Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(Vobla @ 2014 06 11, 15:17)
as turbut jau is karto modifikuotu bulviu seklu nusipirkau unsure.gif . nei vieno kolorado. taip per 5 metus dar nera buve. kas diena stabteliuu prie bulviu ir pasikrapstau makaule- kas gi joms nutiko g.gif . cia pas mus kasmet budavo tumulai koloradu. nuo kvaratinio metro puse puslitriuko lervu surinkdavom. Vyras, sako, kad dar anksti- dar uzskris, bet  tai , kad tuoj tos bulves perzydes ir nunyks- ka jau ten sugriausi...

taigi džiaugtis reikia, vienu rūpesčiu mažiau biggrin.gif

Šita, gi ant rožių išbandžiau Baltą aliejų. Sekmadienį purškiau, šian apžiūrint visi pajuodę ir aukštyn kojomis guli.
Atsakyti
Mano česnakai jau laaabai geltonuoja. Radau ant lapų sėdinčią musę, abiem kojom apsižergusi česnako lapą ir nebijo manęs - galiu arti prieti, paliesti doh.gif . Tai pritraiškiau rupužių jų, o kitą dieną jau ir svogūno lapus apsižergusias radau. Įtariu liksiu ir be česnakų ir be svogūnų šiemet. Dar taip nėr buvę verysad.gif . Palaisčiau kalio merganatu g.gif ,kaži ar bus nauda g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 06 17, 21:05)
taigi džiaugtis reikia, vienu rūpesčiu mažiau  biggrin.gif

Šita, gi ant rožių išbandžiau Baltą aliejų. Sekmadienį purškiau, šian apžiūrint visi pajuodę ir aukštyn kojomis guli.

pas kaimynus irgi nei vieno kolorado- visi stebisi ir vieni kitu klausineja- kas nutiko biggrin.gif
po kaima su vaikais dviraciais vazinejau- tai bulves visoj apylinkej grazios ir kenkeju neuzpultos. tiesiog siemet matyt koloradai skrido be navigacijos ir i muskaimi nepataike...
o dziaugiuos tai tikrai. vabalus rinkti tai dar dar, bet jau ju lervos visai negrazuoles schmoll.gif ...
Atsakyti
Merginos, patarkit kuo tręšti daržoves? Cukinijos, agurkai, viskas stovi vietoje, niekas neaiga. Cheminių trąšų nenoriu, ką daryti?
Atsakyti
Sveikos,

augalai stovi vietoje dėl atšalusių orų blink.gif
Mano agurkai jau savaitę irgi nė krust...
Ir dabar lyja ir šalta kaip rudenį doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2014 06 17, 21:30)
Mano česnakai jau laaabai geltonuoja.

ir pas mane tas pats. Laisčiau su druska, tręšiau, pelenais barsčiau - nematau jokių pokyčių. Žiūrėsiu, kaip čia jie toliau elgsis. Pernai irgi geltonavo, pergyvenau, o galų gale užaugo labai gražūs. Labai tikiuosi, kad šiemet irgi taip bus.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 06 18, 09:18)
Pernai irgi geltonavo, pergyvenau, o galų gale užaugo labai gražūs.

Pas mane kiekvienais metais būna pageltę galiukai, derliui tas netrukdo. Šiemet taip pat nepergyvenu.Šioje foto matosi šiek tiek česnakų su pageltusiais galais:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 06 18, 08:23)
pas kaimynus irgi nei vieno kolorado- visi stebisi ir vieni kitu klausineja- kas nutiko biggrin.gif
po kaima su vaikais dviraciais vazinejau- tai bulves visoj apylinkej grazios ir kenkeju neuzpultos. tiesiog siemet matyt koloradai skrido be navigacijos ir i muskaimi nepataike...
o dziaugiuos tai tikrai. vabalus  rinkti tai dar dar, bet jau ju lervos visai negrazuoles schmoll.gif ...

jie žemėj žiemoja, neskraido į šiltus kraštus ir pavasarį neparskrenda smile.gif gal žiema per pikta jūsų apylinkėse buvo, gal iššalo be sniego. Manieji išlindo, kol dar bulvės 5 cm buvo, tai ramiai nurankiojom, labai gerai matėsi ant sausos žemės, dabar TPF TPFU TPFU nesimato, nes ir kiaušius lapų apačioj sutrynėm
Papildyta:
QUOTE(Orchidėja @ 2014 06 18, 08:30)
Merginos, patarkit kuo tręšti daržoves? Cukinijos, agurkai, viskas stovi vietoje, niekas neaiga. Cheminių trąšų nenoriu, ką daryti?

šalta juk, dėl to ir neauga
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anna Bergman: 18 birželio 2014 - 08:48
QUOTE(diasaja @ 2014 06 18, 08:36)
Šioje foto matosi šiek tiek česnakų su pageltusiais galais:

pas mane stipriau nugeltę..
Atsakyti
QUOTE(Orchidėja @ 2014 06 18, 08:30)

mano ir cukinijos,ir arbuzai stovi pagelte verysad.gif grazesni indeliuose buvo-o dabar tokie baisus-kiba bambaliais juos apgaubt g.gif
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2014 06 18, 09:36)
Pas mane kiekvienais metais būna pageltę galiukai, derliui tas netrukdo. Šiemet taip pat nepergyvenu.Šioje foto matosi šiek tiek česnakų su pageltusiais galais:

tai sakai ,nekreipt per daug demesio ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 06 18, 10:06)
*mano ir cukinijos,ir arbuzai stovi pagelte verysad.gif grazesni indeliuose buvo
**tai sakai ,nekreipt per daug demesio ax.gif  bigsmile.gif

*pas mane moliūgai, pomidorai, agurkai lauke negražūs unsure.gif Tikiuosi, kad ne mano daržininkavimo kaltė, o gausūs lietūs ir žema temperatūra.
**aš nekreipiu dėmesio, nes derlius būna puikus. Šioje foto aiškiau matosi česnakų pageltimas:

user posted image
Atsakyti
Penktadienį jau valgėme šviežias bulves iš savo daržo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Nedidelės dar, mandarino dydžio, bet skaaanios ir gaaaaardžios biggrin.gif
Atsakyti