QUOTE(Ex @ 2014 06 08, 17:11)
Kiek esu skaičiusi
rytorasos pasisakymus, patarimus visose pomidorų temose, neturiu jokių abejonių, kad ji ir pati augina teisingai, ir pataria profesionaliai. Sutinku su visais jos postais.
O kad pomidorai buvo neskanūs ar beskoniai, tai, mano manymu, čia dėl kalio trūkumo tokios problemos. Tręšiant kompleksinėmis trąšomis kartais to kalio vistiek pomidorams pritrūksta. Kaliu galima truputį patręšti papildomai. Tik nereikia laukti, kol akis pradės badyti nesunokusios dėmės ant pomidorų ar neskanūs pomidorai. Kalį reiktų įterpti iš anksto, t.y. laiku, kol neišlindo "yla" iš maišo.
ooo, koks įvertinimas..

Ačiū, Ex..
Žinau, kad beskoniai ir kieti, netolygiai sirpstantys pomidorai būna dėl kalio trūkumo. Magnio trūkumas ant lapų pasimato. Su magnio trūkumu buvau susidūrusi, o va kalio trūkumą pernai pirmą kartą pamačiau. Beje, šiltnamis buvo naujas, žemė nauja. Matyt, mikroelementų, esančių žemėje nepakako. Pelenų buvo barstyta nemažai, bet problemos vis tiek buvo. Ir šaukštas DCM nepamačijo...

Ir kai jau trūkumas išlindo, tęšimas kaliu nebepadėjo... Taigi, šiemet derliumi nerizikavau ir sodindama į duobes dėjau po šaukštą kalio magnezijos. Kol kas viskas gerai.
Čia pernykštis mano šiltnamis:
O va tokie lapeliai pasidarė birželio pabaigoje, liepos pradžioje: