nu tai taip, juk tas skaičiavimas kadapaduotas pareiškimas - galioja tik tarp prioritetinių grupių, t.y. kas turi 3 vaikus, po to sese/brolis - kai tuos visus priima, tada ziuri kas pagal teritorine priklausomybe, na ir kas 1 vietoj padaves, tarp ju laika ziuri, o po to tik kas antroj vietoj gaves ir tarp ju laika ziuri
tai jei mes į pirmą darželį treti, o į antrą pirmi, antrajame turbūt formuos grupę ir priims vieną mūsų amžiaus vaiką, tai visai nereiškia, kad jei mes pirmi, tai mus ir priims? tai kodėl tada man sistema rodo, kad mes pirmi, aš taip suprantu, kad jei pirmi, tai vadinasi mes ir būsime pirmi priimti?

QUOTE(Kaira @ 2014 06 07, 18:55)
tai jei mes į pirmą darželį treti, o į antrą pirmi, antrajame turbūt formuos grupę ir priims vieną mūsų amžiaus vaiką, tai visai nereiškia, kad jei mes pirmi, tai mus ir priims? tai kodėl tada man sistema rodo, kad mes pirmi, aš taip suprantu, kad jei pirmi, tai vadinasi mes ir būsime pirmi priimti? 

na taigi pas jus yra dar daugiavaikės šeimos prioritetas, geriausia yra paskambint į savivaldybę arba nuvažiuot - ten pasakys tikrą eilės vietą pagal visus esamus duomenis ir prioritetus, nes pvz. tie 5 vaikai, kurie stovi prieš mus, neturi daugiau jokių kitokių prioritetų, kaip ir mes, tik gyv. vietą, ir tai teritorinę priklausomybę ne visi
Eilės sudaromos pagal prašymo pateikimo datą ir laiką, atsižvelgiant į vaiko deklaruotą gyvenamąją vietą. Formuojant eiles ir priimant vaikus į grupes pirmenybė teikiama:
- vaikams iš šeimų, auginančių tris ir daugiau vaikų, kol jie mokosi pagal bendrojo ugdymo programas;
- vaikams, kurių brolis ar sesuo lanko tą pačią Įstaigą (pirmumo teisė įsigalioja automatiškai);
- vaikams, kuriuos augina vienas iš tėvų (jeigu vienas iš tėvų yra miręs, teismo pripažintas dingusiu be žinios ar nežinia kur esančiu, teismo pripažintas neveiksniu, vienas iš tėvų mokosi dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose ir kitų formaliojo švietimo įstaigų dieniniuose skyriuose);
- vaikams, kurių vienas iš tėvų ar globėjų turi ne daugiau kaip 40 procentų darbingumo lygio.
QUOTE(Kaira @ 2014 06 07, 19:55)

