Įkraunama...
Įkraunama...

Veganiškas gyvenimo būdas ;)

sveikutes, praejusiom 4u.gif
QUOTE(Dottie @ 2014 12 26, 11:14)
Sveikos,
tema vėl nurimusi, aptilusi..
ką galvojat apie sojos pupeles? Ar ką iš jų gaminate?  g.gif
Esu minėjusi, kad paprastų valgyti negaliu, sakau, gal bent šias pabandyti? mastau.gif

taip pat valgau kaip ir kitas, prie kruopu ar bulviu
Papildyta:
QUOTE(miegapele @ 2014 12 26, 15:54)

Kitas klausimelis, salotas dazniausiai apipilu saukstu alyvuogiu aliejaus. Kuo jus dar apipilate salotas, nes norisi kazkokio gaivesnio skyscio?

citrinu sultys
Papildyta:
QUOTE(miegapele @ 2014 12 27, 13:12)
O aš tai pati problemų su sveikata neturiu. Tiesiog mamai krūties vėžys, tėtei - prostatos. Abu turi mažesnių didesnių problemų su širdim, spaudimu. Mamai būdavo užkilęs cholesterolis ir cukrus,  bet nupirkau cinamono, tai bent jau šitie dabar jau normoje. Dviem pusbroliams apie 45 gyvenimo metus diagnozuotas diabetas. Skaitėt Campbello knygą, tikriausiai suprantat mano baimes. Tėvai gyvena kaime, visą gyvenimą valgė daug gyvulinės kilmės maisto, kuris yra tikrai ekologiškas, nes patys augina gyvulius, patys kviečius, miežius sėja, niekuo nepurškia, apie daržoves jau nekalbu. Viskas užauginta natūraliai pas juos, bet ligos neaplenkė. Tai linkusi manyti, kad tikrai mums netinka tas gyvulinės kilmės baltymas, o tie parduotuviniai hormonai su mėsa tik priedas, bet matyt ne esmė. Tėvai nekeičia mitybos ir liepė nekvaršint galvos apie tai.

mano uosviai irgi kaimieciai, tipo ekologiska viskas, o pilni ligu, nes valgymas ju buvo ir vis dar yra riebus. jie nepalaiko vegetarisku ideju ir kencia, renkasi kentejima. yra visiski bevaliai kas liecia maista. beje, per genus ir toki maista ivairiu blogybiu vaikams perdave, tai tvarkau ju sunu, sb. tikrai daug kas del maisto susitvarke
Papildyta:
kas cia per uzsislapste mesedziai sedi ir ciokina vidury nakties dabar temoje biggrin.gif juks kiaulaites is cia biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, su šventėmis 4u.gif

QUOTE(Dottie @ 2014 12 26, 13:14)
ką galvojat apie sojos pupeles? Ar ką iš jų gaminate?  g.gif

Aš jų praktiškai nevartoju, kartą kitą esu sojos pieną dariusi. Bet yra skanesnių augalinių pienų, ypač anakardžių riešutų smile.gif

QUOTE(miegapele @ 2014 12 26, 17:54)
Prie veganizmo einam ne del gyvuneliu, o pagrinde del vyro alergijos ir mano tevu bedu su sveikata.

Hmm, jei dėl alergijų. tai žuvies pirmoj vietoj patarčiau atsisakyti, tai labai baltymingas produktas, jį ir pieno produktus pirmoj vietoj mesčiau lauk...ir gliuteną iškart lauk. Alergijų bus kaip nebūta mirksiukas.gif

QUOTE(Radmile @ 2014 12 27, 00:10)

Ruuta, smagu dėl atsotogų  smile.gif  Aš irgi nesenai gryžau iš Gran canarios, važiavom su all inclusiv, tai galvojau, kaip ten bus su maistu  g.gif Tai galiu pasakyti rojus  bigsmile.gif  Vaisių bile kiek,  daržovių visokiam pavidale, salotų buvo apstu  bigsmile.gif Aišku aš dar palesiodavau kokios žuvies ar jūros gėrybių, nu žodžiu apsirijimas ne kitaip, gryžau +2 Kg .  smile.gif

