Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo tvarka į darželius, 13 tema

QUOTE(rytojryta @ 2014 06 09, 15:42)
realus pvz. geguzes 30 d  (penkatdieni) per pietus gaunu info ,kad patekom i darzeli. ta pacia diena ryte vyras buvo savivaldybeje, todel zinau tikslius skaicius:

darzelis nr 1 internetu prisijungus rodo eile 16 , savaivaldybes darbuotoja sako, kad mes pagal pirmenybini darzeli esam 10 -ti, laisvu vietu like 3
darzelis nr 2  internetu prisijungus rodo eile 12, laisvu vietu like 7
darzelis nr 3 internetu prisijungus rodo eile 9 laisvu vietu like 15
darzelis nr 4  internetu prisijungus rodo eile 4 laisvu vietu like 14
darzelis nr 5 internetu prisijungus rodo eile  26 laisvu vietu like 21
spekit kuri darzeli gavom?

Pagal skaicius turejot gauti pirma, antra arba trecia.
Atsakyti
QUOTE(rytojryta @ 2014 06 09, 14:42)
realus pvz. geguzes 30 d  (penkatdieni) per pietus gaunu info ,kad patekom i darzeli. ta pacia diena ryte vyras buvo savivaldybeje, todel zinau tikslius skaicius:

darzelis nr 1 internetu prisijungus rodo eile 16 , savaivaldybes darbuotoja sako, kad mes pagal pirmenybini darzeli esam 10 -ti, laisvu vietu like 3
darzelis nr 2  internetu prisijungus rodo eile 12, laisvu vietu like 7
darzelis nr 3 internetu prisijungus rodo eile 9 laisvu vietu like 15
darzelis nr 4  internetu prisijungus rodo eile 4 laisvu vietu like 14
darzelis nr 5 internetu prisijungus rodo eile  26 laisvu vietu like 21
spekit kuri darzeli gavom?

I 3 tai tikrai, jei ne - i 4. Nes i pirma per toli, na ir i anra irgi..
Atsakyti
sveikos mamytes,

Pradesiu gal nuo to, kad mes gavom darziuka, kuris buvo NR2. BET as ne karta skambinau i savivaldybe ir man visus kartus aiskino lygiai ta pati, KAD

jiegu mes darzely parase NR2, o vaika registravom ta lemtinga nakti, pries mus i virsu soka net tie vaikai, kuriu teveliai paskutine prasimu priemimo diena uzrase si darzeli NR1.

Kai pildziau prasymus, rasiau, manydama, kad bus taip: patikrina NR 1 darzeli pagal prioritetus, tada pagal laika, jei mano vaikas negauna, mano darzelis NR2 tampa toks pat kaip NR1 ir vel patikrina prioritetus, ir tada jau ziuri ar mano vaikas telpa.

Taigi sitaip tikrai nera. As daug kartu gilinaus, man sako visi algoritmai nurodyti, as net tuos algoritmus ziurejau, bet niekur neradau, kad vaikas veliau uzregistruotas soka uz ta kuris uzregistruotas anksciau vien del to, kad ta darzeli irase aukstesniu nr, bet deja taip jau yra.

Tai ateiciai daryciau kitaip, rasyciau NR1 darzeli ne kur labiausiai noriu, o kur daugiausiai sansu gauti. Nes paskui NR1 neimanomas del eiliu vien is prioritetiniu, NR2 kur galvoji, kad pateksi, nes raso graziai auksta vieta, jau gaunas, kad pries tave soka visi visi NR1, prioritetiniai NR2 ir dar tie NR2 kuriu vaikai registruoti pagal laika anksciau.