Turi Jus priimti į Nr. 2, jei nepatenkat į Nr. 1. Priėmimo sistema veikia ne pagal teisės aktus, darželio Nr. tik parodo į kurį darželį labiau norite, o jokių prioritetų nesuteikia, prioritetai labai aiškiai išvarinti, o priimant turi žiūrėti į prašymo pateikimo datą. Konsultantė pati sutiko, kad nelogiška, jei pateks vaikas, kurio prašymas 2014 m., kad darželį nurodė Nr. 1, o vaikas su 2011 m. prašymu nepateks vien dėl to, kad šį darželį nurodė Nr. 2, o į Nr. 1 nepateko, nes tarkim, jame net grupė neformuojama. Siūlau kreiptis į Savivaldybę - tada pradeda galioti teisės aktai, sistema pradeda veikti pagal teisės aktus, o ne taip, kaip patogiau ir lengviau darbuotojams
QUOTE(Dziugi123 @ 2014 06 07, 22:35)
Konsultantė pati sutiko, kad nelogiška, jei pateks vaikas, kurio prašymas 2014 m., kad darželį nurodė Nr. 1, o vaikas su 2011 m. prašymu nepateks vien dėl to, kad šį darželį nurodė Nr. 2, o į Nr. 1 nepateko, nes tarkim, jame net grupė neformuojama.
Bet sutikit, si sistema turi minusu, ir jei patektu pirmas vaikas,nurodes darzeli Nr.2 nes pirmame net neformavo grupes, nei jei patektu antras eileje nurodes darzeli Nr.1 ir tai vienintelis jo darzelis i kuri laukia nuo gimimo - abu galetu gincytis ir butu teisus kad kito priemimas yra nesaziningas.
QUOTE(Dziugi123 @ 2014 06 07, 22:35)
Turi Jus priimti į Nr. 2, jei nepatenkat į Nr. 1. Priėmimo sistema veikia ne pagal teisės aktus, darželio Nr. tik parodo į kurį darželį labiau norite, o jokių prioritetų nesuteikia, prioritetai labai aiškiai išvarinti, o priimant turi žiūrėti į prašymo pateikimo datą. Konsultantė pati sutiko, kad nelogiška, jei pateks vaikas, kurio prašymas 2014 m., kad darželį nurodė Nr. 1, o vaikas su 2011 m. prašymu nepateks vien dėl to, kad šį darželį nurodė Nr. 2, o į Nr. 1 nepateko, nes tarkim, jame net grupė neformuojama. Siūlau kreiptis į Savivaldybę - tada pradeda galioti teisės aktai, sistema pradeda veikti pagal teisės aktus, o ne taip, kaip patogiau ir lengviau darbuotojams
mūsų atveju kalba eina ne apie 2011 ir 2014 pateiktais prašymais, o tarkim , čia ne tikri skaičiai, bet maždaug tokia seka, ir toks datų skirtumas, tai kodėl tas pirmuoju ir vieninteliu nurodęs neturėtų gaut... aš tai visgi manau, kad mes gausim
1. 2011. 12 20 (2 nr)
2. 2011. 12 23 (2 nr)
3. 2011. 12 27 (2 nr)
4. 2011. 12 29 (2 nr)
5. 2011. 12 31 (2 nr)
6. 2012. 01 02 (1 nr)
QUOTE(Kaira @ 2014 06 07, 18:55)

tai jei jūs pirmi tai jus ir priims. jei nepatenkat į pirmą darželį tuomet patenkat į antrąjį jei jame yra vietos.
QUOTE(barric @ 2014 06 07, 23:20)
mūsų atveju kalba eina ne apie 2011 ir 2014 pateiktais prašymais, o tarkim , čia ne tikri skaičiai, bet maždaug tokia seka, ir toks datų skirtumas, tai kodėl tas pirmuoju ir vieninteliu nurodęs neturėtų gaut... aš tai visgi manau, kad mes gausim
1. 2011. 12 20 (2 nr)
2. 2011. 12 23 (2 nr)
3. 2011. 12 27 (2 nr)
4. 2011. 12 29 (2 nr)
5. 2011. 12 31 (2 nr)
6. 2012. 01 02 (1 nr)
1. 2011. 12 20 (2 nr)
2. 2011. 12 23 (2 nr)
3. 2011. 12 27 (2 nr)
4. 2011. 12 29 (2 nr)
5. 2011. 12 31 (2 nr)
6. 2012. 01 02 (1 nr)
o aš manau, kad gaus tas kuris pirmesnis prašymą parašė ir nesvabu, kad jo darželis nurodytas antru numeriu. Jei pirmame darželyje vaikučiui neatsirado vietos, vadinasi antram daržely sistema vel visus vaikučius numeruoja iš naujo pagal prioritetus (neatsižvelgiant į tai, kuriuo numeriu nuodytas darželis) ir pagal tuos prioritetus skisto vaikučius į gupes.
pvz galėtų būti toks:
1. 2014. 12 20 daugiavaikė šeima, deklaruota gyvenamoji vieta, vienas iš tėvų neįgalus (3 daželis)
2. 2012 03 16 daugiavaikė šeima, deklaruota gyvenamoji vieta (3 daželis)
3. 2012 01 16 deklaruota gyvenamoji vieta, vienas iš tėvų mokosi (4 darželis)
4. 2012 01 01 deklaruota gyvenamoji vieta (2 darželis)
5. 2012 01 02 deklaruota gyvenamoji vieta (1 darželis)
PS. Eilė netikra

