Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(muminukas @ 2015 09 11, 18:45)
zuvyte26, atlikau veiksmą. pažiūrėk, ar yra naujas komentaras prie Našlaičių traukinio. nes patikrinau, man veiksmus irgi rodė jau 5 dienų senumo.

Taip yra komentaras naujas - 2015-09-11 19:44 bigsmile.gif

Tik Paskutiniai veiksmai portale nerodo, kad įrašas buvo padarytas sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 11 rugsėjo 2015 - 18:57
QUOTE(zuvyte26 @ 2015 09 11, 18:54)
Taip yra komentaras naujas - 2015-09-11 19:44  bigsmile.gif

Bet man pačiai nerodo, kad komentavau, nors patį komentarą, nuėjus prie knygos, rodo g.gif
Atsakyti

Sveikos mirksiukas.gif

Kažkaip atsijungė noras šiuo metu rašyt platesnius atsiliepimus, tai šįkart tik trumpai apie paskutinius skaitinius.

David Mitchell "Juodųjų gulbių slėnis". Iš tikrųjų labai patiko. Man niekados nenusibos skaityti knygas apie šeimų gyvenimus, ypač apie vaikų/paauglių vaikystės nuotykius, išgyvenimus, bandymą pritapti arba atvirkščiai pagaliau rasti jėgų pasipriešinti ir būti pačiu savimi. Ši knyga apie mikčiojantį paauglį, jo jausenas ir patyrimus tiek mokykloje, tiek kasdieniame gyvenime, apie jo šeimą, draugus ir žinoma apie mikčiojimą kaip apie trukdį "normalių" žmonių pasaulyje. Viskas patiko man šioje knygoje, perskaičiau su malonumu.

Mary Crow Dog, Richard Erdoes "Lakotų moteris". Vienos iš knygių atsiliepime apie šią knygą radau mintį:"Tie, kas tikisi, daugiau pažintinio teksto apie indėnų kultūrą, vertybes, gyvenimą- nusivils, nes knygoje to nėra daug, o ir pateikimas, mano nuomone, ne itin išraiškingas." ir labai jai pritariu. Galbūt būtent dėl pačio teksto, pasakojimo formos ilgokai kankinau tokią nestorą knygą ir dar tokios tematikos, kuri mane iš principo labai domina ir yra artima. Sunku skaityti iš tikro kaip buvo naikinama tauta tokia turtinga savo tradicijomis, tikėjimu, pagarba gamtai ir senoliams. Bandžiau ir filmą žiūrėti, pažiūrėjau gal pusę, nekabino visai.

QUOTE(zuvyte26 @ 2015 09 08, 21:17)
Gal jau kuri perskaitėte John Katzenbach - Trys raudonos?

QUOTE(Ledime @ 2015 09 09, 12:40)
O "Trys raudonos" man regis Sielos sparnai skaite g.gif

QUOTE(zuvyte26 @ 2015 09 09, 23:06)
Nei per vieną naršyklę? Aš va ką tik per telefoną prisijungiau ir perskaičiau Sielos sparnai atsiliepimą apie Trys Raudonos, jos perskaitytą knygą.

Jau norėjau atsakyti ir įkelt pakartotinai savo atsiliepimą, ogi žiūriu, kad jau ir pati radai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sielos Sparnai: 14 rugsėjo 2015 - 15:49
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2015 09 14, 16:46)

Mary Crow Dog, Richard Erdoes "Lakotų moteris". Vienos iš knygių atsiliepime apie šią knygą radau mintį:"Tie, kas tikisi, daugiau pažintinio teksto apie indėnų kultūrą, vertybes, gyvenimą- nusivils, nes knygoje to nėra daug, o ir pateikimas, mano nuomone, ne itin išraiškingas." ir labai jai pritariu. Galbūt būtent dėl pačio teksto, pasakojimo formos ilgokai kankinau tokią nestorą knygą ir dar tokios tematikos, kuri mane iš principo labai domina ir yra artima. Sunku skaityti iš tikro kaip buvo naikinama tauta tokia turtinga savo tradicijomis, tikėjimu, pagarba gamtai ir senoliams. Bandžiau ir filmą žiūrėti, pažiūrėjau gal pusę, nekabino visai.

Tuomet paskaitykit Raišas elnias (John (Fire) Lame Deer, Richard Erdoes) "Regėjimų ieškotojas". Juokingi, klastingi ir nelaimingi tie baltieji žmonės indėnų akimis.... Patys indėnai supranta savo išlikmo tragizmą, todėl vis labiau bruzda....
Atsakyti

QUOTE(IlonaMutis @ 2015 09 15, 13:10)
Tuomet paskaitykit Raišas elnias (John (Fire) Lame Deer, Richard Erdoes) "Regėjimų ieškotojas". Juokingi, klastingi ir nelaimingi tie baltieji žmonės indėnų akimis.... Patys indėnai supranta savo išlikmo tragizmą, todėl vis labiau bruzda...
Dėkui už rekomendacijas, paieškosiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Na štai baigiau skaityti L.Gounelle „Dievas visada keliauja incognito" gera knyga, apie paprastas tiesas, kurias dauguma žinome, bet primirštame ir nuolat reikia jas pakartoti. Nebuvo ji man labai labai įdomi, galbūt dėl to,kad dažnai taip nutinka su itin išgirtomis knygomis, bet paskaityti verta smile.gif

Dabar į rankas imu Marina Stepnova Lazario moterys, lūkesčiai taip pat dideli, tad tikiuosi malonaus skaitymo 4u.gif

Atsakyti
Perskaičiau V.V. Landsbergio Anupro kupros. Mistinė istorija, perpasakojamas Eglės mitas, dar įpinamas pasakojimas apie kunigaikščio Erdvilo sūnų (neįsivaizduoju, ar pramanas, ar iš kokių nors metraščių paimta). Bendrai kalbant, skaitant toliau darėsi įdomiau. Per visą knygą erzino mergaitės vadinimas raudonplauke - na, nebūdinga mūsų kalbai nuolatinis vadinimas pagal plaukų spalvą. Nelabai natūrali pasirodė ir paauglių kalba, keistokas tėvų elgesys - palikti keturiolikmetę visam savaitgaliui ir net nepaskambinti.

Paaugliui tikrai rekomenduočiau skaityti, turėtų patikti.

O dabar pradėjau H. Fallada Anuomet mūsų namuose.
Atsakyti

Labas rytas mirksiukas.gif Ką skaitote? smile.gif

Mano paskutiniai skaitiniai:

Jodi Picoult "Atpildas". Tema - žydai, holokaustas, keliamas klausimas ar verti atleidimo tie,kurie žudė, skriaudė ir žemino žmogų tik todėl, kad jis buvo žydas ir tik todėl,kad valdžia taip liepė. Man labai patiko kaip Picoult tai pateikė, patiko šalia einantis dar vienas pasakojimas apie upior (kažkas tarp vilkolakio ir vampyro), išgalvotas ir užrašytas vienos iš holokausto aukų, būnant labai baisioj vietoj. Tikrai patiko knyga, tik viską labai gadino tas toks grynai amerikietiškas vienas kito nepažįstančių vyro ir moters santykių užmezgimas - greitas, gašlus, žiauriai holivudiškas.

Jodi Picoult "Lemtingas sutapimas". Itin skaudi tema - pedofilija, seksualinis vaikų išnaudojimas,jų psichikos sužalojimas, todėl skaityti nebuvo lengva, nes neina šaltakraujiškai reaguoti į tokius dalykus. Ir, vėlgi keliamas klausimas - ką gali padaryti mama, tėtis, kai jų vaikas šitaip baisiai sužalojamas. Ne kartą esu jau sutikusi tokį klausimą literatūroje ir atsakymas visada vienas -VISKĄ. Šiaip iš principo knyga skaitėsi tikrai įdomiai ir greitai, bet daug kas ir kliuvo. Vėlgi tas perdėtai holivudiškas ir amerikietiškas vyro moters santykis, trūko gal didesnio dėmesio to traumą patyrusio vaiko jausmams,mąstysenai, daugiau akcentuojama buvo būtent vaiko tėvų reakcija ir išgyvenimai. Susiskaitė pakankamai įdomiai, bet su šiokiom tokiom ašakytėm,kurios vis strigo ir strigo.

Saulius Tomas Kondrotas "Žalčio žvilgsnis". Keistoka knyga, keistoka istorija, neįprastas man pasakojimas, bet kiekvienas sakinys neišpasakytai maloniai sėdo į smegenukus, tekstą, mintis, žodžius tiesiog skanavau net po to,kai jie likdavo jau perskaitytuose puslapiuose ir akys sekdavo istoriją toliau. Tikrai jaučiasi nemažas skirtumas tarp verstinės ir tikros lietuvių kalbos. Perskaičius tiesiog liko labai toks geras jausmas daugiau nuo pačio teksto, gyvenimiškos išminties nei nuo papasakotos istorijos, nes ji vietomis ne pati džiugiausia. Gera knyga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sielos Sparnai: 24 rugsėjo 2015 - 09:24
Sveikos 4u.gif

QUOTE(Sielos Sparnai @ 2015 09 24, 11:24)
Labas rytas mirksiukas.gif Ką skaitote? smile.gif

Dar "Lazario moterys", bet jau baiginėju, tikrai gera knyga, neveltui visų išgirta. Be to labai mėgstu šeimos kelių kartų istorijas, tai man kaip tik.

Vakar taip spontaniškai nusipirkau knyga Jolita Herlyn Svaigulys , šiaip knygas visada perku apgalvojusi,paskaičiusi rekomendacijas, tai vat taip keista, bet visai smagu ir spontaniškai smile.gif
Jau lentyna knygų pildosi ir pildosi knygomis, vis nespėju perskaityti,nes ir iš bibliotekos imu knygas ir iš draugių gaunu smile.gif
Bet taip gera žinoti, kad dar tiek daug įdomių istorijų laukia bigsmile.gif

Beje gal kuri skaitėte Dalios Staponkutės knygas? Kokie atsiliepimai? smile.gif
Atsakyti

QUOTE(Ledime @ 2015 09 24, 11:24)
Sveikos 4u.gif
Dar "Lazario moterys", bet jau baiginėju, tikrai gera knyga, neveltui visų išgirta. Be to labai mėgstu šeimos kelių kartų istorijas, tai man kaip tik.
Šitą ir aš labai noriu perskaityti, bet savo bibliotekoj dar jos neturiu smile.gif Reikės paieškoti ir įsigyti smile.gif
Atsakyti
Pas mane guli M.Crichton "Negyveliu edikai" pradeta, bet, itariu, liks grauztuku...
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2015 09 24, 12:47)
Šitą ir aš labai noriu perskaityti, bet savo bibliotekoj dar jos neturiu smile.gif Reikės paieškoti ir įsigyti smile.gif

Aš iš bibliotekos skaitau paimtą, bet skaitydama pagalvojau,kad būtų buvę malonu ir nuosavą turėti smile.gif
Atsakyti