Kiek man yra tekę keliauti, atostogauti, ypač jei AI, tai nebuvo šalies, kurioje nebūtų gausu daržovių, vaisių ir apskritai maisto kokiam tik nori skoniui ir pasirinkimui

QUOTE(Monteverte @ 2014 12 28, 02:25)
kas cia per uzsislapste mesedziai sedi ir ciokina vidury nakties dabar temoje biggrin.gif juks kiaulaites is cia biggrin.gif

Monteverde, pikčiurna Tu, gaila Tau, kad skaito, ar ką? blush2.gif
Atsakyti
Su newyear.gif visas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 12 29, 08:50)
Monteverde, pikčiurna Tu, gaila Tau, kad skaito, ar ką?  blush2.gif

biggrin.gif kad čia jau akivizdus sekimas g.gif kai atėjau - nebuvo nieko, tuščia. Parašiau žinutę ir išėjau, bet buvo nuojauta grįžti. Grįžau ir žiūriu kaba 4 užsislėpę momentaliai cool.gif ir dar tokią valandą doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 12 29, 09:42)
biggrin.gif kad čia jau akivizdus sekimas g.gif kai atėjau - nebuvo nieko, tuščia. Parašiau žinutę ir išėjau, bet buvo nuojauta grįžti. Grįžau ir žiūriu kaba 4 užsislėpę momentaliai cool.gif ir dar tokią valandą doh.gif  biggrin.gif

tai čia ponios ir panelės iš paleo jau kelia sparnus pasmus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2014 12 29, 10:24)
tai čia ponios ir panelės iš paleo jau kelia sparnus pasmus  lotuliukas.gif

daržovių ir vaisių gal prireikė hihihi.gif

beje, buvau per šventes su vienais mėsėdžiais užeigoje, kur tokie gana paprasti patiekalai, tai tie pasiėmė cepelinų, vėdarų, vištienos suktinuką ten kažkokį ir valgė valgė, putojo putojo, o vistiek alkani liko biggrin.gif sako reikia dar kokių blynų paimti. Sakau paimkite grikinius. Paklausė. Valgė valgė, sako kaip sotu, kaip skanu, kad vos suvalgyti porciją galima ir galiausiai nusprendė, kad tai buvo skaniausias patiekalas bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 29 gruodžio 2014 - 10:58
Laba,

QUOTE(Ruutta @ 2014 12 29, 09:50)
Kiek man yra tekę keliauti, atostogauti, ypač jei AI, tai nebuvo šalies, kurioje nebūtų gausu daržovių, vaisių ir apskritai maisto kokiam tik nori skoniui ir pasirinkimui

Jo pasirinkimas tikrai gausus, thumbup.gif Mmmmm papajas dar dabar sapnuoju biggrin.gif
Tik mastau dėl sekančio karto vykimo atsotogauti į All inclusive , mane žiauriai nervino, kad vaikai visokį sh... valgė doh.gif Didžiąjam mano jau 17 metų, nu tai nepulsiu aš atiminėti iš jo kepsnių, picų, coca-colų doh.gif o mažoji (5,5 m) broliui iš paskos :- mėsytės mėsytės! doh.gif
Nu ją dar nukalbindavau šiaip ne taip , bet vistiek prisirijo visokio brudo doh.gif doh.gif o aš turėjau bambėti prie stalo, nu negalėjau ramiai žiūrėti doh.gif Tai kaip sugedus plokštelė vis kartojau, vaikai, jei valgot nesamones, tai nors daržovių daugiau prašom smile.gif
QUOTE(Lyžuka @ 2014 12 29, 11:24)

