Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

[quote=Kliamka,2015 01 11, 22:10]
"Bėgantis paskui aitvarą" seniai noriu, bet nebent iš rankų reik ieškot, nes knygynuose nėra.

"Bėgantis paskui aitvarą" dar parduoda Patogupirkti.
http://www.patogupir...ui-aitvara.html
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lexa: 12 sausio 2015 - 00:51
QUOTE(muminukas @ 2015 01 12, 00:18)
o bibliotekose?  smile.gif

nežinau ax.gif iki bibliotekos nenueinu, tik pagalvoju vis gal vertėtų, nes ir namuose dar gerokai neperskaitytų knygų yra, ir iš aplinkinių gaunu tai nėra poreikio į biblioteką eiti.
Papildyta:
QUOTE(Lexa @ 2015 01 12, 01:51)
"Bėgantis paskui aitvarą" dar parduoda Patogupirkti.
http://www.patogupir...ui-aitvara.html

aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2015 01 11, 21:52)
Sveikos  4u.gif
Knygos visiškai nesusiję. Asmeniškai man net jų stilius gerokai skiriasi.
Ir būsiu mažuma , bet man žymiai labiau patiko "Bėgantis paskui aitvarą".

Man rodos, si daugelio favorite.
QUOTE(Kliamka @ 2015 01 11, 22:10)
Ačiū už atsakymą. bigsmile.gif  "Bėgantis paskui aitvarą" seniai noriu, bet nebent iš rankų reik ieškot, nes knygynuose nėra.
Ir dar labai noriu knygos "Simonas ir ąžuolai", bet tiesiog niekur nėra jos pirkti. verysad.gif

http://www.sena.lt/p... paskui aitvara
Atsakyti

Sveikos smile.gif

Pirmieji šių metų skaitiniai:

Jodi Picoult "Salemo raganos" - nepadarė absoliučiai jokio įspūdžio, nesukėlė jokių ryškesnių emocijų ar kokių nors pamąstymų. Perskaičiau ir viskas.

Keigo Higashino "Įtariamojo X pasiaukojimas" - iš šitos knygos tikėjausi labai daug, įtempto, judraus, gal netgi kažkiek mistinio veiksmo, o skaičiau be jokio susižavėjimo, be jokios kibirkštėlės, tik tam, kad prastumt laiką traukinyje, tai per kelionę pirmyn ir atgal knyga buvo baigta. Labiausiai kažkodėl erzino mano akimis pernelyg paprasta ir kapota kalba, patys dialogai, tai kaip klausiama, kaip atsakoma. Nežinau, gal japonai taip kalba, gal pati jų kalba įtakojo tokį vertimą, bet vien dėl pačio teksto, sakinių ir dialogų kotais erzinaus skaitydama smile.gif Dėl siužeto ir veikėjų taip pat liko kažkoks neaiškus jausmas, tarsi nedakapstyta giliau į jų dūšias, charakterius. Apskritai man šioj knygoj viskas taip lyg paviršium prasieita, užkabinant tik patį ledkalnio smaigaliuką, o visi likę klodai taip ir liko neatskleisti. Nesužavėjo. Perskaičiau, padėjau, dar kartą į ją pažiūrėjau, truktelėjau pečiais ir pasiėmiau kitą knygą.

Dabar bandau skaityti kitą Jodi Picoult knygą "Kelias namo". Tiesiog tikslas paprastas, perskaityti paskutines dvi neskaitytas jos knygas, o būtent "Kelias namo" ir "Vienišas vilkas", ir padėti tašką mūsų santykiuose kuriam laikui smile.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2015 01 11, 22:52)
Ir būsiu mažuma , bet man žymiai labiau patiko "Bėgantis paskui aitvarą".
Nors dar neskaičiau trečiosios jo knygos "Ir aidėjo kalnai", bet "Bėgantis paskui aitvarą" man liks geriausia jo knyga. Filmas pagal šią knygą taip pat man labai labai patiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sielos Sparnai: 13 sausio 2015 - 12:21
Ar žadate dalyvauti 2015 metų Knygų iššūkyje? Aš nutariau sudalyvauti, gal taip pagaliau paimsiu į rankas geras, bet užslėptas knygas. Kol kas dar tik dėlioju sąrašą lape smile.gif

O apie skaitymą - šiuo metu skaitau Marya Hornbacher - "Išvaistytas gyvenimas". Nors man tema neaktuali, bet man patinka skaityti dienoraščių tipo, ar jiems artimų išsipasakojimų tematika paremtas knygas. Tema rutuliojasi apie vieną merginą, tačiau knygoje yra ir daugiau personažų, kurios serga bulimija, vėliau - anoreksija. Nemažai šia tema įžvalgų, ypač patiko apie tai, kaip mes suprantame maistą, kaip tos merginos, atrodo pradėjusios visai normalų gyvenimą įklimpsta į šį liūną. Kas vyksta jų galvose. Nemažai galima atrasti psichologijos, bet ji įterpta taip gražiai, glotniai, kad skaitosi tarsi tolygus, vienodas tekstas.
Dar liko skaityti 180 psl. user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2015 01 13, 13:19)

Pirmieji šių metų skaitiniai:

Jodi Picoult "Salemo raganos" -

vis nepasiduodi su Picoult biggrin.gif seniai mečiau ją skaityt rolleyes.gif

QUOTE(zuvyte26 @ 2015 01 14, 15:00)
Ar žadate dalyvauti 2015 metų Knygų iššūkyje? Aš nutariau sudalyvauti, gal taip pagaliau paimsiu į rankas geras, bet užslėptas knygas. Kol kas dar tik dėlioju sąrašą lape smile.gif

ar apie Knygų klubo iššūkį kalbi?
Aš užsiregistravau, kasmet vis mažiau knygų perskaitau. Pasirodo, pernai blogai supratau taisykles, todėl nė viena knyga nebuvo įskaityta doh.gif
Nors, tiesą sakant, nelabai įdomu, skaitau dėl savęs. O ten per daug nesąžiningai kai kurie skaitovai elgiasi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2015 01 14, 14:57)
ar apie Knygų klubo iššūkį kalbi?
Aš užsiregistravau, kasmet vis mažiau knygų perskaitau. Pasirodo, pernai blogai supratau taisykles, todėl nė viena knyga nebuvo įskaityta doh.gif
Nors, tiesą sakant, nelabai įdomu, skaitau dėl savęs. O ten per daug nesąžiningai kai kurie skaitovai elgiasi rolleyes.gif

Taip taip, apie tą patį. Hmm ir man reiks perskaityti dar kartą taisykles.

Pastebiu, kad mažai skaitau lietuvių autorių knygų blush2.gif Bet net nežinau, nuo kurios pradėti, kokių yra vertų dėmesio? Pasimėmiau J. Kunčino - "Tūla". R. Granauskas žinomas ir mėgiamas, o daugiau kaip ir nieko nežinau. Fantastika man nepatinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2015 01 14, 16:17)
Taip taip, apie tą patį. Hmm ir man reiks perskaityti dar kartą taisykles.

Pastebiu, kad mažai skaitau lietuvių autorių knygų  blush2.gif Bet net nežinau, nuo kurios pradėti, kokių yra vertų dėmesio? Pasimėmiau J. Kunčino - "Tūla". R. Granauskas žinomas ir mėgiamas, o daugiau kaip ir nieko nežinau. Fantastika man nepatinka smile.gif

J. Ivanauskaitė (nors paskutiniu metu kažkaip nebetraukia prie jos knygų), J. Melnikas, M. Martinaitis (,,Mes gyvenome'' wub.gif ), A. Šlepikas ,,Mano vardas – Marytė”, Undinė Radzevičiūtė, K. Sabaliauskaitės knygos. Pati irgi nuėjusi prie lietuvių kūrybos blaškausi, nes sunku išsirinkti, kai mažai kas girdėta. O minėtų autorių skaičiau arba po vieną (kurias paminėjau), arba po kelias knygas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laTulipe: 14 sausio 2015 - 16:06
QUOTE(zuvyte26 @ 2015 01 14, 16:17)

Pastebiu, kad mažai skaitau lietuvių autorių knygų  blush2.gif Bet net nežinau, nuo kurios pradėti, kokių yra vertų dėmesio? Pasimėmiau J. Kunčino - "Tūla". R. Granauskas žinomas ir mėgiamas, o daugiau kaip ir nieko nežinau. Fantastika man nepatinka smile.gif

Tiek rašiau ir vėl strigo SM doh.gif
Trumpai, man lietuvių retai gerą knygą rasi. Neseniai Šaltenio "Demonų amžius" skaičiau. Tai nei jausminga, nei sodri kaip kad įvardyta buvo. Visiškai jokio jausmo.
Parsinešiau vėl Čepulio "Likimo upė", dar kartelį bandysiu.
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2015 01 14, 16:05)
J. Ivanauskaitė (nors paskutiniu metu kažkaip nebetraukia prie jos knygų), J. Melnikas, M. Martinaitis (,,Mes gyvenome''  wub.gif ), A. Šlepikas ,,Mano vardas – Marytė”, Undinė Radzevičiūtė, K. Sabaliauskaitės knygos. Pati irgi nuėjusi prie lietuvių kūrybos blaškausi, nes sunku išsirinkti, kai mažai kas girdėta. O minėtų autorių skaičiau arba po vieną (kurias paminėjau), arba po kelias knygas.

J. Ivanauskaitės daug perskaičiusi, A. Šlepiko - ,,Mano vardas – Marytė” berods pernai pakliuvo tarp mano mylimiausių knygų. K. Sabaliauskaitės skaičiusi tik vieną knygą - Silva Rerum I. Kažkaip nelimpa prie rankų antra dalis net ją matant laisvą bibliotekoje.
Už kitus ačiū, reiks pasidomėti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2015 01 14, 14:57)
O ten per daug nesąžiningai kai kurie skaitovai elgiasi rolleyes.gif

Kokiu budu?
Atsakyti

Pasirodė NEpalūžęs. mano vyras ką tik perskaitė, labai rekomenduoja. beje, pažįstamas ne tik pats skaitė, bet skaitė ir jo 13 m. dukra bei 9 metų sūnus - kad suprastų dvasios stiprybę.
Papildyta:
QUOTE(zuvyte26 @ 2015 01 14, 15:17)

o visas mokyklinio sąrašo skaičiusi? Simonaitytę, Mykolaitį-Putiną ,Vienuolį, Radauską? iš tiesų juk normalūs romanai suaugusiems smile.gif
Atsakyti