O NR5 darzelyje gali rasyti, kad vaiko vieta 1, bet tai nereiskia, kad jis 1-as/a uz bruksnio, nes pries ji dar yra visi 1-2-3-4, tada NR5 su prioritetais jei kitur negavo (kas mazai sansu) ir tie NR 5, kurie pagal laika ankstyvesni smile.gif

Man tai keista sita eile, as labiau pritarciau, kad uzregistravau savo vaika anksciau, tai pagal laika ir perziuri mano visus darzelius, tada ima kita vaika veliau registruota ir vel taip daro, o ne taip, kad uzregistruoja paskutine diena NR1 numeriu ir jau kyla auksciau.... 4u.gif

Papildyta:
Dar turiu toki klausima del tos A tipo metines deklaracijos. As kazkur buvau skaicius, kad uztenka vieno is tevu deklaracijos. Nuejau i darzeli ir pasake, kad grieztai priima tik vaikus, kuriu abu tevai dirba ir mokescius moka Vilniaus mieste. Gal kas nors zino kaip turi buti pagal savivaldybes taisykles ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Innamoratta @ 2014 06 09, 17:19)
sveikos mamytes,

Pradesiu gal nuo to, kad mes gavom darziuka, kuris buvo NR2. BET as ne karta skambinau i savivaldybe ir man visus kartus aiskino lygiai ta pati, KAD

jiegu mes darzely parase NR2, o vaika registravom ta lemtinga nakti, pries mus i virsu soka net tie vaikai, kuriu teveliai paskutine prasimu priemimo diena uzrase si darzeli NR1.

Kai pildziau prasymus, rasiau, manydama, kad bus taip: patikrina NR 1 darzeli pagal prioritetus, tada pagal laika, jei mano vaikas negauna, mano darzelis NR2 tampa toks pat kaip NR1 ir vel patikrina prioritetus, ir tada jau ziuri ar mano vaikas telpa.

Taigi sitaip tikrai nera. As daug kartu gilinaus, man sako visi algoritmai nurodyti, as net tuos algoritmus ziurejau, bet niekur neradau, kad vaikas veliau uzregistruotas soka uz ta kuris uzregistruotas anksciau vien del to, kad ta darzeli irase aukstesniu nr, bet deja taip jau yra.

Tai ateiciai daryciau kitaip, rasyciau NR1 darzeli ne kur labiausiai noriu, o kur daugiausiai sansu gauti. Nes paskui NR1 neimanomas del eiliu vien is prioritetiniu, NR2 kur galvoji, kad pateksi, nes raso graziai auksta vieta, jau gaunas, kad pries tave soka visi visi NR1, prioritetiniai NR2 ir dar tie NR2 kuriu vaikai registruoti pagal laika anksciau.

O NR5 darzelyje gali rasyti, kad vaiko vieta 1, bet tai nereiskia, kad jis 1-as/a uz bruksnio, nes pries ji dar yra visi 1-2-3-4, tada NR5 su prioritetais jei kitur negavo (kas mazai sansu) ir tie NR 5, kurie pagal laika ankstyvesni smile.gif

Man tai keista sita eile, as labiau pritarciau, kad uzregistravau savo vaika anksciau, tai pagal laika ir perziuri mano visus darzelius, tada ima kita vaika veliau registruota ir vel taip daro, o ne taip, kad uzregistruoja paskutine diena NR1 numeriu ir jau kyla auksciau.... 4u.gif
Papildyta:
Dar turiu toki klausima del tos A tipo metines deklaracijos. As kazkur buvau skaicius, kad uztenka vieno is tevu deklaracijos. Nuejau i darzeli ir pasake, kad grieztai priima tik vaikus, kuriu abu tevai dirba ir mokescius moka Vilniaus mieste. Gal kas nors zino kaip turi buti pagal savivaldybes taisykles ? g.gif

Dar kartą sakau - mažiau klausykit, kas sakoma, daugiau skaitykit, kas rašoma. Kitąkart paprašykit, kad el paštu visa tai, ką sako, tegu Jums parašo - įdomu, ar nors viena išdrįs tai padaryti, nes visa tai, ką jos Jums pasakė prieštarauja galiojančiai priėmimo tvarkai.

Dėl deklaracijos rašoma taip: "ir dirbančių tėvų pažymą, patvirtinančią, kad įstaigos (įmonės) teikiamoje metinėje A klasės išmokų deklaracijoje gyvenamoji vieta nurodyta Vilniaus miesto savivaldybė (2 priedas)". Jei abu dirbantys, ko gero, abiejų ir reikia. Bet forumuose mamos dalinasi, kad priklauso nuo darželio - vieni griežtai žiūri, kiti ne taip. Patys dar nebuvom daržely, tai nežinau, ko reikalaus g.gif
Atsakyti
QUOTE(teisingoji1 @ 2014 06 09, 14:45)

QUOTE(artitoli @ 2014 06 09, 15:59)
Pagal skaicius turejot gauti pirma, antra arba trecia.