Tegu tik skaito, gal atvirs į teisingą kelią thumbup.gif
QUOTE(miegapele @ 2014 12 27, 14:12)
Tai čia vyras visą košę užvirė su ta mityba. Jam dažnai ir nuo daug ko kildavo rūgštys plius šienligė yra.
O aš tai pati problemų su sveikata neturiu. Tiesiog mamai krūties vėžys, tėtei - prostatos. Abu turi mažesnių didesnių problemų su širdim, spaudimu. Tėvai nekeičia mitybos ir liepė nekvaršint galvos apie tai.

vaje , ligos rimtos unsure.gif Kaip reikėtų kad pakeistų mitybą unsure.gif
Nu bet su tėvais sudėtinga, aš savo irgi kalu kalu, kad pieno produktų nevertotų,- Ne ne, sako, nevartojam BEVEIK !!!! - atvažiavau, pilnas šaldytuvas pieno doh.gif Nu ir ką tu jiems ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 12 29, 08:50)
Hmm, jei dėl alergijų. tai žuvies pirmoj vietoj patarčiau atsisakyti, tai labai baltymingas produktas, jį ir pieno produktus pirmoj vietoj mesčiau lauk...ir gliuteną iškart lauk. Alergijų bus kaip nebūta  mirksiukas.gif

gliutenas jau naikinamas iš raciono taip pat. Karvės pieno ir mėsos keli mėnesiai jau kaip nėr, tik augalinis pieniukas. Kažkaip negalvojau, nežinojau, kad ir dar žuvis kelia alergiją g.gif Reiks kažką galvoti ta tema...

QUOTE(Radmile @ 2014 12 29, 11:07)
Tegu tik skaito, gal atvirs į teisingą kelią  thumbup.gif

vaje , ligos rimtos  unsure.gif Kaip reikėtų kad pakeistų mitybą  unsure.gif

kai skaičiau jūsų archyvą (beje, kur dingo senesnės vegetarų temos, aš jų nerandu, paskutinė 10?), mačiau ginčus su paleo. Jos apsilanko ir onkologinių ligoniukų skyrelyje. Jų tiesiog pilna visur doh.gif

aga, ligos rimtos ir visos Kempbelo knygoj aprašytos doh.gif
Atsakyti
vaje , ligos rimtos  unsure.gif Kaip reikėtų kad pakeistų mitybą  unsure.gif
Nu bet su tėvais sudėtinga, aš savo irgi kalu kalu, kad pieno produktų nevertotų,- Ne ne, sako, nevartojam BEVEIK !!!! - atvažiavau, pilnas šaldytuvas pieno  doh.gif  Nu ir ką tu jiems  ax.gif

Mano mama tai išvis "geriausiai". Pati sako: kaip man netinka tie pieno produktai, iš karto nevirškina, dujos kaupiasi, kai atsisakau kokiam mėnesiui taip gerai. Ir... praeina tas mėnesiukas ir vėl pabando, a mažu jau tinka doh.gif lotuliukas.gif Beviltiška visai, nors šiaip tokia valinga moteris, tokia pavyzdinė kas liečia visa kita, bet su tuo maistu kaip užkerėta ax.gif
Papildyta:
QUOTE(miegapele @ 2014 12 29, 11:18)
kai skaičiau jūsų archyvą (beje, kur dingo senesnės vegetarų temos, aš jų nerandu, paskutinė 10?), mačiau ginčus su paleo. Jos apsilanko ir onkologinių ligoniukų skyrelyje. Jų tiesiog pilna visur doh.gif

