Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 48

QUOTE(Angele @ 2014 07 13, 13:06)
Mes pernai dukrytę krikštijom, buvo 5 metų santuokos sukaktis, sukosi mintys, kad susituokti bažnyčioje būtų sutvirtinimas, visi pasipuošę, buvau balta suknia, dukrytė ir berniukai baltai apsirengę, graži jauki šeimos šventė, fotosesija. Apkalbėjom, kad 10 metų sukakčiai pasidarysim šventę, bet ne dėl šventės man norėtųsi, kaip sako, kad nebe nuodėmėj. Tai va liko 4 metai. Nors gal ir apsigalvosim, kai pasveiks, kai laiko daugiau bus be ligoninių. Vakar buvo 6 metų santuokos sukaktis, šiandien 9 metai draugystės sukaktis  wub.gif Atidėliojam daug gražių dalykų. Geriau gyventi čia ir dabar.

Labai reikalingas pasidalinimas, kažkam suteikiat stiprybės. Labai svarbu, kad dalinotės išgyvenimais, pasiryžimu greičiau reabilituotis. Stiprėti. Šita dalis begalo svarbi manau.

Taip begalo stengiasi, kiek tik jėgos leidžia. Pamiršo žodžius negaliu, pirmiau sako pabandysiu. Reabilitacija atrodė tokia ilga 40 parų, ypač dėl atidėtos chemijos, o kai beliko 5 to laiko ir maža atrodo.
Dėl ligos įveikimo jūsų žodžiai Dievui į ausį. Į kovą vėl stos, kelias dienas namie praleidęs, vaikais pasidžiaugęs. To paties linkim ir jums, kova nelengva, stiprybės ir sveikatos įveikiant.

Žiūrėkit darbeliai, planai, gal ir nuveja mintis šiek tiek.
Ačiū. Tikiu sesė ir atsikvėpti galės po MRT. Prasidės daržovių ruošimas žiemai, neturės kada galvot smile.gif

o kaip sese laikosi?kaip nuotaikos?ar vargina kokie negerumai po operacijos,svitinimo?
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 07 13, 14:06)

Ačiū. Tikiu sesė ir atsikvėpti galės po MRT. Prasidės daržovių ruošimas žiemai, neturės kada galvot smile.gif


Laba diena,

visoms po 4u.gif

Angele, pagalvojau, kad parasysiu, nes perskaiciau, kad sesei astrocitoma. Rugutes paramos fondo forume yra rasoma apie berniuka, vardu Domantas. Jam irgi astrocitoma. Jei gerai prisimenu jo istorija, tradicinis gydymas jam buvo nutrauktas pakankamai seniai. Taciau berniuko tevai nenuleido ranku ir, jei neklystu, konsultavosi su ispanu nevisai tradicines medicinos gydytojais. Domantui buvo paskirta speciali dieta. Nezinau, ar ta dieta padejo, ar maldos, ar dar kazkas, bet berniukas laikosi tikrai neblogai - net pradejo po truputi vaikscioti pats. Zodziu, as detaliu tikrai nezinau, toki ispudi susidariau, tik skaitydama foruma, bet pagalvojau, kad gal jusu sesei reiketu pabandyti susisiekti su Domanto tevais. Galbut suzinotu kazka naudinga.

Tikiuosi, kad nesupyksite uz sita pasiulyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 07 13, 13:10)
Kazkaip pagalvojau va meldziuosi meldziuosi .o Dievas visai nepadeda.gal kad nuodemej gyvenam.

Jei kalbi nuoširdžiai, Dievas tikrai girdi. Ir visai nesvarbu, kad gyvenat, kaip sakai, nuodėmėj.

Vakar mano mamai baigėsi paskutinė chemija. Važiavome parsivežti. Manėme, kad jausis prastai, nes prieš tai kiekviena chemija sukeldavo vis didesnį pašalinį poveikį. Šįkart nieko panašaus nebuvo. Mama jautėsi labai gerai thumbup.gif Net pati stebėjosi. Dabar registruosis kompiuterinei tomografijai.
Atsakyti
QUOTE(miegapele @ 2014 07 13, 13:42)
Ir vel uzvesiu tema apie maista ir vezi. Vyrui nuolat yra skrandzio rugstingumas ir sienlige. Vaistinej vienas vaistininkas vyrui perkant eilini syki renie pasake, jeigu tapsi vegetaru, sitos problemos nebeturesi  blink.gif Na ir jau gera savaite vegetariauji jis pas mane ir zinokit, tikrai sumazejo renie vartojimas. Dabar gilinasi i ta mityba, tai issiaiskino, kad jeigu vartoji daug pieno produktu, tai sirgti kruties ar prostatos veziu yra labai didele tikimybe. Dar rado daug info, kad apskritai veziu maziau serga vegetarai, veganai  g.gif Pagalvojau, mano tevai piena vartoja kasdien, bet ir abiem butent sie veziai  g.gif