Papildyta:
QUOTE(barric @ 2014 06 07, 23:20)
1. 2011. 12 20 (2 nr)
2. 2011. 12 23 (2 nr)
3. 2011. 12 27 (2 nr)
4. 2011. 12 29 (2 nr)
5. 2011. 12 31 (2 nr)
6. 2012. 01 02 (1 nr)
1. 2011. 12 20 (2 nr)
2. 2011. 12 23 (2 nr)
3. 2011. 12 27 (2 nr)
4. 2011. 12 29 (2 nr)
5. 2011. 12 31 (2 nr)
6. 2012. 01 02 (1 nr)
Žinoma, jei visi prieš jus esantys vaikučiai gaus vietas kituose darželiuose ar išsibauks, tuomet ši vieta jūsų

Man tai kažkaip visa ši sistema logiška ir aiški

QUOTE(crazy woman @ 2014 06 07, 23:56)
tai jei jūs pirmi tai jus ir priims. jei nepatenkat į pirmą darželį tuomet patenkat į antrąjį jei jame yra vietos.
o aš manau, kad gaus tas kuris pirmesnis prašymą parašė ir nesvabu, kad jo darželis nurodytas antru numeriu. Jei pirmame darželyje vaikučiui neatsirado vietos, vadinasi antram daržely sistema vel visus vaikučius numeruoja iš naujo pagal prioritetus (neatsižvelgiant į tai, kuriuo numeriu nuodytas darželis) ir pagal tuos prioritetus skisto vaikučius į gupes.
pvz galėtų būti toks:
1. 2014. 12 20 daugiavaikė šeima, deklaruota gyvenamoji vieta, vienas iš tėvų neįgalus (3 daželis)
PS. Eilė netikra
Papildyta:
Žinoma, jei visi prieš jus esantys vaikučiai gaus vietas kituose darželiuose ar išsibauks, tuomet ši vieta jūsų
pvz galėtų būti toks:
PS. Eilė netikra

Papildyta:

pagal jūsų paaiškintą seką man irgi viskas aišku ir įsivaizdavau, kad būtent taip viskas ir vyksta. jei jau tarkim mes esame pirmi, tai jau pati sistema ir rodo tuos, kas tikrai pirmi, bet kokiu atveju jei atsiranda vieta bet kuriame mūsų norimame darželyje, mes ir patenkame. tikiuosi taip ir yra, nes kam tada ta sistema, jei kažkas kažkur tiek pripainiota ir užslėpta

Merginos, tai kam tada darzeliu prioritetai?
kiekvienas sudeliojo i kuri LABIAUSIAI noretu papult (1), o i kuri is bedos (5), nes jis toli ir siaip pasirinkot rusu grupe del visa ko jei i lietuviu nepakliunat. Kaip ir stojant i aukstasias. Tai jeigu pagal jus taip is eiles deliotu neatsizvelgiant i pasirinkta pirmuma, tai bardakas butu: pvz pirma pradetu delioti rusu grupe nelabai norimam darzely - ir bac, jus ten sukistu, nes turit ir kitu prioritetu ir esat pirmose vietose.
Todel,manau kad teisinga,kad pradedant formuoti grupe - pirmiausiai paima tuos, kurie pasirinko darzeli Nr1. Kaip ir aiskina konsultantes, kaip ir vyr.specialystai ir vadovybe, su kuriais konsultavausi.
Kaira, jum nuosirdziai linkiu pakliuti i darzeli, kaip ir tikiuosi pati, i vieninteli darzeli, kuri uzrasiau vaika nuo gimimo, ir pries mane yra tu, kurie pasirinko si darzeli 2 ir 3..

