Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjų klubas

QUOTE(Daugmanta @ 2014 06 08, 15:11)
Pelenuose - visi mineralai, visa Mendelejevo lentelė. Ir kalis, ir magnis, ir kalcis (dėl kurio dedat lukštus), ir fosforas (dėl kurio kasat žuveliokus), ir siera, geležis... Ir tas viskas - subalansuota. Sudėliota gamtos.  Tomis pat proporcijomis likę, kaip ir buvo augale. Nėra tik anglies ir vandens - o tai duoda mulčiavimas.

o kokie tai pelenai? ar būtinai iš pečiaus ar tinka iš laužo? blush2.gif
QUOTE(Paladė @ 2014 06 08, 17:08)
paskutinėj nuotraukoj tikrai magnio trūkumo požymiai, magnio sulfato reikia.

o kur magnio gamtinio yra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2014 06 08, 18:41)
* o kokie tai pelenai? ar būtinai iš pečiaus ar tinka iš laužo?  blush2.gif
** o kur magnio gamtinio yra?  g.gif

* bet kokiuose medžio pelenuose, nesvarbu, kur sudegė
** dolomitmilčiuose, jūros vandeny, bet pomidorams tai netinka
Atsakyti
na ka, pagaliau namie. Palikau savo augintinius atidarytom durim. Tikiuosi bus padideje ir primezge nauju bumbuliuku kai po savaites nuvaziuosim smile.gif

Apie trasas kalbejot, as vienais metais irgi turejau beda su neskaniais pomidorais. Irgi tik paziuret grazus buvo o siaip fe. Tai kitais metais meciau augint hibridus ir nuolat vis palaistydavau pelenais. Pelenu beriau ir sodindama. Na buvo skanus. Ziuresim kaip siemet bus...
Atsakyti
Kas nutiko pomidorams - virsutiniai lapeliai susisuke ir sudziuve net trupa? Laisciau pries savaite, siltnamis toli - tik retkarciais juos matau...aciu...
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 06 08, 16:08)
paskutinėj nuotraukoj tikrai magnio trūkumo požymiai, magnio sulfato reikia. o magnio nepasisavina, kai per daug kalio. o pas jus kalio net kelis kartus dėta. ir mano manymu per daug azoto pilat - ir raugas, ir activitas. o kokį fosfatą pilat? juk ir kalio, ir kalcio fosfatai yra. man atrodo, kad truputį persistengiat  g.gif

fosfatas-pirkau superfosfata granuliuota.. nebeduosiu kolkas jokiu aniems trasu, dabar tik laistysiu blush2.gif esu uzmulciavusi is pat pradziu sezono ir dar po bambali prie kozno ikasus laistymui, nu vien zo, ziuresim, jei vel kokiu nesamoniu pridirbsiu parasysiu smile.gif
Atsakyti
magnio tikrai duočiau, nes jo nedaug su kuo gaunama natūraliai. aš sodindama nedėjau pirktinių trąšų, dabar matau akivaizdų magnio trūkumą, vadinasi pelenai jo turi per mažai.
o superfosfatas tai labai reikalinga fosforo trąša, pagreitėja augalo brendimas, atsparumas ligoms, bet jo labiau reikia augimo pradžioj, tai kaip ir užteks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 08 birželio 2014 - 21:37
Merginos, gal žinote kodėl šiltnamyje pomidorai gali darytis silpni ir nusistiebę? Kai nusistiebę ant palangės, tai kaip ir aišku, kad trūksta šviesos. O šiltnamyje???? Šiltanmis nei po medžiais nei ką, beto saulėtos dienos... Šviesos nemanau, kad gali trūkti, ypač viršūnėms. Reikia pasakyti, kad iki šiol jie augo normaliai - kaip vešlūs ir stiprūs pomidorai su storu kotu.
Tas dabartinis nusistiebimas tame, kad kotas viršuje auga labai smarkiai suplonėjęs (ne taip kaip iki šiol), lapai menkesni. Kotas auga aukštenis kol išleidžia lapus.
Man ateina į galvą nebent tokia mintis, kad maitintis turi mažiau kuo. Nes pernai pyliau ne itin storą augalinio dirvožemio sluoksnį - apie 25 cm. Iki dabar tie pomidorai jau tikrai turėtų būti pasiekę gilesnius sluoksnius, kurie pas mane yra nederlingas žvyrmolis, kuriam nei jokia žolė nesugebėjo augt. Bet gal klystu... gal kažkame kitame esmė??? Jų aukštis dabar apie 1,5m.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 08 birželio 2014 - 22:13
Nu va, jau namie,rami ir patenkinta,yr ir pas mane jau bumbuliuku prisimezgusiu simpatisku.Kol kas[tpfiu,tpfiu]viskas jiems gerai.Zemuogiu Zarasu kraste yr,kita savaitgali galima bus uogauti.Voverusku[lepesku dzukiskai]gal kokias 8 radau... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 08, 22:11)
Merginos, gal žinote kodėl šiltnamyje pomidorai gali darytis silpni ir nusistiebę?

