Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(Juračiuks @ 2014 06 26, 08:17)
Sesė pamėgino, bobutės liepimu, ten kur skruzdės dėti petražolės, išrauna su šaknim ir patrina t.y. sutraiško šaknį, o po to deda kur skruzdės. Name neliko nei vienos skruzdės , dabar sakė eis medžius tepti  biggrin.gif  ir dar pasėti petražolių  smile.gif  g.gif
Gal yra bandžiusių ar tikrai čia , ar sutapimas.

MB pjove zole, pieveleje apie 50 skruzdelynu. Tai kur cia tiek tu petrazoliu prikaisiosi, plius ir iseis jos netoli, kitoj vietoj savo pili statys.
Atsakyti
drastiškas būdas, žalieji pagrūmotų, bet žmonės sako, kad padeda - verdančiu vandeniu palieja, jei ne visai ant augalo šaknų sunešta.
Atsakyti
Na, būdavo darže, žolyne, gėlyne tų skruzdžių, bet šiemet doh.gif , kur pažvelgsi- skruzdelynas, kur bečiupsi -amarai lotuliukas.gif

Atsakyti
Laba visoms smile.gif

Ka galima dar paseti be salotu, krapu? bigsmile.gif
Ar turi kuri dziovykle? Pasiteisino?
Atsakyti
Meger, sėkite mangoldus, gražgarstes, juoduosius ridikus, kaliaropes, pekino kopūstus, morkas (~ 60-80 d.), apie rugpjūtį špinatus, ridikėlius, daikonus.

Turiu, joje džiovinu stambesnes daržoves/vaisius/uogas/žalumynus/grybus. Kažkuri narė (gal lora1111 g.gif bet kokiu atveju DIDELIS AČIŪ) pasiūlė labai paprastą džiovinimo būdą- vėdinamoje palėpėje, vasarą, skardose išdėlioti supjaustytas daržoves/vaisius/uogas. Turiu pasiūtus užvalkalus (apsaugai nuo vabzdžių, bet pralaidžius orui) tom skardom, smulkintas daržoves išdėlioju saulėtą dieną iš pat ryto, o vakarop jau galiu jas berti į hermetiškus indus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 06 27, 13:53)
Turiu, joje džiovinu stambesnes daržoves/vaisius/uogas/žalumynus/grybus.

o kokią turit jei ne paslaptis?
baisu nusipirkti per prastą,kad neišdžiovins arba labai jau ilgai viskas truks g.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 06 27, 15:04)
o kokią turit jei ne paslaptis?
baisu nusipirkti per prastą,kad neišdžiovins arba labai jau ilgai viskas truks  g.gif


Ne manęs klausėt, bet atsakysiu - turiu kažkokią lenkišką MPM product 400w galingumo, su 5 padėklais, džiovinimas iš viršaus. Kai pirkau truputį domėjausi, tai radau, kad kuo galingesnė tuo geriau. Dauguma pigių būna 200w man rodos. Džiovinau žoleles, obuolius, kriaušes obuolius, avietes, pomidorus. Ilgiausiai užtrunka sudžiovint pomidorus. Žoleles tai nespėji sudėt, žiūrėk jau sausos. Mane truputį erzina jos birbimas, tai jei džiovinu dieną - išnešu į terasą, o jei naktį - į garažą biggrin.gif Man per naktį kriaušės pilnai išdžiūdavo, ryte atsikėlus likdavo tik susipilt thumbup.gif

Noriu paklaust gal kas auginat/auginot šparaginius žirnius? Kaip suprast kada jau juos skinti? Paragavau - man toks truputį žolės skonis schmoll.gif gal sakau per anksti... Ir kaip, su kuo juos valgot? Bandėm troškintus su sviestu, grietine ir prieskoniais - neblogai, bet norėtųsi platesnio panaudojimo.
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2014 06 27, 16:23)
Ne manęs klausėt, bet atsakysiu - turiu kažkokią lenkišką MPM product 400w galingumo, su 5 padėklais, džiovinimas iš viršaus. Kai pirkau truputį domėjausi, tai radau, kad kuo galingesnė tuo geriau. Dauguma pigių būna 200w man rodos. Džiovinau žoleles, obuolius, kriaušes obuolius, avietes, pomidorus. Ilgiausiai užtrunka sudžiovint pomidorus. Žoleles tai nespėji sudėt, žiūrėk jau sausos. Mane truputį erzina jos birbimas, tai jei džiovinu dieną - išnešu į terasą, o jei naktį - į garažą  biggrin.gif Man per naktį kriaušės pilnai išdžiūdavo, ryte atsikėlus likdavo tik susipilt :super

