Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

Sveikos mirksiukas.gif

Ilgokai kankinau "Midlseksą", baigiau ir nelabai turiu ką apie ją pasakyti, atsiliepimas platesnis visiškai nesirašo, nes tikrai minčių apie ją nulis. Tikrai ne ta knyga, kurią kam nors rekomenduočiau. Jautresnę stygą palietė tik karo baisybės, o daugiau, hm, niekuo neužkabino. Netgi tas savo tapatybės ieškojimas, pripažinimas pačiai sau kas esi - kažkoks joks.

QUOTE(Ledime @ 2015 06 23, 11:18)
Vis ateinu patikrinti,gal jau atsiliepima parasei blush2.gif
Jau greit parašysiu biggrin.gif Va dabar einu kaip tik damušt, visai nebedaug beliko smile.gif

QUOTE(Melajja @ 2015 06 23, 11:22)
Kas skaitete "Dinos Knyga" kitas dvi dalis, jos tokios pat stiprios kaip pirmoji ar visgi atostogoms pasiieskoti ko kito g.gif
Visa trilogija man asmeniškai labai patiko.

QUOTE(algioshka @ 2015 06 23, 13:02)
Skaiciau visas trys ir visos man laaaabai patiko smile.gif. Dar šitos autorės gera knyga Tora, irgi labai patiko smile.gif
Pritariu dėl Toros trilogijos drinks_cheers.gif verta dėmesio ir tikrai įdomiai skaitosi.
Atsakyti

Atlekiu tekina emocijų pilna biggrin.gif Užverstas paskutinis John Katzenbach knygos "Trys raudonos" puslapis cool.gif Rašant atsiliepimą apie tokio žanro knygą labai sunku išsakyti mintis neatskleidžiant istorijos niuansų, kurios ir padaro tą knygą įdomia. Man asmeniškai ši knyga nėra viena iš geriausių Katzenbach'o kūrinių, bet ji kitokia ir išrutuliota kitaip nei daugelis tokio pobūdžio istorijų. Šį kartą Katzenbach'as nepasitenkino aiškiu ir gana nuspėjamu scenarijumi - žudikas pasirenka auką (-as), sugalvoja kaip ją (-as) kankins, seks ir galų gale nužudys. Tada man dažniausiai istorijos pabaigoje tesinori sužinoti net ne tiek kas tas žudikas, o kodėl jis žudo, kokie vidiniai demonai, vaikystės traumos ar velniai žino kokios nuoskaudos skatina jį atiminėti gyvybes niekuo jam nenusikaltusiems asmenims. Turiu pripažinti, kad iš pradžių knyga skaitėsi vangokai, netgi nuobodokai, labai erzino pats žudikas - absoliutus senbezda, rašytojas su neįgyvendintom savo ambicijom, jau taip perdėtai susireikšminęs ir taip perdėtai pasitikintis savimi, kad iš pradžių atrodė absurdiška, jog jis tas baisusis dėdė, kuris čia skerdžia visus kairėn dešinėn. Nebijokit, nieko neleistino neleptelėjau, nes žudiko asmenybė ir fizinis apvalkalas (t.y. kūnas, jo sudėjimas) neslepiami. Beeeet, skaitant toliau vienu metu tarsi kas spragtelėjo pirštais (greičiausiai žinoma Katzenbach'as biggrin.gif ) ir istorija pasisuko kiek kitokiu kampu. Va tada pasidarė itin įdomu ją skaityti. Paskutiniai skyriai labai stipriai įtraukė, jau visa pati buvau veiksmo sukūryje ir stebėjau to veiksmo dalyvius nekantraudama ir norėdama kuo greičiau sužinoti kuo gi viskas baigsis. Knyga tikrai patiko, bet ji nėra viena iš geriausių mano skaitytų šio rašytojo knygų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sielos Sparnai: 27 birželio 2015 - 15:17
Sveikos.

