Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(brangiakaile @ 2015 02 16, 15:48)
Na o aš stveriu su malonumu Colleen McCullough Misalongio moterys. Jau nuo pirmųjų eilučių padvelkė gerumas ir paprastumas. o gal aš per daug tikiuosi?  g.gif

Šitos neskaičiau, bet būtinai dar kažką skaitysiu iš Colleen knygų. thumbup.gif Vieną labai suskaitytą mačiau bibliotekoj, tik neprisimenu kokią.

O šiaip pasigirsiu, kad po daugybės metų sugrįžau į biblioteką ir tai nuostabu. bigsmile.gif Draugė sugėdino, sako prie darbo biblioteka, o tu neužeini. blush2.gif Jau skaitau "Simonas ir ąžuolai", kurios ilgai ieškojau, dar parsinešiau "kas nuostabu ir išmintinga", ir iš sesės knygų pasiėmus, ir iš draugės.. skaitymo dbr turiu daugiau nei laiko. doh.gif
Atsakyti
Kliamka, kokioje lankaisi?
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2015 02 09, 12:22)
Pabaigiau šiąnakt Colleen McCullough "Prisilietimas". Iš tikrųjų labai patiko ir skaitėsi greitai.

Turiu jos "Erškėčių paukščius" senąjį leidimą, reikės paskaityti.

Įsirašysiu į savo sąrašą, reikės būtinai perskaityt.

Paukščius skaičiau kai gulėjau su sulaužyta koja prieš kellerius metus. Draugė atnešė, tai buvo mano išsigelbėjimas tokioj padėty. Dievinu tokias knygas apie paprastų žmonių sudėtingus santykius, pasakojančias istorijas karta iš kartos. wub.gif
Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2015 02 17, 01:04)
Kliamka, kokioje lankaisi?

Kauno viešojoj, kaip ji ten vadinasi, ta pagrindinė didžioji. ax.gif Bet kažką man draugė aiškino, kad su ta skaitytojo kortele galma bet kur eiti, net į kitą miestą.
Atsakyti
Į kitą biblioteką tikrai galima smile.gif dėl kito miesto negaliu dabar jau tiksliai atsakyti, nes mano bilietas labai senas, tai kai norėjau su Mažvydo bibliotekos bilietu eiti į Kauno viešąją, dar neleido, reikėjo ir Kauno išsiimti, bet tai buvo gal prieš beveik 15 metų.
KAVB net Instagram paskyrą turi biggrin.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

Jau senokai skaitau šią temą - bene metus. Taip tyliai, sėmiausi idėjų skaitytinų knygų sąrašui, ne vieną iš jūsų temose paminėtų "išbandžiau" ax.gif Daug naujienų turbūt neįnešiu, tačiau traukia mane knyginė atmosfera, užeina noras pasidalinti mintimis, šviežiai perskaitytos knygos.

Paskutiniu metu lopiau spragas - vartojau daug Marquezo, populiariausius Irvingo raštus. Ilgiausiai skaičiau, bet likau apsvaigusi nuo S.Rushdie "Vidurnakčio vaikai". Praėjusiais metais buvau pasižadėjusi kaskart iš bibliotekos parsinešti nors po vieną lietuvišką knygą. Ne iki galo sekėsi pažadą tesėti , visgi, turiu pripažinti, prisibijau lietuvių rašytojų; ne itin juos pažįstu ir bijau nusivilti. Tačiau skaičiau su malonumu: S.Lomsargytė-Pukienė "Dita", Saulius Tomas Kondrotas "Žalio žvilgsnis", A.Šlepikas "Mano vardas - Marytė" (dar ir dabar dūšioj likęs pyktis ir skausmas, bet džiaugiuosi, kad perskaičiau). D.Kajoko "Ežeras ir kt...." lyg ir patiko, bet, kaip dabar madinga sakyti, neįtikino. Nesybes, nors ir išmoningai sukurtas ir pavadintas, mano fantazija atsisakė priimti. Kiti romano elementai taipogi keistai derėjo vieni su kitais. Galbūt dėl to, šią knygą tik perskaičiau, bet nebandžiau atpainioti, kiek nesybės yra esybės, bei nenorėjau joje ieškoti alegorinės prasmės.

