Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(madmuazele @ 2014 06 12, 16:47)
Nu vo.. reiks ir man palikti, jei pavyks užsiauginti  doh.gif Visuomet augo, o šiemet bijau net pagalvot, kad neturėsiu... Ir prieskonių mišiniuose jis man nepamainomas.

Beje,peržiemoja labai gerai.Ir patys pirmieji atželia darže.Tai jau tikrai palik,jei taip mėgsti.Nors lapų turėsi biggrin.gif .Bet sėklų tai pasirink ir sėk, kaip iš pokučio sėji tokiu laiku.Jei šaknų,ne vien žalios masės nori ax.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2014 06 12, 16:47)
Nu vo.. reiks ir man palikti, jei pavyks užsiauginti  doh.gif Visuomet augo, o šiemet bijau net pagalvot, kad neturėsiu... Ir prieskonių mišiniuose jis man nepamainomas.

Pastarnokus sėju visada iš savo sėklų (dalis pasisėja pačios biggrin.gif ). Geriau dygsta, pasėti iš rudens, o jei pavasarį - tai sėju pačius pirmus, kovo pabaigoj, jei nėra sniego; visada palieku bent kelis sėklai - visai neblogai tie skėčiai atrodo daugiamečių gėlių gėlyne tongue.gif
(šiuo atveju šaknis persodinu rudenį tongue.gif )

o šiemet iš pirktinių sėklų man išdygo 2 ar 3vnt, bet visa laimė vėl rudenop turėsiu savų sėklų - primink vasaros pabaigoj - pasidalinsiu, nes man daržovių bliūdas be pastarnoko irgi neįsivaizduojamas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2014 06 12, 16:17)
Gal kuri auginat pastarnokus? Pasisėjau šiemet-ale nė vienas neišdygo doh.gif Noriu paieškoti dar sėklų-gal pas kurią išdygo ir kokias sėjot? Man Sėklų fasavimo nedygsta. g.gif
Nes neįsivaizduoju daržovių bliūdo be pastarnokų  schmoll.gif

Auginu. Pastarnokų sėklos neilgai būna daigios, metus- du kažkur. Gavau kažkada naminės sėklos, pirmais metais sudygo 100 proc. Sekančiais metais turbūt kokie 2-3 daigai. Šiemet pirkau Asvejos sėklas, sudygo puikiai. Daug daigų buvo likusių, reikėjo anksčiau parašyti, galėjau atsiųsti, taip gaila išmesti buvo doh.gif
Atsakyti
Gal kuri auginat pastarnokus? Pasisėjau šiemet-ale nė vienas neišdygo doh.gif Noriu paieškoti dar sėklų-gal pas kurią išdygo ir kokias sėjot? Man Sėklų fasavimo nedygsta. g.gif

Man Sėklų irgi lb prastai sudygo. bet keli auga... o tai iš jų galima sėklą augint? nes maniau, kad čia kokie hibridai kur nieko nesigauna blush2.gif

Labai blogai auga Nojaus ridikėliai, ty išvis š.. lapai aukščio per du delnus, ridikėlis nago didumo, tai jaučiu rausiu lauk?
Atsakyti
O ką skanaus darot su tais pastarnokais? Aš tik į sriubas kaip prieskonį. Draugė apkepina riekeles aliejuj, jai skanu, man nea.
Man dar praverčia jų sėklos arbatai-vaistams, gerai širdininkams, turi daug kalio, seniems žmonėms kažkiek tvarko psichiką, varo šlapimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ponia Lylia: 12 birželio 2014 - 18:46
QUOTE(Lakšmi @ 2014 06 12, 18:14)
Labai blogai auga Nojaus ridikėliai, ty išvis š.. lapai aukščio per du delnus, ridikėlis nago didumo, tai jaučiu rausiu lauk?

Ridikėliai- trumpos dienos augalas. Vasarą labai greit pradeda žydėti, mažas šakniavaisis tampa kietu ir neskaniu. Šiemet tik rudens derliui galima bus pasisėti.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 06 13, 00:17)
Ridikėliai- trumpos dienos augalas. Vasarą labai greit pradeda žydėti, mažas šakniavaisis tampa kietu ir neskaniu. Šiemet tik rudens derliui galima bus pasisėti.

O kada sėti?
Atsakyti
Skaičiuot reiktų pagal dienas, nurodytas ant pakelio. Pvz. ant dienų sėsiu juoduosius ridikus (90 d.), kad ~rugsėjo vidurį būtų derlius. Daikon ridikus (85 d.) sėsiu liepos antroje pusėje. Turiu rudeninių ridikėlių sėklų (60 d.), tad juos sėsiu rugpjūtį.
Atsakyti
[quote=ponia Lylia,2014 06 12, 18:44]
O ką skanaus darot su tais pastarnokais? Aš tik į sriubas kaip prieskonį.
Pamėginkit į baltą mišrainę vietoj bulvių ,man tai daug skaniau ir bendradarbes išmokinau taip daryt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karosė: 13 birželio 2014 - 13:04
Oi ačiū visoms atsakiusioms 4u.gif 4u.gif Radau Sėkluvos-ryt sėsiu, ale kokio dydžio spės užaugti doh.gif Bet būtinai pasiliksiu žiemoti ir rinksiu sėklas.

Oli_vija
, jei nesudygs ar neišaugs nieko padoraus-prašysiu sėklų 4u.gif

Aš pastarnokus dedu į prieskonių mišinius, į sriubas pjaustau, į troškinį, ir tikrai labai skanu įdėti į baltą mišrainę thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 13 birželio 2014 - 16:15

man irgi siemet nnesudygo,nors du x sejau ax.gif verysad.gif
Atsakyti
Ar į baltą mišrainę virtus pjaustot? Žali būtų per kieti g.gif biggrin.gif
Atsakyti