Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(saintlina @ 2014 07 08, 21:44)
žinai - šiandien pabandžiau pasikasti tų, kurias sodinom nepaaugintas. Veislė ta pati, tik sodintos gerokai vėliau ir išlindo jos jau po visų šalnų, taigi augo be nuostolių. Bulvės tokio pat dydžio - cepelininės, anot Adijos.
Bet vistiek kitais metais paauginsiu vazoniukuose. Mažu, jei neapšals, bent tėvo dienai tokios bus  biggrin.gif

Pas mani tos paaugintos didesnės buv, birželio 18 kast pradėjau, tai tų nepaaugintos kaip teniso kamuoliukai buvo, o paaugintos didenės už didelius naminius kiaušinius. Tik nedaug jų, po 4 kokias po keru - matyt dėl apšalimo g.gif
Atsakyti
saintlina,o kaip tavo bėgikės laikosi? Gal jau išdrąsėjo?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 08, 21:44)
Mažu, jei neapšals, bent tėvo dienai tokios bus  biggrin.gif

drinks_cheers.gif aš taip pat daiginsiu, kaip ir šiemet. Juk negali būti kiekvienais metais su anomalijomis pavasaris biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Asese @ 2014 07 09, 08:39)
Tik nedaug jų, po 4 kokias po keru - matyt dėl apšalimo  g.gif

Pas mane po vienu keru kokios 5-6 didelės ir keletas mažesnių. Vieno krūmo net per daug šeimynai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 07 09, 08:19)
saintlina,o kaip tavo bėgikės laikosi? Gal jau išdrąsėjo?

laikosi tai jos gerai, paaugo. Bet bailios vistiek doh.gif Bandžiau kažkada nufotografuot - tik tolimas nugarų vaizdas gaunasi. Baisu ir eit perdaug arti - lekia kaip nuo kaži ko, griūdamos, jei kas pakely pasitaiko. Tokioj pašiūrėlėj gyvena, durys nuolat atidarytos. Tai dieną saulutėj ant žolytės sėdi, vakare sueina į vidų. Ir dar man taip įdomiai.. truputį paeina ar pabėga ir tuoj gulasi. Toks vaizdas, kad kojos ilgai nelaiko blink.gif
Ai, tiesa, kai mažesnės buvo ir naktys buvo šaltos kiek anksčiau, sugaudydavom jas į dėžę ir įnešdavom į šiltą patalpą nakčiai. Tai iš iš kokių 20 cm aukščio dėžės išlipdavo. Nežinau, gal iš siaubo. Gal jei šiaip lauke teritorija būtų taip aptverta, nematytų reikalo lipt g.gif Patikrint kol kas nelabai gaunasi, bo jos ir taip toliau savo namų per 2-3 metrus neina.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 09, 09:49)
laikosi tai jos gerai, paaugo. Bet bailios vistiek  doh.gif  Bandžiau kažkada nufotografuot - tik tolimas nugarų vaizdas gaunasi. Baisu ir eit perdaug arti - lekia kaip nuo kaži ko, griūdamos, jei kas pakely pasitaiko. Tokioj pašiūrėlėj gyvena, durys nuolat atidarytos. Tai dieną saulutėj ant žolytės sėdi, vakare sueina į vidų. Ir dar man taip įdomiai.. truputį paeina ar pabėga ir tuoj gulasi. Toks vaizdas, kad kojos ilgai nelaiko  blink.gif 
Ai, tiesa, kai mažesnės buvo ir naktys buvo šaltos kiek anksčiau, sugaudydavom jas į dėžę ir įnešdavom į šiltą patalpą nakčiai. Tai iš iš kokių 20 cm aukščio dėžės išlipdavo. Nežinau, gal iš siaubo. Gal jei šiaip lauke teritorija būtų taip aptverta, nematytų reikalo lipt  g.gif Patikrint kol kas nelabai gaunasi, bo jos ir taip toliau savo namų per 2-3 metrus neina.

