Įkraunama...
Įkraunama...

Juodieji rusų terjerai

Mes tai ne grybaujam, o į namus po remonto įsikraustinėjam, tai nėr laiko niekam doh.gif ax.gif , o dar ir darbai, vaikų mokyklos, būreliai, kol viskas susityguoja doh.gif
devynbalse,o tą vieną sąmoningai namuos pasiliekat į kompaniją savo panelytėms rolleyes.gif ? Bet tai, kaip toli išsivažinėja vaikai-net Amerikon cool.gif .
Mūsų Dosius, tai po sodybos grįžęs ir neradęs senų kvapų, supratęs, kad ir jo ėdimo vieta pasikeitė, nes truputuką perplanavom butą-kokias tris dienas depresavo-net neėdė mėsos, bet dabar jau atkutęs-vaikos katę po namus ir mus visus jušina žaist kaip pasiutęs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ditele @ 2014 08 12, 19:05)
Man įdomu, ar yra tarp mūsų, kieno juodulis normaliai be išsidirbinėjimų ėda sausaką g.gif ? Aš, kad ir bandžiau būt griežta ir nežaist, bet nepavyko blush2.gif  ax.gif - nepadėdavo ir tas griežtumas- neėsdavo vis tiek - dabar užpilu grūdėtos varškės šiek tiek ar tarkuoto džiugo užbarstau, tai suėda kol kas viską, kiek įdėta rolleyes.gif O va vakarinis šėrimas, tai džiaugsmas Dosiui, nes gryn mėsytę su subproduktais ir vištos nugarėle ar kalakuto kaklu gauna-nereik nė ragint, kad eitų ėst smile.gif
Tiesa, gavau Artero šukas ir priemones-nu, labai patiko thumbup.gif - prašukavau po devintu prakaitu šiandien Dosių, tai vaizdas visiškai kitoks nei anksčiau, kad sutvarkydavau rolleyes.gif . Pirmiausia, tai labai patogios, ergonomiškos rankenos, antra-matosi, kad tvirtos ir kokybiškos. Labai patiko kondicionieriai-vienas šukavimui-tikrai palengvina iššukavimą, o antras-blizgesiui, kailio kondicionavimui irgi atlieka savo funkciją, o ir kvepia ant kailio ne per stipriai ir maloniai thumbup.gif .
Taigis prisiduodu, ką turiu biggrin.gif :
L dydžio grėbliukas povilnei - tikrai gerai kabina ir iššukuoja povilnę.
šukos-ilgi, smailūs, bet šiek tiek nuapvalinti dantukai-gerai kabina sąvėlas.
šepetys pūkui iššukuot-kol neturiu to rusiško, pasiėmiau šį, tai turiu pasakyt, kad man, kaip ne profei, visai patiko-dantukai tikrai ilgi ir tą negyvą pūką gerai iššukuoja, taip pat papurina kailį.
paprastas šepetys -aj, dar ir tokį paprastą šepetį paėmiau-juo snukį ir galvos plaukus prašukavau bei kasytę surišau. Šiaip tai, matyt, jis nebūtinas, bet aš, kai urmu ėmiau, tai ir šį pasiėmiau, kad per mažai nebūt biggrin.gif .
kondicionierius šukavimui
kondicionierius blizgesiui.
Va, tiek-dabar tik to rusiško šepečio iki pilnos laimės betrūksta ir, aišku, būt gerai nepratast to apėmusio entuziazmo tvarkyt Dosių biggrin.gif

Sveikutės,
Mane baigia pavergti jūsų juoduliukai wub.gif Ką čia juoduliukai. Visi juoduliai.
Ar pasiteisino tavo prekės? Aš galvoju kuo gelbėti savo bobteiliukui kailiuką. Veliasi doh.gif Gal pabandyti šias priemones?
Atsakyti
Sveiki prapuoleniai ir dar retsykiais parašantys biggrin.gif , su gražiu rudeniu jus! Va jau ir gražus rugsėjis įpusėjo beveik... Mūsų šuniams ryt bus septynios savaitės...
Oi verčia namus bigsmile.gif doh.gif Šiuo metu jų yra vienuolika.

