. vandeniu, palaikau per nakti, arba bent min 4-5 valandas, tada arba su kokteiline dar patrinu arba iš karto nuspaudžiu ir naudoju, bet skaniausias jis man yra pakaitintas ant garų, nes be proto greit svyla, tada igauna riešutų skonį, sutirštėja, o kai atvesta sueina į drebučius, va čia tai dieviškas valgis su bet kuo wub.gif : vaisiais žaliais ir džiovintais, vienas,arba su medum, beje tai tradicinis lietuvių kūčių patiekalas: avižinis kisielius, tik mano mama avižas merkdavo šiltu vandeniu ir šiltai laikydavo, kad užrūgtų ir valgydavo su spirgintais svogūnas, bet man rauginto skonis veu smile.gif

jeigu žalias nepatinka, tai galima kokiu cinamonu tą kvapą bandyti nuimti, na ar pan. prieskoniais, arba kaip rašiau pakaitinti, bet neužvirinti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 20 lapkričio 2014 - 14:16
QUOTE(Monteverte @ 2014 11 20, 15:17)
Nu va, taip ir būna, kai su Maxima nedraugauju ax.gif

Lyg kitų parduotuvių nebūtų biggrin.gif Yra jų ir kituose tinkluose mirksiukas.gif

QUOTE(Lyžuka @ 2014 11 20, 15:48)
oi ne, turbut pats paprasčiausias


pakaitintas kitas reikalas, kartą dariau (tą neskanų pieną užvirinau, tik puodas po to dvi paras mirko juodu dugnu biggrin.gif) toks patiko kisielius, aš įdėjau klevų sirupo ir chia sėklų ir į šaldytuvą, kitą rytą buvo šaltas pudingas bigsmile.gif

Dar vienas klausimas - su kuo sunkiat pieną? Gal kokiais specialiais maišiukais? Aš tokių niekur nemačiau pirkt, o tos marlės taip užkniso, kad iš viso nustojau sunkti, mano Omniblend suvaro be gumuliukų, tai su visais tirščiais palieku saulėgrąžų ar anakardžių pieną
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 11 20, 09:18)
aš daugiausia darau saulėgrąžų, kartais anankardžių, kartais maišytą. Anakardžių pats skaniausias  bigsmile.gif O ryžių, avižų man neprilipo, tai ir nebegaminu

va uzmirkiau jau saulegrazas ryte padarysiu su datulem. jei nepatiks tada bandysiu is riesutu:)
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 11 20, 15:53)
pakaitintas kitas reikalas, kartą dariau (tą neskanų pieną užvirinau, tik puodas po to dvi paras mirko juodu dugnu  biggrin.gif) toks patiko kisielius, aš įdėjau klevų sirupo ir chia sėklų ir į šaldytuvą, kitą rytą buvo šaltas pudingas  bigsmile.gif

Dar vienas klausimas - su kuo sunkiat pieną? Gal kokiais specialiais maišiukais? Aš tokių niekur nemačiau pirkt, o tos marlės taip užkniso, kad iš viso nustojau sunkti, mano Omniblend suvaro be gumuliukų, tai su visais tirščiais palieku saulėgrąžų ar anakardžių pieną

tai va jo kaitinimas labai opus dalykas mirksiukas.gif čia reikia taip kaitinti, kad puodas nekontaktuotu tiesiogiai su virykle arba deti i kita didesni puoda, o dar geriau kad iš vis nesiliestu kaistu tik garuose...todel ir aš retokai darai, nes laiko tai užima smile.gif

deja irgi tik per marles, bandžiau per sieteli bet prastai nubega, lieka visas tas pagrindas baltas smile.gif,tiesa iš vienos tokios pienu gamintojos girdejau, kad ji perkasi vet. vaistinese karviu pienui košti kažkokias ten medžiagas jau pasiutas tik gerai nusikošia, bet vistiek čia rankinis darbas bet kuriuo atveju yra ...

o su blenderiu nebandet sutrit tiesiog ta pieną, kad nereiktu spausti?

O kaip jūs žiūrit į žalią arbatą? Geriat ją? Jeigu geriat tai kokią? Ar iš vis tokios negeriat, tada ką karšto (kas aplamai karštus maistus vartoje) vartojat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 21 lapkričio 2014 - 08:25
QUOTE(Lyžuka @ 2014 11 21, 10:21)
o su blenderiu nebandet sutrit tiesiog ta pieną, kad nereiktu spausti?

O kaip jūs žiūrit į žalią arbatą? Geriat ją? Jeigu geriat tai kokią? Ar iš vis tokios negeriat, tada ką karšto (kas aplamai karštus maistus vartoje) vartojat?


Aš niekad nebeperkošinėju, kelis kart pabandžiau pasiterliot su tom marlėm ir užteko. Dabar kaskart nusistovėjusį suplaku preš pildama kur ir tiek. ir nereikia galvot, kur tas išspaudas dėt. Mano blenderis suplaka taip, kad gumuliukų nelieka, tiesiog bendras tirštumas toks būna, tai man netrukdo.
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2014 11 21, 08:21)
O kaip jūs žiūrit į žalią arbatą? Geriat ją? Jeigu geriat tai kokią? Ar iš vis tokios negeriat, tada ką karšto (kas aplamai karštus maistus vartoje) vartojat?

Taip, o ko negert? smile.gif Paprastą žalią, kinietiško neva tipo smile.gif
Atsakyti
Na ir aš geriu, bet viena tai joje ,kaip ir kavoje yra kofeino, o antra neaišku kuo dar ji apdorota mus pasiekia g.gif
Atsakyti
atsiprašau nesusivaldžiau bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2014 11 21, 16:24)
Na ir aš geriu, bet viena tai joje ,kaip ir kavoje yra kofeino, o antra neaišku kuo dar ji apdorota mus pasiekia  g.gif

Bet ar taip blogai tas kofeinas? Jei jis natūraliai atsiranda kavos pupelėje ar arbatoje ir jei tais dalykais nepiktnaudžiauti, negerti perdaug, tai ir nereikia manau bijoti.

khaleesi, che che che biggrin.gif įdomu kaip ten iš tos negyvos ir pervirtos bei perkeptos jis savinasi? g.gif o gal žalią kremta biggrin.gif
Atsakyti