Sveikos
Kažkaip atsijungė noras šiuo metu rašyt platesnius atsiliepimus, tai šįkart tik trumpai apie paskutinius skaitinius.
David Mitchell "Juodųjų gulbių slėnis". Iš tikrųjų labai patiko. Man niekados nenusibos skaityti knygas apie šeimų gyvenimus, ypač apie vaikų/paauglių vaikystės nuotykius, išgyvenimus, bandymą pritapti arba atvirkščiai pagaliau rasti jėgų pasipriešinti ir būti pačiu savimi. Ši knyga apie mikčiojantį paauglį, jo jausenas ir patyrimus tiek mokykloje, tiek kasdieniame gyvenime, apie jo šeimą, draugus ir žinoma apie mikčiojimą kaip apie trukdį "normalių" žmonių pasaulyje. Viskas patiko man šioje knygoje, perskaičiau su malonumu.
Mary Crow Dog, Richard Erdoes "Lakotų moteris". Vienos iš knygių atsiliepime apie šią knygą radau mintį:"Tie, kas tikisi, daugiau pažintinio teksto apie indėnų kultūrą, vertybes, gyvenimą- nusivils, nes knygoje to nėra daug, o ir pateikimas, mano nuomone, ne itin išraiškingas." ir labai jai pritariu. Galbūt būtent dėl pačio teksto, pasakojimo formos ilgokai kankinau tokią nestorą knygą ir dar tokios tematikos, kuri mane iš principo labai domina ir yra artima. Sunku skaityti iš tikro kaip buvo naikinama tauta tokia turtinga savo tradicijomis, tikėjimu, pagarba gamtai ir senoliams. Bandžiau ir filmą žiūrėti, pažiūrėjau gal pusę, nekabino visai.
QUOTE(zuvyte26 @ 2015 09 08, 21:17)
Gal jau kuri perskaitėte John Katzenbach - Trys raudonos?
QUOTE(Ledime @ 2015 09 09, 12:40)
O "Trys raudonos" man regis Sielos sparnai skaite
QUOTE(zuvyte26 @ 2015 09 09, 23:06)
Nei per vieną naršyklę? Aš va ką tik per telefoną prisijungiau ir perskaičiau Sielos sparnai atsiliepimą apie Trys Raudonos, jos perskaitytą knygą.
Jau norėjau atsakyti ir įkelt pakartotinai savo atsiliepimą, ogi žiūriu, kad jau ir pati radai
Skaitymas - atgaiva sielai.