Todel,manau kad teisinga,kad pradedant formuoti grupe - pirmiausiai paima tuos, kurie pasirinko darzeli Nr1. Kaip ir aiskina konsultantes, kaip ir vyr.specialystai ir vadovybe, su kuriais konsultavausi.
Kaira, jum nuosirdziai linkiu pakliuti i darzeli, kaip ir tikiuosi pati, i vieninteli darzeli, kuri uzrasiau vaika nuo gimimo, ir pries mane yra tu, kurie pasirinko si darzeli 2 ir 3..
QUOTE(*kineziuke* @ 2014 06 08, 00:38)
kiekvienas sudeliojo i kuri LABIAUSIAI noretu papult (1), o i kuri is bedos (5), nes jis toli ir siaip pasirinkot rusu grupe del visa ko jei i lietuviu nepakliunat. Kaip ir stojant i aukstasias. Tai jeigu pagal jus taip is eiles deliotu neatsizvelgiant i pasirinkta pirmuma, tai bardakas butu: pvz pirma pradetu delioti rusu grupe nelabai norimam darzely - ir bac, jus ten sukistu, nes turit ir kitu prioritetu ir esat pirmose vietose.

aš irgi buvau užrašiusi nuo gimimo, bet šiemet surizikavau perpildyt, kad būtume eilėje ne viename, o bent trijuose

QUOTE(barric @ 2014 06 07, 09:34)
situaciją, patikino, kad dar turim nemažai šansų, kad tikrai mano mergina pagal jų sistemą turėtų pirmoji gaut vietą, kadangi tie 5 vaikai, kurie stovį prieš ją yra nurodę mūsų daržiuką 2 vietoje, todėl mums bus pirmenybė, nors jie ir anksčiau padavę prašymus... tai dabar belieka atidžiai sekt situaciją ir jei sužinosiu, kad padarė dar porą papildomų vietų ir manoji nepateko - eisiu kelt vėjų
Tokiam aiškinimui nematau pagrindo jokiame teisės akte. Jei tikrai sistema veikia taip, kaip jūs aprašėte, tuomet visas vietų skirstymas turėtų būti pripažintas neteisėtu

QUOTE(Dziugi123 @ 2014 06 07, 16:24)
neteisingai Jus pakonsultavo, mane irgi taip konsultavo... iš tiesų, tai 5 vaikučiai, nesvarbu, kad nurodė Jūsų norima darželį Nr. 2, jie pirmesni pretenduoja į laisvas vietas, jeigu nepateks į jų darželį, nurodytą Nr. 1. Jeigu pateks jie į Nr. 1, tada daugiau šansų ir Jums patekti į savo norimą darželį. jei tie 5 vaikučiai nepateks, o Jūs pateksit - tos mamytės turėtų kelti vėją.
o šiaip linkiu visiems gauti vietas darželyje, o savivaldybės darbuotojoms neklaidinti mamyčių
o šiaip linkiu visiems gauti vietas darželyje, o savivaldybės darbuotojoms neklaidinti mamyčių
Visiškai pritariu jums, kad vietos pagal galiojančią tvarką turėtų būti skirstomos būtent taip. Tiesą sakant, jūs vienintelė, kuri taip pat mano, kiek man teko susidurti čia ir MM forume

Pažiūrėkim, ką turim savivaldybės tvarkos apraše. Jame nurodyta, kad vietos skirstomos atsižvelgiant į įstaigos priskirtinumą gyv. vietai ir pagal turimus prioritetus, jų skaičių.
Kitiems faktoriams esant vienodiems - pagal prašymo pateikimo datą. "22. Patikrinus IS duomenis apie pirmenybę skirti vaikui vietą Įstaigoje ir nustačius vienodą pirmenybių skaičių, vieta eilėje skiriama pagal prašymo registracijos datą ir laiką." Taip pat panaši nuostata 28 punkte.
Tvarkoje yra punktas, kad prašyme nurodoma: "11.3. pageidaujama lankyti Įstaiga (pirmenybės tvarka nurodomos ne daugiau kaip penkios alternatyvos, pagal tėvų ar globėjų pageidavimą pasirenkama viena įstaiga ir viena ugdomoji kalba)". Atkreipkite dėmesį, kad nenurodyta, jog prašymai, kuriuoe yra tik viena pageidaujama įstaiga, yra "viršesni" už prašymus, kuriuose yra kelios įstaigos.
Toliau cituoju esminį, mano nuomone, punktą: "29. Jei pirmumo tvarka pasirinktoje Įstaigoje nėra laisvų vietų, vieta skiriama kitose prašyme nurodytose Įstaigose (pagal prašyme nurodytą jų eilės tvarką)."
Taigi jei pasirinktame darželyje Nr. 1 nėra laisvų vietų, pretenduojama į darželį Nr. 2, bet jokiu būdu ne po tų vaikų, kurie tą darželį pasirinko Nr. 1

