Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

Sveikutes, knygu myletojos! 4u.gif Su Naujais metais Jus visas! 4u.gif Smagaus Jums skaitymo! wub.gif
Ieškau vienos knygos! ax.gif D. Gabaldon "Svetimšalė. Rudens bugnai. Aštunta knyga". Gal kas jau perskaitė ir galėtų pigiau parduoti. cool.gif Į až 4u.gif...
Atsakyti
Sveikutės, norėčiau prisijungti prie Jūsų būrelio:

taigi, jei priimsite, tai mano 2014 metų pasiekimai:
Perskaitytos knygos - 33.

Geriausios metų knygos:
Torey L. Hayden "Mergaitė vaiduoklis" (knyga šokiravo..)
Kristina Sabaliauskaitė "Silva rerum" visos trys dalys (geriausios gyvenime skaitytos knygos)
Sigrida Unset "Kristina" (Laabai gera knyga, jei turėčiau dukterį, tai net priversčiau jas perskaityt..)
Doris Gluck "Priversta tylėti" (pirma knyga iš serijos apie Islamą.. Nugąsdino ir sudomino)
Lindell Unni "Gyvatnešis" (knyga ištirpo rankose)
Williams Hoffer, Betty Mahmoody "Tik sudukra" (net porą dienų po šios knygos nesinorėjo imti kitos knygos į rankas. labai daug apmąstymų sukėlė ir neleido pamiršti. Net filmą susiradau pagal ją.)

Kitos knygos, kurios man patiko:
Michelle Moran "Nefertitė"
Jean-Michel Thibauz "Kleopatra"
Jodi Picoult "Mano sesers globėjas"
Vanora Bennet "Žmonių karalienė"
Jodi Picoult "Nykstantys pavidalai"
Anita Shreve "Šviesa ant sniego"
Herbjorg Wassmo "Dinos knyga", Benjaminas laimė sūnus ir Karnos kraitis. Visos trys dalys geros.
Susanna Kubelka "Šiandien madam pareis vėliau"
Herbjorg Wassmo "Šimto metų istorija"

Mažiausiai patikusios/ nuvylusios knygos:
W.M. Paul Young "Trobelė"

Nei geros, nei blogos (tiesiog skaitiniai):
Bill Napier "Sulaužyta ikona"
Leander Kalney "Steve Jobs"
Rešadas Nuris Giuntekinas "Čiauškutė"
A.D.Miller "Snieguolės"
Rūta Šepetys "Tarp pilkų debesų"
Aleksandra Fomina "Mes vakar buvome saloje"
Sabine Kruegler "Džiunglių vaikas"
Viktorija Tokareva "Žvaigždė migloje"
Halina Korsakienė "Laikinoji sostinė"
Richard Bach "Tiltas per amžinybę"
Susanna Kubelka "Sudie Vienna, Bonjour Paryžiau"
Laisvė Radzevičienė "Arūnas Valinskas"
Jurga Adomo "Aš+MB=Aš"
Helen Fielding Bridžita Džouns. Dienoraštis ir ties proto riba

Užsibrėžimai 2015 metams - perskaityti gerų knygų ir vengti nei gerų, nei blogų...
Atsakyti
QUOTE(rota @ 2015 01 04, 23:12)
Sveikutes, knygu myletojos! 4u.gif Su Naujais metais Jus visas! 4u.gif Smagaus Jums skaitymo! wub.gif
Ieškau vienos knygos! ax.gif D. Gabaldon "Svetimšalė. Rudens bugnai. Aštunta knyga". Gal kas jau perskaitė ir galėtų pigiau parduoti. cool.gif Į až 4u.gif...

Laukiu savo eilės bibliotekoje šiai knygai smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras, skaitytojos 4u.gif
Atsiradau čia ne iš niekur, nes jau keli metai seku šias temas ir semiuosi rekomendacijų smile.gif
2014 metais perskaičiau 22 knygas, kai tuo tarpu 2013 metais - tik 10. Prie to smarkiai prisidėjo atradimų atradimas - goodreads tinklapis ir gyvenimo sunkumai, nes "literature is the most agreeable way of ignoring life, F. Pessoa"...

