Visiškai pritariu jums, kad vietos pagal galiojančią tvarką turėtų būti skirstomos būtent taip. Tiesą sakant, jūs vienintelė, kuri taip pat mano, kiek man teko susidurti čia ir MM forume
Pažiūrėkim, ką turim savivaldybės tvarkos apraše. Jame nurodyta, kad vietos skirstomos atsižvelgiant į įstaigos priskirtinumą gyv. vietai ir pagal turimus prioritetus, jų skaičių.
Kitiems faktoriams esant vienodiems - pagal prašymo pateikimo datą. "22. Patikrinus IS duomenis apie pirmenybę skirti vaikui vietą Įstaigoje ir nustačius vienodą pirmenybių skaičių, vieta eilėje skiriama pagal prašymo registracijos datą ir laiką." Taip pat panaši nuostata 28 punkte.
Tvarkoje yra punktas, kad prašyme nurodoma: "11.3. pageidaujama lankyti Įstaiga (pirmenybės tvarka nurodomos ne daugiau kaip penkios alternatyvos, pagal tėvų ar globėjų pageidavimą pasirenkama viena įstaiga ir viena ugdomoji kalba)". Atkreipkite dėmesį, kad nenurodyta, jog prašymai, kuriuoe yra tik viena pageidaujama įstaiga, yra "viršesni" už prašymus, kuriuose yra kelios įstaigos.
Toliau cituoju esminį, mano nuomone, punktą: "29. Jei pirmumo tvarka pasirinktoje Įstaigoje nėra laisvų vietų, vieta skiriama kitose prašyme nurodytose Įstaigose (pagal prašyme nurodytą jų eilės tvarką)."
Taigi jei pasirinktame darželyje Nr. 1 nėra laisvų vietų, pretenduojama į darželį Nr. 2, bet jokiu būdu ne po tų vaikų, kurie tą darželį pasirinko Nr. 1
Nes tokių nuostatų savivaldybės tvarkos apraše nėra. Turėtų būti pretenduojama ta pačia tvarka, kaip ir į "pirmąjį" darželį, t.y. pirmiausia pagal prioritetus (esant vienodiems - pagal datą), o neturint prioritetų - pagal datą.
Tvarkos apraše pateiktas tik algoritmas, kaip vietos skirstomos viename darželyje, su tuo ir taip viskas aišku. Bet kaip vietos skirstomos esant penkiems darželiams - tyla. Pagal nutylėjimą turėtų reikšti, kad taip pat, prikurti papildomų nuostatų negalima. Visaip bandžiau mąstyti, bet atsižvelgiant į tai, kad grupės buvo formuojamos ir pranešimai siunčiami ne vienu metu, o dideliais intervalais, savivaldybė, ko gero, negalėjo laikytis savo pačios nusistatytos tvarkos...
Papildyta:
Tam ir yra kuriamos informacinės sistemos, naudojami kompiuteriai, kad visi prašymai būtų maksimaliai patenkinti laikantis NUSTATYTOS TVARKOS. Manau, sudėlioti į eiles tūkstančius vaikų su skirtingais prioritetais žmogus "rankiniu būdu" nepajėgus.
Na, daržą mes gavom, tad man kas, bet jei būčiau negavusi, aš netylėčiau dėl to, kad galimai viena yra rašoma, o kita daroma. Beje, mes gavome darželį, kurį nurodžiau Nr. 3 ir dar rajone, kur eilės tikrai didelės (Žirmūnai). Jei sistema tikrai veiktų taip, kad į jį pirmiau būtų buvę priimti vaikai, įrašę jį Nr. 1 ir Nr. 2 - kažin ar būtume įsipaišę į dviejų grupių ribas. Taip kad, gal realybėje viskas ten veikia daugmaž teisingai, kad ir kaip klaidintų interesantus kai kurios darbuotojos.
taigi ne visos aplinkybės pas mus sutampa, jų darželi\s nurodytas antru numeriu, o mūsų pirmu, na manau čia bergždžias ginčas, pažiūrėsim kaip bus, nes tikrai manau, kad atsiras dar kelios vietos
na tikrai jau darosi bergždžias reikalas...
peskaitykit dar kartą mano žinutę praėjusiam puslapy, gal pasidaris kiek aiškiau