Gal kam įdomu bus: kokia populiariausia knyga kiekvienoje Europos šalyje bei kiekvienoje JAV valstijoje (skaičiuota pagal goodreads puslapio duomenis) : visa informacija čia. Tarp Lietuvos skaitytojų, prisijungusių goodreads.com dažniausiai skaityta buvo ,,Tarp pilkų debesų". (pradžioje užmetus akį pasirodė, kad Fifty Shades of Grey lotuliukas.gif ). Patriotiškai, sakyčiau biggrin.gif

Sielos Sparnai - ačiū už įdomius atsiliepimus. Įdomu, kaip man pačiai ,,Midlseksas" skaitysis (tiesa, artimiausiuose planuose jos neturiu, nes ant stalo krūva kitų knygų doh.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laTulipe: 28 birželio 2015 - 17:14
Noriu paklausti, ar A. Marininos detektyvus būtinai reikia skaityti iš eilės? Nes jų tiek daug, o norisi vis naujesnio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2015 07 02, 13:54)
ar A. Marininos detektyvus būtinai reikia skaityti iš eilės?
Nea,aš ryju tuos,kuriuos gaunu.Na,nebent ten trilogijos,tai jau pati supranti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2015 07 02, 13:54)
Noriu paklausti, ar A. Marininos detektyvus būtinai reikia skaityti iš eilės? Nes jų tiek daug, o norisi vis naujesnio smile.gif

jei eiliskumu skaityti tai turit zinot, o siaip skaiciau ne eiles tvarka susiskaite gerai,serijines man nepatiko
Atsakyti
Sveikos,

Nezinau, ar i ta tema pataikiau, nukreipkit kitur, jei ne ten. Isgyvenu mamos netekti ir ieskau literaturos filosofine, religine tematika, kas galbut kazkiek padetu susitaikyti. Ar galetumet ka nors rekomenduoti? Gali buti ir grozines literaturos kurinys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melle: 08 liepos 2015 - 16:15
QUOTE(melle @ 2015 07 08, 17:15)
Sveikos,

Nezinau, ar i ta tema pataikiau, nukreipkit kitur, jei ne ten. Isgyvenu mamos netekti ir ieskau literaturos filosofine, religine tematika, kas galbut kazkiek padetu susitaikyti. Ar galetumet ka nors rekomenduoti? Gali buti ir grozines literaturos kurinys.

Pirma mintis,  šovusi į galvą - Wm. Paul Young "Trobelė". Taip pat mano draugei panašioje situacijoje padėjo Nekrasovo knyga "Gyvosios mintys". Šiaip pabandykit skyrelyje "Kertelė sielai" apsilankyti, gal ten būtų daugiau minčių apie tokią literatūrą.
Atsakyti
QUOTE(melle @ 2015 07 08, 18:15)
Sveikos,

Santa Montefiore Nepažįstamoji iš Paryžiaus knygoje buvo graziu minciu netekties tema, bet tai nera pagrindine knygos tema 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(melle @ 2015 07 08, 17:15)
Nezinau, ar i ta tema pataikiau, nukreipkit kitur, jei ne ten. Isgyvenu mamos netekti ir ieskau literaturos filosofine, religine tematika, kas galbut kazkiek padetu susitaikyti. Ar galetumet ka nors rekomenduoti?

Nuoširdi užuojauta..
Jums galėtų padėti Lorna Byrne knygos 4u.gif ("Angelai man glosto plaukus" ir kt.).
Atsakyti
Laba, 4u.gif šaltą vasarą ką gi veikt jei ne skaityt. Pildau savo kuklų sąrašėlį, perskaičiau Dagnės Jakševičiūtės "Monikos Mironaitės gyvenimo istorija" - dėl jos ir atėjau parašyti. Dar savaitę po perskaitymo apie tą knygą galvojau ir kalbėjau, tiksliau apie aktorės gyvenimą nuo vaikystės iki mirties. Labai labai patiko viskas toje knygoje, ir skaitėsi, ir įdomi. Tokia asmenybė, toks gyvenimas vertas ne vienos knygos. Ir vis tik kokie jauni, kokie gražūs ar talentingi bebūtumėm, visų laukia viena - senatvė, o kokie joje būsim, dar turėsim proto, ar jau ne, vienas aukščiausiasis težino.

Pribaigiau ir "jaunosios savižudės". Pritrūko man gilumos, nors filmas kiek pataisė situaciją, bet vistiek mažoka.

Toliau prie jūros skaitysiu "namas prie jūros" biggrin.gif
Atsakyti
Gal pasiulytumet kokia knyga, labai patiko DYKUMU GELE, TIK SU DUKRA, PRIVERSTA TYLETI. Gal kazka is tokios serijos pasiulytumete ar tiesiog knyga kuri jums istrigusi ir siulytimete ja butinai paskaityti? Aciu visoms
Atsakyti