Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjų klubas

QUOTE(Augė @ 2014 06 10, 01:09)
Daug info ir ji vis skirtinga, tai ir kyla mintys visokios,

Gali buti daug kas,

Tikrai taip smile.gif Kai kurie maisto medžiagų trūkumo ar pertekliaus požymiai, ligų požymiai yra labai panašūs. Atskirti juos ne tik naujokui, bet ir šiek tiek patyrusiam nėra lengva, galima suklysti. Kažin ar kas tau tiksliai pasakys kas tavo pomidorams.

Jei tave šiek tiek paguos, mano pomidorams irgi šiek tiek sukasi lapai, nežinau ko jie nepatenkinti, bet ir nesistengiu per daug sukti galvos. Apatiniai lapai sukasi, aukščiau esantys nesisuka. Nepergyvenu labai. Kasmet tas pats, apsipratau. Svarbiausia, reik stebėt, kad neužpultų rimtos ligos, o susirgus pomidorams laiku stabdyti ligos plitimą, kad nenukentėtų derlius.
Pomidorus stengiuosi laiku patręšti kompleksinėmis BIOtrąšomis ir laistyti.

Atsakyti
QUOTE(Augė @ 2014 06 10, 00:09)
Pelenu pylem daug, beriau aktivito, dar pora kart dmc pomidotu trasu, lyg ir tutetu but gerai, zeme grazi puri, pamaisyta su juodzemiu ir biski durpiu, numulciuota, laistau viena kart i savaite, šiltnamio langas nakčiai atidarytas
Matyt man sunkiau daeina  ax.gif , pirmi metai kai turiu daržą ir šiltnamius, viskas tikrai neaišku, nors tu ka  blush2.gif
Beje tai tik mano spejimas kad truksta magnio, lapai raitosi i virsu dar gali but dregmes perteklius ar dar koks velnias

manau, kad jau pakankamai pritręšta, netgi per daug... g.gif Lapų sukimąsis nerodo nei magnio, nei kitų mikroelementų trūkumo. Pas mane irgi kai kurie pomidorai suka vamzdeliu apatinius lapus. Nekreipiu į tai dėmesio.. irnesakyk.gif

QUOTE(AusraR @ 2014 06 10, 00:18)
Tai siulau ir pradet klausima papasakojant bedas issamiau bei kas buvo daryta. Tada ir atsakinetojoms bus aiskiau ka patart. O tai kai jau kelis psl kalbama apie magnio trukuma ir jo pozymius ir ka pilt o tada kas nors islenda su klausimu - o ka pilt? Tai musu expertem nervai neislaiko ir nueina anos pomidoru salotu su grietine valgyt o ne cia patarinet wink.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
kažkas minėjo, kad nepastebėjo dėl magnio trūkumo jokio blogumo pomidorams, tik tuos apatinius lapus šviesiais tarpgysliais. tai va, iškilmingai pareiškiu, kad magnio trūkumas silpnina žiedus.
pagal visas protingų žmonių sudarytas lenteles, magnio sulfato reikia juokingai mažai, išskaičiavau, kad 3 gr/10 l vandens, bet kas 2 savaites viso žydėjimo ir derėjimo metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 10 birželio 2014 - 08:09
aplankiau siltnami po 3 dienu, nelabai kas pasikeite biggrin.gif Pazastu tik priaugo, keistai kazkaip, kai tik manes nebuna, jos stebuklingai greitai auga.
Tiesa, voverusku ir Zarasu raj. jau daaaaug, bet neparagavom, labai jau mazos, zirniuku priberta, nezinau, ar iki savaigalio paaugs, sausa, reikia lietaus...
Atsakyti
Vakar vakare ir aš ant greitųjų papyškinau telefonu savo mažulėlius biggrin.gif
Marfos pirmieji burbuliukai
user posted image
Amurskij Tigr jau matosi būsimo "kailiuko" raštai
user posted image

Medovij spas
user posted image
Čia mano no name (g.b. Jablokas. Derlingumas neišpasakytas, tik neina parodyti)
user posted image
Spartuolė Polka, ūgis kokie 40cm
user posted image
Orlinij Kliuv
user posted image
Bolzano
user posted image
Citrinos puokštė
user posted image

Mažučiai dar jie, bet man labai mieli ir gražūs biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulkė: 10 birželio 2014 - 08:26
ir dar pakartosiu šiek tiek apie trąšas. huminės Green Ok pomidorams turi NPK 5.8-2.5-9.3; Humuso medžiagų koncentratas 10g/l
o pomidorams derėjimo metu reikia, kad NPK būtų 8-11-35. jau kalbėjom, bet gal kas primiršo, kad silpnos trąšos skatina lapų augimą ir mažai padeda vaisiams.