Užaugau nemėgdama pieno, labai mažai vartojų pieno produktų ir tuos tik raugintus, jei jau tenka 4u.gif Vėžys neaplenkė. Man ir skrandžio rūgštingumas aukštas, negaliu valgyt duonos pvz. juodos, tai labai retai pasilepinu, tiesiog stebi nuo ko kyla ir atsisakai tų valgių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2014 07 13, 17:45)
Jei kalbi nuoširdžiai, Dievas tikrai girdi. Ir visai nesvarbu, kad gyvenat, kaip sakai, nuodėmėj.

Vakar mano mamai baigėsi paskutinė chemija. Važiavome parsivežti. Manėme, kad jausis prastai, nes prieš tai kiekviena chemija sukeldavo vis didesnį pašalinį poveikį. Šįkart nieko panašaus nebuvo. Mama jautėsi labai gerai  thumbup.gif  Net pati stebėjosi. Dabar registruosis kompiuterinei tomografijai.

sveikinam mama su gydymo pabaiga.sveikatos.istvermes laukant tirymu 4u.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

QUOTE(ida1 @ 2014 07 13, 08:22)
Smagu kai temutej dalinasi savo patirtim.nes daugumai cia tik skaitovu ir stebetoju tema.

Paskaitau jusu tema ir jau narius atsimenu,skiriu o va parasyt nelabai turiu ka... rytoj vaziuojam suzinoti biopsios atsakymu,ir koks gydymas rekomenduojamas.. nervinuosi unsure.gif o tetis per 3 svaites gulejimo KMUK prisiklause visokiu istoriju,jau pats sau nusistate kuriom dienom chemija gaus doh.gif (nes visiems taipat... anot jo) .
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 07 13, 18:46)
sveikinam mama su gydymo pabaiga.sveikatos.istvermes laukant tirymu 4u.gif

Dėkui. Tikimės, kad viskas bus gerai. Tik mama įsitikinusi, kad v anksčiau ar vėliau vis tiek išplis. Atseit visiems taip būna. Jau ir mane baigia tuo tikėjimu užkrėsti doh.gif Galų gale, jei taip ir atsitiktų, nepasiduosim ir kovosim.
Atsakyti
Visoms gražaus bendravimo, aš rytoj LT palieku. Tikiuosi viskas bus gerai ir mama manęs lauks. Nors ir neramia širdim, bet išvažiuoju.
Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2014 07 13, 14:19)
pas tave krūties, taip? pas mane kiaušidžių. Tai kiek suprantu, kiek skaičiau, manasis retai mestastazuoja į smegenis išvis. Tai aš tuo ir guodžiuos, kad pas mane anei jokių mts nerado, net į limfmazgius neįsimetęs dar buvo... Tai kaip jam iki tos galvos nukeliaut. Bet jo, dėl MRT paklausiu gydytojos. Tik ji dabar jau žvengs iš manęs, nes dėl širdies ją nukamavau, dabar naujas ciklas, naujos problemos  blush2.gif kartais jau ir pačiai iš savęs juokinga. grynai ligos padarinys, kažką skauda - metastazė, odievemirštu.

KASTUVE, siulyciau pasidometi daugiau menopause.... blush2.gif
Man kasdiena paskauda, ir man pasake-nuo menopauzes. aisku, kitom kazka kita skauda ar panasiai.
Atsakyti
QUOTE(ragana69bb @ 2014 07 13, 14:30)
o kaip sese laikosi?kaip nuotaikos?ar vargina kokie negerumai po operacijos,svitinimo?
Kiek susiaurėjęs akyplotis, bet ir prieš antrą operaciją jau buvo, o ir perspėjo dėl tokios galimybės. Buvo priepuolis nestiprus, jo metu silpnumas, sutrinka kalba. Kiek lėčiau kalba, bet nesudaro sunkumų. Atmintis, bet kam nebūna, man oi kaip išgaruoja iš galvos. Galvą paskauda. Kai daugiau nervinasi blogiau jaučiasi. Saugosi saulės, karščio neperneša, pasilenkus nedirba kaip ir rekomenduota. Kiek jautresnė gerklė, gal dėl švitinimų. Plaukai vis dar retas pūkelis švitintoj pusėj, problemų ir nesudaro, kepuraites nešioja.

Andra313, ačiū paskaitinėsiu, šiuo metu per telefoną nepatogu ieškoti. Kiek pamenu pagrindinės rekomendacijos išimt cukrų ir vit b turintys produktai riboti. Kaip suprantu Domantui didesni pakenkimai buvo.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti