Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(baka2 @ 2014 06 28, 22:16)
Reikia pagalbos  4u.gif
Daugiagalviai svogunai prsdejo gelsti, isroviau ir vienoje is galvuciu radau maza balta kirmina. Ar dar galima kaip gelbeti ar visus rauti ir mesti lauk?
Is anksto dekui  4u.gif

Mano gelsti buvo pradėję, rodėsi, kad nudžius, tai palaisčiau lediniu vandeniu su kalio permanganatu, tokį violetinį vandenį padariau . Na, tikrai po kelių kartų šiandien pamačiau skirtumą - žali.

Dar rašė mergaitės, kad druskos tirpalu lieja
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juračiuks: 28 birželio 2014 - 22:00
QUOTE(baka2 @ 2014 06 28, 23:16)
Reikia pagalbos  4u.gif
Daugiagalviai svogunai prsdejo gelsti, isroviau ir vienoje is galvuciu radau maza balta kirmina. Ar dar galima kaip gelbeti ar visus rauti ir mesti lauk?
Is anksto dekui  4u.gif

mes tik pradedantys daržininkai, bet MB šiandien svogūnus dėl tos pačios bėdos paliejo su druskos tirpalu. Šioj temoj nesenai buvo kalbėta 4u.gif
Atsakyti

Dekui merginos 4u.gif
Ryt bandysiu gelbeti.
Atsakyti
vilku motinėlė, turiu tokius trečiąjį sezoną. Šaldyti bandžiau, labai jau nepatiko, nes atšildyti lapai buvo popieriniai, o pastorinimai vandeningi patapo. Mes juos valgome tik šviežius, sėju kas 3 savaites, kad būtų pastoviai, iki šalnų.

Kadangi tokia kol kas "pavasarinė" vasara, galiu pasidžiaugti, kad nei špinatai, nei salotos, nei garstyčios bei gražgarstės (sėta balandžio pabaigoje) dar nežydi, o auginasi vien lapus. Kaliaropės jau vyriško kumščio dydžio, svogūnų (iš sėklų) ropelės jau bando kilti į paviršių thumbup.gif Užtat bėdos su burokėliais (atrodo kad išdygo kas 10 sėkla) ir morkomis, lauko agurkais...
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 06 28, 09:36)
Pasisodinus esu savojinius kopustus, nu nesuka man jie galvu, jau apkaupiau karta, gal dar reiketu? Issibujojo lapai didziausi, kaip dramblio ausys, vieni ant kitu lipa, nors atstumais nemazais sodinau. Ar da anksti aliarma kelti, susuks?

Manau,kad susuks,dar nealiarmuok ir nieko nerišk.Man atrodo,kad per šalta jiems,nes po agro auginami suka,o laukiniai tik tik pradeda,išsikėtoję baisiausiai.Pernai šilčiau buvo,todėl ir prolemų nebuvo.
QUOTE(lora111 @ 2014 06 28, 20:33)
Nezinau kaip su briuseliniais elgtis. Tu lapai tai tikrai kaip dramblio ausys. Apkaupiau kaip paprastuosius, lauksiu.

A šitiems, tai dar labai anksti .Bent pas mani,tai tik gerokai vėliau tos špygutės formuojasi.Jų kaupt nereikia.Tik viršūnes paskui rudenį nuskint,kad spėtų subręst ,reik.Šalnų iki -10 nebijo,nekenkia jiems.
QUOTE(yerena @ 2014 06 28, 23:53)
Kadangi tokia kol kas "pavasarinė" vasara, galiu pasidžiaugti, kad nei špinatai, nei salotos dar nežydi, o auginasi vien lapus.

drinks_cheers.gif Va šitie tai šiemet tikrai bujoja.Jokių žiedynų,nieko laistyt nereikia,visos gūžinės salotos gražiai suka.Beje,raudoni burokėliai tai suskiai pas mane,ale geltoni ir balti visai nieko.Ir tie lapiniai Bulls blood gražūs wub.gif Skonis taikąašžinau,jei vienus valgyt,bet gražu pamaišyt salotose.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 06 29, 01:44)
Manau,kad susuks,dar nealiarmuok ir nieko nerišk.Man atrodo,kad per šalta jiems,nes po agro auginami suka,o laukiniai tik tik pradeda,išsikėtoję baisiausiai.Pernai šilčiau buvo,todėl ir prolemų nebuvo.

A šitiems, tai dar labai anksti .Bent pas mani,tai tik gerokai vėliau tos špygutės formuojasi.Jų kaupt nereikia.Tik viršūnes paskui rudenį nuskint,kad spėtų subręst ,reik.Šalnų iki -10 nebijo,nekenkia jiems.

drinks_cheers.gif Va šitie tai šiemet tikrai bujoja.Jokių žiedynų,nieko laistyt nereikia,visos gūžinės salotos gražiai suka.Beje,raudoni burokėliai tai suskiai pas mane,ale geltoni ir balti visai nieko.Ir tie lapiniai Bulls blood  gražūs  wub.gif Skonis taikąašžinau,jei vienus valgyt,bet gražu pamaišyt salotose.

Pas mane guzines irgi graziai galvas suka kur vyro mociute neprieina ir neapskabo:-D
Grazagraste siltnami i ziedus isejo,tai nuroviau nurinkau lapus ir tiek ziniu.
Yerena,aciu labai labai,zinosiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilku motinėlė @ 2014 06 29, 08:27)
Grazagraste siltnami i ziedus isejo,tai nuroviau nurinkau lapus ir tiek ziniu.

o sakykit jau zydincios garsgarstes lapai skaitosi tinkami naudoti, ar nebe? blush2.gif Siais metas sejau pirma karta, dabar ji visa zieduota, tai neismanau ka daryti, ar ja visa rauti ir mesti, ar naudoti lapus.....
Atsakyti
QUOTE(lora111 @ 2014 06 28, 20:33)
Pailgieji kopustai suka guzes, bet tik pradeda. Manau, kad tiesiog anksti dar. Melyni pailgieji pernai  tik rugpjucio pradzio eme sukti.
Nezinau kaip su briuseliniais elgtis. Tu lapai tai tikrai kaip dramblio ausys. Apkaupiau kaip paprastuosius, lauksiu.
Savojiniai neaiskus ir man. Lyg tais kazkas panasaus matosi i guze vieniem, o kiti tokiu aukstu stiebu auga. Dar lauksiu

maniskiai ankstyvi ir paprastieji ,ir savojos pradejo suktis,nors nemazai yra ir su tusciu viduriuku,pailguju siemet nebeauginu-jie veliau pradeda sukt galvas.briuselinius dar tik pirmadieni issodinau i lauka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijone @ 2014 06 29, 08:46)
o sakykit jau zydincios garsgarstes lapai skaitosi tinkami naudoti, ar nebe? blush2.gif Siais metas sejau pirma karta, dabar ji visa zieduota, tai neismanau ka daryti, ar ja visa rauti ir mesti, ar naudoti lapus.....

Nezinau kaip is tikro, bet as naudoju, tik gal kiek aitresnes jos kai zydi, bet kai man ju aitrumas labai patinka tai nuo to tik geriau smile.gif

Jus cia jau apie kopustu galvas snekat, tai kada sodinot? Mano kaime va tai jie tik tik prigije normaliai... Tikiuosi uzaugs, o galvu nors ir ankstyvi tikiuosi ne anksciau rugpjucio antroj pusej.
Kitam LT kraste kur sodinti tai visai kitaip auga, ten jau galima gal koki liepos viduryje tiketis, bet brokoliai ten irgi labai grazus, bent kol kas smile.gif
Atsakyti
Vat prakalbot apie gražgarstes, tai ir aš paklausiu tongue.gif
Ar čia aš tokią veislę jų pasisėjau ar kaip čia yra - kai iš parduotuvės parsinešu, tai jų kvapas toks švelnus, vos juntamas, o kai darže pasisėjau, tai jau tokios "kvapnios", kad kažkaip net valgyti nelabai norisi doh.gif Nu jau toks stiprus tas jų specifinis kvapas. Kai vos juntamas parduotuvinių, tai kažkaip visai malonus, o čia jau net valgyt nesinorėjo verysad.gif
Atsakyti
Ciocė, kuo gražgarstės augaliukas jaunesnis, tuo lapeliai švelnesnio skonio.

adija5, Bull's Blood tikrai gražiai atrodo darže. Ir mišiniui su kitomis lapinėmis daržovėmis gerai tinka.
Atsakyti
QUOTE(Ciocė @ 2014 06 29, 11:43)
doh.gif  Nu jau toks stiprus tas jų specifinis kvapas. Kai vos juntamas parduotuvinių, tai kažkaip visai malonus, o čia jau net valgyt nesinorėjo  verysad.gif

Bet vienų juk nevalgot g.gif , man jos tik su kitom salotom, o idealiausiai tinka salotose su tunu -niam,niam thumbup.gif
Atsakyti