Tvarkos apraše pateiktas tik algoritmas, kaip vietos skirstomos viename darželyje, su tuo ir taip viskas aišku. Bet kaip vietos skirstomos esant penkiems darželiams - tyla. Pagal nutylėjimą turėtų reikšti, kad taip pat, prikurti papildomų nuostatų negalima. Visaip bandžiau mąstyti, bet atsižvelgiant į tai, kad grupės buvo formuojamos ir pranešimai siunčiami ne vienu metu, o dideliais intervalais, savivaldybė, ko gero, negalėjo laikytis savo pačios nusistatytos tvarkos...
Papildyta:
QUOTE(*kineziuke* @ 2014 06 08, 00:38)

Tam ir yra kuriamos informacinės sistemos, naudojami kompiuteriai, kad visi prašymai būtų maksimaliai patenkinti laikantis NUSTATYTOS TVARKOS. Manau, sudėlioti į eiles tūkstančius vaikų su skirtingais prioritetais žmogus "rankiniu būdu" nepajėgus.
Na, daržą mes gavom, tad man kas, bet jei būčiau negavusi, aš netylėčiau dėl to, kad galimai viena yra rašoma, o kita daroma. Beje, mes gavome darželį, kurį nurodžiau Nr. 3 ir dar rajone, kur eilės tikrai didelės (Žirmūnai). Jei sistema tikrai veiktų taip, kad į jį pirmiau būtų buvę priimti vaikai, įrašę jį Nr. 1 ir Nr. 2 - kažin ar būtume įsipaišę į dviejų grupių ribas. Taip kad, gal realybėje viskas ten veikia daugmaž teisingai, kad ir kaip klaidintų interesantus kai kurios darbuotojos.
na kaip itikinamai paaiskino, i pirmenybine darzeliu tvarka visgi ziuri...
netgi tvarkos aprase nurodoma:
- 11 punktas Prašyme nurodoma: [...]; 11.2. pageidaujama vaiko priėmimo į Įstaigą data; 11.3. pageidaujama lankyti Įstaiga (pirmenybės tvarka nurodomos ne daugiau kaip penkios alternatyvos, pagal tėvų ar globėjų pageidavimą pasirenkama viena įstaiga ir viena ugdomoji kalba).
taciau spragos sistemoje tikrai yra, nes daugelis atsakingu darbuotoju akcentavo kuo mazesni prioritetu pildyma (nors del savo ramybes aiskino, jog neina kalba apie Pilate, Seskine, Pasilaicius ir kt rajonus, kur darzeliu trukumas, taciau centro, Naujamiescio ar Naujininku mamytes galejo pildyti ir po viena ar du darzelius ir atseit neturetu problemu....)
netgi tvarkos aprase nurodoma:
- 11 punktas Prašyme nurodoma: [...]; 11.2. pageidaujama vaiko priėmimo į Įstaigą data; 11.3. pageidaujama lankyti Įstaiga (pirmenybės tvarka nurodomos ne daugiau kaip penkios alternatyvos, pagal tėvų ar globėjų pageidavimą pasirenkama viena įstaiga ir viena ugdomoji kalba).
taciau spragos sistemoje tikrai yra, nes daugelis atsakingu darbuotoju akcentavo kuo mazesni prioritetu pildyma (nors del savo ramybes aiskino, jog neina kalba apie Pilate, Seskine, Pasilaicius ir kt rajonus, kur darzeliu trukumas, taciau centro, Naujamiescio ar Naujininku mamytes galejo pildyti ir po viena ar du darzelius ir atseit neturetu problemu....)
QUOTE(*kineziuke* @ 2014 06 07, 23:38)