Sveiki prapuoleniai ir dar retsykiais parašantys

, su gražiu rudeniu jus! Va jau ir gražus rugsėjis įpusėjo beveik... Mūsų šuniams ryt bus septynios savaitės...
Oi verčia namus

Šiuo metu jų yra vienuolika.
Kažkaip užstrigom su šeimininkais... šiemet labai viskas vangiai. Kaip minėjau, dvi mergytės jau išvykę į savo naujus namus. Tikiuosi bus mylimos. gavau žinutę iš Suomijos ten jaučiu tikrai viskas bus gerai, naminis Lavender vardas bus Feta

, tikiuosi nebus labai didelė storulė?
Va su Amerika nusivyliau... važiavo mergytė per tarpininkus, šeimininkai su manim bendrauti nenori, o ir keistoki jie man pasirodė...

, belieka laikyti kumščius, kad viskas bus gerai, nors labai, labai liūdna ir tikrai ateityje tos tarpininkės paslaugomis nesinaudosiu, kad ir kokia didelė vada būtų. Ir labai liūdna ir negera ant dūšios, vis paašaroju kur į kampą nulindus
Ause makaliause,
Ditele klausėt ką pasiliksim ir ar sąmoningai - taip, nusprendėm pasilikti patinėlį, nes jis homozigota pagal hyperurikosurios geną ( N/N ), o tikriau neturi polinkio geno kaupti uratinius akmenis.
Nors pagal tyrimus tik apie 10proc. juodukų turi būtent uratinius akmenis, vyrauja fosfatiniai. Kai, ir jei pasireiškia akmenligė, dažniausiai iš to išpučia burbulą, niekas tų akmenų neištiria kokie jie, viską nurašo būtent hiperurikosurijai... Tyrimai genetiniai, imamas arba kraujas, arba seilių, burnos epitelio mėginiai, siunčiami į Vokietiją, Laboklin laboratoriją. Gauni atsakymą ir žinai ką turi. Aš dariau šituos tyrimus, nes turėjau užsakymą į UK dviem N/N kalytėm. Pagal duodamas paveldimumo lenteles mūsų vadoj turėjo būti mažiausiai trys tokie šuniukai, bet deja teorija prasilenkia su praktika. Rezultatai parodė, kad tiktai vienas... dauguma nešiotojai, yra ir su dviem polinkio genais.
Aš pasidalinau straipsniu fb, kas skaitot rusiškai iš Černyj terrier forumo, šita nuomonė straipsnyje man yra priimtinesnė, nei dabartinė raganų medžioklė. Šituo klausimu labai nuomonės skiriasi. Man atrodo, kad vis dėl to akmenys kaupiasi nuo netinkamo šėrimo ir gyvenimo būdo (kaip ir žmonėms) ir viską nurašyti vien šitiems genams išimant iš veisimo gražius šunis, tai yra genetinio baseino siaurinimas. Bet, pažįstu žmonių, kuriems visokie tyrimai labai svarbūs ir jie su mano nuomone kategoriškai nesutiktų.
Tiesa, noriu pasidžiaugti - mūsų Ragnaras iš pirmos vados (tas kur akytės buvo problemiškos), pradėjo savo pėdsekystės mokslus. Jo šeimininkė Marlena, labai patenkinta, sekasi puikiai

. Pirma užduotis buvo surasti šeimininkės kojines

, kurias jis sėkmingai rado
Tai tiek, lauksiu pasirodant iš pogrindžio