Noriu paklaust gal kas auginat/auginot šparaginius žirnius? Kaip suprast kada jau juos skinti? Paragavau - man toks truputį žolės skonis  schmoll.gif gal sakau per anksti... Ir kaip, su kuo juos valgot? Bandėm troškintus su sviestu, grietine ir prieskoniais - neblogai, bet norėtųsi platesnio panaudojimo.

biesina ir mane tas birbimas doh.gif maniske 300w.krausiu ir as siandien anyzini lofanta,melisa ir metas bigsmile.gif deciau ir gelsve ,bet bijau,kad kvapai nesusimaisytu unsure.gif
sparaginius auginu pirmakart,mano dar tik zydet pradejo,o paprastus darzo zirnius pernai saldziau ir vakavau. ax.gif
panos ,ka darot su juodais serbentais be saldymo,sulciu ar iprastos uogienes-ka tik prisiskyniau 5ltr ,pernyksciu saldytu dar yra,uogienes nieks nevalgo.o del tokio kiekio tingiu sultis spaust blush2.gif
Atsakyti
*MONAMI*, dabar nepasakysiu, ji pas mamą. Pirkta Senukuose prieš gerus 5-6 metus (5 padėklai, džiovinimas iš apačios), pamenu pradžioje, kol buvo garantinis, kažkas ten buvo su oro putimu, pakeitė džiovyklę. Iki šiol dirba be priekaištų 3 šeimose.
Kaip ir rim rašo, kuo sultingesnis daiktas, tuo daugiau reikia jam laiko. Man ilgiausiai džiovina avietes...
*MONAMI*, Jūsų rožiažiedė pelargonija pražydo nuostabiais žiedais. Ačiū thumbup.gif

rim, auginu kasmet. Jie tinkami valgymui, kai viduje tik pradeda formuotis žirniukai. Ankščių skonis- žirnių, tik ne toks saldus, kaip jie patys. Mano veislė be to pergamentinio sluoksnio ir siūlo, einančio per visą ilgį. Karpau į žalias salotas, dedu ankštis į žaliąjį curry, susuku į spring rolls kartu su kitom daržovėm, apkepu svieste ir tiekiu kaip garnyrą su citrininiu padažu, dariau praeitą sezoną "konservus" užpilant keliom dienom saldžiarūgščiu marinatu smulkintus žirnius su paprika, morkom, svogūnais ir žiediniais kopūstais. Puikios daržovės prie keptos grilyje mėsos essen.gif Be abejo šaldau žiemai.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 06 27, 16:55)
dariau praeitą sezoną "konservus" užpilant keliom dienom saldžiarūgščiu marinatu smulkintus žirnius su paprika, morkom, svogūnais ir žiediniais kopūstais. Puikios daržovės prie keptos grilyje mėsos  essen.gif Be abejo šaldau žiemai.

cia ziemai?prasau receptuka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 06 27, 16:57)
cia ziemai?prasau receptuka ax.gif


Nea, čia greitam vartojimui, kelias dienas palaikius tokiam marinate, daržovės tampa traškiomis ir saldžiarūgštėmis.
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2014 06 27, 16:23)
Ne manęs klausėt,

QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 06 27, 16:55)
biesina ir mane tas birbimas

QUOTE(yerena @ 2014 06 27, 16:55)
*MONAMI*, dabar nepasakysiu, ji pas mamą.
*MONAMI*, Jūsų rožiažiedė pelargonija pražydo nuostabiais žiedais. Ačiū  thumbup.gif

ačiū už atsakymus,bent žinosiu,kad galingesnę dairytis 4u.gif
pomidorų aš dvi skardas per 5val orkaitėj išdžiovinu,gal ir ilgai,bet skonis atperka wub.gif

4u.gif mirksiukas.gif wub.gif aukit ir žydėkit 4u.gif
Atsakyti