Papildyta:
QUOTE(Kulkė @ 2014 06 10, 08:22)

Mažučiai dar jie, bet man labai mieli ir gražūs  biggrin.gif

o kodėl lapus taip nušniojot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 06 10, 09:24)

o kodėl lapus taip nušniojot  g.gif

Taip ir galvojau, kad būsiu pastebėta doh.gif Nušniojau tik po pirmom kekėm, nes tie lapai liečiasi arba su siena, arba su plėvele, arba trukdo paprikom kvėpuoti. Iki vakar buvau palikusi tik dalį, bet jau vakar nušniojau keliems. Žinau, kad nėra gerai, nu bet ką dabar jau negražinsiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 06 10, 08:28)
Taip ir galvojau, kad  būsiu pastebėta  doh.gif 

viską matom, nepraslysit nepastebėta lotuliukas.gif
geriau tik galus patrumpinti, jei jau trukdo
Atsakyti
Dekui visoms atsakiusioms 4u.gif
Turiu atspausdintas dvi knygas, skaitau, paskui internete paskaitau, bet ne taip paprasa susigaudyti naujokui
Nurasysiu lapu raitymasi silumai, ir paziuresiu kas bus, beje nuramonot tikiuos viskas gerai, o foto idesiu veliau,
Siltnami turiu viena grazuoli zydinti, va apie ju auginima galeciau papasakot tikrai :-)
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 06 10, 09:38)
viską matom, nepraslysit nepastebėta  lotuliukas.gif
geriau tik galus patrumpinti, jei jau trukdo

biggrin.gif
Žinau. Bet ar jum nebūna, kad įkvėpimo pagautos ir pačios taip padarot? Nes vakar laikiausi principo, kad gera ventiliacija tarp jų yra labai svarbu. Mažas tas šiltnamis, noriu daug auginti ir įvairių, tai taip ir gaunasi.
Dar toks klausimas, antrų stiebų kekės ir pas jus gerooookai aukščiau nei pirmųjų stiebų?
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 06 10, 08:42)
biggrin.gif 
Žinau. Bet ar jum nebūna, kad įkvėpimo pagautos ir pačios taip padarot? Nes vakar laikiausi principo, kad gera ventiliacija tarp jų yra labai svarbu.  Mažas tas šiltnamis, noriu daug auginti ir įvairių, tai taip ir gaunasi.
Dar toks klausimas, antrų stiebų kekės ir pas jus gerooookai aukščiau nei pirmųjų stiebų?

laikau kaliošu prispaudus tą įkvėpimą, neleidžiu išsiveržt į laisvę smile.gif
o antrų stiebų net ir kekės kartais mažesnės būna. pernai Brandywine black labai nepatiko antri stiebai, kekėj po 2 pomidorus augino, nors ir pirmam stiebe tik po 4 turėjo.
Atsakyti
Kai jau užmezga bumbulikus aš lapus apgeniu, bet po keke palieku lapą, nu taip mokė kažkuri pomidorų auginimo meistrė biggrin.gif .
O pirmoji kekė šiemet pas visus mano pomidorus gan aukštai g.gif , kaži kodėl? Ale stori visi, drūti, riebūs , ar nebūsiu ir aš tą saujelę padidinus, kad ir tos trąšos BIO. O gal veislės ypatingos šiemet mirksiukas.gif
Ir dar - beveik visi pasidalino į dvi viršūnes, pilnas šiltnamis ragatkių lotuliukas.gif , jau nebeskinsiu visos žydi ,reiktų dažniau aplankyti, o tai paauglystės stadijoje jie nesąmonių prisigalvoja biggrin.gif , ale, kad atostogos dar toli doh.gif
Atsakyti