matai, kaip įdomiai... g.gif o vabalus ar gaudo? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 07 09, 09:24)
o vabalus ar gaudo?  biggrin.gif

neįžlibinu iš tolo, ką jos ten gaudo biggrin.gif Kiek matau, tai žolę skabinėja. Buvau su grybais kelis šliužus parsinešus, numečiau anoms, tai net snapų nepasuko į tą pusę. Nu, gal vėliau surado, kai aš nuėjau g.gif
Atsakyti
Sveikuciai, esu jusu fane wink.gif , tyliai paskaitineju ka jus rasot, ir bandau jusu patirti ant savo darzo permesti. Viskas pasiteisino, ir palengvina mano darba. Zeme priemuolis, be mulciavimo sunkoka butu, nes i darza tik po lietaus geciau ieti, kitaip zemes pluta (zinot puikiai).
Turiu klausimeli, ka galima pasodinti, vietoj bulviu, kitiems metams, nes du metai buvo bulvytes toj pacioj vietoj. Platinu savo darza, tai jau pradedu deliuoti kas kur. Aciukas atsakusiems.
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2014 07 09, 08:37)
Pas mane po vienu keru kokios 5-6 didelės ir keletas mažesnių. Vieno krūmo net per daug šeimynai biggrin.gif

Mes savaitgali bandem pakasti tai po keru 15-18 vienetu, tik dar mazuikai nuo kiausinio iki zirnio dydzio. 4kerus iskasiau nes nepatikejau tokiu kiekiu, bet po kiekvienu toks kiekis, jai ir nedideles uzaugs mums uzteks. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(m.angeliukas @ 2014 07 09, 10:03)

Turiu klausimeli, ka galima pasodinti, vietoj bulviu, kitiems metams, nes du metai buvo bulvytes toj pacioj vietoj. 

dirvoje, kurioje praėjusiais metais augo pomidorai ir bulvės, šiais metais gerai augs kopūstai, agurkai, aguročiai, moliūgai, pupelės, žirniai, česnakai, raudonieji burokėliai, salotos, morkos, petražolės, krapai ir salierai.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 07 08, 18:10)
sios, besnieges, ziemos ypatumas. siemet apsalo ir citrininiai ir paprastieji misko ciobreliai. pirma karta per 5 mano stebejimo metus. gal net greiciau ne apsalo, o tiesiog isdege nuo saules issausejusioj dirvoj. bet atsigauna, zydi, gyvens...
pas mane citrininis ciobrelis pats is kazkur atsirado ir pasisejo kudros slaite. nei pirkt nereikejo smile.gif ilga laika maniau, kad cia paprastasis misko, nes salia miskas, kol skint nepradejom. nesupratau kodel mano ciobreliai citrinom kvepia- teko i googla kreiptis biggrin.gif

Aišku 4u.gif O skinat juos tik kai žydi? Mano dar be žiedų, bet taip lapai kvepia bigsmile.gif , juk iš lapų irgi galima arbatą virti?
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 07 09, 10:50)
dirvoje, kurioje praėjusiais metais augo pomidorai ir bulvės, šiais metais gerai augs kopūstai, agurkai, aguročiai, moliūgai, pupelės, žirniai, česnakai, raudonieji burokėliai, salotos, morkos, petražolės, krapai ir salierai.

dekoju, pasirasysiu i savo uzrasus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2014 07 09, 12:30)
Aišku 4u.gif O skinat juos tik kai žydi? Mano dar be žiedų, bet taip lapai kvepia bigsmile.gif , juk iš lapų irgi galima arbatą virti?

citrininius tai tik kaip prieskonius naudoju, po langais auga, tai kai reikia isbegu ir pasiskinu. ziedu neskinu, nes noriu, kad kuo daugiau setusi ir isplistu visam slaite. arbatai naudoju miskinius paprastus ciuobrelius. manau abu augalai ir visos ju dalys vaistingos...
Atsakyti
vakar buvo baisulinė vėtra, dangus maišės su žeme apie 15 minučių blink.gif
štai kas liko iš mano gražių bulvių verysad.gif
user posted image
image url upload
Atsakyti