Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 06 27, 15:55)
panos ,ka darot su juodais serbentais be saldymo,sulciu ar iprastos uogienes-ka tik prisiskyniau 5ltr ,pernyksciu saldytu dar yra,uogienes nieks nevalgo.o del tokio kiekio tingiu sultis spaust blush2.gif

Praeitais metais dariau drebucius is sulciu, naudojau ir kompotui virti, ir vaikams i kose sumaisyti. Saldytu dar irgi turiu, drebuciu ir like, o tuoj prisirps, pora kibiru surinksiu, betkaip sunaudoti nesugalvoju g.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 06 27, 15:55)

panos ,ka darot su juodais serbentais be saldymo,sulciu ar iprastos uogienes-ka tik prisiskyniau 5ltr ,pernyksciu saldytu dar yra,uogienes nieks nevalgo.o del tokio kiekio tingiu sultis spaust blush2.gif

dedu į šaldiklį, kai prinoksta moliūgai - traukiu iš šaldiklio ir verdu moliūgienes/ uogienes su serbentais. Moliūgai saldūs, serbentų gera rūgštelė, santykis pagal kiekvieno skonį mirksiukas.gif
Manau, kad galima būtų džiovinti arbatom, kokiem jogurtam, keksam paskaninti. g.gif
Atsakyti
noreciau patarimo,ar galima pasisodinti ,is daigu, kopustu ziemai, ar ne per velu?
Atsakyti
Aš sodinau šią savaitę. Tikiuosi, kad užaugs.
Atsakyti
Pasisodinus esu savojinius kopustus, nu nesuka man jie galvu, jau apkaupiau karta, gal dar reiketu? Issibujojo lapai didziausi, kaip dramblio ausys, vieni ant kitu lipa, nors atstumais nemazais sodinau. Ar da anksti aliarma kelti, susuks? O ar galima tuos lapus apatinius nuskinti, ar geriau neliesti? Gal kaip nors apristi reiktu, pirma karta auginu, nieko nenutuokiu blush2.gif
Atsakyti
Dr pratęsiant kalbą apie džiovykles ir džiovinimą: Kaži, apsimoka pirkt tą džiovyklę, jeigu orkaitėje yra oro pūtimo funkcija g.gif Gal sakau tas pats?
Atsakyti
Gal kuriai teko susidurti su rudosiom garstyčiom?

Ar galima ju lapus šaldyti? Ačiū iš anksto 4u.gif Rudosios garstyčios
Atsakyti
QUOTE(Ciocė @ 2014 06 28, 15:38)
Dr pratęsiant kalbą apie džiovykles ir džiovinimą: Kaži, apsimoka pirkt tą džiovyklę, jeigu orkaitėje yra oro pūtimo funkcija  g.gif Gal sakau tas pats?

Man džiovyklė geriau, esu džiovinusi ir orkaitėje, bet tai prie skardų kimba, tai spalvą neskaniai pakeičia.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 06 28, 09:36)
Pasisodinus esu savojinius kopustus, nu nesuka man jie galvu, jau apkaupiau karta, gal dar reiketu? Issibujojo lapai didziausi, kaip dramblio ausys, vieni ant kitu lipa, nors atstumais nemazais sodinau. Ar da anksti aliarma kelti, susuks? O ar galima tuos lapus apatinius nuskinti, ar geriau neliesti? Gal kaip nors apristi reiktu, pirma karta auginu, nieko nenutuokiu  blush2.gif

Ir pas mane tas pats,parvažiavau iš daržo ir galvoju eisiu klaust g.gif . Bijau, kad liksiu be kopūstų, nes tik tuos ir dar kelis pailgus sodinau, nei iš tų ,nei iš tų naudos nėra kol kas. Bet kaži ar jie besusuks tas galva, kad visi į lapus išėjo - dramblinius

Bus man eksperimentuoti doh.gif . Ale tiek girti buvo, tai maniau sodinsiu ir su kitais nevargsiu ir še ,kad nori, boba, velykos blink.gif

Ir dar mano bulvės numeta žiedukus g.gif . Kaži ar bus bulvių? Nesu sodinusi, tai tik pabandymui kelios yra, bet niekaip nepražysta
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2014 06 27, 23:52)
dedu į šaldiklį, kai prinoksta moliūgai - traukiu iš šaldiklio ir verdu moliūgienes/ uogienes su serbentais. Moliūgai saldūs, serbentų gera rūgštelė, santykis pagal kiekvieno skonį mirksiukas.gif
Manau, kad galima būtų džiovinti arbatom, kokiem jogurtam, keksam paskaninti. g.gif

gera ideja,nepagalvojau,ka saldytus perdirbt dar galima bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Juračiuks @ 2014 06 28, 17:47)

Ir dar mano bulvės numeta žiedukus  g.gif . Kaži ar bus bulvių? Nesu sodinusi, tai tik pabandymui kelios yra, bet niekaip nepražysta

mano buves mix'uotos,taip pat pastebejau,kad vienu baltuju ziedai vos uzsimezge nukrenta ax.gif gal tai veisles ypatybe? g.gif pries 7-9 metus auginau bulves,kurios isvis nezydedavo,bet bulviu budavo daug,tik tais laikais budavo neidomu veisles pavadinimas
Atsakyti
Pailgieji kopustai suka guzes, bet tik pradeda. Manau, kad tiesiog anksti dar. Melyni pailgieji pernai tik rugpjucio pradzio eme sukti.
Nezinau kaip su briuseliniais elgtis. Tu lapai tai tikrai kaip dramblio ausys. Apkaupiau kaip paprastuosius, lauksiu.
Savojiniai neaiskus ir man. Lyg tais kazkas panasaus matosi i guze vieniem, o kiti tokiu aukstu stiebu auga. Dar lauksiu
Atsakyti
Reikia pagalbos 4u.gif
Daugiagalviai svogunai prsdejo gelsti, isroviau ir vienoje is galvuciu radau maza balta kirmina. Ar dar galima kaip gelbeti ar visus rauti ir mesti lauk?
Is anksto dekui 4u.gif
Atsakyti