QUOTE(*kineziuke* @ 2014 06 09, 16:14)
I 3 tai tikrai, jei ne - i 4. Nes i pirma per toli, na ir i anra irgi..

papuolem i 4 ....

pazistama ta darzeli , kuri as pazymejau 2 nr buvo nurodziusi 1. jos pozicija buvo 35 vietom zemiau nei musu (po visi registru tikrinimo) ir jie gavo ta darzeli.
forume skaiciau, kad viena nare gavo darzeli, kuri as nurodziau 5 nr. nare buvo nurodziusi ji 1 nr, ir rase savo eiles nr po registru, jis tikrai buvo zemesnis nei mano.
Atsakyti
QUOTE(artitoli @ 2014 06 09, 17:08)
Dar kartą sakau - mažiau klausykit, kas sakoma, daugiau skaitykit, kas rašoma. Kitąkart paprašykit, kad el paštu visa tai, ką sako, tegu Jums parašo - įdomu, ar nors viena išdrįs tai padaryti, nes visa tai, ką jos Jums pasakė prieštarauja galiojančiai priėmimo tvarkai.

Dėl deklaracijos rašoma taip: "ir dirbančių tėvų pažymą, patvirtinančią, kad įstaigos (įmonės) teikiamoje metinėje A klasės išmokų deklaracijoje gyvenamoji vieta nurodyta Vilniaus miesto savivaldybė (2 priedas)". Jei abu dirbantys, ko gero, abiejų ir reikia. Bet forumuose mamos dalinasi, kad priklauso nuo darželio - vieni griežtai žiūri, kiti ne taip. Patys dar nebuvom daržely, tai nežinau, ko reikalaus  g.gif

ar Jus esate bandziusi spresti darzelio klausimus su savivaldybe? ne teoriskai o praktiskai?
i el laiskus savaldybe neatsakineja, arba atraso savo firminiu atsakymu "Informuojame, kad Jūsų prašymas yra išnagrinėtas remiantis priėmimo į darželius tvarka. Apie priėmimą į ikimokyklinio ugdymo įstaigą, remiantis nustatyta tvarka, būsite informuotas(-a) el. laišku arba SMS žinute. Atsakymai į dažniausiai užduodamus klausimus apie priėmimą į darželius: www.vilnius.lt/darzeliai"

zinot kiek mano vyras minde savivaldybes slenksti g.gif per paskutine geguzes savaite kokius 7 kartus... ir kalbedavo ne su paprastom konsltantem, o su ona vaicekauskiene arba dar su alina kovalevskaja. is jo jau juokesi, kad jis tuoj dirbs savaivaldybej.ir skunda del priemimo tvarkos rasem. buvo iduotas iskart vaicekauskienei i rankas (tam kad perziuretu greiciau, nes siaip terminas skundu nagrinejimo apie 3 savaites, per tiek laiko darzeliai jau butu buve isdalinti). be to dar ir antra skunda irgi del darzeliu buvom surase irgi vaicekauskienei i rankas davem .as pati rasiau maila del pasiteiravimo - ne bendru adresu, o konkretaus asmens (viesai neskelbiamu). Ar buvo sureaguotai skundus is savivaldybes puses? nea.... visiskai nieko...

zodziu i viska atsakoma: eile sudaryta komp programos ir
jei turit pretenziju duoda firmini blanka skundams -rasykite...
kol isnagrines skunda - vietu jau nebeliks. kas is to , kad busi teisus, bet be darzelio....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytojryta: 09 birželio 2014 - 22:03
QUOTE(Innamoratta @ 2014 06 09, 16:19)
sveikos mamytes,

Papildyta:

Jei neklystu, tai praėjusių metų gruodį priėmė, kad reikia abiejų tėvų deklaracijas. Bet jau mums liepė atnešt abiejų tėvų, kitaip nesudarinės sutarties. Tačiau jei tėvai nedirba:

- išėję vaiko priežiūros atostogų – darbdavio pažyma apie tai;
- užsiregistravę Teritorinėje darbo biržoje – pažyma iš Teritorinės darbo biržos;
- dirbama pagal verslo liudijimą – pažymą užpildo pats asmuo, dirbantis pagal verslo liudijimą;
- vienas iš tėvų dirba užsienyje – informacija pateikiama raštu.