Štai visas sąrašas mano skaitytų knygų, ir trumpai apie tai, kodėl patiko/nepatiko:

1. Albert Camus – Maras (...nes knygos epilogas teisingas. Nesakysiu, kad buvo lengva ją skaityti, mane slėgė ta mirties šmėkla, bet knyga gera).
2. Alessandro Baricco – Novečentas (...nes privertė susimąstyti apie tai, koks yra žmogaus gyvenimo platumas).
3. Anita Amirrezvani – Gėlių kraujas (...nes mano vaizduotė „susuko“ nuostabų filmą apie Persiją ir apie moters stiprybę).
4. Antuanas de Sent-Egziuperi – Mažasis princas (...nes apraudojau kai kuriuos savo asmeninius santykius).
5. Betty Mahmoody, William Hoffer – Tik su dukra (...nes iki pabaigos negalėjau patikėti tuo, kas vyksta).
6. Claudia Pineiro – Tavoji (Ši knyga man – nesusipratimas. Pagrindinę mintį galima pasakyti vienu sakiniu, o kam rašyti tokias banalias rašliavas, aš nežinau. Gėda, kad skaičiau).
7. Čingizas Aitmatovas – Ešafotas (...nes pirmiausia mane įskaudino vilkų šeimos likimas).
8. Gui de Maupassant – Mielas draugas (...nes, pasirodo, apie manipuliavimą moterimis ir palaidą gyvenimą taip pat įdomu skaityti).
9. Harper Li – Nežudyk strazdo giesmininko (...nes laukiau kažkokio „bum“ ir nesulaukiau. Už tėvo ir vaikų santykius).
10. Herbjorg Wassmo – Dinos knyga (...už fatališkos moters portretą ir už nuožmų nepermaldaujamą likimą).
11. Hermanas Hesė – Stepių vilkas (...už didžiausią kančią skaitant tokį nuobodų kūrinį).
12. Irvin D. Yalom – Mamytė ir gyvenimo prasmė (Nieko, deja, šioje knygoje neradau. Man ji - pritempta).
13. James N. Cain – Laiškanešys skambina du kartus (Idėja patiko. Istorija - ne).
14. Jojo Moyes – Aš prieš tave (Dėl veikėjų likimo į sieną galvos nedaužiau).
15. Julian Barnes – Pabaigos jausmas (...nes skaitant apėmė jausmas, jog autorius prisirankiojęs išminties perliukų, kuriuos vis paberia puslapiuose, bet knygos visuma man yra niekalas).
16. Khaled Hosseini – Ir aidėjo kalnai (Ši knyga, lyginant su kitomis autoriaus knygomis, man „prėska“, jau baigia išblėst iš atminties).
17. Khaled Hosseini – Tūkstantis saulių skaisčių (...nes istorija skaudi, bet neįskaudinusi).
18. Khalled Hosseini – Bėgantis paskui aitvarą (...nes tai – stipriausiai emociškai sukrėtusi šio autoriaus knyga).
19. Kristina Sabaliauskaitė – Silva rerum III (...nes vargais negalais ją pabaigiau. Jei antrąją dalį iškėliau į aukštumas, tai šios dalies, dėl manęs, galėjo ir nebūti).
20. Rimantas Jasinauskas, Rasa Tamelienė – Pirmieji vaiko metai.
21. Romualdas granauskas – Šventųjų gyvenimai (...bet su Granausku, aš jau buvau atsisveikinusi ties „Trys vienatvės“)
22. William Golding – Musių valdovas (...nes psichologinis smurtas tarp vaikų yra žeidžianti tema)

Visos knygos savotiškos, tad geriausios neišrinksiu. Reikia tikėtis, kad kuo mažiau banalybių paklius į rankas, sau linkiu tikros geros literatūros 2015 metais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lilijyte @ 2015 01 06, 23:09)
20. Rimantas Jasinauskas, Rasa Tamelienė – Pirmieji vaiko metai
? bigsmile.gif
Tavo toks banalus nick'as ,bet tu taikli apibūdinimuose 4u.gif
Pabaigiau "Nespeiskite katės į kampą" Vienas iš tų atvejų,kai gera fabula dingsta po popsinių "perliukų" klodu
Atsakyti
Sveikos, merginos smile.gif

noriu paklausti gal jūs visagalės knygų žinovės galėsite man padėti 4u.gif
Ieškau Suzanos Izraelson 1991 m. knygos "Meilės kankinė" arba "Lovesick" apie M.Monroe..
Niekur nerandu, gal žinote kur gauti?

