Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Na ka, atvaziavau I savo darzus. Viskas auga puikiai. Tik cesnakai gelsta toliau sad.gif
Kopustus sliuzai doroja. Tokie riebus dideli. Ai gal visu nesugraus...
Kukuruzai sudygo pagaliau, visi iki vieno. Gal gi spes uzaugt dar...
Cukinijos irgi pagaliau auga graziai, pirmasias tai sliuzai nuede bjaurybes.
Pergyvenau kad gervuogiu tie jusu apkalbeti grikinukai nepatvarkytu. Lekiau ziuret, tai viskas gerai lyg, auga uogytes, negrauzia lyg nieks.
Agurkai tai kazko nelinksmi. Salta jiems matyt. Buvo priprate uzklostyti naktim miegot. O isvaziavau ir palikau juos atklotus. Susalo vargsiukai.
Atsakyti
Pakeiksiu ant agro dangos, jau toks š, kur pirkta iš prekybcentrių. Užklojau kopūstus, tai per kelias dienas kopūstų lapai išlindo. Paimi į ranką, tai tiesiog saujoj plyšta. Tai ką toks niekalas apsaugos nuo šalnų, galima kloti 5 sluoksnius, ir tai kažin ar ką pagelbėtų. Ant paprikų tuneliuko ištempiau seniai pirktą matuojamą, su ta jokių problemų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ponia Lylia: 15 birželio 2014 - 21:53
QUOTE(yerena @ 2014 06 13, 10:57)
Skaičiuot reiktų pagal dienas, nurodytas ant pakelio. Pvz. ant dienų sėsiu juoduosius ridikus (90 d.), kad ~rugsėjo vidurį būtų derlius. Daikon ridikus (85 d.) sėsiu liepos antroje pusėje. Turiu rudeninių ridikėlių sėklų (60 d.), tad juos sėsiu rugpjūtį.

nepyk,kad klausiu, kodel 5 dienu skirtumas ant pakelio-visu menesiu sejos data skirias?cia seji tada,kai nusprendi,kada galesi derliu nuiminet blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 06 15, 22:53)
Pakeiksiu ant agro dangos, jau toks š, kur pirkta iš prekybcentrių. Užklojau kopūstus, tai per kelias dienas kopūstų lapai išlindo. Paimi į ranką, tai tiesiog saujoj plyšta. Tai ką toks niekalas apsaugos nuo šalnų, galima kloti 5 sluoksnius, ir tai kažin ar ką pagelbėtų. Ant paprikų tuneliuko ištempiau seniai pirktą matuojamą, su ta jokių problemų.

tai gal labai plona ta prekybcentrinė buvo?
juk jos irgi yra skirtingų storių g.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2014 06 13, 23:10)

Kukuruzai sudygo pagaliau, visi iki vieno. Gal gi spes uzaugt dar...
Cukinijos irgi pagaliau auga graziai, pirmasias tai sliuzai nuede bjaurybes.
Agurkai tai kazko nelinksmi. .
mano kukuruzai irgi pagaliau sudygo bigsmile.gif 3 cukinijas ir 4 agurocius gandras ,ko gero,su visu mulciu i lizda uzsinese-liko tik nuogos zemes plemai unsure.gif ar ne per velu juos dar atset ax.gif agurkai siemet tik siltnamy ,patenkinti zydi beprotiskai,nors vaisiu dar ner daug unsure.gif o mb pasisodines lauke ,tai tie skursta rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2014 06 13, 22:10)
Kopustus sliuzai doroja. Tokie riebus dideli. Ai gal visu nesugraus...

jei atropoja kokios sraigės tai pabandyk dilgėlėm aplink kopūstą joms trasą užtverti, sako ir padžiuvusios dilgėlės sraigėms nepatinka. Aš tai aplink pupas vis dilgynes kloju - pamačiau, kad nugraužti mano pupų daigai iki pat žemės, bandau atkovot.
Atsakyti
GONZIKAS117, skaičiuoju kada noriu turėti konkretų derlių.
Bent jau iš savo praktikos pastebėjau, kad juodieji ridikai yra atsparesni šilumai negu ridikėliai, kurie tik šilčiau ir iš karto pradeda žydėti. Vasarą niekada neturiu ridikėlių (išbandžiau ir merginų girtas veisles), žydi ir jie pas mane. Tad mano darže pastarieji būna tik anksti pavasarį arba jau tik rudeniop. Gausiu derlium.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 06 16, 20:10)
GONZIKAS117, skaičiuoju kada noriu turėti konkretų derlių.
Bent jau iš savo praktikos pastebėjau, kad juodieji ridikai yra atsparesni šilumai negu ridikėliai, kurie tik šilčiau ir iš karto pradeda žydėti. Vasarą niekada neturiu ridikėlių (išbandžiau ir merginų girtas veisles), žydi ir jie pas mane. Tad mano darže pastarieji būna tik anksti pavasarį arba jau tik rudeniop. Gausiu derlium.

supratau ax.gif pries kelias savaites pasejau roverius i darza,tai kuriuo spejau israut -superiniai,o va dabar jau irgi zieduoliais jie pas mane tapo unsure.gif
Atsakyti
Rašo 20g/m2, tai kaip ir ne pati ploniausia. Bet saulėje išskysta per pora savaičių tiek, kad nė pakelti neįmanoma - vos prilietus, plyšta.
Senukinė iš rulonų kur kas geriau. Po šiltnamio plėvele 17 g/m2 jau trečia vasara, ir nieko, tik išvaizda nebelabai.
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 06 16, 17:52)
juk jos irgi yra skirtingų storių  g.gif

Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2014 06 16, 22:13)
Rašo 20g/m2, tai kaip ir ne pati ploniausia. Bet saulėje išskysta per pora savaičių tiek, kad nė pakelti neįmanoma - vos prilietus, plyšta.
Senukinė iš rulonų kur kas geriau. Po šiltnamio plėvele 17 g/m2 jau trečia vasara, ir nieko, tik išvaizda nebelabai.

Buna spec plevelkes skirtostik sudygimui,o paskui augalas per plevele kiaurai auga. Naudojama pvz kukuruzu auginimui. Gal prekybcentris pataupe ....
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 06 16, 18:52)
juk jos irgi yra skirtingų storių  g.gif

Bent ant tos dangos pakuočių nebuvo nieko parašyta g.gif tik ilgis X plotis.
Atsakyti
Iš tiesų tų agroplėvelių būna skirtingų ne tik storiu, bet ir sudėtim - rusai net vadina skirtingai - "lutrasil", "agrospan", "spanboid". Kažkur mačiau net aprašyta, kuo jos skiriasi.
Maximinių pagrindinė savybė - kad nusipirkęs greitai grįžtum dar nusipirkti...
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 06 16, 21:45)
Bent ant tos dangos pakuočių nebuvo nieko parašyta g.gif tik ilgis X plotis.

Atsakyti