Nurodyti pajamų dydžio nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Innamoratta @ 2014 06 09, 16:19)
sveikos mamytes,

....

Taip, tikrai panašu, kad buvo vadovaujamasi tokiu absurdišku principu - matau pagal savo eiles (darželio negavom). Tokiu atveju, tarkime, tiems, kas šitai suprato dar prieš registraciją, buvo paprasčiau nei paprasta:
1. Lauki iki paskutinės registracijos dienos;
2. Paskutinę dieną pasiskambini į savivaldybę, sužinai, kur paduota mažiausiai prašymų (dar geriau - kuriame mažiausiai prašymų su prioritetu Nr.1; jei nesako - laaabai gražiai paprašai smile.gif smile.gif..) - sukali į tą daržą pirmą prioritetą - ir vuolia! - jūs jau lankote.

Tokia tvarka juk labai labai patogi turintiems informatorių (nes reikia dar ir sugalvoti, kad galima taip paklausti! + klausimas, ar tokia info (apie prioritetus ir pan., kol nesibaigė registracijos laikas) visiems interesantams prieinama). Štai jums ir sistemos skaidrumas biggrin.gif
Atsakyti

Dėl deklaracijos rašoma taip: "ir dirbančių tėvų pažymą, patvirtinančią, kad įstaigos (įmonės) teikiamoje metinėje A klasės išmokų deklaracijoje gyvenamoji vieta nurodyta Vilniaus miesto savivaldybė (2 priedas)". Jei abu dirbantys, ko gero, abiejų ir reikia. Bet forumuose mamos dalinasi, kad priklauso nuo darželio - vieni griežtai žiūri, kiti ne taip. Patys dar nebuvom daržely, tai nežinau, ko reikalaus  g.gif

Tai mamoms klausyti "dar karta ka Jus sakote" ar pasikliauti savivaldybeje dirbanciomis ir uz skirstyma atsakanciomis moteriskemis ? smile.gif Be to, juk matom gyvus pavyzdzius, kad skirsto taip, kaip as ir kitos mamos raso. Taigi dar karta sakau, kad tikrai ziuri butent tokia tvarka, o ne pagal laika, kas kelinta diena ir kelinta valanda padave prasyma. Aukstesnis darzelio numeris pasidaro lyg savotiskas prioritetas. IR NE MAMOS CIA SUGALVOJO.
Atsakyti
QUOTE(PieniuVynas @ 2014 06 10, 07:59)
Taip, tikrai panašu, kad buvo vadovaujamasi tokiu absurdišku principu - matau pagal savo eiles (darželio negavom). Tokiu atveju, tarkime, tiems, kas šitai suprato dar prieš registraciją, buvo paprasčiau nei paprasta:
1. Lauki iki paskutinės registracijos dienos;
2. Paskutinę dieną pasiskambini į savivaldybę, sužinai, kur paduota mažiausiai prašymų (dar geriau - kuriame mažiausiai prašymų su prioritetu Nr.1; jei nesako - laaabai gražiai paprašai smile.gif smile.gif..) - sukali į tą daržą pirmą prioritetą - ir vuolia! - jūs jau lankote.

Tokia tvarka juk labai labai patogi turintiems informatorių (nes reikia dar ir sugalvoti, kad galima taip paklausti! + klausimas, ar tokia info (apie prioritetus ir pan., kol nesibaigė registracijos laikas) visiems interesantams prieinama). Štai jums ir sistemos skaidrumas  biggrin.gif

deja mes irgi del sios naujos tvarkos apsigavom. pirma drzeli nurodem arciausiai namu esanti geriausia rajono darzeli. i ji eiles doh.gif ir visi raso pirmu nr... po registru tikrinimo buvom 40 pozicijoj, ir, likom 7 uz borto is tu kur nurode darzeli 1 - u nr, arba 16-ti bendra eile .