Taip ir būna, kad visokį paplepėjimų šlamštą forumas laiko 10 mtų ir netrina, o kas gera, skuba patrinti doh.gif
Papildyta:
Dėl žuvies neturiu griežtos nuomonės, nes žinau realių pavyzdžių, o ne iš knygų, kad pagerėja sveikata, oda, kai žmonės ima gerą (šviežią jūrprodukciją vartoti) g.gif
Ir manau, jei norint sau tik gėrio bei neskriaudžiant taip gyvūnijos, tai vartoti geriausia spiruliną ar kitus dumblius ir jūrkopūstus. Neturėtų būti efektas blogesnis nei vartojant šviežias žuvis ar moliuskus g.gif
Atsakyti
Laba,
J
Nu bet su tėvais sudėtinga, aš savo irgi kalu kalu, kad pieno produktų nevertotų,- Ne ne, sako, nevartojam BEVEIK !!!! - atvažiavau, pilnas šaldytuvas pieno  doh.gif  Nu ir ką tu jiems  ax.gif

mano mamai tai padejo brego knygos, nu net nežinau kodel taip juo patikejo ir suveikė smile.gif ta proga praktiškai druskos atsisakė,tik tiek kiek jau būna jos vartoja pvz duonoje ...
Atsakyti
QUOTE(Radmile @ 2014 12 29, 13:07)
Laba,
Jo pasirinkimas tikrai gausus,  thumbup.gif Mmmmm papajas dar dabar sapnuoju  biggrin.gif
Tik mastau dėl sekančio karto vykimo atsotogauti į All inclusive , mane žiauriai nervino, kad vaikai visokį sh... valgė  doh.gif 

Maniškė (5 metai) mėsytės tai niekad nebuvo mėgėja, žuvies irgi, bet kas susiję su AI tai jos meniu siaubingas ir monotoniškas kur benuskristume, kada benuskristume ir kiek benuskristume- bulvytės fri ir makaronai. DAUGIAU NIEKO... Pusryčiams pietums vakarienei tas pats per tą patį, makaronai net be padažų jokių, sausi, vieni patys. Daržovės jokios į burną net neima, na dėkui Dievui bananų, apelsinų valgo. Ar čia taip pramuša vaikus, kad namie gliuteno, fri su žiburiu nerasi, ar čia tiek pasiilgsta jie tų miltų, neįsivaizduoju...namie valgo daug burokėlių, mėgsta raugintus kopūstus, bulvių košę, nu tose kelionėse negaliu žiūrėt, pirmas dvi dienas paburbuliuoju visad, bandau tas daržoves po nosim kaišiot, po to nebekreipiu dėmesio, na kam sau atostogas gadint. Bala nematė, per savaitę nenumirs (nors aišku vis tiek abidna, kiek per tą savaitę galėtų prisikimšt į save visokių vitaminų doh.gif ) Belieka pasiguosti, kad bent tų desertų krūvų neliečia ir nieko gazuoto negeria, prie burnos negali pridėti net...įdomu, kiek ilgai dar tuo mėgausiuos g.gif

QUOTE(miegapele @ 2014 12 29, 13:18)
gliutenas jau naikinamas iš raciono taip pat. Karvės pieno ir mėsos keli mėnesiai jau kaip nėr, tik augalinis pieniukas. Kažkaip negalvojau, nežinojau, kad ir dar žuvis kelia alergiją  g.gif Reiks kažką galvoti ta tema...

na aš nežinau, alergijų priežasčių tikrai daug gali būti, bet man asmeniškai dažniausia girdima yra baltymui gyvulinės kilmės - ypač žuvis, jūros gėrybės, kiaušiniai, pieno produktai, mėsa (mėsa turbūt rečiausiai)...
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2014 12 29, 12:24)

cia jau tu man nono.gif
Sveikutes
as ne paleo, gal tik tiek, kad cukraus ir bulkos nevalgau, nors valgau juoda duona, grikius, bulves.
Per daug temu jos laksto, bando i doros kelia atvest g.gif o kuris tas doriausias kelias? Straipsniu, isgijimu visose temose gausu. As vegetare galeciau but, jei viskas istisus metus mano darze augtu, paleiste - jei prie to, kas auga darze, tvarte ganytusi mesa ax.gif
Kai viskas auga ir ganosi maximoj.....
Man labai patinka, kai i ta tema uzsuka Rutt..., nepamenu tiksliai niko.
Atsakyti