sodo spalvų paskutinį numerį nusipirkit, esu užsiprenumeravus, tai nežinau, kada pirkt atsiranda. ten gana išsamiai visi pomidorų negalavimai ir nepritekliai aprašyti, atrodo, kad ir apie tai kažkas yra, bet sodyboj palikau, tai negaliu tiksliai pasakyt.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 08, 22:11)
Merginos, gal žinote kodėl šiltnamyje pomidorai gali darytis silpni ir nusistiebę? Kai nusistiebę ant palangės, tai kaip ir aišku, kad trūksta šviesos. O šiltnamyje???? Šiltanmis nei po medžiais nei ką, beto saulėtos dienos... Šviesos nemanau, kad gali trūkti, ypač viršūnėms. Reikia pasakyti, kad iki šiol jie augo normaliai - kaip vešlūs ir stiprūs pomidorai su storu kotu.
Tas dabartinis nusistiebimas tame, kad kotas viršuje auga labai smarkiai suplonėjęs (ne taip kaip iki šiol), lapai menkesni. Kotas auga aukštenis kol išleidžia lapus.
Man ateina į galvą nebent tokia mintis, kad maitintis turi mažiau kuo. Nes pernai pyliau ne itin storą augalinio dirvožemio sluoksnį - apie 25 cm. Iki dabar tie pomidorai jau tikrai turėtų būti pasiekę gilesnius sluoksnius, kurie pas mane yra nederlingas žvyrmolis, kuriam nei jokia žolė nesugebėjo augt. Bet gal klystu... gal kažkame kitame esmė??? Jų aukštis dabar apie 1,5m.

O trasu kokiu davet?Gal jie perlaistyti?
Atsakyti
QUOTE(diana7777 @ 2014 06 08, 15:19)
Paziurejau idemiau i jas,tai tokios zalios mazos mazos ir su sparniukais,tupi ramiai,atrodo kaip negyvos,kas cia galetu buti,gal koks amaras?????

Nu,mes tai jų nematom,nežinom gyvos jos ar amarai su sparnais biggrin.gif O kaži būna ir su sparnais g.gif ?O ką jos daro?Tik tupi?
QUOTE(Paladė @ 2014 06 08, 17:18)
nevisai sutinku - visas šiltnamis iš rudens išpelenuotas, dabar kai kurių pomidorų apatiniai lapai rodo ryškų magnio trūkumą. eisiu ieškot magnio sulfato.

Nesubalansuoti pelenai tiek,kad būtų ir kalio, ir magnio,ir viso kito pakankamai schmoll.gif .Bent mano,spygliuočių,tai tikrai ne.Ir geležies juose gal nėr.Vieni prasčiausių pagal vertingumą maniškiai pelenai g.gif Ale,kad pas mumi pušyne lapuotis tik vienas kitas yr,tai migom parištų unsure.gif

O dėl mulčiavimo Daugmanta aš už,bet...Reiktų labai ilgai laukt,kol ten tos sąlygos susidarys ir žemė pagerės tiek,kad be trąšų pomidorai normaliai derlių duotų,ypač nederlingam smėly ax.gif Ir tai ne faktas,bo anie ne koks asiūklis ar žliūgė, o elitas.O pomidorų norisi šiemet, ne po 10 metų .Pirmus metus, tai jokio pagerėjimo tikrai aš nemačiau mulčiuodama.Vienas pliusas buvo,kad vėjas smėlio į akis nepripustydavo. Antrus irgi panašiai.Nu,nesu aš labai pastabi,bo kitos jau po mėnesio pagerėjimą mato blush2.gif
QUOTE(rytorasa @ 2014 06 08, 17:55)
Čia pernykštis mano šiltnamis:

O va tokie lapeliai pasidarė birželio pabaigoje, liepos pradžioje:

Nu va,koks derlius be trąšų...ir neskanūs. Ir tu sakai miegok ramiai unsure.gif Taigi,košmaras,jei paimi Jabloką,Škatulką ar kokį juoduką ir visi to paties plėšomo Reisetomate skonio blink.gif Taigi beleką pilčiau ir dvigubai daugiau, ir įvairesnio ,nei Nitrozilas

O kas buvo pradžioj birželio g.gif ?Ar tik ,kai paragavai,supratai,kad kalio trūksta ?
Atsakyti
labs,
grizom ir mes is savo "dziungiu " biggrin.gif sikart pirkom nauja siurbli ( praeita savaitgali jis mums uzsilenke doh.gif ) , tai pomidorai gavo gert po poros savaiciu pertraukos biggrin.gif
maciau jau ir pas mane vienas kitas bumbuliukas yra ( kastono dydzio) thumbup.gif gave sodinant labai labai perpuvusio mesliuko, zuvu miltu ir pelenu. Bet tokio veslumo, kad thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif nedrisau jau azoto is dilgyniu jiems duot smile.gif Zydim zydim smile.gif
Atsakyti