Kita darzeli gavom todel, kad ji, kaip pati "nepaklausiausia" labai mazai kas nurode pirmu nr..
su musu registracijos laiku (lyginu su kitom kaimynem) jei butumem nurode bet kuri kita darzeli pirmu nr (isskyrus ta, kuri nurodem doh.gif )tikrai ji gautumem. Jei apie priorotetinio darzelio svarba zinociau registruojantis NET NEZINODAMA KIEK PRASYMU PADUOTA, DARZELIUS DESTYCIAU KITA TVARKA.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytojryta: 10 birželio 2014 - 08:48

Panasu kad taip kaip raso kas domejosi, kad darzelio nurodymas 1, 2 ir t.t. turireiksmes, taip ir skirstoma.

Na ir kas , kad priestarauja tvarkai. Sakyciau netgi ne priestarauja, o nera aprasyta. Istorijoje su darzeliu skirstymo sistemo buvo aibe nesklandumu ir bus toliau. Va siemet tevai suparto, kad darzelio nurodymas 1, 2 ir t.t numeriu turi itakos eilei. Ir eiles rodomos jiems prisijungus nera tikros. O pries tai, pernai buvo kitu nesamoniu, kur tvarkoje neaprasyta. Va pvz. man daugiavaikiskumo prioritetas nebuvo pazymetas puse metu ir kas, tvarkoje parasyta, kad turiu prioriteta, o realiai jo nera.
Tai kad ju ta rasytine tvarka manau neverta pasitiket. Nes ir eiles turejo iki birzelio 1 d. suformuoti, o ir po birzelio 1 kai kurie gavo zinutes.
Atsakyti
QUOTE(Innamoratta @ 2014 06 10, 09:44)
Tai mamoms klausyti "dar karta ka Jus sakote" ar pasikliauti savivaldybeje dirbanciomis ir uz skirstyma atsakanciomis moteriskemis ? smile.gif Be to, juk matom gyvus pavyzdzius, kad skirsto taip, kaip as ir kitos mamos raso. Taigi dar karta sakau, kad tikrai ziuri butent tokia tvarka, o ne pagal laika, kas kelinta diena ir kelinta valanda padave prasyma. Aukstesnis darzelio numeris pasidaro lyg savotiskas prioritetas. IR NE MAMOS CIA SUGALVOJO.

Tokia jau aš esu - tikiu tuo, kas parašyta, o ne tuo, kas pasakyta smile.gif
Man sukasi galvoj keli klausimai - jei savivaldybė atsifutbolina standartiniais atsakymais į paklausas raštu, kas trukdo jiems sukurti standartinį atsakymą apie grupių formavimo algoritmą, kuriame matytųsi tai, ką sako savivaldybės darbuotojos, t.y. kad darželio numeris turi prioritetą, ir išsiuntinėti visiems besidomintiems?
Kitas dalykas - jei priėmimo sistemos algoritmas toks pats, koks aprašytas darželių priėmimo apraše (o kaip gali būti kitoks? koks tikslas?), bet koks kitas kintamasis (pvz, darželio kaip prioriteto), įvedimas į sistemą sukeltų chaosą. Bet čia mamytės - programerės gal geriau paaiškintų.

Aš neteigiu, kad priėmimo tvarkoj (ir eigoj) viskas idealiai tvarkinga, bet kažkodėl manau, kad savivaldybė nerizikuotų keisti priėmimo tvarką priėmimo eigoj, nes jai pačiai tai ne į naudą, kai pasipils ieškiniai. Juo labiau, koks tikslas nutylėti priėmimo tvarkoj, kad darželio pasirinkimo numeris yra vienas iš prioritetų? Nors kas ten žino, kas pas juos galvoj dedasi g.gif

PS: Mūsų bendravimas su Savivaldybe apsiribojo keliais laiškais (į vieną jų buvo konkrečiai atsakyta, į kitą - iš viso neatsakyta) ir keliais skambučiais (problemą išsprendė per pusdienį). Patekom į paskutiniu numeriu pažymėtą darželį - į jį ir tikėjomės, nes viso priėmimo metu balansavom ant patekimo ribos.

Atsakyti