Labas vakaras, skaitytojos
Atsiradau čia ne iš niekur, nes jau keli metai seku šias temas ir semiuosi rekomendacijų
2014 metais perskaičiau 22 knygas, kai tuo tarpu 2013 metais - tik 10. Prie to smarkiai prisidėjo atradimų atradimas - goodreads tinklapis ir gyvenimo sunkumai, nes "literature is the most agreeable way of ignoring life, F. Pessoa"...
Štai visas sąrašas mano skaitytų knygų, ir trumpai apie tai, kodėl patiko/nepatiko: 1. Albert Camus Maras (...nes knygos epilogas teisingas. Nesakysiu, kad buvo lengva ją skaityti, mane slėgė ta mirties šmėkla, bet knyga gera).
2. Alessandro Baricco Novečentas (...nes privertė susimąstyti apie tai, koks yra žmogaus gyvenimo platumas).
3. Anita Amirrezvani Gėlių kraujas (...nes mano vaizduotė susuko nuostabų filmą apie Persiją ir apie moters stiprybę).
4. Antuanas de Sent-Egziuperi Mažasis princas (...nes apraudojau kai kuriuos savo asmeninius santykius).
5. Betty Mahmoody, William Hoffer Tik su dukra (...nes iki pabaigos negalėjau patikėti tuo, kas vyksta).
6. Claudia Pineiro Tavoji (Ši knyga man nesusipratimas. Pagrindinę mintį galima pasakyti vienu sakiniu, o kam rašyti tokias banalias rašliavas, aš nežinau. Gėda, kad skaičiau).
7. Čingizas Aitmatovas Ešafotas (...nes pirmiausia mane įskaudino vilkų šeimos likimas).
8. Gui de Maupassant Mielas draugas (...nes, pasirodo, apie manipuliavimą moterimis ir palaidą gyvenimą taip pat įdomu skaityti).
9. Harper Li Nežudyk strazdo giesmininko (...nes laukiau kažkokio bum ir nesulaukiau. Už tėvo ir vaikų santykius).
10. Herbjorg Wassmo Dinos knyga (...už fatališkos moters portretą ir už nuožmų nepermaldaujamą likimą).
11. Hermanas Hesė Stepių vilkas (...už didžiausią kančią skaitant tokį nuobodų kūrinį).
12. Irvin D. Yalom Mamytė ir gyvenimo prasmė (Nieko, deja, šioje knygoje neradau. Man ji - pritempta).
13. James N. Cain Laiškanešys skambina du kartus (Idėja patiko. Istorija - ne).
14. Jojo Moyes Aš prieš tave (Dėl veikėjų likimo į sieną galvos nedaužiau).
15. Julian Barnes Pabaigos jausmas (...nes skaitant apėmė jausmas, jog autorius prisirankiojęs išminties perliukų, kuriuos vis paberia puslapiuose, bet knygos visuma man yra niekalas).
16. Khaled Hosseini Ir aidėjo kalnai (Ši knyga, lyginant su kitomis autoriaus knygomis, man prėska, jau baigia išblėst iš atminties).
17. Khaled Hosseini Tūkstantis saulių skaisčių (...nes istorija skaudi, bet neįskaudinusi).
18. Khalled Hosseini Bėgantis paskui aitvarą (...nes tai stipriausiai emociškai sukrėtusi šio autoriaus knyga).
19. Kristina Sabaliauskaitė Silva rerum III (...nes vargais negalais ją pabaigiau. Jei antrąją dalį iškėliau į aukštumas, tai šios dalies, dėl manęs, galėjo ir nebūti).
20. Rimantas Jasinauskas, Rasa Tamelienė Pirmieji vaiko metai.
21. Romualdas granauskas Šventųjų gyvenimai (...bet su Granausku, aš jau buvau atsisveikinusi ties Trys vienatvės)
22. William Golding Musių valdovas (...nes psichologinis smurtas tarp vaikų yra žeidžianti tema)
Visos knygos savotiškos, tad geriausios neišrinksiu. Reikia tikėtis, kad kuo mažiau banalybių paklius į rankas, sau linkiu tikros geros literatūros 2015 metais