Kažkaip užstrigom su šeimininkais... šiemet labai viskas vangiai. Kaip minėjau, dvi mergytės jau išvykę į savo naujus namus. Tikiuosi bus mylimos. gavau žinutę iš Suomijos ten jaučiu tikrai viskas bus gerai, naminis Lavender vardas bus Feta lotuliukas.gif , tikiuosi nebus labai didelė storulė?

Va su Amerika nusivyliau... važiavo mergytė per tarpininkus, šeimininkai su manim bendrauti nenori, o ir keistoki jie man pasirodė... schmoll.gif , belieka laikyti kumščius, kad viskas bus gerai, nors labai, labai liūdna ir tikrai ateityje tos tarpininkės paslaugomis nesinaudosiu, kad ir kokia didelė vada būtų. Ir labai liūdna ir negera ant dūšios, vis paašaroju kur į kampą nulindus verysad.gif

Ause makaliause, Ditele klausėt ką pasiliksim ir ar sąmoningai - taip, nusprendėm pasilikti patinėlį, nes jis homozigota pagal hyperurikosurios geną ( N/N ), o tikriau neturi polinkio geno kaupti uratinius akmenis.
Nors pagal tyrimus tik apie 10proc. juodukų turi būtent uratinius akmenis, vyrauja fosfatiniai. Kai, ir jei pasireiškia akmenligė, dažniausiai iš to išpučia burbulą, niekas tų akmenų neištiria kokie jie, viską nurašo būtent hiperurikosurijai... Tyrimai genetiniai, imamas arba kraujas, arba seilių, burnos epitelio mėginiai, siunčiami į Vokietiją, Laboklin laboratoriją. Gauni atsakymą ir žinai ką turi. Aš dariau šituos tyrimus, nes turėjau užsakymą į UK dviem N/N kalytėm. Pagal duodamas paveldimumo lenteles mūsų vadoj turėjo būti mažiausiai trys tokie šuniukai, bet deja teorija prasilenkia su praktika. Rezultatai parodė, kad tiktai vienas... dauguma nešiotojai, yra ir su dviem polinkio genais.
Aš pasidalinau straipsniu fb, kas skaitot rusiškai iš Černyj terrier forumo, šita nuomonė straipsnyje man yra priimtinesnė, nei dabartinė raganų medžioklė. Šituo klausimu labai nuomonės skiriasi. Man atrodo, kad vis dėl to akmenys kaupiasi nuo netinkamo šėrimo ir gyvenimo būdo (kaip ir žmonėms) ir viską nurašyti vien šitiems genams išimant iš veisimo gražius šunis, tai yra genetinio baseino siaurinimas. Bet, pažįstu žmonių, kuriems visokie tyrimai labai svarbūs ir jie su mano nuomone kategoriškai nesutiktų.
Tiesa, noriu pasidžiaugti - mūsų Ragnaras iš pirmos vados (tas kur akytės buvo problemiškos), pradėjo savo pėdsekystės mokslus. Jo šeimininkė Marlena, labai patenkinta, sekasi puikiai biggrin.gif . Pirma užduotis buvo surasti šeimininkės kojines biggrin.gif , kurias jis sėkmingai rado lotuliukas.gif

Tai tiek, lauksiu pasirodant iš pogrindžio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2014 09 12, 20:25)
Sveikutės,
Mane baigia pavergti jūsų juoduliukai  wub.gif  Ką čia juoduliukai. Visi juoduliai.
Ar pasiteisino tavo prekės? Aš galvoju kuo gelbėti savo bobteiliukui kailiuką. Veliasi doh.gif Gal pabandyti šias priemones?

Man, žinokit, visos pasiteisino-neatsidžiaugiu, bet va, ar bobteilams tiktų, tai negaliu pasakyt-čia turėtumėt savo kirpėjos ar veisėjų klausti mirksiukas.gif

QUOTE(devynbalse @ 2014 09 13, 10:30)
Sveiki prapuoleniai ir dar retsykiais parašantys  biggrin.gif , su gražiu rudeniu jus! Va jau ir gražus rugsėjis įpusėjo beveik... Mūsų šuniams ryt bus septynios savaitės...
Oi verčia namus  bigsmile.gif  doh.gif Šiuo metu jų yra vienuolika.

Kažkaip užstrigom su šeimininkais... šiemet labai viskas vangiai. Kaip minėjau, dvi mergytės jau išvykę į savo naujus namus. Tikiuosi bus mylimos. gavau žinutę iš Suomijos ten jaučiu tikrai viskas bus gerai, naminis Lavender vardas bus Feta  lotuliukas.gif , tikiuosi nebus labai didelė storulė?

Va su Amerika nusivyliau... važiavo mergytė per tarpininkus, šeimininkai su manim bendrauti nenori, o ir keistoki jie man pasirodė...  schmoll.gif , belieka laikyti kumščius, kad viskas bus gerai, nors labai, labai liūdna ir tikrai ateityje tos tarpininkės paslaugomis nesinaudosiu, kad ir kokia didelė vada būtų. Ir labai liūdna ir negera ant dūšios, vis paašaroju kur į kampą nulindus  verysad.gif

Ause makaliause, Ditele klausėt ką pasiliksim ir ar sąmoningai - taip, nusprendėm pasilikti patinėlį, nes jis homozigota pagal hyperurikosurios geną ( N/N ), o tikriau neturi polinkio geno kaupti uratinius akmenis.
Nors pagal tyrimus tik apie 10proc. juodukų turi būtent uratinius akmenis, vyrauja fosfatiniai. Kai, ir jei pasireiškia akmenligė, dažniausiai iš to išpučia burbulą, niekas tų akmenų neištiria kokie jie, viską nurašo būtent hiperurikosurijai... Tyrimai genetiniai, imamas arba kraujas, arba seilių, burnos epitelio mėginiai, siunčiami į Vokietiją, Laboklin laboratoriją. Gauni atsakymą ir žinai ką turi. Aš dariau šituos tyrimus, nes turėjau užsakymą į UK dviem N/N kalytėm. Pagal duodamas paveldimumo lenteles mūsų vadoj turėjo būti mažiausiai trys tokie šuniukai, bet deja teorija prasilenkia su praktika. Rezultatai parodė, kad tiktai vienas... dauguma nešiotojai, yra ir su dviem polinkio genais.
Aš pasidalinau straipsniu fb, kas skaitot rusiškai iš Černyj terrier forumo, šita nuomonė straipsnyje man yra priimtinesnė, nei dabartinė raganų medžioklė. Šituo klausimu labai nuomonės skiriasi. Man atrodo, kad vis dėl to akmenys kaupiasi nuo netinkamo šėrimo ir gyvenimo būdo (kaip ir žmonėms) ir viską nurašyti vien šitiems genams išimant iš veisimo gražius šunis, tai yra genetinio baseino siaurinimas. Bet, pažįstu žmonių, kuriems visokie tyrimai labai svarbūs ir jie su mano nuomone kategoriškai nesutiktų.
Tiesa, noriu pasidžiaugti - mūsų Ragnaras iš pirmos vados (tas kur akytės buvo problemiškos), pradėjo savo pėdsekystės mokslus. Jo šeimininkė Marlena, labai patenkinta, sekasi puikiai  biggrin.gif . Pirma užduotis buvo surasti šeimininkės kojines  biggrin.gif , kurias jis sėkmingai rado  lotuliukas.gif

Tai tiek, lauksiu pasirodant iš pogrindžio  mirksiukas.gif

blink.gif nu, čia ir sudėtinga viskas doh.gif Kaip džiugu už Fetą, o dar labiau už Ragnarą thumbup.gif O kas su amerikoniuko tarpinyke negerai, jei ne paslaptis,žinoma ax.gif ?
Atsakyti
Ditele, labai nesiplėsiu, bet jei tarpininkauji, tai veisėjas turėtų žinoti į kokią šeimą keliaus šuniukas ir viską reikia sakyti atvirai. Ir aš tada apie savo šunis viską sakau atvirai.
O čia išėjo, kad ji apie juos man ne viską pasakė, apie šunį irgi jiems, paskui atsiranda visokių problemų, nesusikalbėjimų. Būtų man pasakius, kad jie nesiteiks su manim bendrauti aš nebūčiau jiems jos atidavus aplamai. Man mano veisimo šuniukai rūpi.
Tai va, tokios tokelės...
Atsakyti
Man tai atrodo tas šeimininkų parinkymas, tai ir yra pats sunkiausias darbas šuniukų veisime. Niekada negali žinot, kas bus toliau.
Devynbalse, parodykit kas lieka namučiuose? blush2.gif Koks naminis vardas bus?
Vakar arumas gundė mane su mažu klecku, čiūt atsispyriau lotuliukas.gif Bet ateityje ne artimoje kodel ne. g.gif
Va mano šeimyna 4u.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(devynbalse @ 2014 09 13, 15:30)
Ditele, labai nesiplėsiu, bet jei tarpininkauji, tai veisėjas turėtų žinoti į kokią šeimą keliaus šuniukas ir viską reikia sakyti atvirai. Ir aš tada apie savo šunis viską sakau atvirai.
O čia išėjo, kad ji apie juos man ne viską pasakė, apie šunį irgi jiems, paskui atsiranda visokių problemų, nesusikalbėjimų. Būtų man pasakius, kad jie nesiteiks su manim bendrauti aš nebūčiau jiems jos atidavus aplamai. Man mano veisimo šuniukai rūpi.
Tai va, tokios tokelės...

Supratau unsure.gif , bet kaip gali žmonės patys nenorėt pabendraut su veisėjais-man tai atrodo l. svarbu, nes net ir renkantis šuniuką, bent jau man, svarbu ir kokie žmonės veisėjai-kaip ir jiems svarbu, kokie žmonės pasiims jų šuniukus blush2.gif ax.gif

QUOTE(ause makaliause @ 2014 09 13, 17:24)
Man tai atrodo tas šeimininkų parinkymas, tai ir yra pats sunkiausias darbas šuniukų veisime. Niekada negali žinot, kas bus toliau.
Devynbalse, parodykit kas lieka namučiuose?  blush2.gif Koks naminis vardas bus?
Vakar arumas gundė mane su mažu klecku, čiūt atsispyriau  lotuliukas.gif Bet ateityje ne artimoje kodel ne.  g.gif
Va mano šeimyna  4u.gif

Kokia šeimyna wub.gif O Tera, kokia rimta, išdidi thumbup.gif, o Domiukas toks dičkis vyrukas thumbup.gif
Atsakyti
Va, naujiena Ause makalliause, su kokiu klecku ten jus taip gunde? Jie ką šuniukų turi?

Jei norit klecko ir iš mūsų galit imti lotuliukas.gif , cieli vienuolika dą laksto... doh.gif , juokauju ax.gif

Sunku visad surast namus, bet va nuojauta savo padaro, jei nelimpa širdis, geriau neišleisti...
Būtų man tos šeimynos foto parodę, nebūtų jokio išvykimo...na, bet jau šaukštai po pietų, apgailėjau, apverkiau... Ir skaudžiausia, kad net firminio puodelio jiems nesiteikė įdėti... Abu sukrovė Suomijon. Uf atsirūgs tai tarpininkei...

Atsakyti
Niekaip nesuprantu žmonių, kurie perka šunį ir nenori bendrauti su veisėju. Kuo jie pateisina savo nenorą bendrauti? Jaučiu kaip spaudžia širdelę. Bet tikėkis, kad viskas bus gerai ir mažoji juodukė bus ten laiminga.
Atsakyti
Devynbalse, ne čia ne arumo veisimo šuniukai. mirksiukas.gif Jie būtų importas biggrin.gif Nu jei dar vienas būtų tai jau tikrai reikėtų didelės mašinos visai šeimynai biggrin.gif
Na taip gavosi nelabai čia gerai. Ir ta tarpininkė tikiu, kad ne už ačiū dirbo. doh.gif
O tie tarpininkai čia būna Lietuviai, ar iš kažkur toliau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ause makaliause: 14 rugsėjo 2014 - 17:59
Mes šiam momentui važinėjam su Kia Picanto biggrin.gif ir telpam...
Bet va kai vaikai paaugs, tai tada nežinau kas bus g.gif
Ai, lai ta tarpininkė lieka su savo darbais, daugiau jos paslaugom nesinaudosiu. Ji niekad nesako, bet aišku ne už gražias akis ir ne iš idėjos daro viską... Aš pati pernai viską organizavau, tikrai reikia laiko ir nervų. Tai niekas nesako, kad nereikia kažkiek ir sau pasilikti. Bet reikia ir su veisėjais skaitytis.
Atsakyti
Reikės viso furgoniuko, kad visą trijulę susodint. Nebeliks tokioje mažytėje mašinytėje vietos vairuotojai biggrin.gif
Atsakyti