Beje, Tiek Kajoko "Ežere...", tiek S.T.Kondroto "Žalčio žvilgsnyje" veikia Eliezaras ir Lizaras (jau gerai nepamenu, gal ir suklydau varduose). Gan panašios ir jų nešamos žinutės. Traukia išsiaiškinti, ką driežas reiškia mūsų tautosakoje... ax.gif

Dar norisi palikti įrašą apie neseniai užbaigtą H.Ibseno "Perą Giuntą". Ėmiausi norėdama susipažinti su kūriniu, atspindinčiu Norvegijos kultūrą, šaknis. Ir visgi, ne mano natūrai teatras ir pjesės, o gal tai ir nenoras skaityti alegorijų... unsure.gif O pagirti labai noriu vertimą. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuti kuti: 17 vasario 2015 - 01:26
QUOTE(kuti kuti @ 2015 02 17, 01:24)
Jau senokai skaitau šią temą - bene metus.
Paskutiniu metu lopiau spragas - vartojau populiariausius Irvingo raštus.
Jau senokai vargstu su tolerancija vartotojų atžvilgiu,bene prisivartos iki soties... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2015 02 17, 03:54)
Jau senokai vargstu su tolerancija vartotojų atžvilgiu,bene prisivartos iki soties... ax.gif

Manau, visi knygų skaitytojai turi jautrumą žodžiui ir jo prasmei. smile.gif Kalbėjau apie knygas kaip apie narkotiką, kabutes pamiršau vartotojiškumui, ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuti kuti: 17 vasario 2015 - 10:42
QUOTE(Kliamka @ 2015 02 16, 23:57)
dar parsinešiau "kas nuostabu ir išmintinga",

Be galo patiko. Senokai skaičiau, būtinai dar kartą perskaitysiu. Pažintinė, istorinė ir labai šilta, nuoširdi knyga.
Aš dabar tik mokslines knygas skaitau. Irgi patinka biggrin.gif
Atsakyti
Pabaigiau Sidabrinį asiliuką. Mielas ir jaukus pasakojimas.
Atsakyti
Pabaigiau Kate Atkinson ,,Gyvenimas po gyvenimo".

Kai kurie sprendimai nelabai patiko (Hitlerio man čia visai nereikėjo), bet jų buvo minimaliai. Visumoje - įtraukianti, įdomi, lengvai skaitoma knyga. Sunkumų gaudantis tarp Ursulos gyvenimų kilo vos keletas, bet ir tai tuomet, kai skaitydavau pavargusi. Išplėtoti personažai, įdomūs siužetiniai vingiai. Labai patiko ir parodoma ,,pusiausvyra'' - t.y., jei kažką vėlesniame gyvenime Ursula išgelbėdavo ar pakeisdavo, tai atsiliepdavo kažkam kitam. Įdomiai skaitėsi ir karo laikotarpio gyvenimai, kai traukdavo iš subombarduotų pastatų kūnus. Rekomenduoju.

Beje, mačiau imdb, kad filmas pagal šią knygą prirašytas kaip in development. Įdomu bus pamatyti vien todėl, kad kol kas neįsivaizduoju, kaip būtų įmanoma ją ekranizuoti. Nebent kokį serialą darytų, nes į 2-3 h tikrai nesukištų nė pusės.

Dabar greičiausiai imsiuos dar vienos išgirtos knygos ,,Lazario moterys".

O šeštadienis nuo ryto iki vakaro bus paskirtas mugei. bigsmile.gif
Atsakyti
labas rytas,
gal kas galit pasakyti kur perkate knygas Vilniuje, arba su greitu pristatymu, arba vietoje.
Geriausia butu fantastika, ir tobulu atveju anglu kalba 4u.gif g.gif
Humanitas, mint vinetu netinka ax.gif
Atsakyti
labas,

gal yra rytoj į atlaidus varančių? smile.gif nes vis ruošiausi ir paskutinę dieną tik manau nulėksiu.
o ir šiaip, kokie įspūdžiai jei jau buvot? smile.gif
O dabar vėl Picoult pasiėmiau, šikart "Nykstantys pavidalai". Tokia kitokia, nemedicininė, bet labai smagiai naktimis skaitosi blush2.gif
Atsakyti