Ačiū mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolare @ 2015 01 06, 12:41)
Sigrida Unset "Kristina" (Laabai gera knyga, jei turėčiau dukterį, tai net priversčiau jas persksityti

Ar galima siek tiek placiau apie sia knyga?kodel jusu nuomone ji verta demesio,kad priverstumet ir dukra perskaityti?kiek daliu yra?ir kokio mazdaug amziaus mergaitei rekomenduotumet skaityti?
Is anksto dekoju uz stsakyma 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nile: 08 sausio 2015 - 14:56
QUOTE(nile @ 2015 01 08, 15:55)
Ar galima siek tiek placiau apie sia knyga?kodel jusu nuomone ji verta demesio,kad priverstumet ir dukra perskaityti?kiek daliu yra?ir kokio mazdaug amziaus mergaitei rekomenduotumet skaityti?
Is anksto dekoju uz stsakyma 4u.gif

Nors ne manęs klausiat, bet jau subrendusiai, knyga ne vaikams. Apie stiprią ir išdidžią moterį, tikrai verta dėmesio .O yra trys dalys, bent jau seno leidimo.

Močiutė mano mamai paliko knygą Mnišek "Raupsuotoji", kad jei turės kada dukterį, duotų paskaityt. Tai aš ir skaičiau, gal 1920-ų m. leidimo, ištrupėjusiais lapais, pusiau lenkišku vertimu.O kaip verkiau...Paskui ir naujo leidimo skaičiau, grynai lietuvišku vertimu, bet jau buvo ne tas.
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2015 01 08, 19:14)
Nors ne manęs klausiat, bet jau subrendusiai, knyga ne vaikams. Apie stiprią ir išdidžią moterį, tikrai verta dėmesio .O yra trys dalys, bent jau seno leidimo.

Močiutė mano mamai paliko knygą Mnišek "Raupsuotoji", kad jei turės kada dukterį, duotų paskaityt. Tai aš ir skaičiau, gal 1920-ų m. leidimo, ištrupėjusiais lapais, pusiau lenkišku vertimu.O kaip verkiau...Paskui ir naujo leidimo skaičiau, grynai lietuvišku vertimu, bet jau buvo ne tas.

Paauglei duočiau Raupsuotąją, Čiauškutę, Kvarteronę, Grafą Montekristą, Erškėčių paukščiai. Pati Dinos knygą perskaičiau per anksti, nei man koks stiprus įspūdis liko, nei apskritai ką įdomaus atsimenu. reikia prisiruošti pakartoti smile.gif

bet dabar skaitau K. DiCamillo Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė. o jau Bagram Ibatoulline iliustracijų gražumas wub.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2015 01 08, 19:14)

Aciu uz atsakyma 4u.gif Reiskias sia knyga reiketu perskaityti man paciai.

QUOTE(muminukas @ 2015 01 09, 00:06)
bet dabar skaitau K. DiCamillo Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė. o jau Bagram Ibatoulline iliustracijų gražumas  wub.gif

user posted image
user posted image

Sita knyga superine thumbup.gif dukryte skaite neatsitraukdama 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nile: 09 sausio 2015 - 00:45
nile, mano sūnui irgi labai patiko smile.gif ir kitos šios autorės patiko.kokio amžiaus dukra?
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2015 01 09, 01:04)
nile, mano sūnui irgi labai patiko smile.gif  ir kitos šios autorės patiko.kokio amžiaus dukra?

Sia knyga gavo per astuntaji gimtadieni. Is dovanotu knygu si buvo pati paciausia.
Nesenai 9m.suejo 4u.gif
O kokio amziaus jusu sunus? Kokias sio autores knygas rekomenduotumet perskaityti vaikui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nile: 09 sausio 2015 - 01:30